- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Magisk
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
modd3r
őstag
Jelzem az újabb video driver letölthető.
Ez a 13.6.1 -es verzió. -
Vaanhool
tag
Nekem TOSHIBA Satellite A10-S200-as Noteszom van. A képernyő 60 Hz-es tehát ez a határ. A TFT képernyők egyik hátránya, hogy lassan változnak a mátrixok. Észlelhető, ha az XP menüjét felvillantjuk egy pillanatra, látható a lassú elhalványodás. Szerintem egy Notebook-ot nem játékra terveztek (anno az elő gépeket sem). 512MB RAM-mal nem kell félni, hogy elfogy, legalábbis szerintem.
-
modd3r
őstag
Jelentem van újabb video driver, amiben állítani lehet a memória kiosztást !
-
karib
addikt
Nem biztos, hogy hagynak hozzányúlni a megosztott memória méretézeh, gépe válogatja. Legfrissebb driver általában célszerű. Esetleg meg lehet próbálni felpiszkálni a grafius chipet, pl. Powerstrippel - bár a legnagyobb gondon, a memória sávszélesség hiányán ez nem változtat.
-
karib
addikt
A lassúságon sokat nem fogsz tudni változtatni, az integrált VGA-k mind meglehetősen lassúak. Maga a grafikus mag sem nagy szám általában, de az igazi szűk keresztmetszet az, hogy nem saját, külön hozzáférésű és nagyon gyors memóriával rendelkeznek, mint a rendes asztali vagy akár notebook videovezérlők, henem a gép központi memóriáját használják, amit egyrészt nem csak a videovezérlő használ, másrészt amúgy is nagyon lassú ahhoz képest, amire tisztességes 3D megjelenítésre szükség lenne.
Kicsit részletesebben: az i852 egy 100 (vagy 133?) MHz-en futó, 64 bites DDR memóriabuszon osztozkodik a rendszer többi részével. A jobb videokártyák ma minimum 128, de inkább 256 bit széles, kizárólagos hozzáférésű memória alrendszerrel vannak ellátva, amelyik egyéb okosságok mellett (crossbar vezérlés stb.) ráadásul párszáz MHz-es DDR memóriákkal dolgozik. A nagyságrendi különbség konkrét számok nélkül is érezhető.
Az integrált megoldások tehát a központi memóriából foglalnak le maguknak egy bizonyos mennyiséget. Ha nem játszol, akkor érdemes a minimumra levenni a VGA memóriát, mert akkor több központi RAM marad a programoknak. Ha játszol, akkor érdemes megnézni, hogy kb. mennyit használnak a játékok. A mai játékok zabálják a VGA memóriát (sok textúra, nagy felbontások), az ilyen beállításokat viszont nem bírják az integrált cuccok, tehát lehet, hogy 16 MB kevés, de talán 32 elég a videovezérlőnek. Érdemes próbálgatni, ha nem érzel teljesítménycsökkenést és nem panaszkodik egy program sem, hogy kevés a VGA memória, akkor nyugodtan állíthatod olyan alacsonyra a lefoglalt memórát, amennyire csak lehet. -
Cathfaern
nagyúr
Nem vagyok profi notebook szinten, de szvsz ez a következőt jelenti:
A videókártya a memóriából legalább 16 MB-ot, de legfeljebb 64-et foglal le. Toshiba HW setupja meg azt mondja, hogy jelenleg 17MB van lefoglalva, de ez nem azt jelenti, hogy ez a max. hanem azt, hogy mos épp ennyire van szüksége. -
modd3r
őstag
Nekem is ilyen notim van úgy 3 napja.
Állítólag állítani lehet a megosztani kívánt memória méretét, amit majd a VGA használ, bár én ezt az opciót nem találtam meg a BIOS-ban.
Nálam egyébként default 64 mega van kiosztva.
Más.
Javaslom, szedd le az Intel oldaláról az újabb video drivert, ez sok problémát orvosol a játékoknál.
Sajnos a pontos linket most nem tudok beszúrni. -
Fre$h
csendes tag
Sziasztok!
Van nekem egy ilyen notebookom: Satellite A10-S503.
Ebben egy - Intel 852GM, 16-64 MB DDR-RAM, 3D graphics accelerator - kártyesz van.
Nem értem hogy az a 16-64 MB DDR-RAM mit jelent?
Magadnak beállíthatod hogy mennyit használjon?
Belenéztem a Toshiba HW setupjába ahol azt írja hogy graphics memory in use: 17 MB !!!
Ebböl lehet vhogy 64-et csinálni?
Elöre is kössz.
bye
Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- DUNE médialejátszók topicja
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- Vírusirtó topic
- Kuponkunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad P14s G2 Profi Tervező Notebook -Ryzen 7 Pro 5850U 32/1TB Radeon Pro 4GB!
- 27% SZÁMLÁVAL! HP Omen 17 QHD 240Hz / RTX 4090 / i7-13700HX / 32GB DDR5 / 1TB SSD! BeszámíTOK
- Lenovo Legion 5 gamer laptop makulátlan állapotban, 32GB RAM-mal!
- MacSzerez.com - 2017 MacBook Air 13" / i5 1.8GHz / 8GB RAM / Választható SSD méret! / Garancia!
- Dell Precision 5550 Intel Core i9-10885H Nvidia Quadro T2000 32 GB RAM 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest