- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- iPhone topik
- Mobil flották
- Yettel topik
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Netfone
Aktív témák
-
N.GÁBOR
aktív tag
Köszönöm a figyelmeztetést Tim82, de én sajnos annyira nem vagyok jártas ezen a területen mint többségetek, így nem tudom, mit jelent az IPS panel.
Jobbára három gépre szűkült a lehetséges gépek halmaza, ezért szeretném megkérdezni, hogy ti melyiket választanátok az alábbi gépek közül.
1, T43
-IBM által felújított, így külsőleg elvileg mint egy új
-1,86 proci
-x300 ati
-1400*1050.es kijelző
- 2 giga DDR2
-40es hdd
-3 órás aksi
80 ezer2, T43
-1,86 proci
-x300 ati
-1400*1050-es kijelző
-2 giga DDR"
-DVD RW
-120as hdd
-Bluetooth
-ujjlenyomat-olvasó
-2 órás aksi
100ezer3, T60
-1,8as Core 2 Duo
-x1300-as ati
-1024*768-as kijelző
-2 giga DDR2
-60-as hdd
-Bluetooth
-ujjlenyomat-olvasó
-3 órás aksi
-gar
100ezerA középső T43 rendkívül jól felszerelt nagyon ritka a dvd író ezekben a gépekben, azonban azért talán sok érte ez az összeg. Van egy másik T60-is, ugyanezekkel a paraméterekkel és árral, csak nincsen benne ujjlenyomat-olvasó és Bluetooth ill csak 1 giga rammal van, így nyilván ez a jobb alternatíva.
A t60-as eladójával nem beszéltem, de a többiek rendkívül segítőkészek. Nem szeretnék azonban rossz döntést hozni, bár hiszem, hogy egyik géppel sem lehet rosszul járni. Ha időtök és erőtök engedi kérlek írjátok meg, hogy ti melyik gépet választanátok. Előre is köszönöm a segítségeteket
Üdv Gábor
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz
KilgoreTrout #10743 üzenetére
Abszolút egyetértek,ha vki ismeri a ThinkPad ( vagy talán még a lattitude ) nevet, akkor jobban jár egy használt géppel. Egyébként pont azért mert az emberek többsége nem hajlandó 100k körüli összeget áldozni egy használt gépre, van ilyen nyomott ára ezeknek a jó kis ThinkPad-eknek.
Egyébként a kiszemelt T43 a következő specifikációkkal bír:
-14'1-es 1400*1050-es kijelző
-ati x300 64 mb
- talán 2 giga ddr2
-1,86 Pentium M
- kb 3 órás aksiA többit pedig már ismeritek. Ami miatt különösen megtetszett a gép, az az hogy az IBM által teljesen újracsomagolt verzióról van szó. Pont ilyet nézegettem az amerikai Usanotebooknál. Ők árulnak az IBM által teljesen felújított, új, vagy újszerű házzal ellátott ThinkPad-eket. Mivel azonban a szállítás majd 20 ezer lett volna, ezért lemondtam a vásárlásnak erről a módjáról, gondolván inkább adok ennyivel kevesebbet és elviselem a kicsit karcos házat. Erre sikerült rábukkannom egy soha nem látott segítőkészséggel bíró eladóra, aki a cége által rendelt, gyárilag felújjított T43-kat árul. Egyetlen dedikált kártyás gép volt közöttük, így én ezt szeretném megszerezni. Az ára pedig a fent leírt kiépítéssel 80ezer.
Lehet, hogy jobban járnék a T60-nal, de mind a két gép piszok jó, így bízom benne, hogy bármelyik típus választása esetén sem lehet rossz döntést hozni, maximum kevésbé jót.Köszönöm a segítségeteket.
Üdv Gábor
-
N.GÁBOR
aktív tag
KilgoreTrout, atee nagyon szépen köszönöm, hogy megosztottátok velem a tapasztalaitokat. Én is úgy vélem, hogy a 100 ezer körüli áráva az egyik legjobb ár\érték arányú thinkpad, ezért ez mindenképpen egy megfontolandó alternatíva. Bár elképzelhető hogy végül egy upgradelt T43-ra esik a választásom, de a végső döntés előtt még biztosan dilemmázom rajta egy pár napot
Mindenesetre köszönöm, hogy segítettetek.
Üdv Gábor
-
N.GÁBOR
aktív tag
Látom azért van itt bár boldog (remélhetőleg
T60 tulajdonos. Kérlek írjátok meg nekem, hogy ti mennyire vagytok elégedettek a gép összerakásával, nem "lötyögnek" a zsanérok, kellően feszesen tartanak? Amiatt kérdem mert vásárlás előtt állok, és nekem eddig nem volt jó tapasztalatom velük (már korábban is írtam). Itt PH-N pedig beszélgettem egy nagyon rendes fórumtárssal aki árulja T60-as és T40-es gépét is. Megkérdeztem a gépek minőségi összevetésséről, és azt mondta, hogy nála egyértelműen a T40 nyert, és emellett a T60 zsanérjainak sokkal nagyobb a holtjátéka, jóval fiatalabb léte ellenére.
Csak én futottam bele "hibás" gépekbe, vagy a 60-asok tényleg kicsit kilógnak a legendás T-széria gépei közül? Magamtól azt gondoltam volna, hogy a rollcage ház miatt összehasonlíthatatlan a 40-es és 60-as széria, de a gyakorlat megcáfolni látszik ezen feltevésemet. Pedig 90-100 ezres árukkal, még egy év garral nagyon versenyképesek ezek a notik, de csak nem akar az ember olyan gépet venni amiben csalódhat.
Előre is köszönöm válaszaitokat.
Üdvözlettel Gábor
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz
TexT-BoY #10683 üzenetére
Jól látom amit írtál? 150ért T400-at?? Ez ugyan nagyon jól hangzik, de annyira a piaci ár alatt van, hogy valószínűleg van valami ezekkel a gépekkel nem? Főként ha tényleg teljesen újak akkor ez annyira brutálisan jó ár, hogy nincsenek rá szavak. Ennyiért egy sima boltban még "csak" egy viszonylag jól felszerelt N500-at vagy G530-at adnak. ( Vagy talán nem épp legális úton kerültek beszerzésre?) Viszont ha tényleg minden rendben ezekkel a gépekkel akkor nem kérdés, hogy melyiknek legjobb az ár\érték aránya.
TexT-BoY akkor azt mondod, hogy a T61-nél már nem tapasztaltad ezt a kissé lötyögős zsanért amit a T60-as gépeknél kellett megtapasztalnom?
Napfénysüti: Teljesen jogos a kérdésed, gondolkodtam rajta, hogy talán célszerűbb lenne egy x-es ThinkPad, azonban arra jutotta, hogy a nagyobb kijelző áldásait élvezve hajlandó vagyok elcipelgetni azt a plusz 0,6 kilót (kicsit talán többet) amit a T-széria jelent.
Köszönöm az észrevételeiteket.
Üdvözlettel Gábor
-
N.GÁBOR
aktív tag
Sziasztok!
Látva a fórumban repkedő típusokat mint T400, T500, W500, lehet hogy kicsit idejétmúltnak fogjátok tartani a kérdésemet (kérésemet), de azért remélem még emlékeztek a régebbi korok meghatározó gépeire és így tudtok segíteni nekem
Immáron 8 éves lesz jelenlegi ThinkPad T23-mas gépem, mely tökéletesen teszi a dolgát, azonban elkezdtem keresgélni az utódját. Maximálisan 120 ezret tudnék áldozni rá, azonban elég nehéz választani a lehetséges típusok közül.
Mivel még most is tökéletesen elégedett vagyok jelenlegi masinámmal, így szinte kizárólag a T-szériában gondolkodom. Az egyik jelölt egy ThinkPad T43 a köv paraméretekkel:
-1,86 cpu
-x300 ati
-14"1 sxga Tft
( IBM által felújított gép)
Ezek a főbb jellemzők a többi könnyedén változtatható.Testvérem azonban azt vallja, hogy a több magos procik korában már lehet, hogy inkább még tovább kellene tekinteni.
Így gondoltam a T60-ra is:
-2*1.86
-x1300
-14"1 xgaEddig egyetlen T60-as géppel találkoztam, azonban annak a zsanérja egy MSI wind-ével vetekedett. Emiatt, valamint amiatt, hogy a T60 a 60-as széria első tagja van bennem egy kis félsz ezen típussal szemben ( ami lehet hogy alaptalan)
Elsődlegesen office-szal dolgozom jelenlegi gépemen is, valószínűleg az esetleges utód sem kapna komolyan kiképzést, csupán office- munkák, kiegészülve az alap multimédiás igényekkel. Azonban rendkívül fontos az aksis üzemidő, ugyanis állandóan úton vagyok.
Megfordult a fejemben a T61-es is, azonban ez már átlépi a 120 ezres határt, nem hiszem, hogy ezen belül kapható. Némileg még a Z60t-n is filóztam, azonban ez a típus annyira ismeretlen számomra, hogy emiatt, meg az intel 950-es VGA miatt azt hiszem ez egy kizárható alternatíva.
Ne haragudjatok, hogy ilyen hosszan írtam le a dilemmámat, tudom, hogy ezzek már részben egy letűnt korszak "elit harcosai" de azért remélem tudtok nekem segíteni.
Előre is köszönök minden javaslatot.
Üdvözlettel Gábor
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen légkondit a lakásba?
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- iPhone topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- EA Sports WRC '23
- BestBuy topik
- Energiaital topic
- Milyen alaplapot vegyek?
- További aktív témák...
- Dell G3 Gamer laptop (2TB SSD, 32GB Ram, 4GB Videókártya, FullHD kijelző, szép állapotban)
- Thinkpad T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ACER Aspire 3 15,6" FHD IPS // 11 GEN // MX350 2GB VGA // 8GB DDR4 // WIN11 // 256GB Nvme SSD
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest