- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
válasz
fricc_ #15493 üzenetére
Igen.
Egy negatív van a régebbiekhez képest, hogy fix az antenna, de bőven kárpótolja a hw.
Figyelj a verzióra vásárlásnál!Stabilitás:
TP-LINK-TL-WR842N-ND-V3 | FW:OpenWrt Chaos Calmer 15.05.1 | 9092:suste/headless@OpenWrt@0.8.3.1@2017-06-12 | Load: 0.37 | Uptime: 204.67 days
Fut rajta tm, ftp, webserver, samba.
Tm 1MB/s-t stabilan elbír, úgy hogy közben nem kell félni a filmnézéstől, még egyebektől.Szerintem ok
-
suste
veterán
válasz
fricc_ #15491 üzenetére
mennyit szán rá a tulaj?
ha olcsó kell, akkor a tplink-842v3 -at ajánlanám, ilyen van nekem is, van hozzá komplett mentésem, openwrt CC-vel betonstabil, kb 6K környékén megkapod, a 16MB flash-en kényelmesen elfér minden, icsit talán gyengébb a 3600-nál (de féláron)
ha belefér a költségbe, akkor meg dlink-dir860l-b1 -et mondanám, ami sokkal erősebb, viszont a wifijével néha vannak gondok opnewrt/lede alatt, kb 16K, ehhez is van full mentésem openwrt CC alá, de állítólag LEDE-vel jobb a wifi.... -
suste
veterán
válasz
baandii #15475 üzenetére
Ha benezel a 9092/setup/cifs manager oldalra, akkor egy kis logikával menni fog a dolog.
Az lehet csak a baj, hogy nem lesz elég helyed a telepítéshez. Pont ezért nincsen alapból telepítve a TM gui. Ezt tudod helyettesíteni könnyen, de a cifs-et nem.
Ha mindenképpen kellene a routeren futó gui, akkor azt érdemesebb lenne áttenni a HDD-re (/mnt), mivel annak nincsen semmi függősége. Ehhez még extroot sem kellene, csak átrakod a fájlokat és belinkeled.... -
suste
veterán
válasz
baandii #15471 üzenetére
a megoldás már többször le lett írva, és a readme-kben is benne van, hogy a csatolt HDD elérhető a hálózaton, vagyis bármelyik kliensről (pc, tablet, telefon, mediabox) tallózható, másolható
ha a mediaboxban fel tudod csatolni hálózati meghajtóként, akkor átmásolhatod azzal a fájlokat
de fordítva is működhet, tehát a routeren csatolod a mediabox megosztását (cifs -> readme), és a routerről irányítva másolod át a tartalmat, és persze PC-ről is megoldható ez (router-HDD -> box-HDD), bár ilyenkor egy + 3. eszköz (maga a pc) is belekerül a képbe.... -
suste
veterán
válasz
Headless #15469 üzenetére
Kodi vagy más, szerintem amit nézek az a lényeg, és nem az hogy hogyan inditom el
.
4k-hoz meg akkora tv kell (és persze közelről nézni), hogy legyen értelme annak a sok adatnak....szóval olyan költségek, amibe bele kéne férni egy komoly gépnek....4k-s adatmennyiséget 1x MB/s -sel masolgatni nem kis idő lesz...
-
suste
veterán
válasz
baandii #15466 üzenetére
Az umount lecsatolja az adott particiót, ezzel sokra nem mész.
A mounts oldal azért kellett volna (a te routeredé), hogy lássuk betelt-e a router (/overlay).A router csak arra tud menteni, ami fel van csatolva, tehát ami látszik a mounts oldalon, de ugye /libreelec mappa nincsen. Egyébként a TM-ben megadni szerintem se jó egy külső eszközt. Töltse az eredeti helyre (/mnt..., ami a felcsatolt hdd), és max onnan átmozgatod vagy hálózati megosztáson (alapból elérhető a /mnt a readme szerint), vagy megnézed dlna-n ami szintén alapból elérhető....
-
suste
veterán
válasz
baandii #15456 üzenetére
mivel egy teljesen nyílt oprendszer van rajta most már, így minden megoldható
, csak a megoldást kell megkeresni (olvas, tanul...)
bár én ezt az átmozgatásos dolgot nem szeretem, mert pont az a lényege számomra a routeres megoldásnak, hogy mindent egy helyen intézek, nem kell fölöslegesen adatmozgatni (letölt, megoszt, klienseken lejátszik/használ, töröl)
de pl ha jól tudom Headless is átmozgatja a cuccait -
suste
veterán
válasz
baandii #15448 üzenetére
a kép alapján nincsen felcsatolva az ext4 partíció, aminek elvileg "mnt" -nek kéne lennie a nevének, ha megcsináltad az átnevezést
a 9092/setup/HDD-label oldalt mutasd, hogy látszódjon mi a neve az sda5-nek
esetleg csinálj egy restartot, és utána nézd meg a mounts-ot újra -
suste
veterán
válasz
baandii #15441 üzenetére
1: csinálsz egy frissítést 2017.05.28
2: utána a 9092/Setup/HDD-label oldalon átnevezed a torrentes HDD-t "mnt" -re
3: 9092/Status/Mounts: Mount gomb
Egyébként az látszik hogy winen formáztad, és nem állitottad be rendesen, ezért van ez az sda5 meg sda5.
Normál esetben sda1 és sda2 lenne.... -
suste
veterán
nem ismerem ezt a felületet és az eszközt+szoftvert, de talán meg lehet adni ezen a felületen a hálózatban elérhető tplink SMB-t is mint forrást (//192.168.1.1/"SMB-megosztásinév")
én úgy álltam volna neki, ahogy írtam, de nem tudom hogy az OMV ezt tudja-e:
1: felcsatolom a szinkronizáló eszközre a tplink SMB megosztást
2: a felcsatolt SMB-t már a saját rendszerében eléri, így onnan szinkronizálhat is -
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #15331 üzenetére
mint írtam én nem használtam sosem
ha annyira "védelmet" alarsz, akkor
1: vagy ne legyen nyitva az ftp állandóra, hanem kopogtatással nyisd amikor kell, mert ehhez van webes felület, és viszonylag egyszerű beállítani, csak az a kérdés, hogy honnan és mivel akarsz/tudsz majd kopogni
2: vagy használj VPN-t, amit kicsit bonyolultabb beállítani, de ehhez is van segítség a 9092-n, de itt is (sőt itt méginkább) probléma lehet a honnan és/vagy mivel -
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #15328 üzenetére
a /etc/vsftpd.conf -ban elvileg be van állítva (valamennyire
), és a tűzfalban is van egy inaktív szabály, de én sosem próbáltam
utána kell olvasnod, hogy is működik pontosan, a kulcsot létrehozni, stb -
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #15325 üzenetére
Van vsftpd-tls csomag is, és nem is sokkal nagyobb a sima vsftpd -nél.
-
suste
veterán
válasz
feco93 #15292 üzenetére
a szerkesztést nagyon elrontottad!
amit én bemásoltam az majdnem a teljes tartalom, csak az első 2 sort kellett volna meghagyni
tehát a web_ui résztől kellett volna kicserélni az egészet
ha mást nem szerkesztettél, akkor a főoldalt nem ronthattad el, vizsont maga a 2. sor nem úgy néz ki, ahogy én megadtam a paramétereket (01, print-restart.cgi; Print-restart; Print-restart; Printer-újraindítás)
szerintem jobb lenne ha újra kezdenéd az egészet
tedd fel a mentést újra, stbstb -
suste
veterán
válasz
feco93 #15261 üzenetére
a wan tudja fogadni is és továbbítani is, csak szoftveresen van összekapcsolva a LAN-okkal, így egy kicsit lassabb
szóval használható olyan eszköznél ahol nem kell a full sávszélhotplugra most nincs energiám
a 9092/system/template oldalon hozhatsz létre saját oldalt, amire csinálsz egy p910nd restart gombot, amit aztán át is linkelhetsz a 9093-ra:
01, print-restart.cgi; Print-restart; Print-restart; Printer-újraindítás
web_ui(){
cat << __EOF__
$tbl1<td>$b
$(btn "buttonˇp910nd-restart")$b$b
</td>$tbl2
__EOF__
}
. /*/cgi-bin/bin/variables
header
case "$ACTION" in
"button")/etc/init.d/p910nd restart;web_ui;;
*)web_ui;;
esac
footer -
-
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #15246 üzenetére
az alap ftp felhsználóval megy?
jól hoztad létre az új felhasználót?
az ftp forward vagy a szabály van engedélyezve? pontosan hogy néz ki? -
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #15235 üzenetére
Én a 2,3,7,9 csatornákon próbálkoznék először, de vannak érdekes interferenciák, ezért érdemes lehet kipróbálni minél többet. Viszont vannak auto-ra állított routerek, amik miatt sűrűn lakott területeken elég reménytelen a jó beállítás, főleg a 40Mhz/2 csatorna.
A tm nem elindulás a tm init script és/vagy az automount/autotm miatt lehet, ami sajna nehéz ügy, mert BB/CC/CC/LEDE alatt is máshogy viselkedik kicsit a transmission.
Ha Headless erre jár, akkor talán tud segíteni.... -
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #15233 üzenetére
Kár volt elállitgatni, inkább az sda3 particiót kellett volna átnevezni "mnt"-re (Maxell helyett), akár a 9092/setup/hdd label oldalon. Ez le is van írva a readme-ben....
Csomó beállítás előre meg van csinálva, így ha a saját fejed után mész, akkor mindent neked kell átállítani. -
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #15231 üzenetére
9092/system/installer/transmission-web
-
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #15227 üzenetére
értettem hogy írtad, de én a 3TB-s hdd-re gondoltam, hogy csak simán formázás után még 3.1 előtt felcsatolja-e ha rádugod
windowson próbáld meg a minitool -lal, csak figyelj a GPT-re és hogy elsődleges partíciók legyenek mind
a "0.8.3-repair-UTF8-2017-02-28.tar.gz" pont azért készül most már minden hónap 28-án, hogy szűz 0.8.1-ről ne kelljen 2 lépcsőben frissíteni
szóval ha ezt felteszed, akkor minden a legfrissebb lesz (vagyis 2017.02.28-ai)
-
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #15225 üzenetére
Szüzen formázott 3 particiót felcsatolja még a 3.1 előtt?
Esetleg próbáltál másik programmal formazni? -
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #15223 üzenetére
Ha tudod, akkor próbáld ki egy pendrive-val. A debugban egyértelműen látszik hogy próbálja fel csatolni, ahogy headless is írta....
-
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #15221 üzenetére
Nem lehet hogy régebben amikor ment, akkor telepítettél valami csomagot, amit be kellett tölteni a hdd ház kezeléséhez? És most ez ugye hiányzik...
-
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #15213 üzenetére
a 9092-n kéne egy automount debugot futtatni (9092/setup/hdd manager: 1. AutoMount Configs "Debug" gomb)
-
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #15211 üzenetére
és se az extroot-ot és se a maxell-t nem csatolja mondjuk a /share/extroot vagy /share/maxell alá??? 9092/status/mounts oldal?
a maxell-t mondjuk átnevezhetnéd "mnt" -re a 9092/setup/hdd label oldalon, és akkor minden alapbeállítás jó lenne, és nem kéne átirogatni mindenhol az elérési útvonalat.... (readme) -
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #15209 üzenetére
mutass egy "blkid" kimenetet (mehet a 9092/runcommand-ban is)
-
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #15203 üzenetére
Nem, frissíts 0.8.3-ra majd az utolsó.....
Donmacko: és akkor a 0.8.3 az kimaradna, ami pont az összes fájl változást tartalmazza.
Már a méretéből is látni kéne, hogy a 0.8.3.1 az csak pár fájl....
Readme-ben is le van írva hogy az utolsó dátum nélküli mindig kell. -
suste
veterán
az nagy baj, ha nem tudod
az fw-hez folyamatosan jönnek ki frissítések, amikről a blogomban is olvasni lehet, és elérhetőek több szerveren is
érthetően csak ezek használata mellett előjött hibákkal tudunk foglalkozni (nem szeretnénk egy már megoldott problémát újra megoldani)
-
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #15199 üzenetére
Frissítések?
-
suste
veterán
válasz
feco93 #15187 üzenetére
ne csak az utolsó maradjon fent a tárolón
pontosan mire gondolsz?
a képeket a beállított helyre menti el, ami alapértelmezetten a /mnt/SCAN mappa
és minden beszkennelt képet elment, csak azzal lehet baj, ha 1 percen belül több kép készül, mert az időbélyegző csak perces (pl: scan_2017.02.07--08-00_150dpi.jpg)"switch" módban üzemel
ha a 9092/setup/switch oldalon a quick switch-et alkalmazod, akkor tényleg switch módban lesz, és mind az 5 ethernet portot használhatod -
suste
veterán
válasz
feco93 #15184 üzenetére
hát ha a mi fw-nk van fent, akkor pont azt a leírást nem olvastad el amit kéne, ugyanis a mi fw-nkben benne van a formázó, és van előkészített extroot-os formázás, amit 1 gombnyomással elindíthatsz....
ráadásul automount is van
szóval minden parancssoros kinlódás tök felesleges volt, sőt még valszeg pont az előkészített rendszer ellen dolgoztál -
suste
veterán
válasz
feco93 #15181 üzenetére
A szkennert ennél jóval egyszerűbb beüzemelni.
A 9092/apps/sanescan oldalon egy gombnyomással feltelepíted a szükséges csomagokat, és egy gombnyomással elvégzed a beállításokat (0-as pont).
Utána használhatod az oldalt szkennelesre (1-es pont). [link]
Persze az extroot alapfeltétel, hogy legyen elég szabad hely a telepítéshez. -
suste
veterán
1: sysupgrade-nél külön ki kell venni a pipát a beállitások megtartása szöveg elől, hogy szűz rendszerrel indulj
mivel nagyon sok egyedi beállítás van a miénkben, ezért nem érdemes megtartani a beállításokat, mert csak problémákat okoz előbb-utóbb
viszont vargalexről is át lehet állni úgy, hogy megmaradnak a torrentek, ha a transmission config a HDD-n van
ha config a "/mnt/transmission" -ben volt, akkor semmit nem is kell csinálni, mert alaphelyzetben a vargalexen formázott HDD-n "mnt" nevű partíció van, ami nálunk egyből felcsatolódik "/mnt"-be
szóval neked kell tudni, hogy mit és hogy csináltál, vagy éppen nem csináltál2: ha eggyel feljebb lépsz, akkor látni fogod az utolsó bejegyzésemben a megoldást
-
suste
veterán
válasz
szabifotos #15172 üzenetére
Letiltod a https/443-as tűzfalszabályt és kész is vagy.
-
suste
veterán
válasz
szabifotos #15152 üzenetére
(#15154) Headless -hez és nem neki
a TTL és a hőmérséklet szenzorok 1$/db körüli áron beszerezhetők -
suste
veterán
válasz
szabifotos #15149 üzenetére
vagy otthoni miniszerver szinte bármilyen funkcióval, a hw-nak megfelelő beállításokkal (nas -szándékosan kisbetűvel
)
pl:
-média/fájl szerver (torrent, samba, ftp, dlna,stb)
-nyomtatószerver
-szkenner szerver
-webszerver, akár csak egyszerűen sima dirlisting-gel, vagy kisebb php és egyebek
-hőmérséklet állomás statisztikával, annyi mérési ponttal amennyit akarsz
-bejövő net statisztika, és/vagy belső hálózat forgalom statisztika
-időzített adatmentés, hdd, pen vagy akár felhőbehirtelen nekem ezek jutottak eszembe, de szinte bármire befogható, csak utána kell olvasni....
-
suste
veterán
válasz
Celtis #15095 üzenetére
én értem hogy mire használod, de ha a routerre dugod, akkor nem csak egy eszközről tudsz rá másolni, hanem mondjuk a telefonodról is, vagy bármelyik a hálózatodon lévő kliensről, ami azért kicsit komfortosabb megoldás szerintem
ez nem szövegértés kérdése, hanem nyitottabb gondolkodás
eleve nem is a pc-n tartom a tartalmakat, hanem valami központi helyen (router/NAS).... -
suste
veterán
válasz
Celtis #15092 üzenetére
te nem vagy magyar, vagy én nem magyarul írok?
én eleve ezt mondtam, hogy nem egyszserű, és a kliens+AP egyidejűségről is leírtam a lényeget...kivezetsz egy usb hosszabitást, aztán bedugod a routerre a pent, aztán másolgatsz rá
a csatolás és megosztás eleve be van állitva a rendszeren, így ha nem állitottál el semmit, akkor nincs más teendő mint bedugni, másoln i, kihúzni -
suste
veterán
-
suste
veterán
válasz
Celtis #15084 üzenetére
A kliens mód nagyon megkeveri a lapokat, pl alapesetben ha nincs kliens kapcsolat, akkor nincs AP se. Persze erre is lehet írni scriptet (nálunk van is: autoclientoff), de jól meg kell kavarni a beállításokat, nem csak egy sima repeater szerű beállítás a dupla wan miatt (headless erre nem is gondolt szerintem). A normál netelérésedet is simán kilövöd egy rossz helyzet miatt.
Szóval sok szivastól kíméled meg magad, ha vagy mobillal ratolod ami kell, vagy rádugod a routerre. -
suste
veterán
válasz
galaxys80 #15057 üzenetére
Hidd el hogy nagyon szívesen segítek mindig mindenkinek, de valamikor csak mobilról írok, ahol egy gyors válaszra van idő/kedv/lehetőség. (Remélem ezt megérti mindenki, hiszen nem azért fizetnek itt senkit, hogy itt supportáljon
)
A kérdezőknek azt kéne megérteni, hogy:
1: ha nincs válasz, akkor vagy nem tudja senki aki éppen erre járt, vagy pont mindenki tudja, mert már kismilliószor le van írva, vagyis meg kéne próbálni használni a keresőt.
2: ha jön válasz, akkor ne kérdőjelezzük már meg kapásból, és ne értetlenkedjünk, mert nagy valószínűséggel a válasz jó, és benne van a lényeg. Ilyen esetben is a kereső a megoldás, vagyis rákeresünk a kulcsszavakra itt vagy google-val.
Nem akarok senki b...ni, de Te is legalább 3szor kérdeztél rá ugyan arra, amire már jött is válasz, és ha rákerestél volna a "fix ip" vagy a "dhcp" -re, akkor tuti hogy meg lett volna a teljeskörű, hosszú, elmagyarázós válasz, amit már biztosan megértettél volna....Én is szinte mindent itt tanultam a routeres témában, és úgy, hogy kaptam valami inputot, és utánaolvastam, aztán ha valahol elakadtam, akkor jöttem újabb inputért (de nem 2 perc múlva
).
A lényeg, hogy akkor a jelenlegi 197-es ip címen is rögzíthetem a a statikus bérleteknél a PC-t.
Igen, mivel eddig is ezt csinálta a router (csak ugye reboot-nál elveszik a foglalás mert nincsen berögzítve), és ezt is írtam már -
suste
veterán
válasz
galaxys80 #15051 üzenetére
hát elég egyértelmű azért:
Hálózat /DHCP /statikus bérletek
tehát DHCP foglalás
elvileg nem kéne változnia a PC MAC címének, és akkor nem változhatna az IP sem
az elég csúnya dolog, ha átírja magának vagy valaki a MAC címet
inkább arra tippelek, hogy nem jól adtad meg a foglalást, és rögzítés nélkül is tartja az IP-t, amíg pl nincsen egy reboota fix ip-t azt meg a kliensen állítod be!
DHCP tartomány: Hálózat/Interfészek/LAN/Dhcp
-
suste
veterán
-
suste
veterán
válasz
kárátékutyá #14967 üzenetére
mindkettő menne wifi-kén t is másik hálózati névvel és csatornával?
"a wifit meg kikísérletezed, hogy ha ua beállitás mint a Tplink, akkor együttműködnek-e, vagy szétfagynak, mert akkor másik SSID-t kell adni, és érdemes másik csatornán üzemeltetni..."
1. próba: Tendán ua wifi beállítások mint a tplinken (SSID, jelszó, csatorna)
ha így nem döglik le a wifi és csatlakoznak rendesen az eszközök mindig a legerősebb jelre, akkor ok
2. próba, ha az első nem jön be: Tendán eltérő beállítások (másik SSID, jelszó lehet ua, másik csatorna)
így biztos hogy megy, csak nem lesz szakadásmentes vándorlás (roaming) a wifik között -
suste
veterán
válasz
kárátékutyá #14965 üzenetére
pontosan, a Tenda beüzemelése a legjobb amit tehetsz
viszont a gyári fw-ben elég bénácska a WDS támogatás (persze ezzel is lehet szerencséd), így a legjobb megoldás ilyenkor ha kábellel bekötöd LAN-LAN a Tendát és ott LAN-DHCP off, a wifit meg kikísérletezed, hogy ha ua beállitás mint a Tplink, akkor együttműködnek-e, vagy szétfagynak, mert akkor másik SSID-t kell adni, és érdemes másik csatornán üzemeltetni... -
suste
veterán
válasz
kárátékutyá #14963 üzenetére
simán előfordulhat
egyrészt az N600 az nem a valós sebességet jelöli, ráadásul a 2 freki max kapcsolati sebessége összeadva adja ki a 600Mbit/s-t, és ilyen kliens nincsen
másrészt a kapcsolati sebesség csak egyik összetevője, hogy mennyit tud az AP, és sok más dologtól is függ
jelen esetben a DUAL antenna rontja az esélyeket a max sebességre, de az is előfordulhat, hogy a klienseid jobban szerették a Tenda wifi chipjét
és akkor még nem beszéltünk a wifi beállításról sem
csatornaváltás, 40mhz, stb....próbálkozz, mert tuti beállítás nincsen, hiszen minden lakás és környezet egyedi
a wifi mindig lutri, de lehet szerencséd, ahogy a Tendával is volt -
suste
veterán
válasz
PociAti #14961 üzenetére
de hát pont ez az, hogy ez a mondatod abszolut nem igaz:
Minden fontosabb ablakról készítettem képernyőképet
a képekről annyit lehet tudni, amit a totál alapbeállításos 2 router LAN-WAN összedugás után kapsz
(2. router kap IP-t az 1-től, ehhez semmit nem kell csinálni)
és az sem derül ki, hogy hol mérted a sebességet (1. vagy 2. routeren?)
az első lépcső, hogy ne legyen IP ütközés, ha mindegyik router, akkor nem lehetnek egy alhálóban..... -
suste
veterán
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mini-ITX
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen széket vegyek?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged