Új hozzászólás Aktív témák

• KubanitoS

veterán

A világért sem szeretnék itt most egy D3 vs TL2 vitát indítani, de gondoltam leírom a saját, egyéni véleményem, amit persze ne vegyen magára senki, hiszen végül is a TL2 "ellenfele" (még ha csak átvitt értelemben is, hiszen van egy kis különbség a fejlesztésre költött pénzekben) a Diablo 3.

Diablo 3: A Diablo 2-t hét évig nyüstöltem a haverokkal karöltve, a Diablo 3-at sikerült két-három hét alatt megunni. Én nagyon azt érzem rajta, hogy maga a játék rész teljesen másodlagos szempont lett a pénz mellett. Ezt támasztja alá a beépített aukciós ház (vagyis a Blizzard saját pénztermelő gépezete). Véleményem szerint a Diablo 3 nem az a fajta játék, amely elé az egyszeri játékos "csak úgy" le tud ülni játszani kicsit a haverokkal. Magasabb nehézségi fokozaton elkerülhetetlen, hogy sok aranyért cuccokat vegyünk az aukciós házból, így gyakorlatilag az egész játék másról sem szól, mint az arany és esetleg a ritka tárgyak farmolásából, amelyeket aztán eladhatunk az AH-ban akár igazi pénzért is. Az igazi móka Infernón kezdődik, de odáig valahogy el kell jutni, ami egyrészt nem könnyű, másrészt az Infernora kerüléshez négyszer végig kell vinni a játékot. Én bevallom férfiasan, hogy Hell act2-ig sikerült eljutnom, ott aztán végleg meguntam az egészet. Mindig ugyanaz és ugyanaz, a szintlépés és a skillek osztása is automatkus, a játékosnak csak menni és menni kell előre, ütni csapni a szörnyeket, ha pedig rohadt ritkán esik valami jobb cucc, (persze Hell alatt kb semmi nem fog esni) akkor lehet kitenni az AH-ba... Azt hiszem az is árulkodó tény, hogy a PH-s D3 fórum is azzal van tele, hogy ki milyen cuccot talált és hány millió aranyért sikerült neki eladnia AH-ban. Röviden és tömören ez a saját tapasztalatom és véleményem a D3-ról.

Torchlight 2: Szerintem a megjelenést direkt nem erőltették hamarabb. Vártak, ameddig csak tudtak, hogy a Diablo 3-láz (vagy hype) elmúljon, ami elég hamar bekövetkezhetett, hiszen olvasgatva a fórumokat nem csak én vélekedek így a D3-ról, mint ahogyan olvashattátok. Könnyen lehet, hogy az eladások szempontjából jobban jártak, hogy nem a D3 előtt jelent meg a TL2, mert akkor sokan pont a közeli D3 megjelenés miatt nem vették volna meg. Egy csalódott D3 játékos viszont könnyebben rávehető a vásárlásra. :K

Úgy érzem a lehetőségekhez képest megpróbálták kihozni a maximumot a játékból. A történet ugyan nem a játék erőssége, de ezen a téren a D3 sem volt toppon. Azt érzem a TL2 kapcsán, hogy a fejlesztők nagyon szerettek volna egy igazán jó játékot csinálni, ami nem is drága, éppen ezért sok helyre eljuthat. Abszolút nem érezni semmiféle pénzlehúzást ezen a terméken, nincs day one DLC, a TL2 nem több és nem kevesebb, mint egy egyszerű, de mégis élvezetes hack and slash játék. Tele van játékbeli apróságokkal, amelyek élvezetesebbé teszik a játékot, ide sorolnám pl az arany ládákat, amelyekhez meg kell keresni a kulcsot, a még mindig különleges pet-et, amit haza lehet küldeni eladni a cuccokat és most már vásárolni is megtanult. Ott van a gamblézés, az enchantolás is, amelyek a játékélményhez sokat hozzátesznek. Izgulhat az ember, hogy vajon az enchanter tönkreteszi-e a cuccosát. :DDD Persze, ezek benne voltak a TL1-ben is, de csak óvatosan jegyzem meg: a D3 ezeket még mindig nem tudja (tudom, ott van a kraftolás, de komolyabb recepteket persze csak Hell-től lehet találni). Egy-egy unique tárgy továbbfejlődhet, ha adott számú szörnyet megölünk vele, ez például nagyon tetszett. Az is a TL2 érdeme, hogy nagyon sok set, unique tárgy van és ezeket már a játék elejétől lehet találni. A D3-ban engem eléggé zavart, hogy az első két nehézségi fokozaton nem eshettek ritkább tárgyak, itt az elejétől fogva lehet izgulni, hogy egy adott boss dob-e valamit, vagy sem. Aztán itt vannak a mellékküldetések. Meglepő módon ezekből sokkal több van a TL2-ben. A pályarészek kb minden sarkában találhatunk zöld kérdőjeles embereket. Összességében egy nagyon átgondolt játék a TL2, amely megpróbál minden szempontból megfelelni a játékos igényeinek a játékélményt tartva szem előtt.

Nem fogom azt írni, hogy a TL2 jobb, mint a D3, mert ez nem igaz. A két játék szemlélete nagyon különböző. Annyi biztos, hogy ha jelenleg választanom kelleni, mivel játsszak, én a TL2-re szavaznék. Egyszerűen élvezetesebb az egyszeri játékos számára.

Új hozzászólás Aktív témák