-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
cimp
senior tag
válasz
.:Secur:. #4459 üzenetére
Annak a pendrive-hoz sincs semmi köze. Anélkül is elindul a transmission és telefossa a flash-t. Telepítés után merre kolbászoltál? Miket állítottál. A rendszer/szoftver környékén nem nyomtál a transmission törlésére véletlenül?
A logban kellene valami error-t keresni
-
cimp
senior tag
válasz
Kicsirics77 #4411 üzenetére
Igen már beszéltük, hogy még a busz vagy villamosmegállóban is látszik!? Már ha az te voltál.
Viszont, hogy az 5GHz-st kikapcsoltam, mintha jobb lenne. Illetve jobb. -
cimp
senior tag
válasz
Kicsirics77 #4406 üzenetére
A vsftpd.users-ben benne van ez a felhasználó? Luciban a szolgáltatások vsftpd.
-
cimp
senior tag
válasz
Kicsirics77 #4393 üzenetére
Gondolom szabályok vannak beállítva, hogy minimum x karakter hosszú legyen, meg kell benne lenn kis és nagy betűnek meg számnak... ilyenek szoktak lenni.
-
cimp
senior tag
válasz
Kicsirics77 #4377 üzenetére
És ha beállítanál neki másikat?
SSH-n bemész és "passwd user-name" -
cimp
senior tag
válasz
Kicsirics77 #4375 üzenetére
Szerintem sehol. Az /etc/passwd fileban vannak a felhasználók és jelszavaik. De az egy elkódolt forma, amiből nem derül ki a beírandó jelszó. Most nézem, hogy ott sincs. Bocsi.
-
cimp
senior tag
válasz
k_krisz #4369 üzenetére
Jogosultsági gond lesz. Lehet UNIX-os probléma is, a megosztott könyvtárad tulajdonos beállítása vagy a rajta lévő jogok nem engedik, hogy a samba írjon rá, vagy az smb.conf -ban is lehet, hogy valami szarul került bele. Hozd szinkronba az első HDD-vel azzal a beállítással jónak kell legyen.
Belső formázóval csináltad? -
cimp
senior tag
válasz
Tegla80 #4364 üzenetére
Az FW felrakásának nem sok köze van ahhoz, hogy a gépen windows van vagy linux, mert böngészőből történik. És a beállítása is. Arra jól emléXel, hogy alapban ki van kapcsolva a wifi. Egyébként erre a meego-s notira én feltettem (egy családtagnak) win7-et (spec kisgépekre való) és nagyon jól megy vele azóta is (kb. 2 éve).
-
cimp
senior tag
válasz
sz.z.csicsi #4359 üzenetére
Merre vagy fellelhető? Beszarok, hogy még mindig nem vágtál bele!
Nehogy azt írd, hogy Debrecen, mert azt tudom.
-
cimp
senior tag
válasz
Intruder2k5 #4355 üzenetére
VIRÁGNYELVEN.
-
cimp
senior tag
válasz
doberman #4283 üzenetére
Hát csak azért, hogy fájlokat másolgassak én biztos nem vpneznék. Hacsak nem valami világméretű összeesküvés terveit akarnám leftpzni a saját routeremen lévő hdd-ről. Igy is van nyitott port az ssh hoz a LuCIhoz.... Meg az openvpn szerverhez! Én a vpn-t csak arra használom, hogy a munkahelyemen lévő gépem az otthoni hálózatban legyen.
-
cimp
senior tag
válasz
vadászcsiga #4278 üzenetére
ipdns.hu -t használd. Bár ezt a dyndns.hu -is lehet jó. Eddig nem is láttam.
doberman: Miért is kellene openvpn-el spékelgetni?
-
cimp
senior tag
válasz
vadászcsiga #4266 üzenetére
Hát akkor hajrá!
-
cimp
senior tag
válasz
vadászcsiga #4218 üzenetére
Semmit nem kell látnod. Ls parancsra látnod kell egy olyan nevu fájlt mint a link amit megadtál. Torrent nem eltunt, hanem levált a hadd es a mount pont helyen nyilván nem volt ott. Újraindítás utan megint kapcsolódott a hdd, es lattad a torrentet megint.
-
cimp
senior tag
válasz
vadászcsiga #4191 üzenetére
-
cimp
senior tag
válasz
vadászcsiga #4188 üzenetére
Kicsirics77 járt úgy mint te! Nem volt neki exroot. Neked most már van! Az összes TM-es csomagot rakd fel, aztán csináld meg azt a softlinket amit lejjebb írtam és működnie kell.
-
cimp
senior tag
válasz
Kicsirics77 #4165 üzenetére
Minden transmission-ös csomagot felraktál?
Nekem utána csak annyi volt, hogy a /usr/lib/libminiupnpc.so.8 ra kell egy simlink /usr/lib/libminiupnpc.so.9 néven és működött.
-
cimp
senior tag
válasz
Kicsirics77 #4159 üzenetére
Nem tudom. 1.1.5 öm addig volt amig ki nem jött az 1.1.7
-
cimp
senior tag
válasz
Kicsirics77 #4157 üzenetére
Hi!
Nem a factory kell. (sysupgrade)
Szerintem az 1.1.7 se jobb transmission terén. Ott is frissíteni kell a TM-önt. -
cimp
senior tag
válasz
vadászcsiga #4133 üzenetére
Ha exesre formáztad akkor lehet csak nincs felmountolva rendesen. Nemrég volt szó az exroot ujra mountolásáról. Szerintem keress rá.
-
cimp
senior tag
válasz
vadászcsiga #4130 üzenetére
Gyanús, h nincs exroot-od mert pl. nekem 483MB szabad.
-
cimp
senior tag
válasz
vadászcsiga #4127 üzenetére
Igaz, hogy nem neked írtam, de ha attól még olvashatnád a másoknak szóló hozzászólásokat is! Nem kellene 20 hsz.enként leírni, hogy az FW-részét képző csomagok fizikailag nem törölhetőek. Ha törlöd a törlést jelző bejegyzés csak még több helyet foglal.
-
cimp
senior tag
válasz
woodworm #4092 üzenetére
Mennyire gyorsan? 10-12 GB-os HD filmek is elhanyagolható időn belül lejönnek! Minek kínlódnék azzal, hogy felmásoljam, seed-be állítsam....
Mióta a routerrel torrentezek azóta eszembe se jutott, hogy letöltsem géppel. Már csak azért is mert az összes médialejátszó a router megosztásra van konfigolva. Szerintem értelmetlen.
De az alap felvetés az, hogy elindult a seed, de reggel nem találta. Ennek nem lenne szabad előforduljon. Ha már végigellenőrizte és el is indult seed-be akkor az amig direkt ki nem törli addig ott kellene maradjon. -
cimp
senior tag
válasz
vadászcsiga #4089 üzenetére
Amit csináltál annak valóban semmi értelme de attól még annak ott kellene lenni seed-ben amíg ki nem törlöd. Nem szakadt le a hdd?
-
cimp
senior tag
válasz
kovigyuri #4085 üzenetére
LuCI-ban a rendszer - szoftver képernyőn egy listák frissítése és aztán elérhető csomagoknál megtalálod amit fel akarsz telepíteni (jó esetben),
De ha nincs exroot-od akkor nem biztos, hogy elég helyed lesz hozzá. Nem a régi helyére teszi, mert az FW területe nem írható. -
cimp
senior tag
válasz
vargalex #4071 üzenetére
Igen. Nekem is ez jött össze. Ha a router a szerver akkor nagyobb értékek jöttek, míg fordítva kisebbek.
És erre próbáltam utalni, hogy hiába telepíthető a routerre azzal mérni nem lehet. Csak két megfelelően erős cuccal a routeren kívül. Mondjuk nekem nem fordult meg a fejemben, hogy a want kikössem direktben. Arra gondoltam, hogy egy kinti ismert elérésű gépről megmérni bentről. Márcsak azért is mert mintha a speedtest megbízhatatlanságára írta volna valaki alternatívaként. Az egyikkel a router áteresztőképessége mérhető a másikkal a net sebessége. Ezzel meg az a gond, hogy ehhez egy gigabitell a neten lógó ismert gép kellene, olyan meg nem mindenkinek van! -
cimp
senior tag
válasz
doberman #4068 üzenetére
Egy baj van vele, hogy a vas nem bírja. Router szerver módban bármi kliens kb.: 220 Mbits/s
Ha a notin szerver akkor akkor router kliens 130 Bb/s goflex kliens 570 Mb/s
Szóval nem egyértelmű az eredmény. Illetve számomra annyi jön le belőle, hogy a hálózatom fasza mert volt 570, de ezzel így mérni nem lehet. -
cimp
senior tag
válasz
vadászcsiga #4038 üzenetére
-
cimp
senior tag
válasz
.:Secur:. #3958 üzenetére
Na ott a lényeg vadászcsiga válaszában. Csak nem akartam én írni (mert az lesz, hogy csak kötekszek egész nap, pedig dehogynem), hogy nem ártana elolvasni a blogot, aztán célirányosan rákeresni itt a topicban (meg a testvér router topicjában ebben lehet több mindent találsz) ami nem világos, és aztán kérdezz bátran. Hidd el még akkor is lesz kérdezni valód. Saját magadnak is időt takarítasz meg, arról nem is beszélve, hogy ötleteket kapsz a mások kérdéseiből meg kínlódásaiból.
-
cimp
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3952 üzenetére
Ez nem lesz egyszerű.
-
-
cimp
senior tag
válasz
Lacics25 #3936 üzenetére
Nem érzem, hogy kioktatás lett volna. Annál konkrétabbat nem hiszem lehetne írni, hogy NE UGYANABBA a könyvtárba csatold!
Az is konkrét volt szerintem, hogy keress rá EBBEN a topicban MERT MÁR LE LETT EGYSZER ÍRVA! hogy UUID alapján hogyan kell intézni ugyanezt.
Például ITT!!
3mp volt rátalálni! -
cimp
senior tag
válasz
Lacics25 #3934 üzenetére
Te ezt teljesen komolyan gondoltad, hogy mindkét hdd-t ugyanabba a könyvtárba akarod csatolni!!!!????
Egyébként meg már írtam egyszer, hogy keress rá az UUID alapján csatolásra. Biztos, hogy volt róla szó, mert én is az alapján csináltam anno. De ne zsvarjon meg ez két külön dolog. Egy, hogy nem csatolod ugyanabba a könyvtárba, másik, hogy UUID alapján csináld mert nem biztos, hogy minden indulásnál at 1TB-s lesz az sda és a másik az sdb. És akkor gebasz lesz. Jobb esetben csak felcserélődnek, de rosszabb is lehet. -
cimp
senior tag
válasz
Lacics25 #3923 üzenetére
Miből gondolod, hogy csak az újonnan rádugottat csatolja és a rajta lévő dolgok nem látszanak? Szerintem semmit nem csatol és az üres csatolási ponton lévő nagy semmit látod. Ha több HDD-t akarsz csatolni akkor UUID alapján szoktuk mert az indulás pillanatában nem garantált, hogy mindíg ua. lesz az eszköznév (sda, sdb.....) Keress vissza van róla hozzászólás itt a topicban. LuCI-ban a Rendszer - csatolási pontok alatt lehet ezt intézni. Eléggé egyértelmő az a 3-4 mező amit ki kell tölteni.
-
cimp
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3820 üzenetére
Csak nem politikai jellegű az az elmélet?
-
cimp
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3820 üzenetére
Ja persze ezt nem vontam kétségbe! Csak nekem más is gyanús e mellett. Nekem a 25-ös netemen nem volt akkoriban 35 torrent egyszerre. Meg ahogy írja utána ez akkor következik be ha egyszerre frissíti azt a 35 torrentet. Nektek is a direkt teszttel sikerült kierőszakolni a bant. Szóval vagy van valami fizikai hiba, vagy "valakik" szórakoznak az oldallal. Valakik akik bele tudnak nyúlni.
-
cimp
senior tag
Valami olyan eldugott helyen lehet az a szerver, hogy az elérési útvonalak egy része valami háborús övezeten vagy szalmakunyhós hálózati csomópontokon halad át! Nekem anno teljesen szar volt! Annyira, hogy a tracker könyvelésem 0 volt. Az a script amiről aztán írták, hogy mégsem jó, érdekes módon nekem használt, és most egy hónapja körül minden segédlet nélkül hibátlan. És mostanában az oldalt se láttam, hogy leállt volna. Annyira nincs baja, hogy csodálkoztam mikor olvastam, hogy még mindig él ez a probléma. Ez olyan mintha csak bizonyos szolgáltatókat, vagy azok bizonyos szegmenseit érintené ez a gond. Mintha az útválasztás során valahol reszeteltek volna és akinek mákja volt az most valami dinamikus kiosztásnál a jobbat kapja akinek meg nincs szerencséje az meg valami bizonytalan csomópont felé van irányítva.... Szóval furcsa, mert amikor nekem szar volt akkor is voltak akik csak legyintgettek, hogy nincs is ilyen gond, vagy van de nem annyira nagy gond mert csak néha szar...
-
cimp
senior tag
Gőzöm sincs! Ez csak elmélkedés volt a részemről. Tegnap, vagy tegnapelőtt olvastam, hogy új sorozat van amin már nem kékek a led-ek. Most meg jöttél te azzal, hogy ezeknek van belső antennájuk 2.4 -re ami eddig a köztudatban (meg nekem rémlik, hogy a tp-link oldalán is olvastam) úgy volt, hogy mindkét antenna nyomja mindkét sávot. Ráadásul nekem az egyik külső helyére van feltéve egy 2.4-es yagi és műxik! Ebből gondoltam arra, hogy javítottak egyet rajta, nyilván azért cseréltek led színt is, hogy ez a konstrukció különbség kapásból látható legyen a hozzáértők számára....
-
cimp
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3799 üzenetére
Azért nem írtam nyereséget mivel nem vevő antennáról van szó, hanem adó-vevő -ről. Én csak abban szerettem volna tisztába tenni a dolgokat, hogy a dB és az, hogy "szűkebb sávban" két teljesen külön dolog. Márpedig ha valaki abban gondolkodik, h antennát cserél akkor nem árt ha ezt tudja. Nem vesz irányítottat mert olyan helyen van a router, hogy csak a lakás egyik felében lesz net, vagy vesz mert ugy van mint nálam, h a lakás egyik végében a falnál és ugye mögötte senki nem lesz aki használná....
De elnézést ha megbántottalak.suszti: Ez nem valami újítás? Állítólag az újak nem kék led-esek hanem zöldek... Lehet rájöttek, hogy a dual-band antennáik egy sipka fos és azon is módosítottak? Mert eddig minden hivatalos leírásban azt láttam, h ugyanazon az antennán megy mindkét sáv. Ráadásul én lecseréltem az egyik antennát, a másikat meg leszedtem és nekem 2.4 megy szépen a rárakott yagi-val.
?? -
cimp
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3792 üzenetére
Itt azért érzek némi fogalmi zavart! A dB az antenna hatásfoka, amivel képes a jeleket befogni, illetve sugározni. Az, hogy egy szűkebb térre korlátozza mindezt nagyobb távolságban pedig az irányítottságból adódik. Irányított antennák (parabola, yagi, panel....) valóban látványosan növelik a távolságot mert az egy adott irányba terjesztik ki. Ezek leginkább két fix pont közti adatátvitelre alkalmasak (persze nem lézer, hogy tényleg csak egy vékony sávban működjön, én ilyet használok a lakásban, hogy hosszában végigsugározza faltól falig az egész házat.) A nagyobb dB-s körsugárzók (hagyományos kinézető bot antenna) is megnövelik a hatótávolságot, csak éppen nem 5-10°-ban hat a teljesítmény hanem 360°-ban.
-
cimp
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3787 üzenetére
Arról nem is beszélve, h mit lehet torrentezni 4GB-n?
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
Tényleg nem baszogatásképp, de ha tegnapelőtt a három pc + telefonokra az a válasz jött, hogy:
"Sok választ másoktól ne várj,mert szinte mindenki lecseréli."
és
"rajta van 2 másik router(az 1ik a szomszéd házban kábelen kb20m),és összesen 2pc , 1ps3 , 5 teló,2 noti ,1 tv.
Amikor mindenki otthon van mind2helyen és megkapja a terhelést,akkor sem omlik össze."Akkor ma ennél többet mit lehetne erről még írni?
Nyugodj meg! Ha csak routernek akarod használni (tehát annak aminek árulják) akkor elégedett leszel vele. Ha másra is használni akarod (nas, torrent, média szerver....) akkor pedig lecseréled te is az fw-t. Ez majd kb. egy hét múlva lesz.
-
cimp
senior tag
válasz
devil2k #3666 üzenetére
Nincs hátrány, egy darabig én is így használtam. De aztán úgy gondoltam azért a pár gigáért nem pocsékolok egy pent. Újraformáztam a vinyót. swap-nek nem használnám. Azt folyamatosan írosgatja és egyrészt az a pennek sem tesz jót, másrészt az lenne a lényeg, hogy minél gyorsabb legyen. És ha az usb2 a korlát azt ne korlátozzuk tovább egy esetlegesen annál is lassabb pennel.
-
cimp
senior tag
Más programokkal nem kísérleteztem. Én a kényelmes ébresztést úgy oldottam meg, hogy mint írtam az ébresztő üzenetet bemásoltam egy scriptbe, futtatási jogot adtam rá, aztán feltettem egy Lazier Geek nevű progit, ami azt tudja, hogy megadod neki az autentikációs adatokat, meg hogy mit akarsz elindítani. Bejelentkezik ssh-n és elindítja. Azért jó, mert hálózaton kívűlről (munkahely) is tudom használni meg otthonról is. Persze két külön action-t kell hozzá létrehozni mert kintről más porton lehet ssh-zni, bentről viszont nem éred el a külső ssh portot. Más progikkal vagy nem működött nekem se az ébresztés, vagy a routerben kell mindenféle szabályokat eszkábálni, hogy kintről is működjön...
Így meg ha minden kötél szakad egy puttyból is pillanatok alatt megy. -
cimp
senior tag
válasz
vargalex #3632 üzenetére
Androidra van egy nagyon f@sza hálózat feltérképező progi. Fing - Network Tools. Hülyén hangzik, de ez a neve. Ébreszteni is lehet vele, nekem eddig működött minden gépen amit próbáltam vele ébreszteni. És más egyéb hasznos infókat is ki lehet vele bányászni. Aktív címek, azokon a nyitott portok....
-
cimp
senior tag
Mennie kell luci-ból is! Etherwake -t próbáld és az interface -t br-lan ra kell állítani. Amit luciban kiír mint végrehajtott parancsot, azt én betettem egy scriptbe és csak azt indítom ha kell. Mobilról is.
Nekem a magic packetest be kellett pipálnom mert minden hülyeségre felébredt a nasom 5 percenként és ez éjszaka nem volt túl jó.
-
cimp
senior tag
Már egyszer írtam, hogy a romban lévő csomagokat nem lehet törölni! Ha törlöd akkor még több helyet foglal mert még a törlés bejegyzés is rákerül de a csomag is marad!
Amúgy nem hiszem, hogy ftp-re ne lenne szükséged, hd-idle -s megjegyzést sem értem. Mit jelent az, hogy hdd-ből csak exteset kötök rá? hd-idle arra való, hogy feleslegesen ne hajtsa szét a vinyót mikor amúgy se használod. Az-az beállított idő után ha nem volt lemezművelet akkor leállítja, hdd élettartamot és pénzt (villanyszámla) takarít meg. -
-
cimp
senior tag
válasz
vargalex #3586 üzenetére
A raid0-a egyik könyvtárából egy másikba egy jó nagy fájlt.
jaaa, hogy dev/null!
nézem.1613+1 records in
1614+0 records out
1692401664 bytes (1.7 GB) copied, 28.8376 s, 58.7 MB/s4k-s blokk:
412943+1 records in
412944+0 records out
1691418624 bytes (1.7 GB) copied, 27.66 s, 61.2 MB/s -
cimp
senior tag
Alex! Vagy?
A raid0-n állítottál valami spécit?
Tesztelgetem, de nekem smb-n 30-32 -t, Ftp-n 40-45 -öt. Ez elmarad a tied mögött. -
cimp
senior tag
A bd50-nek elsősorban ez a 4-5 máskormeg 10-11 mb/s tesz be. A sima bd -nek elég nagy sávszélesség kell. Nekem a dune-mbe a sambához be kellett kapcsolni valami extra funkciót, mert az mkv-hoz is karcsú volt a sávszélesség alapon. Antennával meg szerintem (ha wifin akarsz bd tartalmat lejátszani) eleve felejtős lesz.
-
cimp
senior tag
Elképzelhető, de én mindenhol sambát használok. Egyszerűbb az élet. A gépekről is elérem, a mediaplayerek is látják...
Amit a transmission letölt egyből tudom akár pc-re átszedni akár dune-vel, popcorn-al, xbmc-vel közvetlenül játszani. Nem vettem észre, hogy a proci sírt volna e-miatt. -
cimp
senior tag
Még annyit hozzátennék suste kolléga megjegyzéséhez, hogy nem csak hogy nem tudsz törölni az fw-vel alapból települt modulokból, hanem ha megpróbálod azzal is csak helyet kötsz le mert ténylegesen törölni nem tudja, de a törlést bejegyzi rá. Én extroot-oltam. Így semmi gondom a hellyel. Ha nem akarod a HDD-t újraformázni, akkor dugjál a másik usb portba egy kisebb pendrive-ot és azzal is megoldható. Nekem úgy ment vagy fél évet.
suste: Nekem az a tapasztalatom, hogy az ftp gyorsabb. A samba-nak folyamatosan emulálni kell egy lemezmeghajtót, biztosítani a kompatibilitást a különböző rendszerek fájlműveleteiben míg az ftp igen korlátozott tudású adattovábbító protokoll.
-
cimp
senior tag
Bocsánat a kérdésért mert nem ide tartozik, de tudja valaki, hogy lehet a nick nevemet átírni? A regisztrálásnál elcsesződött és azóta sem találom a lehetőségét sehol.
-
cimp
senior tag
válasz
SteveBeard #3552 üzenetére
Nem akartam kedvét szegni senkinek. Azért a két hét erős. Egyrészt a szerencsétlen körülmények egybeesése (megszopattam magam rendesen egy USB drive-al ami nem akart normálisan működni), másrészt egyéb elfoglaltságom is volt. Meg persze kicsit nézegettem a gyári FW-t. Az is linux, és arra is sikerült telepíteni transmissiont. A gyári rendszerével is nagyon pöpec kis cucc. A hozzá adott szolgáltatások miatt el is gondolkoztam, hogy lehet maradok azon. Web-ről elérhető, link generálással kiajánlható (szabályozott tartalom....) Androidos kezelőfelület ...
Szóval eredeti állapotában is nagyszerű eszköz. Az,hogy sokat kínlódtam azért is van, mert abból a szempontból tisztaság mániás vagyok, hogy a rendszer telepítés után ne tartalmazzon semmi felesleges beállítást. Arról nem is beszélve, hogy az első telepítésnél szeretek minden lehetséges szíváson átesni, mert később mikor esetleg tele van adattal veszélyesebb nekiállni kísérletezni. Inkább most formázom meg háromszor a vinyót meg teszem fel ötször előröl a rendszert, mint hogy később az adatvesztést kockáztassam, vagy kompromisszumokkal használjam a biztonság miatt. -
cimp
senior tag
válasz
vargalex #3548 üzenetére
Remélem tudod, hogy ezzel most a gyermekeimet hozod hátrányos helyzetbe! Vagy a pénzt kell elvonnom tőlük, vagy az édesapjuk társaságát (ezt csak remélem, hogy hátrányosan érinti őket), míg megkeresem a rávalót. Bár a második mindenképpen bekövetkezik mert ha meglesz onnantól megint nem velük fogok foglalkozni!
-
cimp
senior tag
válasz
doberman #3538 üzenetére
Én is gondolkoztam a málnán, de nem merek belevágni. Annyi kiegészítő van hozzá, hogy a végén egy kisebb banánköztársaság éves költségvetése se lenne elég rá! Márpedig elég jó meggyőzőerővel rendelkezek ahhoz, hogy megmagyarázzam magamnak, hogy az nekem annyira kell mint egy falat kenyér!
-
cimp
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3539 üzenetére
Az, hogy sebességben sokkal jobb, és a transmissiont nem kell bekorlátozni, hogy egyszerre egy torrentet töltsön, az egy élmény. Kész remélem sose lesz, mert akkor kereshetek megint valami más baromságot amivel elszórakozhatok!
-
cimp
senior tag
válasz
SteveBeard #3535 üzenetére
Jó a kütyü. Ha szeretsz bíbelődni meg utána járni meg bogarászni, akkor a legjobb játék! Már két hete szórakozok vele. Nem egy vargalex build, amit két kattintással bekonfigolsz és teszi a dolgát, ez inkább olyan csináld magad építőkészlet, amit büszkén nézegethetsz a végén amikor kész.
-
cimp
senior tag
válasz
vargalex #3533 üzenetére
Nem értem mi a frászér nem akar elindulni sima dhcp-s netkonfiggal!? Esetleg rakjam újra az egészet?
A swaphoz újra kell particionálni?
Van nasom. Az egy 1.6-os atom ion. win 2008 server-el. Azzal az a baj, hogy ha 24h -ba megy akkor jelentős összegek jelentkeznek a villanyszámlában. Arra inkább arhiválok. A filmgyűjteményemet tartom rajta. Ezt azért vettem, mert kevés fogyasztás mellett egy non-stop üzemű, jó adatelérésű hálózati központot szerettem volna csinálni, és legfőképp mert kütyümániás vagyok!
-
cimp
senior tag
Szia Alex!
Kezdenek végre beállni a dolgok a goflex-en. Feltettem a vsftp-t az úgy néz ki működik rendesen. Az még mindig zavar, hogy nem tudom a hálózatot static IP-re állítani, de azzan, hogy fix IP-is van a eth0-hoz rendelve, a transmission el tud indulni. Annyi a bajom vele, hogy így két címe is van. A fix meg amit dhcp-n kap.
Azt szeretném kérdezni, hogy swap-ot szerinted kell-e adni neki? Ha igen akkor újra kell particionáljam a lemezeket, vagy van más lehetőség is?
-
cimp
senior tag
Szia Alex!
Írtam privátot. Nézz már rá légyszíves.
-
cimp
senior tag
Szia Alex!
A transmission ha serviceként akarom indítani, akkor elindul, de nem tudok rácsatlakozni. ha kikillezem és elinditom kézzel akkor jó. ???
Az alap ftpd-t hogy a túróba lehet használni? Elindul, be tudok jelentkezni, de nem listázza a mappát. De azt se nagyon látom, hol lehet konfigolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- !FELVÁSÁRLÁS! RTX 4090 KORREKT ÁRON AZONNAL
- GAMER PC - RYZEN 5 5500 / ASUS RTX 2060 / AORUS 16GB DDR4 / 512GB SSD / 500GB HDD
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Macbook White 13" unibody
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest