- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic V2 - origami
- Mobil flották
Aktív témák
-
DigitXT
félisten
Én meg 3K-ért vettem extra (fém)lábakat az asztal közepéhez, mert már a 17-estöl is volt egy kis íve, így nem kockáztathattam...
Szépen meg is tuningoltam az asztalkát, majd mikor kész lett, alig bírtam ezt a ''dögöt'' ráemelni.
Viszont azóta minden szuper - házimozi feeling rulez!
(Amúgy 1152x864-ben használom 100Hz-en, így még minden kellően nagy, de már eleget látok a neten is, emellett nagyon jól olvasható, éles, feszes a kép: mi kell még?
) Egyszóval én sem bántam meg, tehát a problémakört összefoglalva: vannak jó, és rossz monitorok, mint TFT, mind CRT tekintetében!
-
DigitXT
félisten
válasz
Motion_Blur #68 üzenetére
Általában úgy szokott lenni, hogy aki egy gyenge CRT-ről vált, az imádja az új TFT-jét.
De hidd el, ugyanígy örülnél, ha egy jó minőségű 19-22''-es 100Hz-es, flat CRT-t vettél volna.
(Példa: amikor a 14''-os CRT-mről váltottam egy gagyi 17''-esre, örültem neki, mint majom a farkának, fel sem tűnt, hogy gagyi, csak jóval később, amikor a kezdeti öröm lecsillapodott, és feltűntek a fókuszhibák, stb. A végefelé már nagyon utáltam...
Rosszul olvasható volt, stb. Öregszenek ezek, lehet, hogy 2-3 év múlva így fogom érezni a mostani monitorommal is, ha vmi elgyengül benne, de nagyon remélem, hogy nem. Vagy jöhet az OLED.
)
-
DigitXT
félisten
de mitöl jobb az, mint a vga
Mert a jel digitálisan ''utazik'' a gép és a monitor között, így gyakorlatilag tökéletes a zavartűrése, míg a hagyományos - D-SUB csatlakozós - esetben az analóg jel összeszedhet némi zajt, amitől persze romlik a képminőség. Az, hogy ez valóban bekövetkezik, rengeteg körülménytől függ. (A legrosszabb eset szerintem pl. az, ha szellemképet kapsz, ami lehet pl. egy gyenge minőségű - vékony, nem árnyékolt - monitorkábel következménye, stb.)
Mod: persze általában nem szokott baj lenni a D-SUB-bal!De nekem volt.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
viszont gyenge geometriaja
Be lehet azért szépen lőni!Igaz, nem olyan egyszerű, mint egy TFT-n, amin semmit nem kell állítanod ehhez...
De amúgy még a TFT színeltolódása az, ami nekem se jön be, ráadásul nem is tud annyi színt megjeleníteni, mint a CRT, bár persze ez átlagos felhasználásnál tök nem számít. (Nekem sem.
)
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Filmnézésnél esetleg zavaró lehet, ha a TFT-den látod az mpg2 hibáit.
Emellett ott szerintem épp a méret számít, az meg TFT-ben igen drága... (Bár, ha a pénz nem számít, akkor ez nem szempont.) Ezesetben viszont én egy 22'' CRT-nél nem adnám alább: 100Hz, flat, DVD-zni tökéletes, stb. Nekem bevált.
Igaz, használtan, és kvázi kényszerből
vettem (a régi 17-esem megdöglött): nem vagyok - sajnos - milliomos, viszont ez egy tuti vétel volt.
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest