Keresés

Aktív témák

• chab7

addikt

válasz D.R.O. #2811 üzenetére

nekem is ubival megy :)
    de az enyém R52-es
    ha nem ismerted akkor itt egy kötelező oldal linuxos ibm-eseknek:
    ThinkWiki

• ngabor2

nagyúr

válasz D.R.O. #2811 üzenetére

nekem is ubi van fenn. a webcamot nem próbáltam életre kelteni, az ujjlenyomat-olvasót meg nem sikerült. amúgy megy rendesen.

• vbbb

őstag

válasz D.R.O. #2557 üzenetére

Amúgy meg én csak HP-t, Lenovo-t vagy Dell-t vennék...ezek biztosan megbízható márkák.

• vbbb

őstag

válasz D.R.O. #2557 üzenetére

ThinkPad R61i

Tegnap kaptam kézhez, tehát érdemben túl sokat még nem tudok nyilatkozni róla.
    Egy Memtestet futtattam le rajta, próbaképpen dobtam rá egy xp-t nLite-al beleintegráltam az AHCI drivert is. Amúgy a Vista matrica van rajta, tehát annak is gond nélkül fel kéne rá másznia.
    Az új Ubuntut várom, 14nap van hátra és számomra az lesz érdekes.
    Annyit mondhatok, hogy nekem megérte megvennem.

Amiket eddig tapasztaltam:

Negatívumok:

-a kijelzője tükröződik, ami ha jól tudom az élesebb kontrasztok miatt szükséges (én jobban szeretem a mattot)
    -nem adtak mellé driver CD-t, bár ez érthető is hisz operációs rendszer nélküli változatról van szó (nem tudom ki fog a későbbiekben dobozos Windows-t venni rá 70000-ért)
    -a WiFi-Bluetooth kapcsolója nehézkesen működik, rakhattak volna rá egy nyomógombos mikrokapcsolót!
    -15,4"-os méretéhez képest van súlya azért (3kg+Normálisabb táska ~1kg=~4kg)
    -amikor kinyitod, akkor könnyen rámarkolhatsz a kamerára ami olyan műanyagos "ropogós" hangot ad...tehát vigyázni kell rá hol fogod meg!
    -XP alatt az Audio driverrel lehet szórakozni egy darabig mire felmegy, fontos a sorrend (de hol nem...)
    -ha fel akarod telepíteni jó ha van kéznél egy másik gép, mert alapba nem ismeri fel az Ethernetet, USB-t...ki kell pörkölni lemezre a drivereket.

Pozitívumok:

+szerintem mindenképpen best buy
    +gyors és mindezt csendben teszi
    +hdd is allig mormog, gyorsan és halkan üzemel
    +fél nap használat után is csak éppen langyos levegőt fújt kifele, jó a hűtése
    +nem vettem észre, hogy bárhol melegítette volna a kezemet gépelés közben, jók a gombok is (pedig volt már a kezeim közt olyan Toshiba félmilliós notebook aminél zavaróan meleg volt a touchpad környéke rövid idő után)
    +jó a Support és Driver ellátottság, gyors FTP szerver a letöltéshez
    +ergonómiailag, formára szerintem nagyon tetszetős...jól van megtervezve. A barátnőm szerint is szép...a női szem pedig nem téved. :) Egyáltalán nem "tepsis", és szerintem sok más gyengébb kinézetű "búcsús" notebookot találni a piacon.
    +angol-magyar nyelvű manual, leírás mellékelve
    +billentyűzet megvilágító ledet is raktak rá, ami nekem kellemes meglepetés volt...a leírásban nem szerepelt (kamera sem)
    +erős, masszív váz, jó műanyagok használata

Bővebb teszt egy hasonló paraméterekkel rendelkező R61-ről:
    (de sok más laptop is van)
    Itt

Aktív témák

Hirdetés