Aktív témák

• lao ce

aktív tag

válasz LukE #7 üzenetére

aludtam kozben :)

hat, a radeon-nal szemelyesen ket aggodalmam van, mely termeszetesen nem minositi a kartyat: sokat hallottam a driverproblemakrol, es az arak pont atugorjak azt a savot amit en raszannek. valahogy ugy vennek kartyat, hogy ennyi meg ennyi van ra, aztan mi a legjobb erte. gondolom ezt mindenki igy csinalja.

''A 8x Geforce 4-ek inkább csak arra kellettek, hogy legyen +2hír a hw oldalakon, +4 kártya típus, érdemi gyorsulás a 8x agptől nem lessz''
    kis gyorsulas, kis felarert. es ettol meg a kartyak nem lettek lassabbak, ugyanolyan f*sza kartyak mint fel evvel ezelott voltak mikor mindenki elsapadt toluk. attol hogy van most ippen egy radeon a plafonon nem lesznek ezek lassabbak :)

''leginkább a ramok számítanak''
    az msi ti4600 -nak 2.8-as ramja van. azt hiszem az jo.

''4600 8x AGP-vel meg tuti kúúrva drága''
    az. de alig dragabb mint a 4x verzio.

• LukE

veterán

válasz lao ce #6 üzenetére

''addig meg fel labon is...'' szerintem ülj le, könnyebb úgy:)) Nyár óta elérhető árú videókártyák körében nem sok változott. Vannak 8x kártyák nvidia oldalon, meg a TI4xxx-ek kicsit olcsóbbak. Ati oldalon meg van sok 9xxx-el kezdődő kártya, ezek egyik fele 8500mag, csak másképp hívják, másik fele meg újabb, de a teljesítménye nem sokkal több. Aztán van 9500, ami azért jó(főleg, ha 9700-at forraszt az ember belőle), de MO-on még mindíg nemigazán elérhető, és drága.

A 8x Geforce 4-ek inkább csak arra kellettek, hogy legyen +2hír a hw oldalakon, +4 kártya típus, érdemi gyorsulás a 8x agptől nem lessz. Legalábbis nekem ilyeneket mondtak.

Ha szoftveres vagy, akkor az pont jó, videókártyákat úgyis lehet sw-ból húzni:)) Egyébként érthető, gondolom van jobb dolgod is, mint gépet heggeszteni:)

G4-eknél leginkább a ramok számítanak, azok általában gyengébbek, mint egy jobb Ti4600-on, de a mag kb. ugyan az. Ezért éri meg de nagyon a Ti4200. 4600 8x AGP-vel meg tuti kúúrva drága. főleg, hogy az vesz Ti4600-at, akinek túl sok pénze van, szóval nincsen akkora árverseny a gyártóknál sem, meg kiskerek sem törik magukat annyira.

• lao ce

aktív tag

válasz LukE #5 üzenetére

''de most melohelyen vagyok'' - ''jujj, kellemetlen''
    koszonom egyutterzesedet, nemsokara megyek haza, addig meg fel labon is... :)

''Egyébként Ti4200 azért(is) jó annyira, mert GPU 99% megy 300on(==Ti4600), vagy mégtöbbön is, a ramok meg gyártótól(és pénztárcától) függ.''
    en szoftveres vagyok es nem hardveres. a celom az, hogy razarjam a csavarokat a gep oldalara es felejtsem el hol a csavarhuzo. remelem ez nem hangzik bunkon. a masik ami eszembe jutott, hogy a 4600-at hova lehet huzni? az 4900-ra, csak olyan meg nincs, ezert nem hangzik igazan jol, nem? :)

azt hiszem most az egyszer eletemben nem erdekel az ar/teljesitmeny viszony, csak az ar/penztarca viszonyom. aztan hatha bejon. idaig allandoan az ar/teljesitmeny viszony erdekelt, aztan mire hazavittem a gepet, mar olvastam hogy van jobb olcsobban, vagy legalabbis ez volt az erzesem.

• LukE

veterán

válasz lao ce #4 üzenetére

''de most melohelyen vagyok'' jujj, kellemetlen.

Egyébként Ti4200 azért(is) jó annyira, mert GPU 99% megy 300on(==Ti4600), vagy mégtöbbön is, a ramok meg gyártótól(és pénztárcától) függ.

3DMarkban van valahol 1 olyan, hogy progi kb. 3% hibahatárral dolgozik. És nemhiszem, hogy 11 szer lefuttatták volna a teszteket.

Persze ha alig drágább, akkor jó lehet az újabbat venni. Csak fejlesztettek is valamit, nem csak designolták.

• lao ce

aktív tag

válasz Elrood #2 üzenetére

1%? hat, nem tudom. a http://firingsquad.gamers.com/hardware/v9280s/default.asp
    helyen eleg sok tesztben ott van a 4400 nyakan. nem mintha ez az oldal mervado lenne, gondolom, de most melohelyen vagyok, aztan nem latom a teljes internetet a nagy kapitalizmustol...

az az 1% szerintem abbol jon, hogy a leadteket (ami amugy is lassucska mindig) az overlockerz tesztelte, leirtak ezt a mondatot, ami futotuzkent terjedt el a neten:
    ''From the benchmarks above, we conclude that the new GF4 Ti-4200 8X 128MB is a bit, ~ 1%, faster than the older GF4 Ti-4200 64MB, due to a bigger frame buffer.''

dragabb? a ti4600 $250 korul volt, most $275. nem egy nagy ugras a 4200-asokat nem kovettem, lehet hogy ott huzosabb az ugras, de 160-200 kozott lehet kapni 4200 8x-et.

tipusnevek egeszen biztosan igy vannak: 4800-4600, 4800SE-4400, 4200 8x-4200, de mondom dobozon rajta van szepen hogy 4600 8x, csak olvasni koll.

• LukE

veterán

válasz lao ce #1 üzenetére

4200 8x-ek gyárilag tuningolva vannak. Mindegyik(ha jól tudom) szóval persze hogy verik a 4400akat. Főleg, hogy azóta pl. detonator 41.09 nekem kb. +10%!!

8x AGP alig ér valamit. Persze lehet, hogy pl. gpu magot optimalizálták, stb. Gondolom nem lassabb, szóval ha ugyan annyiért osztogatják, mint a 4x verziót.

• Elrood

őstag

válasz lao ce #1 üzenetére

Hmm, az a teszt amit én láttam, ott a ti4200-8x CSAK kb 1%-ban verte a ti4200-4x-t:) Ti4400-4x-t megse közelítette:)

Na azért parasztvakítás a ti4200-8x mert:
    + Drágább a ti4200-4x-nél tehát a legjobb ár/teljesítmény még mindig a ti4200-4x-nél van (most az nvidia vonalat mondom)
    + Geforce2 mx400, teljesítményben TOTÁL nincs különbség a 2x és a 4x AGP közt (saját teszt)
    + Ráadásul úgy emlékszem, hogy a ti4800 = ti4200-8x, ti4800SE = ti4400-8x (vagy ti4600-8x nem tudom), tehát a ti4800 egy megtévesztés, mert tejesítményben egyáltalán nem nagyobb a ti4600-nál pedig a jelölés erre utal.

• lao ce

aktív tag

ha jol tevedek januar 17-e ota lehet kapni par fajtat, itt lehet nezelodni

http://www.pricewatch.com/1/37/5024-1.htm

aki lusta, annak elmondom hogy van eVGA vivo-s ($273) es MSI (na, persze), ami egy tizessel tobb. de sehol, meg a ruszki szajtokon sem lattam valami roffenetet errol, pedig azok aztan mindig aptudét.

valahogy elterjedt, hogy a 8x egy nagy atveres, de en nem latom at ezt teljesen, mivel:
    -az fx nem lesz megfizetheto sokaig, es valami lepcsozetesseg azert kell
    -a 4200-as 8x-esek is tobb teszt szerint verik a 4400-as 4x-eseket, szoval valamikben azert bizton gyorsabbak, ha nem is az agp miatt de az ki a fenet erdekel
    -no, ami a nagy uzleti huzast illeti, nem hiszem hogy atdizajnolni egy kartyat olyan apro feladat, ehhez kepest mondjuk 3%-al dragabb az elodjenel, szoval ebbol a szempontbol sem erzem atb*nak
    -elnevezes: egyreszt a legtobb helyen (bo'tba es dobozon) azt lattam hogy 4600 8x (vagy 4400 8x vagy 4200 8x), szoval meg ha nehez is lenne megjegyezni hogy a 4800=4600 es a 4800SE=4400, akkor is tajekoztatva van mindenki, mivel a regi szerint nyomjak es reklamozzak, az nvidianak meg toll a fulibe.

velemenyek es uj ertesulesek (a csuf es idegen informacio szo helyett :) ) vannak?

Aktív témák

Hirdetés