- iPhone topik
- Google Pixel topik
- A lengyeleknél már polcon volt a Motorola Edge 70
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 17 - alap
Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
marcitp #8221 üzenetére
Ne aggódj. Eddig négy IBM notim volt, X20, A30, T40, T41p (ez van meg most). Mindegyik nagyon strapabíró volt.
Az X20-szal egy bajom volt, mégpedig az, hogy hardverileg kevés volt már (PIII 600 MHz, max. 320 MB RAM). Remek ultraportable gép volt egyébként, kicsi (12"), könnyű (másfél kiló alatt).
Az A30 egy kiváló DTR gép volt, nagyon szép fényerejű kijelzővel. Ami még hatalmas előnye volt, hogy két Ultrabay drive-t lehetett belerakni. Ez nem fémvázas egyébként, hanem erős műanyag. Mivel DTR (desktop replacement), asztali gépet helyettesítő munkaállomásnak volt szánva, így 3 kg körüli súlyú volt. A fedelén volt két karc, ennyi. Kicsit bánom, hogy eladtam.
A T40 volt az első IBM-em, el voltam tőle ájulva. Lazán túlélt egyszer egy másfél méteres esést, amikor leszakadt az a táska, amiben hurcoltam, keletkezett egy apró karc a kijelzőn és két bad sector a vinyóján, oszt csókolom. Amivel volt gondom, hogy az USB-portjai rakoncátlankodtak, azt hittem, belefutottam a szériahibába - de idővel egy intel chipset-driver telepítése megoldotta a problémát.
Mindhárom gépet itt a fórumon adtam el végül, az A30 néha fagyott az elején az új tulajnál, de tudtommal ezt egy XP + driverek újratelepítése megoldotta.
Jelenleg a T41p van. Hardveresen ez a legerősebb gép (igaz, eléggé fel is bővítettem - a T40 DVD-íróját és vinyóját kapta meg, jelenleg 2 GB RAM / 160 GB HDD / 1.7 GHz-es Dothan proci van benne) . Különösebben nem kímélem, és jól bírja a gyűrődést, igaz, ez főleg ide-oda hurcolást jelent. Negatívumot annyit tudok róla mondani, hogy melegszik (57-62 fok közötti átlaghőmérséklet), köszönhetően az erős VGA-nak (128 MB VRAM-os ATI FireGL). Ja, meg lehet, hogy elöregedőben van a kijelző, bekapcsolásnál, ill. készenlétből való visszatérésnél rózsaszínű lesz először és csak aztán vált vissza a normál színekre. Ezekkel a problémákkal együtt tudok élni.
Annyira kell "vigyáznod", hogy igen, ne dobáld és ne emelgesd egy kézzel. Az én gépemnél nem ritka a két-három hetes uptime (ha nem viszem sehova, mert ha viszem, azért kikapcsolom) és nem okoz neki gondot.
Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Macska topik
- Projektor topic
- Itt a Panther Lake és az Intel rendkívül sokat vár tőle!
- Borderlands 4
- Xbox Series X|S
- Battlefield 6
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Szép állapot! LENOVO ThinkPad T14s i7-165G7 / 16GB / 512GB SSD / Windows 11 Pro
- Kitűnő állapot! LENOVO ThinkPad T14s i7-165G7 / 16GB / 512GB SSD / Windows 11 Pro
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- MAKULÁTLAN! Dell Precision 7760 Tervező Vágó Laptop -70% 17,3" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3128
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT OC 8GB CHIEFTEC Libra 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone X 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3586, 100% Akkumulátor
- Fotó állvány eladó
- AKCIÓ! MSI Z87-G43 GAMING Z87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest