Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ujvendeg

tag

válasz belashx #41 üzenetére

T.Kollégám! Nincs pökhendi stílus - de - és ez csak egy példa, s remélem, érthető, ha pökhendi is, hogy a magyar nyelv jelentéstanában mi is az, hogy példa -, de egy olyan komment-környezetben telefonokról nem kevesen arról vitatkoznak, mi melegszik, mi nem, ez több, mint gyalázat: általános iskola, 4. osztályos tananyag: ahol az elektromos áram munkát végez, ott hő keletkezik, ebből egyenesen következik, hogy még a szentséges Iphone is hőt termel - nem ez a kérdés a gyártók számára, hanem az, hogy a keletkezett hő miként vezethető el. De azokban a tesztekben, ahol a gyártó brand, a felhasználó júzer, a tulandonság ficsör, a telefon motyó - ott nem a szakértelem bugyog. Nem a tesztelők lelkiéletére, szimpátiáira, érzelmeire lennék kíváncsi,hanem száraz adatokra. Ezek pedig a jelzett témában azt mutatják, amit írtam: hiába pakolnak minden A-kategóriás Samsung készülékbe 5000-es akkut, ez önmagában semmit nem mond, és keveset ad, a borzalmas processzor mellett. S hiába a kioktatás a kolléga részéről, a kezdeti frissítési "napló" már nem érvényes, nov. 13-án már egészen biztos, hogy az A54 nem frissül, most már arról cikkeznek nyugaton, hogy pl. az S21 FE előbb fog frissülni. Csúszott az egész? Igen, csúszott. Akkor minek a kioktatás (a Pixel, a Xiaomi, és valószínűleg a Sony is előzi a Samsungot; nem ez az emberiség fő gondja) - nekem mérnöki szinten szakmám volt a mobil - de önként fordítottam hátat, mert én nem tudtam jó lelkiismerettel ágálni a gyártók svindlijeiről. Ha egy 15 dkg-os 68 mm széles telefonban
    lehet 5000-es akku, miért nem lehet egy szélesebb, 146 mm hosszú telefonban? Mert akkor a következő évi legesleg-telefon a kutyának sem kellene??? S nem bizonytalan a világhelyzet? A második vh. óta sosem volt ilyen instabil - a világ nem mobiltól mobilig ér, bármikor történhet rettenes katasztrófa, egy ennél kisebb horderejű ügy: egy cégveztőt bármikor meneszthetnek, a Qualcomm 14 ezer dolgozót bocsátott el egy svungra, és én vagyok nagyképű? 4-6-7 évekre igen könnyű ígérgetni, majd az ígéret akkor nyeri el értelmét, ha beigazolódik: aki ennyit nem ért a világból, azzal én nem vitatkozok. A "hívők" iránt teljes tiszteletemet fejeztem ki - közülük egy erre nem volt képes. Amúgy igen: az itt okoskodók min. 60%-nak fogalma sincs róla, mi is egy mobiltelefon működési elve, ez elszólásaikból kiderül. Ha készítek egy telefont pl. 3 nm-en, az már valami, de ha ez nincs optimizálva a processzor-sebességggel, pl. az túl magas, akkor a 3 nm inkább árt, mint használ, vagyis a kiragadott technikai számok önmagukban nem túl sokat mondanak, a 200 MP-es telefonok mellett tessék megnézni a YT-on az Alfa 9III kamerát a Sonytól - ilyet soha az életben nem tud mobil produkálni, akkor mi értelme késhegyig menő vitát folytatni a kamerákról, a mobil, jellegéből következően, igen korlátozott fotós készség egy profi fotós számára -s ha van telefon, aminek a fényképei a lehető legkevésbé sem a valóságot adják vissza, az éppen a Samsung, amely egy meséskönyv színgazdag képeiként rögzíti a valóságot. Már ez is sok - de sorolhatnám, én Önt nem sértegettem, tényeket közöltem.

Új hozzászólás Aktív témák