- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Rendkívüli terméktámogatást ígér a Nothing
- Mobil flották
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Aktív témák
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Flashcash #857 üzenetére
Oké, de még mindig ott a kérdés hogy az ebayes meghajrók mindegyik modellbe jók (elvileg), az IBM honlapján ilyen nincs, vagy T40-es, vagy T60-ashoz való van. Vajon itt csak előlap különbség van, vagy mondjuk lábkiosztásbasn is eltérnek? (Mondjuk direkt, hogy hiába van neked egy régebbihez driveod, véletlenül se legyen jó, vedd meg újra.)
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Flashcash #850 üzenetére
IBM UJ-842 [link]
IBM UJ-832 [link]
ThinkPad Super Multi-Burner Ultrabay Slim Drive - Flat Bezel (Model name 40Y8623) [link]
ThinkPad Super Multi-Burner Ultrabay Slim Drive - Curved Bezel (Model name 40Y8622) [link]
Az ebayes link szerint az UJ-842 és UJ-832 mindegyik jó T40-től T60-ig mindenbe, az IBM-es honlap szerint meg a Flat Bezel való a T60-ba, a Curved Bezel meg a T40, R50, z60 sorozatba. Egyáltalán honnan szedték ezeket az UJ-842 / 832 neveket, mikor az IBM honlapján ilyesmi nem is szerepel? Végülis ''csak'' semmi nem egyezik semmivel, most akkor mivan? A fentiek alapján egyik ebayes meghajtót se tudom összepárosítani eggyik IBM-es meghajtóval se, ezek vmi utángyártott cuccok, vagy ugyanaz, csak szar az IBM honlap és azt se tudják mi mibe jó? Honnan tudjam hogy melyik jó T43-ba? (curved / flat, akrármi?) Meg hogy most amit a T40 sorozathoz írtak jó-e T60-ba (ha esetleg később fejlesztenék)? Az ebayes cuccok szerint nincs különbség mindegyik jó mindegyikbe, az IBM oldalon meg nem említik a csereszabatosságot. Mi itt az igazság? Tök jó hogy egy ilyen egyszerű dolgot se lehet kideríteni...
[Szerkesztve] -
Dr. Akula
félisten
Vmi kulturált, kicsi távirányítót keresnék a notimhoz. A cél az lenne hogy tv-re rákötve lehessen róla filmet nézni, nem árt ha van legalább 5-6 méter hatótávja, és nem olyan batár mint amit a tv-khez adnak. Ha lehet válogatni, inkább rádiós legyen mint infrás, könnyen kerülhet takarásba (asztal, fotel). Milyet érdemes?
-
Dr. Akula
félisten
Reinstalláltam a wint a gépen, frissítettem wint, meg system updatet, minden drivert, nyavaját, erre eltűnt a keyboard konfiguráló progi. Ezt most hova dugták? Kéne win gombot mappelni.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Shadowfax #585 üzenetére
Nem cseréltem le, gondolkodtam rajta, de a T60-as 15'' lett volna, felbontásban nem, viszont fogyasztásban meg nagyobb. Egyedül a DVD+-RW volt szimpi benne, de úgy döntöttem nem ér annyit.
Majd talán egy meromos notira váltok, az is legalább 1 év.
---
Itt egy T43 220k-ért: [link]. 1 év garival sztem nem rossz.
[Szerkesztve] -
Dr. Akula
félisten
Ez ([link]) az usb-s hibajavítás még nem elérhető magyar windowshoz? Nyomtam egy win + IBM szoftver frissítést a notimnak, de nem láttam egyiknél se hogy akárcsak egynek is köze lenne az usb-hez. Pedig ez elég fontos lenne.
-
Dr. Akula
félisten
Már csak 857 óra és fullon van!
Ha nagyon nem lesz szervíz (amit kétlek), van egy ismerős ismerőse aki asszem notiszervizes, de nem 5 perc mire legközelebb találkozok vele. Végszükség esetére ajánlom.
1 5let: az usanotinál kérdezz rá hajlandóak-e ilyesmivel foglalkozni, az eladott cuccokat is belerakják a gépbe, hátha szervizelnek is.
[Szerkesztve] -
Dr. Akula
félisten
Az ''on-site repair service'' a szervíz, vagy helyszíni garit jelenti? (Az IBM szerint ilyen van a notimhoz.)
[Szerkesztve] -
Dr. Akula
félisten
Aki nem akar lemaradni: ismét van IBM a laptopinfón ([link]), ezúttal T41 160k-ért, 2007-ig garis.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Atlantis #434 üzenetére
Nem biztos hogy bonyolultabb, csak más a logikája. Emlékszem mikor nokia után az 1. motorola telefonom vettem, és hiányoltam milrt nem lehet a beírt számot elmenteni a tkönyvbe, miért kell előbb a tkönyvet megnyitni, új bejegyzés... aztán kiderült hogy de lehet, csak nem menüvel, hanem külön gomb van rá.
Ez is vmi ilyesmi lehet.
-
Dr. Akula
félisten
Messze van ez még az elavulástól.
Jónás Core Duónak sztem notebookban nincs értelme, inkább DTR-be való, ha leterheled simán duplaannyit fogyaszt mint a Dothan. Majd talán a Meromnál el lehet gondolkodni a váltáson (Vistahoz), de abból is remélem lesz vmi Solo kapitány változat.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
parandroid #321 üzenetére
Inkább csak zavaró mint hasznos, mert nem tudom odatenni pihizni a tenyerem.
Már egy fél órája meg se mozdítottam az egeret, élvezkedem.
Pedig az egér kétségkívül hasznosabb, de kell 4 nap ennek a csodának is.
-
Dr. Akula
félisten
Ez a trackpoint nagyon állat. Most hogy már 1 órája nincs asztali géprm, nekiálltam közelebbről megismerni. Egész jól megy a célzás, a görgetőgomb nagyon rlz, minek kellett erre touchpad is?
-
Dr. Akula
félisten
Köszi az infót!
Az enyém T43, akkor valszeg az ultrabay slimes lesz a nyerő. A vinyót azért kérdeztem, mert olvastam olyat hogy ha az alapvinyót olyanra cserélem ami nem szerepel vmi BIOS-ban levő listán, akkor már bootolásnál errorozik a gép (állítólag cancelezhető az üzenet, de akkoris), nem tudtam hogy a kiegészítő vinyót is vizsgálja-e, de ha nem, az csak jó. Vmi 120-160-asat szeretnék, és ha nem muszáj nem IBM matricásat 3* annyiért. -
Dr. Akula
félisten
Ultrabayes vinyókeretbe (dvd helyére) bármilyen 2.5'' vinyó pakolható, vagy nyavajog érte ha nem IBM-es? Mo.-n kb. mennyi egy ilyen keret?
-
Dr. Akula
félisten
Akkor te vagy az én emberem.
Az én T43-am recovery cd nélkül lett véve, de jó lenne egy olyan, pláne ha ingyen van.
DVD-s változat is van ilyanből, vagy csak az 5-8 cd-s? (DVD kevesebb helyet foglal.) Telefonon le lehet rendezni az egészet a szervízzel, vagy személyesen kell bemenni? Esetleg postai utánvétes kiszállítás is van?
-
Dr. Akula
félisten
A rejtett partíciót valahogy rá lehet bűvölni házilag egy szűz winchesterre (mondjuk nem IBM-est veszek, hanem boltban egy valamilyet), természetesen úgy hogy abból Access IBM-el lehessen is recoveryzni?
-
Dr. Akula
félisten
Hol lehet olcsón venni ultraslimes dvd írót T43-ba? IBM-től rendelve 100 rongy, az horror ár. Nem kell hogy áfás legyen, meg egyéb költségnövelő dolgok rajta, az is jó ha kamionról lepottyant. Régen az apronet tele volt ilyesmivel, most egyet se látok.
-
Dr. Akula
félisten
Jó, ingyen nem, de akkor mennyiért? 1k? 10k? 100k?
A kiírást megejtem mindenképp, a hozzá tartozó kérdésem annyi hogy usb-s külső dvd íróra is hajlandó-e kiírni (a gépben csak kombó meghajtó van)? 1 dvd lemez jobb lenne mint 6-7 cd.
Más: ha nagyobb vinyót veszek, arra hogy lehet átbűvölni a rejtett partíciót? Az eredeti IBM-es vinyókon (amit külön lehet venni bővítésként) mindegyiken van ilyen? Ha máshol veszek egy 2.5''-est, arra valahogy rá tudom ezt varázsolni úgy hogy működjön is az ''Access IBM''-el?
[Szerkesztve] -
Dr. Akula
félisten
1. Kb. mennyibe kerül? Helyileg meg gondolom az IBM Magyarországtól.
2. Htx, megnézem! Amennyiben dvd írót kötök a gépre, mondjuk egy usb-s külsőt, dvd-re is képes kiírni, vagy csak x db cd-re? 1 lemezt mégiscsak könnyebb cipelni.
+1: memóriát bármilyen márkájú DDR2-t tehetek bele, vagy vmi speckó ramokat használ?
[Szerkesztve] -
Dr. Akula
félisten
Kérdés:
1. Nincs külön recovery cd-m, hogy lehet ilyet szerezni?
2. Hogyan lehet a vinyón levő rejtett partíciórol recovery discet csinálni?
Jó hogy mindig ott a rejtett partíció, de az a tuti ha egy fizikailag külön adathordozón (cd / dvd) is megvan, akkor nyugodtan alszok. -
Dr. Akula
félisten
Ide is beköszönök, immár egy IBM T43 tulajaként.
-
Dr. Akula
félisten
-
Dr. Akula
félisten
Adott egy T43-as, oprendszer nélkül (állítólag német XP pro volt hozzá, de az sincs meg), ehhez legálisan lehet-e beszerezni angolt (németül legalább annyira jól beszélek mint zimbabweiül)? Le lehet-e tölteni az angol xp-s recovery cd-t, vagy meg kell venni egy külön oprendszert? Gyanítom az utóbbi, de hátha.
-
Dr. Akula
félisten
IBM notikat hol lehet használtan venni? Az aproneten pl. általában csak a gagyi van, sok internetes használt''bolt'' meg tart 1-2 db akármit és annyi.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hardcore café
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Gamepad
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- ACER Aspire 3 15,6" FHD IPS // 11 GEN // MX350 2GB VGA // 8GB DDR4 // WIN11 // 256GB Nvme SSD
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- MSI GP66 Leopard 10UE 15.6" FHD IPS i7-10870H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Asus A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB magyar vbill gar
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest