Hirdetés
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- iOS alkalmazások
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
válasz
chaosmonger
üzenetére
Nekem még FL előtti Model 3 LR van, de pont a rock/metál a gyengéje a hangcuccnak, egyszerűen nincs meg az a közepe a hangképnek, ami a gitársound lelke. Mélynek mély, nem szól rosszul, de valahogy ebben a stílusban szól "bent" kicsit az egész, míg pl elektronikus zenékben brutál, mit tol (én viszont ritkán hallgatok olyat).
-
tboy93
nagyúr
válasz
chaosmonger
üzenetére
Ha egy standard, meg egy premium hifis autóban feltekered a hangerőt akkor ég és föld a különbség. A dedikált mélynyomót nem igazán lehet pótolni.
-
viewdetails
addikt
válasz
chaosmonger
üzenetére
Ha már hifi, ti milyen ekvallizer beállításokat használtok a gyári hangcuccal?
-
viewdetails
addikt
válasz
chaosmonger
üzenetére
A Mercedeses példa pont nem itt hangzott el, de volt aki ezzel érvelt más fórumon. Az, hogy miért volt ingyenes eddig, irreleváns. Ennyi erővel jó, hogy nem utólag hajtják be az elmaradt bevételt és tiltanak le a SUC-ról ellenkező esetben.
Most az a baj, hogy eddig ingyen volt és most már ki kell fizetni a díjat?
Az autód csomagban vetted, a megvásárlás pillanatában lévő felszereltséggel, azt fizetted ki. A vele együtt vásárolt kerékről sem kapsz a márkaszervíznél plusz tételt az első kötelező szervíz után, hogy mivel nem alap 18"-as hanem 20"-as, ezért a jövőben a garanciális szervíz munkadíj az autóra +10%-al emelkedik.
Akkor ne adjanak semmit ingyen mert majd milyen rossz lesz ha már fizetni kell érte?
Nem tudom, mondd meg te, jó vagy rossz érzés volt benned az értesítő levél olvasása után...?
Jobb lett volna, ha amíg nincs megoldva a díjfizetés addig nem lett volna elérhető a PC nálunk?
A mobilnetes példádnál maradva, várom a Telekomot, ahogy 6G szolgáltatást ad majd évekig ingyen, mert nem tudják hogy kiszámlázni. Vagy várj, lehet nem lesz ilyen?Egyébként nyilván fizetni fogom én is, mert annál lustább vagyok, de azért megpróbálom tűrtőztetni magam, hogy leveleket írjak nekik, hogy lécci, ingyenes az ülésfűtésem, fizetni akarok érte...
-
viewdetails
addikt
válasz
chaosmonger
üzenetére
Mégegyszer: a sz@r nem mérce. Attól mert "bezzeg a Mercedesnél ez havi 10.000 forint", az sem indok. A felháborodást az szüli, hogy amit eddig de facto ingyenes kaptál, majd fizetős lesz, érdemi javulás vagy egyéb hozzáadott érték nélkül az nem neked jó, hanem a gyártónak. Ehhez ne kelljen azért tapsolni.
BTW: elfogadom, hogy szubjektív vagyok, 104 napja várok a szervízre, hogy visszadja javítva az autómat.
-
kraftxld
félisten
válasz
chaosmonger
üzenetére
Jelen, egy YT videót nem néztem meg
-
válasz
chaosmonger
üzenetére
Az is bevételnövelés, ha egy funkció (ami ráadásul eléggé kiemelt, hiszen egybeforrt mára a Tesla nevével) kapcsán kapsz egy ígéretet, meg egy mondást, hogy ráérsz megvenni majd ha elkészült. Olyan vásárlóból biztosan rengeteg van, akiknél ez billentette át a mérleg nyelvét a Tesla irányába.
-
válasz
chaosmonger
üzenetére
De milyen ígéretért fizetett? Nekem nem ígért senki semmit amikor vettem a kocsit.
Oda van írva, hogy "a jármű képes LESZ szinte bárhova elvezetni önmagát egy jövőbeni frisstés megjelenésekor" (az oldal ezen részén le van tiltva a copy&paste, biztos véletlen... Ez nem egy ígéret? Dehogynem. Másrészt nyilván nem rád vonatkozik az átverés aki nem vette meg, hanem arra, aki igen, de azt hittem ez egyértelmű.
Ellentmondásos az egész.Miért van ott ez a szöveg? Miért kerül 2.8MFt-be? Hogy elmondhassák, hogy ne vedd meg? Ugyan már... Nem lehet, hogy netán arról van szó, hogy hátha beesik még így is pár madár? Azok meg magukra vessenek, hiszen: utánanézhettek volna jobban, jogi fogást úgyse talál rajtunk, hiszen a kocsi megáll a pirosnál (hellyel-közzel
) .Ne mondja már senki nekem, hogy ez így oké. Lehet szeretni a Teslát sok mindenért, de ez nem tartozik ezek közé, szerintem csak a szégyenlistára férhet fel.
-
Danex
addikt
válasz
chaosmonger
üzenetére
Elején még azért írogatták, hogy x-y évben már jön az adatlapon is a teljes FSD, meg vedd meg most még az elején 2500$-ért mert később csak drágább lesz.
Aztán ott tart a történet, hogy aki megvette eleinte annak költői túlzással már lassan a roncstelepen van az autója és még mindig nem kapta meg... és már nem is fogja.
És még az újonnan vásárolt autóhoz se feltétlen tudja átvinni csak néha van erre 1-1 akció.
Na most ha te anno megvetted ezt 2500$-ért, majd azt mondják, hogy hát coki van, de majd most megveheted 10e$-ért eskü mindjárt kész...
-
tamaslacc
csendes tag
válasz
chaosmonger
üzenetére
Gyárin gondolkodom én is, csak egyelőre nem találom, hol tudnám megvenni. Írtam a szerviznek is. Már látom miért megy itt ilyen hangosan ez a szerviz dolog. BP-i 76 nap, bécsi 5 nap, ezt írta
. -
Balázzs
senior tag
válasz
chaosmonger
üzenetére
21 év végétől, amikor jött a 60-as LFP-s verzió, de 22-től tuti már nem ólom-savas van bennük.
-
tboy93
nagyúr
válasz
chaosmonger
üzenetére
az új modellek már amúgy mind lítium kisakkusak?
-
xtend
senior tag
válasz
chaosmonger
üzenetére
Kb a 8. perctől van a lényeg
[link] -
CsodaPOK
senior tag
válasz
chaosmonger
üzenetére
Már látom magam előtt a vinnyogást, amikor ezt felkapja a mainstream sajtó és megjelennek a fotelhuszárok a német prémiumokkal
-
cOxeR
Ármester
válasz
chaosmonger
üzenetére
Hallgat bárki még rádiót a kocsiban?
Én évek óta nem, ha meg kell ott a telefon és azt érem el amelyiket csak akarom.
Szerintem ez a félig bőr félig szövet ülés még jó is… simán kelendő lesz ez az olcsó 3-as, az Y szerintem nem lett elég olcsó, illetve ott az üvegtető is elbúcsúzott nem? Amúgy a másik lehetőség ebben, az ülésben az utólagos ülésfűtés könnyedsége és olcsó kivitelezése…
szerintem még idén lesz alin megoldás -
IntelKiller7
nagyúr
válasz
chaosmonger
üzenetére
Azon az egyen en is.
jo, hogy kereket adnak hozza. -
Danex
addikt
válasz
chaosmonger
üzenetére
Ezt nem gondolom, mivel több mint 50 fok felé fűti ilyenkor az akksit, ilyen hőmérséklet mellett akár 250kW-al is tölthetne, ezért tartom indokolatlannak, persze nyilván jobban tudják a mérnökök miért van ez így.
-
cOxeR
Ármester
válasz
chaosmonger
üzenetére
Én meg nem töltöttem soha AC-n útközben mióta elektromossal járok 4 éve. (legalább is fizetős töltőn, nem fizetősön, gyári adapterrel, hosszabbítóról persze)
-
madgie
titán
válasz
chaosmonger
üzenetére
Sok olyan (főleg régebbi telepítésű, kisebb teljesítményű) kombi oszlop van, ahol a CCS2 és a CHAdeMO mellett ott a Type 2 (AC) kivezetés is, fix kábelen.
-
Kukipapa_rr
tag
válasz
chaosmonger
üzenetére
Kipróbáltam a GeForce Now-t, megy a Tesla böngészőben, a Youtube-os fullscreen hack-kel, hát ez beszarás.
(Annyira irreális a világunk: egyfelől elérhető ilyen scifi technológia, másfelől meg kimondhatatlan iszonyat vagy 30 háborúban világszerte.) -
Madwe
nagyúr
válasz
chaosmonger
üzenetére
Mindenhol rendesen kiteszik újra a megengedett sebességet. Keleteurópában ezt lespórolják ezzel a szabállyal.
azaz máhol ha 30as tábla volt s kereszteződés után visszatérnek 50re, akkor 50es táblát kitesznek. Ha maradnának 30on akkor a 30as táblát teszik ki. Nálunk a 30ast ugye kitennék, de ha 50 lenne lespórolják, mondván a kereszteződés oldotta. -
válasz
chaosmonger
üzenetére
Rákerestem kifejezetten a szabályra az USA-ban, és ott nincs ilyen, nem oldja fel a kereszteződés a táblát, ezért ki vannak rakva újra kereszteződéseknél. Ritkán fordul elő, hogy nincs kint új tábla, olyankor az adott úttípusra érvényes korlátozás van érvényben (lakott terület, stb..), de általában kiteszik. Európában is sok országban működik így, szóval jogos kérdés szerintem, lehet ezzel gondja az FSD-nek.
-
mazsi
senior tag
válasz
chaosmonger
üzenetére
Ez csak nálunk és pár országban van így. Kint is van a legtöbb kereszteződésben újra minden ilyen tábla nálunk. Azért szomszédos országokban érdemes megvárni a feloldó táblát, hogy ne legyen drága az utazás.
-
Madwe
nagyúr
válasz
chaosmonger
üzenetére
Tekintve hogy az, hogy a kereszteződés feloldja a sebességkorlátozást az csak egy kelet-európai dolog, mert usában, nyugaton bizony szépen kiteszik azt a fránya táblát, ezért ezt a keleteurópai sajátosságot csak akkor fogja tudni az fsd, ha a modult erre is trainelik. Lehet már csinálják, sőt lehet már meg is vannak vele, de az is lehet ez még hosszú évek kérdése… majd ha egy valós fsd-s autót ráengednek ilyen utakra s lekezeli, majd akkor megnyugodhatunk

-
fo_di
őstag
válasz
chaosmonger
üzenetére
de gondolom, a sebességhatárok alapja ugyanannak kéne, hogy legyen, hogy ne 30-cal döcögjön végig a városon, vagy 90-nel döngessen végig a lakóparkon
-
válasz
chaosmonger
üzenetére
Nem kell ehhez megfigyelés, a HL kiemelkedően híresen elcseszett kezelőelemei a haptic feedbackes touch szenzorok a kormányon
Meg hát ahogy írtam is, ~1.5 év alatt soha nem nyomtam meg véletlenül, szóval ez az úthiba/köhögés dolog nem valós.Neked volt ebből bármilyen gondod amúgy előtte? Elvileg nem a véletlen megnyomás a baj, hanem azt oldja meg, hogy nem érzékel a haptic feedback, ha a lenyomás előtt rajta volt az ujjad. Ilyet én soha nem tapasztaltam. Persze ettől még lehetett ilyen tömeges probléma, ahogy a Teslat ismerem, talán lehet jobb, meg rosszabb szenzor is batchenként

Amúgy sajnos rengeteg autóban van ez a szar, ugye a gyártók most kezdenek belőle kihátrálni (bár a kormány esetén még nincs akkora pálfordulás), de egyik sem csinál ilyet.
-
válasz
chaosmonger
üzenetére
Igen, az nem jó sajnos, kell neki driver, csak a Windowsban benne van. A 8Bitdo cuccokban az a király, hogy átfordítja valamilyen generic USB kontrollernek az XY kontrollert. Ezért is van több termékük, van olyan pl. ami Nintendo Switch kontrollert emulál usb-n a másik oldalán vezeték nélkül rácsatlakozó PS vagy Xbox kontrollerből. Ez amit linkeltem, egy általánosabb verzió, a Teslával jól működik.
-
válasz
chaosmonger
üzenetére
Megy az Xbox kontroller simán, egy 8Bitdo adapter kell hozzá. Én kesztyűtartóba tettem egy passzív USB mini hubot, azon lóg a Sentry usb drive-ja, meg a 8Bitdo. A natív játékokhoz is használható.
-
aleister
veterán
válasz
chaosmonger
üzenetére
Az elmúlt hónapok autómustrája alapján azt mondanám, hogy jó, ha minden 10.-ben van ténylegesen FSD.
-
Danex
addikt
válasz
chaosmonger
üzenetére
Csak azt is vedd figyelembe, hogy amerikában az FSD előfizetéses, tehát ha valaki 1 hónapra kifizeti a nem tudom 15eFt-ot akkor neki is jár a csere, úgy meg már nem annyira megérős
-
WiZARD
veterán
válasz
chaosmonger
üzenetére
Az már az ő baja, régen "kellett" alkusz, ma már van internet. Ahogy régen a Merkurnál vettek emberek autót, ma meg neten rendeled a Teslát.

De nem kötné mindenki magának, alkusznál kényelmesebb, nem kell 25 weboldalon árakat hasonlítani, évente keresni fog tudja-e újra/jobbra kötni, kedvezmény mert a nyaralásra meg a házadra is ő köti, stb.
-
h1mpi
félisten
válasz
chaosmonger
üzenetére
Igen, mert ott nem lesz Tesla javító részleg. Az csak itt van a Zay utcában.
-
Peter.70
addikt
válasz
chaosmonger
üzenetére
Én is ipari aljzatban gondolkodok
-
válasz
chaosmonger
üzenetére
Aha! Köszi, ez megoldja.
-
mazsi
senior tag
válasz
chaosmonger
üzenetére
Bárhol bele tudsz szaladni ilyen helyzetbe - nem véletlen lesz kevesebb ősz hajszála a Teslás autósnak

A Westend tök jól működött. 7 éve saját költségen épült a rendszer-részben- PR költségből. Ingyenes is volt évekig a töltés minden parkolást fizető ügyfélnek, sőt helyi lakos még éves parkolást is kapott esténként. Majd az igényes vendégkör szépen tönkre tette a rendszert. Három éve fizetős lett a töltés, akkor fel lett újítva, és integrálták a mobil alkalmazásba. Majd az üzemeltetés ráérzett hogy nem véletlenül kerül mindig rágó a type2 csatlakozókba és a többi hiba is sokkal sűrűbben jelentkezik mint másoknál.
Egy őr mesélte hogy nekik is csak a bajuk van ezzel, mert sokan parkolnak a közeli bejárat miatt ott.Szóval volt az jó is, de látszik hogy nem üzleti vállalkozás üzemelteti. Mondanám hogy próbálj Orlen kúton tölteni, de eddig csak nem működött. Két hónapja pedig le is zárták ahogy kifutott a pályázat fenntartási ideje... és ugyanez a helyzet rengeteg önkormányzatnál is.
-
törölt tag
válasz
chaosmonger
üzenetére
Érdekes hogy még ma, 2025-ben is van, aki hisz az FSDben....
A Tesla még erre a leszólt L3-a se képes...
Ami egyébként nemrég a hangosan körberöhögött 60km/h volt, most 90, nemsokára meg majd ott tartunk hogy autópályán, 130cal fog valóban önvezetni.A Tesla pedig még mindig ott fog tartani hogy jövőre kész lesz, isten bizony.
-
cOxeR
Ármester
válasz
chaosmonger
üzenetére
Én ha lehetne, még ki is vágnám magamnak, simán hozzá tartozik a karácsonyhoz.

Más téma: Tesla owners club tagság ki mit gondol róla? van aki regisztrált?
-
h1mpi
félisten
válasz
chaosmonger
üzenetére
Ha prémium fenyőt kérsz, tökéleteset hoznak ki. De a legjobb, ha látod és utána kihozzák.
-
cOxeR
Ármester
válasz
chaosmonger
üzenetére
Performance-ra nem lehet horgot tenni (vagy hát nagyon kevésre).
- én meg azt tűztem ki célul - amúgy simán be lehet tenni bentre -
válasz
chaosmonger
üzenetére
Köszönöm!
-
sharp4
őstag
válasz
chaosmonger
üzenetére
Ez egy jó tipp, meg is nézem, hogy a Casco hogy rögzíti ennek a meglétét.
-
Kapanyél
őstag
válasz
chaosmonger
üzenetére
Itt nagyon sok dolog keveredik.
25A-rel csak 1 fázison tud tölteni, és az 5kW alapján ez így is történt.
Ha a töltő villamos leágazása 3F, és be is van kötve, azt a töltő felismeri (általában) és az autó is kiírja a feszültségszint mellett a kis 3-as jelet. Ilyenkor viszont nem tudod 16A fölé húzni az applikációban, ott ez a maximum (3x16A, 11kW).
Amennyiben az invertered (3x)32A-es biztosítón keresztül csatlakozik az elosztóba és a töltésre kihúzott kábeled is 32A-ra van biztosítva, úgy elképzelhető, hogy a napelem táplált bele, viszont valami félrement, mivel 1F-ra váltott át a töltő vagy az autó.
Nem tudom, milyen invertered van és hová van bekötve a hálózatba pontosan, így nehéz. -
válasz
chaosmonger
üzenetére
Én évekig 2db EV-t töltöttem 1db 12A-es konnektoros EVSE-vel, tapasztalatból mondom, hogy ha nem vagy területi képviselő, vagy taxis, akkor bőven elég, általában a napi használatot simán vissza lehet vele tölteni. Szóval sokan túlgondolják ezt, bár tény, hogy egy 3P EVSE vesztesége valamivel kisebb, meg nyilván lehet olyan élethelyzet, hogy lemerülve érkezel haza, és még aznap menni kell máshova is (nekem 4 év alatt ilyen nullaszor volt). Végül azért beadtam a derekam, és vettem egy Tesla Wall Connectort, de csak mert elég jó árat mondtak rá, és volt raktáron amikor átvettem az autót. Impulzusvásárlás volt igazból, örülök neki, kényelmes, jó, gyors, de őszintén szólva nem hiányozna nagyon, ha nem lenne

-
h1mpi
félisten
válasz
chaosmonger
üzenetére
A 16A simán felmehet 25A-re, de szerintem se erőltesd.
-
válasz
chaosmonger
üzenetére
Én a helyedben nem erőltetném, hagyd 16A-en a bővítésig. Túl sok tényező játszik közre: milyen keresztmetszetek vannak, milyen karakterisztikájú és mekkora megszakítók, ha átvonul egy felhő, hogy változik a terhelés a másik szakaszon, ott milyen a hálózat/megszakítók, stb...
-
válasz
chaosmonger
üzenetére
Ilyen is lett? Ne fokozd...

-
jcage
tag
válasz
chaosmonger
üzenetére
Szokj hozzá. Nálunk asszony már poénkodik, miért járok annyit a huszti úti mosóba...

-
válasz
chaosmonger
üzenetére
Fóliát tetess rá, legalább a B oszlopig. Nekem is HL van, még februári átvétel, és elképesztő hogy mennyire fos a fényezése (úgy értve, hogy vékony), már 2 hét után lettek rajta sérülések. Apró kavicsfelverődés, amibe a körmöm már beleakad, és közelebbről nézve látszik a fehér alapozó. Bogarak 4-5 nap után már beleégnek a napon, stb... Ráadásul ultra red, szóval jobban meglátszik rajta minden. Mondom ezt persze úgy, hogy én azóta se jutottam el odáig, hogy elintézzem

-
h1mpi
félisten
válasz
chaosmonger
üzenetére
A Highland más szint, mint az eddigi Teslák. Grat hozzá. Ha a felségem nem teki 200 km-t vagy annyit se menne, akkor én is cserélném a 2022-est. Budapesten nem kell Simple app, mert mindenhol ingyenes a parkolás és szerintem nem ismeri fel a rendszámot, Neked kell tudni hol ingyenes, hol fizetős.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 2600 16GB DDR4 256GB SSD GTX 1060 6GB Formula Air Mesh G3 Chieftec500W
- Samsung Galaxy A21s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 27% - LG UltraGear 27GS93QE-B OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-SYNC / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch V2 32GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
) .
.
Én évek óta nem, ha meg kell ott a telefon és azt érem el amelyiket csak akarom.