- Google Pixel topik
- Megdöntheti az iPhone 4 rekordját az iPhone 17
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Elalmásodik a Xiaomi: 100 wattos töltéssel érkezik a 16 Pro Max
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Az iPhone a mobilpiac katalizátora
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
Aktív témák
-
Shadowfax
addikt
szal nem lehet 1értelműen megállapítani, h a lapcsere a megoldás sztem
Én viszont végigolvastam az összes témába vágó topikot (bár nekem is van ezer más dolgom), s ott az jött ki, hogy 99%, hogy hardverhiba.
A legfontosabb kérdés, hogy mi okozza ezt?
USB ports in all the T4x series have been known to be prone to lose their 2.0 functionality under some conditions (which if it is a result from the circuits being no longer functional requires a full motherboard replacement). My theory is that if you use a USB device that is not self powered and draws too much power off of the USB port in the Thinkpad it can cause the circuits to burn out.
Azaz ha olyan USB-s kütyüt használsz, aminek nincs külön tápja, hanem az USB csatin keresztül az alaplapról kapja az áramot a működéshez, akkor az -idővel - esetleg kiégethet bizonyos áramköröket, s a port belassul.
Ez a probléma elsősorban a T4x szériához kötődik, de másutt is előfordul.
A (#1530 hsz) legelső linkjében: a number of Intel chipsets for Pentium IV and Pentium M processors have a design flaw that makes the southbridge (which contains the USB host controllers) especially sensitive to static electricity
Terminus_ helyében természetesen én is kipróbálnék mindenféle OS és driver trükközést (akár Linux alatt is megnézheti), de ha nem jön helyre, akkor...
e-bay-en már viszonylag olcsóbban hozzá lehet jutni T40-es alaplaphoz (a fórumon - ha jól emlékszem - Placc kolléga segíthet a beszerzésben.)
Aktív témák
- Metal topik
- Google Pixel topik
- Apple MacBook
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen széket vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook 17 G2 - i7-4710MQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 17,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ASUS TUF Gamer Laptop: Ryzen 5 4600H / GTX 1650 Ti / 16GB RAM / 144Hz
- Lenovo Yoga Slim 7 15ILL9 83HM0043HV laptop, új, csak kipróbált, 3 év gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-7G I 16GB I 512SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 180GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- HP EliteBook 835 G7 AMD Ryzen 5 4650U
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest