- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Aktív témák
-
sssent
senior tag
Használd a keresőt! Sokszor több különböző dokumentumban is említik ugyanazt az alkatrészt. Pl. Thinkpad Dock II [link], X6 Ultrabase [link], [link] (tablet).
De a FRU számok a gép egy-egy tartozékának cseréjéhez szolgálnának azonosítóul. Szerintem a táskákat nem tekintik ilyen cserélhető alkatrésznek, így nincs FRU, csak part no (ld. [link]: ''not applicable'' sor). Még soha nem akartam táskát venni, de nem tartom kizártnak, hogy ilyet nem is kapsz a raktárról, csak boltból.
[Szerkesztve] -
sssent
senior tag
válasz
Atlantis #1871 üzenetére
sssent: Ingyen megcsinálják? Kb. mennyi idő alatt?
Igen, legalábbis korábban így volt. Időt nem tudok mondani, az aktuális leterheltségtől függ, rá kell kérdezni.
Lenovo Központi Márkaszerviz
IBM Magyarország Kft.
1117 Budapest, Neumann János u. 1.
Tel.: 06-1- 382-5885, 06-1 382-5716
e-mail: szerviz@hu.ibm.com
ibm.com/hu
Lenovo szerviz partnerek
Vidéki szervizek
Albacomp Rt.
8000 Székesfehérvár, Mártírok útja 9.
(22) 515-413
szerviz@albacomp.hu
Kovex-Computer Kft.
4029 Debrecen, Csapó u. 78-80.
(52) 429-600
szerviz@kovex.hu
Kventa Kft.
2040 Budaörs, Vasút u. 15.
555-4363
szerviz@kventa.hu
Netex Kft.
3530 Miskolc, Corvin út 4.
(46) 411-693
netex@mail.matavnet.hu
PC-Box Kft.
6722 Szeged, Mérey u. 12.
(62) 486-486
mailbox@pc-box.hu -
-
sssent
senior tag
Bocs, ha hülyeséget kérdezek, de a garancián kívül miért rosszabb vétel?
Nem a fizikai paraméterek különbségeire gondolok, bár azért abban is van különbség. A felépítése valamivel igényesebb a T-nek, bár ezek az új R-ek a rollcage-gel szintén elég masszívak lehetnek. Viszont 360-370K egy ilyen R nagyjából normál piaci ára, ugyanígy egy olyan T normál piaci ára, mint amit tévesen kaptál. Az általuk ugyanennyiért hirdetett T ára máshol 450K körül vagy felett mozog. Na ezért volt az sokkal jobb vétel, és amit csináltak az lényegében átverés.
A helyszen bekapcsolást én sem csináltam volna, bár ez nyilván nem vígasz. A jótállási jegy tartalmát viszont mindig ellenőrizni kéne, könnyen kibuknak ott az ilyen turpisságok. 1 perc az egész, és most nem lenne ez a tortúra. -
sssent
senior tag
az alaplapi chipset 950 helyett 945-ös
Na ez az egy dolog, ami mondjuk, hogy rendben van, mivel 950-es chipset nincs is. A 945-ösben lehet benne a GMA950 nevű grafikus vezérlő, gondolom innen a képzavar.
Ezekre tényleg csak 1 év gari van? Mert a t60 3 éve is fontos szempont volt...
Az R-ekre és a Z-kre alapvetően csak 1 év van, de lehetőséged van kiterjeszteni 3 évre. Kb. 40K, és 1 hónapod van rá, ha jól rémlik. De érdeklődj utána a részleteknek!
Bő lére eresztett beszámolóm végén a kérdésem az lenne, hogy szerintetek a fent belinkelt T60 helyett mennyire járnék rosszul ezzel az R60-nal?
Az eredetileg kinézett konfigot meglehetősen olcsón hirdetik (könnyű úgy, hogy ezek szerint talán nincs is belőle), tehát azzal versenyképes alternatívát nehezen fogsz találni, ha nem tudnák időben cserélni. Az R nyilvánvalóan sokkal rosszabb vétel. Ha a 14-es kijelző is SXGA+-os, akkor én azért megtartanám a T-t. De mindenképpen próbálj kiharcolni valami kedvezményt, mert szándékosan vagy sem, de elég csúnyán átb***k.
A következő gépet meg ezek után bekapcsolnám a helyszínen. A windows elég gyorsan feláll rajta, majd az eladók szépen kivárják, úgyis ott vannak egész nap.
Szerk: amúgy azt nézted, hogy a lenovo jótállási jegyén szereplő konfig mennyire fedi a valóságot? Csak a honlapon vannak hülyeségek (pl.: CPU esetén ellentmondás a cím és a leírás között), vagy teljesen összekeverték a gépeket?
[Szerkesztve] -
sssent
senior tag
válasz
kefirbaro #1700 üzenetére
Nyilván olyan alkalmazásokat, amiket nem használsz. Másfelől érdemes lehet memóriát bővíteni. Persze mindenekelőtt nézd meg a memóriahasználatot, mert így látatlanban korántsem biztos, hogy a tippjeim helytállóak.
Ja még valami: ugye nincsen véletlenül fixen minimum szórzóra állítva a CPU-d (pl. max battery scheme)? -
sssent
senior tag
Az akku nem ugyanaz....
(...), de x60-as akku nem jó az S-be.
Ez érdekes, vagyis inkább bosszantó. A lenovo honlapja szerint csak a slim akku nem passzol az X60-ba, a többi csereszabatos. Ld. itt ni: [link]
Mindenesetre inkább hiszek annak, akinek a kezében volt, mint ennek az oldalnak. De akkor vajh milyen FRU-val rendeljek megfelelő akkut?
Itt [link] ugyan mindkét hengeres akkuból van kétféle, de a típusszámok alapján mindegyiket dobálják S-be meg simába is. WTF??
Amúgy a tapasztalataidat köszi.
[Szerkesztve] -
sssent
senior tag
Van valakinek tapasztalata, hogy az X60/X60s között mennyire érezhető a különbség akkuidő, melegedés (zaj) terén? Tegyük fel, hogy az akku azonos, a CPU meg olyan T(L)2400/2500 környéki.
-
sssent
senior tag
Ez egy Atheros chipsetes kártya, a saját driverével. AC meg egyéb IBM-es jóságok közül semmi nincs a gépen. A WLAN LED persze nem működik, ami annyira nem feltűnő, lévén szerencsétlenen a clear plate sem stimmel
A BIOS-hoz én nem nyúltam, de úgy fest ezt már megtették előttem. Ahogy nézem, azért nem olyan vészes. És lényegében mégiscsak van egy funkcióját tökéletesen betöltő, nem gyári kártya a gépben.
De ha már a gányolást elkerülnénk, a gyári kártyákhoz legalább jár a megfelelő clear plate is, vagy azt is kell rendelni? Mondjuk az érintett gép már mindenképp így megy a kukába, ahogy van (remélem jópár év múlva), de azért jó lenne tudni. -
sssent
senior tag
Mielőtt tanácsolsz valamit, illik meggyőződni a dolog hitelességéről!
Így van. Nálam van egy T40, amiben eddig szent meggyőződésem volt, hogy nem IBM-es kártya van. Ezek szerint vagy tévedtem, vagy az előző tulaj valahogy csak belegányolta, úgy, hogy tökéletesen működjön. Sajnos ez utóbbiról már nemigen tudok meggyőződni.
De a fő, hogy volt aki kijavított, köszönjük az infót. -
sssent
senior tag
Gányolás nélkül csak az IBM ODD-it tudod belerakni (a többi vastagabb, vagy ha véletlenül mégsem, akkor a csatlakozó lesz más), sajnos a többihez képest elég borsos áron szoktak lenni. MiniPCI WLAN-ból már nem csak gyárit tudsz beletenni. Árakat én most egyikhez sem tudok mondani. Ld. a korábbi telefonszám, vagy wlan esetén bármelyik üzlet.
(Itt egy komplett lista a FRU-k kibogarászásához: [link]) -
sssent
senior tag
Lehetséges, hogy egy t41ben nincs wifi?
Bármelyikből ki lehet szedni, de az sem kizárt, hogy eleve nem volt benne. A BT jelenléte pedig egyáltalán nem volt magától értetődő még a T42/T43-nál sem.
Combo-driveot hol s mennyiért kapni olyat, ami jó bele? És mi lenne az?
A lenovo szerint kompatibilis típusok: [link]. Újonnan az IBM raktárából (1117. Bp. Budafoki út 60. Tel.: (1) 481-0532) juthatsz hozzá ilyesmihez a legolcsóbban. A táblázatban szereplő FRU számok alapján telefonon tudnak éppen aktuális árat mondani (USD napi árfolyam alapján), ha jól rémlik, akkor munkanapokon 10-15 óra között biztosan.
(proci upgrade megoldható-e?)
Megoldható, de kétlem, hogy anyagilag megérné. 400-as FSB-jű cuccok mennek bele, tehát az eredeti Baniasok-on kívül az első generációs Dothanok közül tudnád valamire cserélni. -
sssent
senior tag
Tudja valaki, hogy ez ([link]) mi a szösz? Már látom pár hete, úgyhogy nem valószínű, hogy elírás. De valami biztos nem smakkol.
-
sssent
senior tag
Ha legközelebb észreveszed, akkor navigálj rá a kurzorral. Megjelenik egy scrollozó ikon, akkor balklikk az egérrel, majd alt+f4 - láss csodát, meggyógyult a ''pixelhiba''. Valami ultranav driver szemeteli a képernyőt, de megoldást nem tudok rá (a bűnös folyamat lelövésén kívül, de akkor meg ugranak az ultranav-os ''extrák''). Talán nem mindegyik verzióval csinálta, de nem tudnám megmondani, hogy melyikkel volt jó (ha tényleg jó volt, és nem csak én voltam figyelmetlen).
-
sssent
senior tag
Csak úgy fogta magát és pikk-pakk elpattant? Merthogy ezek általában a hopsz, kicsit kicsúszott a nyitva felejtett táskából -szerű esetekben sem gyakran repedeznek. Például amikor a szomszéd autó alól halásszuk ki. Persze festék az nem nagyon maradt rajta
Szóval nem biztos, hogy egyszerű lesz garanciális problémaként beadnod, mint mondjuk egy Clevo zsanért. -
sssent
senior tag
válasz
divergens #1377 üzenetére
Esetedben valószínűleg látni akarják az egész gépet, mert hátha nem a RAM szállt el. Viszont vígasztaljon, hogy ha valóban csak a RAM-mal van gáz, akkor valószínűleg nem ülnek rajta sokat.
A RAM és a HDD CRU-k, így a gép garanciáját nem befolyásolja, hogy ha csereberélted őket, illetve csak annyiban, hogy a gép garanciája az újonnan beépített dolgokra már nyilván nem terjed ki. -
sssent
senior tag
OFF!
Sikítófrászt kapok a következetesen nem létező helyesírásodtól, azt hiszem talán nem egyedüliként itt. Mivel szerintem nem szenvedsz diszgráfiában, így azt hiszem elvárható, hogy egy kicsit megerőltesd magad Te is, ha már mások segítségét kéred. Tehát amint veszed a fáradságot, hogy helyesírási hibáktól mentesen megfogalmazd a problémádat, én is veszem a fáradságot, hogy leírjam a megoldást rá. -
sssent
senior tag
válasz
microfrost #1323 üzenetére
Az idézett pontokra hivatkozva, ha lopott a gép, akkor tiszta ügy, hogy visszajár neked az ára.
Mellesleg minden alkatrészen van sorozatszám, nem csak a gépen. Persze lehet, hogy már egyik sincs meg -
sssent
senior tag
A rosszhiszeműség nem azon múlik, hogy van-e szerződése, hanem azon, hogy bizonyíthatóan tudta, vagy sejtenie kellett volna, hogy lopott, és ennek ellenére nem tett semmit.
microsfrost: ha mondjuk az ibm szervíz közli veled, hogy lopott, és nem teszel semmit, akkor az már rosszhiszeműség. Ha csak a homokba dugod a fejed, akkor ezt már nehezebb rádverni. Mindenesetre én nyugodtabban aludnék, ha nem kéne ilyen procedúráktól tartanom, de te tudod. Amíg nem viszed szervízbe, addig szinte biztos, hogy nem fog senki megállítani az utcán, hogy na mondd csak, honnan is van az a gép. De hogy ijesztgesselek is kicsit, ismerek ellenpéldát
[Szerkesztve] -
sssent
senior tag
válasz
microfrost #1305 üzenetére
A központi szervíz:
1017 Bp. Neumann János u. 1.
382-5885
Érdemes őket megkérdezni, hogy mit tudnak mondani, úgyis az alapján tudod majd a szervízeltetést intézni. -
sssent
senior tag
válasz
Gabesz5 #1282 üzenetére
Akku: ha egy ilyen formázás után nem áll helyre a töltöttség kijelzés, akkor betegeskedik az elektronika. Nem tudsz vele mit csinálni, legfeljebb cserélheted az akkut.
Ciripelés: a jelenség nem egyedi (ahogy _Jarod_ is írta), sőt nem is kizárólag a T23 csinálja. Bizonyos BIOS-ok esetén van pl. a T4x-nél is. Azon túl, hogy esetleg idegesítő, egyéb probléma nincs vele. -
-
sssent
senior tag
válasz
Deadlock #1247 üzenetére
hogyhogy ultrabay 2000 van a dock II-ben és nem ultrabay slim?
Ez a dokkoló tudtommal a T4x-nél régebbről jött. De létezik Ultrabay Slim adapter Ultrabay 2000-be: [link]
Az hogy van benne PC card hely ez azt jelenti hogy pl. egy sima hangkarit bele tudok tenni és normálisan használni?
PC Card hely alatt a 2db Type II helyet értettem (a picimaci, ami a gépedben is van)
Viszont ahogy írtam, van benne egy rövid PCI hely is. Abba rakhatsz bármit: hangkártya, VGA, TV tuner, stb. - feltéve persze, hogy nem igényel komoly hűtést. -
sssent
senior tag
válasz
Deadlock #1245 üzenetére
Port Replicator: Ethernet, telefon, USB (1db!), PS2 billnek ill. egérnek, DVI, VGA, soros, párhuzamos, audio in/out.
Mini Dock: ugyanaz, mint a Port Replicator csak 4 USB port van ill. adnak hozzá külső tápot.
TP Dock II: 4 portos USB hub, beépített táp, half-size PCI slot, ultrabay 2000 és PC Card helyek. -
sssent
senior tag
válasz
djDanee #1169 üzenetére
A wlan kártya bizonyos típusok esetén CRU, másoknál viszont nem. Eszerint [link] a T43 esetén a 15''-os gépeknél nem az. Ennek tudatában szedd szét, ha erre adod a fejed.
Mindenesetre először érdemes anyázni egy sort a boltban, elvégre a jelek szerint átvertek. De igazából érdemes lett volna rendesen megnézni, hogy mit akarnak eladni még mielőtt elhoztad. Így utólag már aligha tudod bizonyítani, hogy nem te szedted ki belőle a wlant. A helyzet különösen akkor kínos, ha nálad ez nem CRU, mert akkor elvileg a garanciát is buktad. Remélem nem így van. Sok sikert! -
sssent
senior tag
válasz
djDanee #1133 üzenetére
Ez az LPC interface valóban nem a wlanod. Mindenesetre próbálj meg egy a chipsethez passzoló intel inf update-et keríteni, az meg kell oldja ezt a problémát.
A wlan-t manaság gyárilag aligha hagyják ki belőle (a tiédben is volt, ezért az ikon a clear plate-en), de pár mozdulattal bárki kiszedheti. Használt gép vásárlásánál bizony nem árt utánanézni, hogy az van-e a gépben, amit az eladó mond.
szerk.: vagy ha újonnan vetted, akkor irány vissza a boltba asztalt verni.
[Szerkesztve] -
sssent
senior tag
-
sssent
senior tag
Másik kérdés, amíg nem tettem újra a gépet, a program kánaánba láttam egy olyat, amivel winből is lehetett pl az optikai drive sebességét szabályozni, high, normal, silent..
Talán itt: display properties > power options properties > advanced settings tab
Ha a matrica szerint prof. licenszed van, akkor a szervíz partíción is az kéne, hogy legyen. Az előző tulaj biztos elkeverte. Ha esetleg garanciális még a gép, akkor a szervízben helyrerakják neked ingyen. -
sssent
senior tag
Tetűlasssssssssúúúúúúúúú a merevlemez, folyamatosan rá kell várni. Nem a std. 2,5-es, hanem 1,8-as, tehát gyorsabbra cserélni is esélytelen. Viszont ha a mobilitás áll az első helyen, akkor jó kis gép. A 4 cellás akkuval marha könnyű, viszont csak olyan 3 órát megy. 8 cellás akkuval viszont már van 6-7 óra akkuidő, és még mindig csak másfél kiló. Esetleg további extended life akku, még mindig 2 kiló alatt, ~10 óra. Egyébként ugyanolyan, mint a többi thinkpad - masszív. Szerintem ezzel mindent elmondtam - nyilvánvaló, hogy az X41 mire való.
Egyébként a sima X41-ről volt szó, a tablet kicsit más tészta. Olyanhoz nem volt szerencsém. -
sssent
senior tag
Vajon hol lehet átállítani, hogy a Battery Maximiser Gauge ne százalékban, hanem hátralévő időben jelezze ki az akku töltöttséget? Úgy rémlik, mintha régebben ilyet lehetett volna csinálni, de most egyszerűen nem találom sehol.
-
sssent
senior tag
display properties > screen saver > power options properties > alarm tab
Ha itt a low battery illetve a critical battery alarm valamelyikénél leállítás/hibernálás/standby van beállítva, akkor azt kapcsold ki. Ezután újra kéne kalibrálni az akkut. Ezt megteheted úgy, hogy akkuról használod a gépet egészen addig, amíg el nem száll, mert lemerült az akku (tehát ne szabályos leállítással álljon le a win, ezért kell az alarmokat kiiktatni). Ezután lehetőleg kikapcsolt állapotban töltsd fel az akkut teljesen! Nem kell tizenX óra, csak amíg teljesen feltölt. Esetleg ezután ugyanezt még egyszer megismételheted.
Ha így javult az akku állapota, akkor örülhetsz, ha nem, akkor sajnos megérett egy cserére.
szerk: ez már-már vallási kérdés, de én személy szerint úgy tapasztaltam, hogy az akku teljesen jól elvan folyamatosan a gépben, de legalább heti rendszerességgel jó kirántani belőle a tápot és megjáratni egyszer. A jobbára fiókban tárolt akkum úgy néz ki rosszabb állapotban van, mint amit napi rendszerességgel használok a gépben. Pedig egyformák.
[Szerkesztve] -
-
-
sssent
senior tag
válasz
Terminus_ #882 üzenetére
A 2005. júliusi kiadású t42-őmön semmit nem szoktam frissíteni, egyedül az ultranav cuccost (mert a pöcök-kurzor + tapipad-scrollpad kombó az előtelepítettel bugosan működik). És így minden szép és jó. Nem értem miért ég mindenkiben ez a frissítési láz, ha egyszer működik minden.Többek közt ezt szeretem az ibm-ekben. Vagy csak nekem mindig mákom van velük, kitudja...
-
sssent
senior tag
válasz
bundee_rbk #878 üzenetére
Az első kérdésről nem tudok nyilatkozni - bár nem hinném, hogy kompatibilis. Mellesleg megkérdezhetem, hogy minek akarnád őket csereberélni? Nem stimmel a nyelv?
A ''tft-bővítés'' ilyen formában biztos, hogy nem megy. Illetve tulajdonképpen mégis, ugyanis a garanciától teljesen függetlenül csinálnak tft cserét. De kizárt, hogy azt a ''némi felárat'' kifizetnéd. Gazdaságosabb lecserélni a gépet. -
sssent
senior tag
-
sssent
senior tag
válasz
Dr. Akula #862 üzenetére
Ezt a Stock akármi handlert akarom felhívni, de régebben aki berakta a címüket azt írta hozzá hogy előtte pontos típust meg kell nézni, úgy lehet rendelni.
Ez sajnos így van. Az ott ülő hölgy csak egy raktáros, mondasz neki FRU-t, ő mondja mennyi (egyébként a dvd írók itt is mocskosul drágák voltak nemrégiben, nem hiszem, hogy ez változott volna). Azt már sajnos neked kell kisakkozni, hogy melyik a megfelelő alkatrész. Viszont kompatibilitási problémákkal érdemes lehet megkeresni a szervízt, nekem egyszer régebben hasonló problémával sokat segítettek. -
sssent
senior tag
válasz
Shadowfax #835 üzenetére
Nálam nincs syn visual app, ellenben néha rajtakapom, hogy halványkék vagy fekete pötty bukkan fel hol itt-hol ott. Két ilyen syn-szerű processz fut, amik a touchpad-pöcök kezelésén tüsténkednek. Ha bezárom őket, akkor elszállnak az ultranav beállításaim. Ez jobban zavar engem, mint a néha felbukkanó pötty, úh. maradnak. Pláne, hogy nem vagyok benne biztos, hogy ezek okozzák a bugot.
-
sssent
senior tag
CTO=configure-to-order, azaz a konfigot egyedi megrendelésre állították össze, így modellszáma sincs. Tipikusan cégeknél keringenek ilyen gépek sokszázas tételekben.
A második mondat helyszíni garanciáról szól, ráadásul olyan másnapra tiéd a gép fajtáról. Nálunk ez koránt sem biztos, hogy él, de a szervíz telefonon sorozatszám alapján megmondja, ha érdekel. -
sssent
senior tag
válasz
Shadowfax #797 üzenetére
A nehezen ellenőrizhető eredetű cuccoknál a legmegbízhatóbb megoldás egy gondosan megkötött adás vételi szerződés. Biztos, ami biztos bele kell írni, hogy az eladó szavatol a számítógép per-, teher- és igénymentességéért vagy valami hasonló, és legfőképpen ellenőrizni, hogy valós adatok kerültek a papírra (pl. elkérni a személyi igazolványát és lakcímkártyáját az illetőnek). Ha sáros a gép, és az eladó ezzel tisztában van, akkor elég valószínű, hogy nagyon nem szeretné, hogy ilyen nyoma maradjon az ügyletnek.
-
sssent
senior tag
Szerintem az active protection kapcsolgatja le. Ölben is kikapcsolgathat, mert ha szép lassan egy adott szögnél jobban megbillented a gépet, akkor azt is borulásnak veszi, hiába nincs rázkódás, és hiába nem hirtelen a mozdulat. Tipikusan előfordul ilyen ágyban fetrengve. Legalábbis nálam ez a helyzet. De nézd meg a vezérlőpultban az AP-t, ott valós idejű státuszt is tudsz követni. Látványos móka.
-
sssent
senior tag
-
sssent
senior tag
Biztosan megcsinálják, de ha nincs baja, akkor nem hiszem, hogy ingyen. Ha eltávolítod a klaviatúrát (esetleg még a palmrest-et), akkor már egész jól hozzáférsz a hűtőhöz egy kis sűrített levegővel. Szerintem ennél jobban a szervízben sem szednék szét, ha amúgy nincs baja. Pár perc alatt megvan otthon is. De amíg nem csökken érezhetően a hűtés hatásfoka, addig szerintem nem érdemes ezzel foglalkozni.
-
sssent
senior tag
Ha a tálcán zárod be a hosszú gombon jobb klikkel, akkor ottmarad a háttérben. Ugyanígy ottmarad, ha az ablakában x-szel zárod be. Az óra melletti notification area-ban valamelyik ikonjára (ha épp több van) jobb klikk > exit-re lép ki teljesen. Ha ez utóbbit csináltad Te is, akkor vedd úgy, hogy nem szóltam.
De meg kell nézni a futó folyamatok közt az nhc.exe-t, az a biztos. Ha nincs ott, akkor nem fut. -
sssent
senior tag
Szerintem az nhc bezárása után azonnal vissza kéne állnia a ref. feszre (itt most két gépen ezt csinálja). Biztos, hogy nem fut a háttérben a folyamatok közt az nhc.exe?
Restartnál mindenesetre biztosan elfelejt mindent. Sikerült már olyan beállításokat eszközölnöm rajta, hogy a gép azonnal befagyott, amint az nhc elindult. Csökkentett mód, nhc kipöckölése a startup-ból, és máris semmi gond nem volt. -
sssent
senior tag
válasz
Shadowfax #661 üzenetére
olvastam - de nekem függőlegesen megy, csak vízszintesen nem. Ez az FF már úgy idenőtt az asztalomra, nem szívesen váltanék. Különben igazából csak pár hete tűnt fel a dolog, eddig valahogy nem akadtam bele ilyen idióta széles oldalba, amin scrollozni akartam volna. Úh. lehet, hogy megleszek valahogy így is.
-
sssent
senior tag
Egy apró problémám lenne: firefox alatt nem megy a vízszintes scrollozás a touchpad-en. IE, Office, VStudio, Photoshop alatt - szóval nagyjából bárhol máshol - semmi gond. 3.03-as ultranav wizardom van, és a touchpad egész felületét scrollozásra használom. Valami ötlet esetleg?
-
-
sssent
senior tag
Az enyém, ha valóban hozzá sem nyúlok, akkor elmegy passzívan ~24°-os szobában 600MHz@0,716V-on. Ha már kicsit matatok rajta, akkor idővel be-beindul a venti. Viszont így - ha terhelve azért nincs nagyon - szinte soha nem megy a cpu hőmérséklet 40° fölé. Tehát végülis hagyhatnám, hogy legyen még egy kicsit tovább teljesen csendben, de engem jobban zavar egy 5-10 percenként ki-bekapcsolgató venti, mint egy folyamatosan pörgő, úgyhogy inkább nem bántom.
Az újabb dothan a t43-ban sajnos kicsit jobban melegszik (meg talán az x300 is, feltéve, hogy neked az van). Valószínűleg részben ennek köszönhető, hogy a régi CM nem zajongott ennyit, illetve lehet, hogy az jobban visszahűtötte a procit, amikor épp felzúgott.
Szóval ez a zajszint szerintem már nem pénzkérdés. Egyszerűen ebben a méretben ennek a teljesítménynek a hűtése ezzel jár - csodák azért az ibm-nél sincsenek. Ha nagyon zavar, akkor ULV proci + intel vga + tetű hdd a Te barátod - pl egy x40. Azoknak a hőtermelése nagyjából tart a 0-hoz. Ha hangtalan teljesítmény kell, akkor bizony asztali gépet kell építeni. Abba mehet a kilós rézborda, a 12centis ventik, esetleg víz, vagy ami tetszik.
Aktív témák
Hirdetés
- HP 635 laptop eladó
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Dell G3 Gamer laptop (2TB SSD, 32GB Ram, 4GB Videókártya, FullHD kijelző, szép állapotban)
- Thinkpad T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ACER Aspire 3 15,6" FHD IPS // 11 GEN // MX350 2GB VGA // 8GB DDR4 // WIN11 // 256GB Nvme SSD
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest