- Yettel topik
- Honor Magic V2 - origami
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Aktív témák
-
chab7
addikt
válasz
Devid_81 #2767 üzenetére
bizony bizony
nekem még az r52-es sorozatból van, már 2 éves lesz
de ha szépen megtörölgetem akkor akár a boltba ki lehetne rakni mint újat, pedig használom rengeteget
nagyon jó a frekiállítós intel proci, pedig nekem csak egy magos 1.7-es + 1 giga ram + intel gma
de ebben az összeállításban ha nem terhelem le nagyon csak a mindennapi dolgaimat végzem rajta (kizárólag linux van rajta, és a vistában aeroként ismert/lenyult vizuális csicsa is be van kapcsolva) abszolut nem is melegszik.
strapabiró, jó kis munkatárs a thinkpad bármelyik darabjaui: ha akkoriban tudom hogy ilyen stabil gépek simán megveszek egy használt t sorozatbeli darabot, mert nehéz elnyűni.
-
chab7
addikt
válasz
Shadowfax #1773 üzenetére
köszi a video linkeket.
végrehajtottam a műveletet. hynix tipusú a benne levő 256-os modul. a kingston 1 gigás került a helyére, ami ugyanolyan pc4200 533mhz-s mint a hynix. úgy néz ki hogy nincs fagyás, kb negyed órája terhelem glxgears is fut fullscreenen mellette progik indítva, bőséges képpel teli weboldal őrülten görgetve le-fel. kopp kopp. egyenlőre semmi fagyás, remélem így is marad.
íme egy nagyon komoly ok aki nem érti miért ibm, és nem valami más szutyok.
azért az egy érzés hogy kibelezve az ölemben a gép és a garivesztésnek semmi köze hozzá. igazuk van, miért is kellene minden kis apróságért a szervízbe rohangáltatni a vevőt. ha esetleg történne a bill.-el valami - de ne legyen - akkor már lazán menni fog a csere ;)
vajon ugyanigy meg lehet ezt csinálni egy fusinál mondjuk? ;) -
chab7
addikt
Sziasztok!
Minden nagyon szép és minden nagyon jó, egészen addig míg nem akarok memóriát bővíteni.
Sajnos még mindig ezen küszködök. R52-m van, 256 rammal, linux oprendszer. USAnotiék által adott samsung 1G-s memóriával pár nappal azután hogy beletettem furcsa fagyások jelentkeztek. Rájöttem mikor opengl-t használó alkalmazások indulnak akkor követi el. Például a linuxban vga tesztelőként használt glxgears-nél. Ez 3d-s opengl fogaskerekek ahogy forognak. Ugyanez ha elindul egy opengl képernyővédő. A modult kivéve nem csinálja de ugy nagyon kevéske a memória a rendszernek. USAnotiék visszavették a memó-t, mert hogy valószínű nem kompatibilis. (ott a boltban próbálva másik samsunggal el sem indult, más márkájuk sajnos nem volt). Ma sikerült szereznem végre egyik beszállítótól egy kingston modult. Meglepetésemre ezzel - aminek mindenképpen kellene menni benne - ugyanugy lefagy a gép ha a 3d indul. Most mit próbáljak? Memteszt lefuttatva már, nincs error sehol semmilyen adatírás/olvasásnál. Arra tudok még gondolni - mivel az eredeti 256-ossal sosa még semmi hiba nem volt - hogy a kettő nem férhet össze, márpedig olyan modult ami együtt megy ezek szerint nem találok. Nem is lenne szükségem a 256-osra, egy giga elég lenne magában. Viszont a billentyű alatt van az a modul (USAnotiék mondták). Vajon én azt itthon kivehetem garivesztés nélkül? Vagy innen az isten háta mögül megint mehetek fel Pestre emiatt is? Már lassan többe kerül az utánajárkálás mint az egész gép
Van valami ötletetek mit lehetne tenni, vagy mi más miatt lehet ha nem ez?
Az utaztatást ha lehet csak legvégszükségesebb esetben lenne jó megtenni.
Kösz előre is az ötleteket ha van valakinek.
Szerk. egyet még kifelejtettem, intel gma900 a video, és lehet köze a memória elvételéhez mivel nem rendelkezik sajáttal. Minden linux diszt.-el ugyanez a hiba de csak ha intel driverrel használom (ahogy kellene is). Ha általános vesa-t állítok akkor nem fagy, de természetesen nincs 3d lassu és akad minden ilyen alkalmazás.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
chab7
addikt
jaaaa, és egy nagyon fontos jut még eszembe.
most volt alkalmam megtapizni egy T60-ast is. végre elfogadtam az enyém burkolatát, a T60-as sem tünik annyival robosztusabbnak mint ahogy gondoltam.
így hát hajrá R52(csak találjak bele való ramot)
szerk:
köszi az infót, az a baj hogy nem látok ott csak 512-est, az lett volna usanotiéknál is ami ment benne, nekem viszont 1 gigás kellene.
viszont eredetileg ment benne a samsung is, de egy hétig csak aztán fagyott vele, mióta kivettem semmi gond nincs a masinával és mint emlitettem egy másik tipusu 512-essel is ment.
egy az infot hol tudom megnézni a válaszidőről? (linux)
[Szerkesztve] -
chab7
addikt
UP
voltam usanotinál, sajnos nem volt csak ugyanolyan 1gigás ramjuk, egész pontosan samsung 667 mhz-s.
belepróbáltunk a gépbe egy másikat, azzal el sem indult a gép.
a 256-os modul ami benne van az 533-as, de nem hiszem hogy a 667 miatt ne lenne jó a gigás modul, tud az is 533-on müködni úgy tudom.
mivel ugye más tipusú gigás ramjuk nem volt, rendesek voltak, visszavették.
de most itt vagyok ram nélkül
aki már bővített 533-as ramot ibm-ben, mondja már el legyen szives, milyen típus, milyet keressek.
az is nagy probléma hogy elég messze vagyok pesttől és most is csak munka után tudtam felmenni, még szerencse hogy usanotisok 8-ig vannak most nyitva
szóval legalább jó lenne tudni mit keressek.
másnak van benne samsung modul amivel működik? -
chab7
addikt
válasz
Shadowfax #1698 üzenetére
igen, de nem azonnal, mert mostanáig a modullal is jó volt, 1-2 napja csinálja
viszont azt vettem észre hogy ha kiveszem akkor nem fagy meg 3d-ben sem
memtesztet bootkor futtattam kb 98%nál ir ki egy errort, nem tudom ez sok-kevés
meg azt sem amit ír mellette hogy 000000000 10000000 számok mit jelentenek -
chab7
addikt
sziasztok
R52-esem 256M+1G rammal vettem. Linux fut rajta.
Pár napja azt csinálja, hogy ha 3d-s alkalmazást indítok rajta akkor rögtön lefagy a gép. Ha nem 3d-s driverrel hajtom akkor semmi gond nincs, de a 3d-s alkalmazások nagyon lassuak természetesen.
Kipróbáltam más disztribuciókkal is, mindnél ugyanez. Először driverhibára gyanakodtam, de nem lehet mert miota megvan - pár hete - jól müködött a 3d és nem volt frissités azóta.
remélem nem is video''kártya'' probléma, mert ha kiveszem a gigás modult akkor megy a 3d és le sem fagy. tehát ugy néz ki a modul lesz a ludas, bár érdekes hogy miért csak éppen 3d alkalmazásnál jön elő, ha csak simán fájlkezelő, meg zene, netezés megy akkor nem.
Ebben az esetben a forgalmazóhoz - usanotebook, vagy a szervízhez kell fordulni?
ui, az utánam szólónak ;) először én is igy örültem a gigának - amugy samsung a modul
[Szerkesztve] -
chab7
addikt
válasz
peterszky #1684 üzenetére
a core duo procit hogy ''viseli'' az ubuntu? műxik acpi rendesen?
csak mert vmelyik topicban épp most olvastam hogy valakinek nem.
ha nálad igen akkor ibm rulez
más:
hát gyerekek ... leteszteltem az akksiját. ment vagy x progi háttérben (skype, amsn, kvirc, gftp letöltés stb) ezen kívül tv-kimenetre (ami az asztal megtoldása és igy a laptop képernyőjén továbbra is lehet dolgozni) egy film kitéve, másfél órás nézés, aztán tv-kimenet ugyan le, de minden más maradt beinditva még egy netrádió mig fürdőztem, s mindezek után még egy majd órát netezgetten, hogy szólt a netrádió is, meg ment a letöltés is. cirka 3 óra után kiadta hogy már csak 10 perc ... ami 15 lett végülis
erre csak ennyit tudok mondani
[Szerkesztve] -
chab7
addikt
válasz
taratis #1644 üzenetére
sziasztok
meglett végre nekem is a thinkpad
r52 - erre jött össze, majd megy bele 1 g memoria + 3 évre garikiterjesztés
itt megjegyezném hogy az én gépem is csücsült valahol nem is keveset.
alig van egy hónap gari az ibm oldala szerint, kíváncsi vagyok ez hogy lesz kijavítva főleg hogy 3 évet szeretnék
na elsőre ennyi
bízok benne tartós lesz a cucc, igaz nem sikerült T-sre beruházni, remélem azért ez a műanyag is fogja bírni -
chab7
addikt
ajjjaj, nem olyan könnyű választani.
tudja valaki milyen különbségek vannak R51 R52 R60 között?
azt tudom hogy az R60 core duós, sata vinyó meg abban már van roll cage, R60ban 3usb és nincs párhuzamos míg R51 R52 2db usb és egy párhuzamos port, az R51ben nincs express card hely, R51 ext.graph. vga - R52 GMA900 - R60 GMA 950 (persze vannak atival is de most az inteles integráltakra gondolok), R51 DDR333 - R52 DDR2 533 - R60 DDR2 667, ezeken kívül mi különbségek vannak köztük?
igy összefoglalva talán nekem is - meg aki még ezek között vacilál - könnyebb lesz a választás. Ha valaki tud még valami fontos különbséget az szóljon -
chab7
addikt
A nagy ''milyet vegyek'' topicban elindítottam egy kérdést, ami arról szólna hogy linux alatt hogyan működnek az R60 eszközei, funkciói. A ThinkWiki oldalon az R52-ig van csak kifejtve a dolog. R60-ról nem nagyon van sok írva. Pedig van ezen is plusz gomb meg ujjlenyomatolvasó is, ami látom a több itípusnl beüzemelhető.
Szóval ha valakinek vannak tapasztalatai R60 vagy akár R52-vel kapcsolatban linux alatt , szívesen várom. -
chab7
addikt
hello
van valaki akinek R60-asa van és linuxot használ rajta?
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Konteó topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- EAFC 25
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- További aktív témák...
- Gigabyte G6X9KG 15.6" FHD+ IPS i7-13650HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 7480, 14" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Keresünk dokkolókat
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest