- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kbali
nagyúr
-
Kbali
nagyúr
válasz
DuracL #10437 üzenetére
Ha netes rendelésű volt a gép, akkor alapesetben 8 munkanapon belül elállhatsz a vásárlástól, de a bolt meghatározhat ennél bővebb időtartamot is (az egyik hazai pl.: 14 napot ad), ill. a pénzvisszaadásra 30 napja van - ha ezt a megoldást választod, ezzel is számolj.
Ebben az árkategóriában nem fogsz sokkal jobb kijelzőkkel találkozni sajna - egyébként a fényerő is megfelelően volt beállítva, mert az is számít (esetleg elkérni olyantól az ICC file-t, akinek jó a beállítás)?
-
Kbali
nagyúr
válasz
Napfénysüti #10438 üzenetére
törölve
-
Kbali
nagyúr
Ja, hogy már megvetted? Akkor kár utólag kérdezni...
Neten rendelted? Ha igen, 8 napon belül indoklás nélkül elállhatsz a vásárlástól. Egy subpixel hiba miatt gyakorlatilag senki nem cserél neked gépet, hacsak nincs külön erre vonatkozó garancia a gépre. A pixelhibákra a gyártási szórás miatt ISO szabvány vonatkozik, ezt a gyártók a garanciális feltételek között fel is tüntetik (6 éve a Toshibám garanciális feltételei között már szerepelt). -
Kbali
nagyúr
válasz
Janesz_20 #10371 üzenetére
Más is írta, hogy router gond is lehet. Nekem, amikor nem kap IP-t, akkor le volt tiltva MAC Address szerint a gépem a hálóról.
Saját wifi-hez akarsz csatlakozni vagy máséhoz?
Ha router mögül dugod a kábelt, akkor nem megy vagy ha közvetlenül? UPC-nél volt olyan, hogy minden egyes eszközt engedélyeztetni kellett, hogy kapjon IP-t.
Lehet, hogy a wifi drivert érdemes letörölni és újrarakni végül.
Olyan is lehet még win7-nél, hogy a services-ben a le van tiltva a hálózat autoconfig. -
Kbali
nagyúr
válasz
whiteman0524 #10250 üzenetére
Nem erről volt szó - hanem az én egyéni szoc. problémámról.
-
-
Kbali
nagyúr
válasz
Anthony001 #10244 üzenetére
Ne bízz senki ítéletében, a legtöbben az első gépüket vették/kapták, ahol az volt a kitétel, hogy 150/160 ezerből a legerősebb konfig legyen, mert most megy egyetemre/főiskolára és játszani akar. Ebben a kategóriában NINCS világmegváltó verzió, ilyen feltételek mellett.
Igen, karcolódhat a burkolata (nemigen van olyan gép, aminek nem); igen, nem a legjobb a billentyűzet alátámasztása (de nem is egésznapi gépelésre szánták, hanem hobbi felhasználásra).
Mindenképpen nézd/tapogasd meg élőben is, mielőtt megveszed - vagy webshop és ha nem tetszik, akkor visszaviszed vagy küldöd és visszakéred az árát (az általad említett két dolgot bekapcsolás nélkül is ellenőrizni tudod). -
Kbali
nagyúr
válasz
Dontorrent #10220 üzenetére
A 32 bites rendszerrel is maradhat a 6 giga, abból tud 4-et megcímezni az oprendszer. Látni valóban látja a 6 gigát, de kihasználni nem tudja.
Annyit tehetsz még, hogy teszel fel 64 bitest - ismét újrahúzod. -
Kbali
nagyúr
válasz
Lucifer6280 #10195 üzenetére
Selejtezett vagy lopott vinyó.
-
Kbali
nagyúr
válasz
SureStudio #10131 üzenetére
20-30, állapottól függően, de keresd meg esetleg a notebook beárazós topikot a gép konkrét paramétereivel, ott pontosabb becslést mondhatnak.
-
Kbali
nagyúr
válasz
SureStudio #10125 üzenetére
Jó régi, alsó kategóriás gép. Egyéb kérdés?
-
Kbali
nagyúr
válasz
EsoxLucius #9991 üzenetére
Kalibrálás lehetséges, de ezek a panelek abszolút nem a színhűségükről híresek.
Az én véleményem az, hogyha komolyan kezdesz foglalkozni fotózással, akkor legalább egy kalibrálható IPS paneles nagyfelbontású külső monitorra ruházz be, az megéri - a noti kijelzőjén sokat nem tudsz javítani (inkább keveset).
Nem tudom, itt a PH-n tesztelték-e a típust, mert ha igen, akkor a teszt mellett találsz egy kalibrált színprofilt, ami a megfelelő fényerősség mellett tudja a lehető legjobb képet. -
Kbali
nagyúr
válasz
martin555 #9988 üzenetére
Elképzelhető, hogy kifogtál egy nagyon ügyes hamisítványt. Egyébként más márkáknál is pont ilyen arányban hallani meghaló utángyártott (másolt kínai) akksikról.
Esetleg vidd be egy akku felújító céghez, hátha tudnak kezdeni vele valamit.
Amúgy a gépet egy jó akkuval kipróbáltad már? Lehet, hogy a töltőelektronika makkant meg. Esetleg triviálisabb: nincs kicsit elmozdulva az akksi? Nekem asztalon ide-oda tologatott gépnél csinált olyat, hogy elmozdult az akksi biztosító pecke és nem érintkezett rendesen az akkumulátor. -
Kbali
nagyúr
válasz
Ace Ventura #9978 üzenetére
Lehet, hogy hülye kérdés, de ők esetleg nem tudnak ötlettel segíteni?
-
Kbali
nagyúr
válasz
Kyle777 #9972 üzenetére
Hasonló kiszerelésben HP Pavilion DV6-ot szoktak még javallani AMD-vel, ill. Lenovo Ideapad Z575. Bár ezek, mintha egy egységnyivel drágábbak lennének, ill. a Toshibának most jön/jött ki a 855-ös szériája, az sem lehet rossz.
De akkor már inkább ez a topik.
-
Kbali
nagyúr
válasz
Kyle777 #9967 üzenetére
Az ár nem látszik, de manapság ebben a kategóriában az egyik legjobb választás.
Asus az állítólagos gyenge minőség és külföldi support miatt esik ki általában, míg a Dell (gondolom Inspiron N5110) pedig a gyenge hűtés és anyagminőség miatt, igaz a supportja viszont nagyon jó.
Ezekhez képest a Toshiba az arany középútnak tűnik. -
Kbali
nagyúr
válasz
JimKirk #9935 üzenetére
Milyen böngészőben használjátok? Az sem mindegy. Próbáljátok ki Chrome, FF alatt is, ha most IE-t használtok.
Néha érdemes a cache-t is üríteni.
Biztosan nem a gyári Win csinálja, azt nem érdemes újrahúzni emiatt.
Ha nem lenne a gépen chipset driver, akkor nem is működne a gép. -
Kbali
nagyúr
Itt a termékspecifikáció. RAM-ot tudsz beletenni, mert 2 slot van, abból az egyik üres. Az 1333-as mehet bele, de felesleges, mert úgyis csak 1066-on fog menni, az alaplap max. 8 gigát támogat.
Vid. kártyát nem tudsz benne cserélni, mert alaplapi integrált van benne. Emiatt játékokban sem lesz erős, sőt gyenge.
Mivel már kifutott típus, így akár már hibái is lehetnek annak, amit kapsz (gondolom használt).
Az akksis üzemideje nem túl combos, itt max. 3 óra 15 percet írnak, ami jó esetben 2,5 óra... -
Kbali
nagyúr
válasz
alexmester #9886 üzenetére
-
Kbali
nagyúr
válasz
GaborGh #9833 üzenetére
A Toshiba 20 éve gyárt notebook-okat, a Tecra szerintem simán ott volt eddig is a Thinkpad, Dell Latitude, HP Elitbook kategóriában.
Anno még a Satellite gépem is cseppálló bill-es volt (5,5 éves, a sógornőm még használja, egy porszem nincs benne, sokszor nem is értem a belülről porosodó gépeket).
Az utolsó szériás Tecrák nem voltak SB procival, de már i-s volt, 200 körül már lehetett kapni.
Ugyanúgy az üzleti szériás Quadro kártyákkal szerelték őket, matt kijelzővel, nagy felbontással is elérhető volt, 14-15-ös méretben. -
Kbali
nagyúr
válasz
dangerzone #9784 üzenetére
A nem megfelelő support miatt szerintem az MSI kerülendő márka.
-
Kbali
nagyúr
válasz
dangerzone #9781 üzenetére
Akár jó is lehet, de itt talán kapsz más ajánlatot is, ha még aktuális.
-
Kbali
nagyúr
válasz
EsoxLucius #9747 üzenetére
Letöltöd a profilt a linkről (.icc file), majd:
"A Színkezelés megnyitásához kattintson a Start gombra A Start gomb, kattintson a Vezérlőpult parancsra, ezután kattintson a Hardver és hang segédeszközre, majd kattintson a Színkezelés gombra.Kattintson a Profilok fülre, majd kattintson a Hozzáadás gombra.
Jelölje ki az új színprofilt, majd kattintson a Megnyitás gombra. Rendszergazdai engedély szükséges Amennyiben a rendszer rendszergazda jelszót vagy megerősítést kér, írja be a jelszót vagy hagyja jóvá a műveletet." -> ez Vista, de szerintem win7-en is hasonló.
-
Kbali
nagyúr
-
Kbali
nagyúr
válasz
Krisztián81 #9615 üzenetére
Én mégiscsak elsőkörben driverre gondolok. A Toshiba honlapjáról lett az nvidiához letöltve?
Az emlegetett haverral összenéztétek a driver verziókat, beállításokat (energiagazdálkodást is)?
Először ezt tenném, ha elvileg ugyanolyan a két gép, akkor vissza garanciába, oldják meg.
Egyébként melyik szervizzel próbálkoztál eddig? -
Kbali
nagyúr
Ha minden megy a régivel, nincs hiba, akkor miért az új? El szoktad olvasni a change logot is, mielőtt felrakod?
A hülye Toshibameg szereti ellenőrizni, hogy a kiadott driver nem okoz-e problémát, mielőtt saját maga is közzéteszi (persze nemcsak a Toshiba, hanem a korábban emlegetett Sony is).
Tudom, hogy ez szinte hitvallás, de ami működik jó, azt nem babráljuk.
-
Kbali
nagyúr
válasz
whiteman0524 #9553 üzenetére
Ha nincs gond a Toshibás driverrel, akkor nem javaslom - tekintettel a tapasztalatokra - a driverfrissítést.
"Ami nem romlott el, azt nem kell megjavítani..." -
Kbali
nagyúr
Ahogy a user is leírta, a garanciális feltételek között szerepel, hogy az adott típusnál (kijelzőnél) hány és milyen típusú hibás pixel számít garanciális problémának, általában ISO szabvány alapján. A 3 napos cseregarancia is csak olyan hibák esetén él, amely hiba egyébként garanciálisnak minősülne.
-
Kbali
nagyúr
válasz
Styleboy #9324 üzenetére
Egész véletlenül nincs a gépen hardveres kapcsolója a wifi-nek (a BT is azzal kapcsolódik)?
A BT-t meg azért dobja fel, mert gondolom autostartra van állítva a szolgáltatások között, hogy a win-nel együtt induljon, de mivel nincs bekapcsolva, ezért jelez hibát.
Itt a felhasználói kézikönyv. -
Kbali
nagyúr
válasz
sagvary #9022 üzenetére
Az U500 új korában sem a túl hosszú akkuidejéről volt híres, 2 év után jó, ha ennyit bír. Ennek van olyan USB portja, ami kikapcsolás után is ad ki feszkót - na abban ne hagyj bedugva semmit (általában az ilyen USB bele sárga).
A kikapcsolás nálad kikapcsolás vagy csak hibernálás, alvó állapot? -
Kbali
nagyúr
válasz
Dontorrent #8914 üzenetére
Még mindig kérdezem: Win7 beépített recovery készítőjét próbáltad már?
-
Kbali
nagyúr
válasz
Dontorrent #8890 üzenetére
Pendrive-ot is bootolhatóvá lehet tenni, de ennek nézz utána, én még nem csináltam.
A 700 megás CD elég kevés, nem tudom, mit írhatott ki.
A viszonylag szűz Vistámat a beépített progi 7-11 DVD-re saccolta (mondjuk ez full backup, dokumentumostól).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Precision 5690 16" FHD+ IPS Ultra 7 165H RTX 1000 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Bomba ár! HP Omen - i7-7700HQ I 16GB I 512SSD I 15,6" 4K I Nvidia GTX1050Ti 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest