-
Mobilarena
TP-LINK routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
legenda
inkább wpa2-psk lenne az!
kasza blanka; csak a nagyon régi eszközök nem támogatják, hiszen nem 2 - 3 éves dologról van szó, és semmi probléma vele, sokkal biztonságosabb mint a wpa!
2005. áprilisában adtak ki wpa2 javítást xp sp2 alá, szóval tényleg nem mai csirke már![ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
én nem erőlködöm tobább - feleslegesen -, amit lehetett/akartam, azt leírtam a témával kapcsolatban!
talán még annyival egészítem ki, hogy náhény 100-as router átviszi kábelen (wan -> lan irányban is) a 80 megabit/sec sebességű netet, csak azért javasolt inkább ilyen nethez a gigabit képes router, hogy tartalék is maradjon az eszközben!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
az azért drágább 2 - 3 e ft-al!
nem jellemző, de sokszor még a teljes 80/25 megabit/sec sebességű internet maximális átvitele sem megy wifi útján, ha a környezeti tényezők vagy az eszközök nem úgy akarják!
hallomásokkal sajnos tele a padlás, de a gyakorlat mást mutat!
nem mondom, hogy lehetetlen a 100 megabit/sec sebességű net "mérhető/valós" átvitele wan -> wlan -> wifi modul útján, de csak nagyon szélsőséges esetekben sikerül, mondhatni csak laboratóriumi körülmények között!
ennek ellenére, én nagyon szívesen megnézem, ha megmutatja valaki, hogy nála miként valósul meg a dolog![ Szerkesztve ]
-
legenda
de mondom, mivel wifi átvitelről volt/van szó, és úgy azonos a modul, 300 megabit/sec jelölésű, ami csak névleges sebesség, annak csak töredéke a mérhető "valós" sebesség, a többi a szükséges körítés, mivel az adatok mélyen csomagolva vannak!
lásd; táblázat - n szabvány (jellemző sebesség)
azt kevered, hogy a 100-as vagy 1000-es (gigabit) jelölés a wan és lan portokra vonatkozik, a 300-as pedig a wifi/wlan sebességre!
nagyon sok régi 100-as router nem viszi át wan -> lan irányban még az 50 megabit/sec sebességű netet, akkor minek van? azért, mert szabványokról beszélünk, és jelölt "elméleti" maximális sebesség csak szabvány, de nem jelenti azt, hogy azt tudja is az eszköz valósan!
amúgy milyen gigabit képes routert vennél a tl-wr940n áráért?[ Szerkesztve ]
-
legenda
egyáltalán nem biztos, sőt!
v.attis; amennyiben az ellenoldal is 300 megabit/sec jelölésű, n szabványos és mimo képes, úgy is csak 80 - 90 megabit/sec az elvárható jellemző "valós" átviteli sebesség, mivel a valós adat mélyen lapul a csomagokban, tehát a 300 megabit/sec kapcsolati sebességhez képest a többi a szükséges körítés! ráadásul a router és az ellenoldal milyensége és beállítása mellett, még a környezeti tényezők is befolyásolhatják a wifi átvitelt, amiről sem router, sem pedig az ellenoldal nem tehet!
egy adott környezetben az ideális beállítás javíthat, ha például megtalálod a megfelelő csatornát, amit más hálózat nem használ elérhető közelségben - lehetőség szerint a szomszédos értékeit sem -, de ennyi!
amúgy az ellenoldalad is 300-as? képes a két eszköz 300-as kapcsolaton kommunikálni?[ Szerkesztve ]
-
legenda
jobb esetben talán hozza, de ez több tényező függvénye is, sok esetben nem vihető át két 300-as eszköz között valósan a 80 megabit/sec, ha a környezeti tényezők nem úgy akarják!
amúgy csak a wifi 300-as, a router wan és lan portjai 100 megabit/sec értékűek, és az is csak szabvány, attól a hardver - típus függvényében - még nem feltétlenül tudja kábelen sem a 80/25 megabit/sec sebességet![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest