- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- LG V30 - vezércsel
-
Mobilarena
TP-LINK routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
peterattila
aktív tag
Mi másnak hívnám azt a szoftvert, ami nem képes még csatlakozni sem? A hivatalos support csak annyit tudott válaszolni, hogy írjam át az mtu értékét, mondtam már megtettem. Azóta sem tudtak érdemben hozzászólni. 2x cserélték az eszközt szervízben. Az, hogy máshol esetleg működhet, nem érdekel, nem a szomszédnak vettem. Valószínűleg váltani fogok, ha nem sikerül megoldást találni. A kérdés már csak az, hogy mire.
-
King Unique
titán
Csak épp ez az, h szinte alig van terhelve és mégis ilyen hibát produkál...mert amikor pl. Windows-ban hibaelhárításra megyek, ott is 5/3-szor router hibát mond, 1x ismeretlen, 1x DNS kiszolgáló nem válaszol, de utóbbi a ritkább. Illetve elszál, 1 perc múlva megint stb., elég kiborító...
Másik táppal nem hiszem, mert nincs még1 ugyanolyanom...Akkor, ha jól veszem a közeljövőben be kéne szereznem egy másik, ajánlottabb típust, emrt ezzel így nem lehet semmit se kezdeni... majd igyekszem eszerint cselekedni.
Köszönöm az infót! -
King Unique
titán
Próbálgattam Google DNS szerverével, elsőre talán stabilabbnak tűnt, de annál is ugyanúgy szakadozott, végül visszaállítottam a szolgáltatóéra.
Nálam abszolút nincs terhelve, nem megy a torrent 24/7-be, könnyű kis netezésnél már ezt csinálja, PH!-n egy hsz-t nem tudok sokszor elküldeni...
Illetve nem tudom mennyi benne a ráció, de mintha napszakhoz kötődő is lenne, mert késő estefelé ritkábban fordul elő...szolgáltató hiba esetleg, leterheltség?
De hiszek neked, vsz ez a 3220-as ennyire trágya, csak vételkor nem gondoltam volna, h ekkora különbségek lehetnek...
-
SOAD19
addikt
-
SOAD19
addikt
Ha minden igaz, erre a linkre se jött be, de rápróbálok még egyszer.
Van egy reset gomb a routeren, gondolom, ezt hosszan nyomva áll vissza gyári állapotra, nyugodtan állítsam vissza? Meddig kell nyomni amúgy, ill. hogy jelzi, hogy visszaállt?A terjedelmes beállítási tippedért meg nagy
, ment a kedvencekbe.
-
ravail
senior tag
Uraim!
Minden bizonnyal így van! Pontosabban lehet így is. De! Ha nem hivatalos TP-Link oldal, abból nagy gonjai is lehet az oldal tulajdonosának. Nézzétek a képen a jobb alsó sarokban pirossal bekeretezett részt:Viszont, ennél mélyebben a dolog nem érdekel. Csak korábban is és most is segíteni próbáltam. De ezek szerint kár volt.
-
hopp, annyiban javítanám magam, hogy pppoe esetén - a digi olyan netet ad - valamivel kevesebb lesz gyári firmware alatt, mint a korábban írt érték, mert azz dinamikusra írtam.
200-as nethez tl-wr1043nd v2 kell, vagy tl-wdr3600 és attól felfelé, ezek jelentősen többet tudnak, az 500-as csomag is bőven okés, de még a gigás netet is karcolják. -
King Unique
titán
Nem féltétel, csak az adott üzletben volt vmi sima uilyen TP-.Link 3 dBi antennával, ezé meg 5 dBi + 3G/4G, ezért választottuk végül ezt, illetve cseréltük ki, mert legelőször egy LevelOne 150 Mbps 3 dBi router volt, de gyenge volt a jel...illetve boltban eladó erősködött, h minek 300-as router, bőven jó a 150-es is, csak hát ilyen mimo és egyéb dolgokat nem említett ő se...
Persze, ha tudom ezt, akkor hozzácsaptam volna még pár ezrest és veszek egy jobbat, mert vsz router, v a firmware táján nem az igazi vmi. -
King Unique
titán
Más vezeték nélküli cucc akad elvétve lakásban, de ritkán van használva, most sincs áram alatt.
1+5 azt hittem 1-es csatorna, de volt rá példa fix 1 -esre volt állítva, aztán ideig, óráig volt csak jó.
Tesóm közvetlenül router melletti szobában van, nála 50-6x dBi jelerősség, max 5-ös jelszint és uezt csinálja (csak netezett, semmi torrent és hasonlók)...először azt hittem, csak az enyém xar távolság miatt, de átmentem és nála is korlátozott volt...
Szerintem ez router hibája lesz, v tévedek?
Kölcsönkérni most per pillanat nem tudok, de majd vmikor sort kerítek rá.
Illetve lehet jobb lenne egy másik routert (melyik TP-link mentes ettől a hibától?, v jelsokszorozót beszerezni. -
King Unique
titán
Igen pár fal, szekrénysorok vannak, de szerintem itt más lesz gond.
Másik routeres, wifis topikikban korábban futottam pár kört, de konkrét megoldást nem sikerült találni. Elvileg környező wifikkel nem akad össze, szomszéd, másik csatornán van (most gyenge a jel, de ált.69-8x dBi között mozog), illetve próbáltam váltogatni, fixre állítani (1), de egy idő után mindig előjött újra a probléma.Torrent meg ilyenek elég ritkán mennek, ha nem, akkor is fen áll a hiba, ha ment, akkor volt, h "lecsapta" a wifit. Eszköz max 2 kapcsolódik rá (2 db noti), v még + 1 teló, de az ritkán.
Arról hallottan, h ha van 2 db router, akkor azok " fel tudják erősíteni egymást", meg vannak jelsokszorozók - repeater, de addig nem akarok venni, amíg nem tudom, a hiba pontos okát, pl. ez a "korlátozott kapcsolat".(#1960) trance89: nem is tudtam, h van ez a 3 . féle is, legyel nyelv, v mi a fene?. Ez csak egyfajta végső lehetőségként ajánlod, vagy konkrétan hozott javulást azoknak, aik enyémhez hasonló problémával küzdenek?
Gondolom, ha nem válik be, utána visszarakható a gyári firmware (legújabb mehet, v sorban) -
Goatman
aktív tag
-
Goatman
aktív tag
Igen, utána is volt reset, csak ezután kezdtem el beállítani. inSSIDer-rel is nézegettem a környékbeli csatornákat (családi házas övezet, szóval nincs vad wifi penetráció), egyik sem hozott számottevő javulást tetszőleges másikhoz képest. A kapcsolódott eszközök listájánál sem találtam idegen eszközt, ami esetleg szívná a sávszélemet.
A gombostűvel/rotringheggyel megnyomható reset gomb a hátlapon különbözik a szoftverestől? Mert csak utóbbit csináltam..
-
Trabby
aktív tag
Megmondom őszintén, hogy egy tesztet olvastam róla, és ott írták, hogy a jelerőssége, még a gyári antennákkal is kiemelkedő. Igazából emiatt választottam ezt a típust.
Ezt a mimo dolgot nem igazán ismerem. Sőt.. most látom először
Nem tudom mi az..
Egy galaxy s3-mal próbálgattam a távolságot, és ha minden igaz, akkor az N-es. Illetve ezenkívül még a laptopommal is. Azon ez áll: 802.11b/g/n
Ha más nem lesz, akkor marad az a megoldás. De úgy vagyok vele, hogy ha már kiadtam érte ennyi pénzt, akkor működjön legalább annyira és ott, mint a régi.
-
Tompie
őstag
köszönöm, még egy kérdés, lehet egyből a legújabbat rátenni? vagy lépésenként haladni frissítésről frissítésre majd végül a legfrissebbet?
Illetve v4.22-es kiadás akkor nekem ugye v4-es firmware kell de ott van kettő is nekem melyik kell?
For TL-WR741ND(UN) V4 <--- mi az az UN?
For TL-WR741ND V4
Ha meg most így fél nap elteltével úgy néz ki jól működik akkor is kell frissíteni vagy felesleges? -
Tron80
csendes tag
Mindenesetre megrendelem a másik antennát és kipróbálom úgy is a stabilitást, remélem tényleg csak ez a probléma... Amúgy 3 db tp-link usb-s wi-fi adapter lóg a routeren plusz egy laptop. B/G/N mixedre van állítva.
Firmware után nem volt default visszaállítás, de előtte is csinálta a net eldobálást, gondoltam ez nem lehet probléma. -
Bobyjack
senior tag
Nem volt. Csak a firmware frissítés után állítottam vissza gyári beállításokra.
Wifi csatornákat nem piszkáltam. Beállítottam magyarra a régiót, megváltoztattam az SSID-t, beállítottam egy WPA2-es jelszót. Ettől függetlenül nem változtattam a Wireless menüben semmit.
(#1296) dr.bubo
A DHCP Settings-nél a Address Leasse Time gyári értéken volt. Átraktam most arra, amit mondtál. Ettől függetlenül, megint nem akart a router online felülete bejönni rendesen. Pedig most le sem fagyott a hálózat úgy mint szokott, csak simán be akartam lépni, hogy módosítsam ezt a beállítási lehetőséget. Próbáltam Chrome-al és Operával is. Csak úgy hozta be, hogy a Chrome előzményeiből egy aloldalt kértem le (192.168.0.1/userRpm/VirtualServerRpm.htm)
-
-HajTömeg-
őstag
Na,akkor úgy néz ki ez lesz a megfelelő.
Remélem nem lesz kompatibilitási problem a helyi, ismeretlen routerrel.
Ha vége az utamnak, akkor itthon a digis 20mbit/sec-es netemhez is jó ugye?A gyakorláshoz ajánlott linkedből egy büdös szót sem értek
, ugye nem lesz gond,hogy a másik routerhez nem fogok tudni hozzáférni fizikailag,mert az egy zárt helyiségben van?
Így teljesen ámátőrként felmerül bennem a kérdés,hogy nem létezik ezekhez valami egyszerű program, amivel úgy,mint mikor laptopon keresi az ember a befogható wifi jelet, egyszerűen csak rákattintok arra ami erős és ez a kis routerke már osztja is nekem tovább a jelet? -
-HajTömeg-
őstag
Aham, köszi!
Ez a wr843 nd,akkor megfelel erre,amire nekem kéne és ha vége az utamnak, itthon,mint router fogom tudni használni? (digis lan net, 20mbit/sec)
Ugyanolyan hatékony lesz,mint az extender?
Mivel fontos,hogy nagy területre szórjon, 1-2 emelettel lejjebb szeretném fogni a jelet, ezért minél erősebb az antenna, annál jobb.
A wr843 3 antennás változata a wr941nd? Az ugyanúgy jó lesz nekem? -
kisguly
tag
Most cseréltem le a router a tp-re, eddig más gyártmányú volt. Hátha az a baj. Beállítottam minden. Összehangoltam a 2 kütyüt. Beállítottam a csatornát. Megnézve hogy a környéken a wifik hol mennek. Működik a dolog. Elmegy egy darabig. És aztán egyszer csak meghal. Látja a rendszer, de nem tud csatlakozni hozzá. Ilyenkor újraindítom, és utána egy darabig megint jó.
-
reichricchi
csendes tag
laikus vagyok a kérdéshez!
Próbáltak már a t-home munkatársai segíteni.
kicserélték a modemet kicserélték a routert...
úgy állították be hogy a cisco ossza az ip címet a router ne osszon új ip címet
de sajna ez nem segített!
most kikapcsolták a ciscoban a wifit, de így is szakad a netem.
Leírnád részletesen az általad javasolt beállításokat , hogy esetleg én laikusként is végig tudjak menni rajtuk?
De ha csak szakember ért hozzá szólok valakinek és az általad leírtakat megmutatom neki.
Köszi -
Foose
addikt
Hát,asszem értem. Most lőttem ezt a képet,per-pill így néz ki a csatorna foglaltság. (szerintem most nincs minden wifi bekapcsolva a szomszédoknál) (enyém a SirDannyL) Akkor most mit javasolsz? Most nézem,hogy ezen a képen van lila és rózsaszín is,tegnap még nem volt amikor beállítottam 13-ra....
-
Greg-77
aktív tag
Az adott tipusu stick szerepel a listában még a router dobozának oldalán is rajta van. Amint írtam a legfrissebb 05-hóban kiadott firmware van telepítve! Ha összeférhetetlenség akkor hogyan lehet az, hogy kb 10-hónapon ketesztül minden hiba nélkül működött eggyütt a stick a routerrel? Valamint az hogyan lehet, hogy a feleségem telefonjával hiba nélkül együttműködik a többi eszközzel pedig nem? Ezek nekem magas dolgok, bár tudom informatikában nagyon fura dolgok vannak amiket nem nagyon lehet megmagyarázni!
-
ilililililil
csendes tag
Köszi a gyors választ
Eddig a Channel az Auto-n volt, most átraktam a 6-osra, meglátjuk mit produkál.
A security-t is átállítottam az általad leírt fajtára.
Eddig torrent nem volt, de lassacskán muszáj lenne beállítani, mert kiraknak az oldalról ahonnan szoktam hébe-hóba egy-két sorozatrészt vagy filmet letölteni.De mióta ez az új router funkcionál(na), azóta egy gépen se lett még elindítva a torrent, csak WoW-ozott az egyik lakó, panaszkodott is, hogy nagyon akad a játéka.
-
-
TIT
veterán
Fórumba írták,hogy megy,(sőt még a 300-asra is)akkor felesleges gigás router,elég 4 rongyért egy sima,habár az meg kábelen nem fogja átvinni a 80-at,úgyhogy mégis kell a gigás.Árgépen van 10-11-ért gigás tp link.
Mondjuk a gigás nehogy már ne vigye át 3 méteren belül egy szobába. -
Larodar
csendes tag
Ezek a beállítások már megvannak, dynamic ip van beállítva a tplink routeren. És a címtartományon is hasonlóan van beállítva nem "ütközik". A switches megoldási lehetőséget most nem tudom kipróbálni, mert nem elutaztam.Közben még felmerült bennem, hogy zegy gépnek mindig a csatlakozásnál fix ip címet ad a router (tplink) ez okozhat ilyen gondot?
-
Doosa
aktív tag
Én hiszek neked, ke akkor azt mond meg hogy a lassan 6 éves linksys router a maga G szabványával miért tudja az év 360 napjába a 40mbit et. Tökéletesen ugyan ott ugyanazokkal a gépekkel. Mit tudok még a wifin beállítani hogy az is jó legyen? Mondjuk én a kábeles teljesítménnyel sem vagyok megelégedve nálam az is ingadozik és ez nem egy gépnél úgyhogy nem ott van a gond. Az is lehet h nekem van ezekkel ekkora balszerencsém .
-
Doosa
aktív tag
Ezeket a köröket én már réges-régen lefutottam, többnyire nem a vakvilágba vagdalkozva szarozok el valamit, mert az tényleg butaságra vall. Kertes házas zónába lakunk és én végigjártam a kertet a szabad csatornák ügyébe és úgy van kiválasztva az ami van. Nem volt nehéz mert 1db wifi van a közelbe amire ha tudnám a jelszót fel tudnék menni, meg van még1 amit a windows fel se ajánl. Rengeteget googliztam ez ügybe, és mindent kiküszöböltem amit csak lehetett és azt belátom hogy létezik az h ingadozik a jelerősség, de mikor 5m-ről 8 meg 5 Mbit-et mérek az azért már kissé túlzás. Amúgy az új típusú routereknek már elméletben meg sem kéne kottyannia a párhuzamos csatornák problémája, legalább is én ezt olvastam, meg ezt támaszthatom alá a paneles tapasztalatokból ahol nemhogy a szomszéd csatornák nem voltak szabadok de az adott csatornán is 2 vagy 3 hálózat volt, de még ott sem voltak ilyen meredek problémák.
-
v.attis
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Bluetooth hangszórók
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Le Mans Ultimate
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Házimozi haladó szinten
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Formula-1
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest