- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Külföldi SIM-ek itthon
- Motorola Edge 40 - jó bőr
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomp
félisten
Dolby Vision készítése!
kattKözben a Plexből kijött az a verzió ami már a STDL Profile 7-et is tudja! Sőt! MKV-s Profile 7 Dolby Vision-t is tudja!
Viszont Plex esetében marad a sztereó PCM hang! -
tomp
félisten
válasz
feriferi12 #4014 üzenetére
Igen kell hozzá pár program.
Max holnapra összerakok egy packot leírással együtt, hogy miként lehet megcsinálni. -
tomp
félisten
válasz
#58033152 #4008 üzenetére
A kép nem adja vissza a valódi hatást! A fényes DV mód a teljes fénytartományt használja.
Azaz ha egy képen belül van nagyon világos és nagyon sötét terület akkor tökéletesen szétválik. Azaz hiába világít a kijelző fele max fényerőn, a sötét terület összes részlete megmarad.
Ezt sötét módban már nem igazán lehet élvezni.Az Alita amúgy tökéletes demó film a HDR szabványokra! Láttam HDR10, HDR10+ és Dolby Vision minőségben is. Dolby Visionben gyakorlatilag többet látsz!
Pár napja szó volt a TV fényerejéről. Szerintem DV módban brutál fényerőt tol!
The Matrix Construct jeleneténél gyakorlatilag leégek. Mint egy szolárium! -
tomp
félisten
válasz
feriferi12 #4004 üzenetére
-
tomp
félisten
Na igen a Dolby Vision egy eléggé elcseszett HDR szabvány...
Különféle profilok, megoldások...
Gyári lemezen lévő Dolby Vision-t nem fogja vinni!
A TV a Profile 4, 5-öt tudja mp4 és TS-ből. Profile 7 Single Track Dual Layerből pedig a TS-t de itt már vannak gondok.
Az se mindegy, hogy FEL vagy MEL típusú a gyári Dolby Vision! MEL-t egyszerűen át lehet dobni Profile 5-be és máris megy a TV-n. FEL-t viszont előbb át kell alakítani MEL-re amihez python script kell. Nem nehéz, de kell kb 1óra neki.Gyári DV-ből készített saját Profile 5-ös mp4. Az Alita egy könnyű dolog mivel gyárilag MEL típusú!
-
tomp
félisten
válasz
Deadpool73 #3890 üzenetére
Én mikor TV vásárlás előtt álltam először egy LG 49NANO863NA volt kinézve. Aztán megláttam milyen képe van és örökre elfelejtettem azt a szériát...
Az LG féle WebOS sokkal gyorsabb de cserébe pocsék a képminőség és nem csak az IPS miatt hanem itt hardveres gondok is vannak a panellal. -
tomp
félisten
válasz
-Rolika- #3876 üzenetére
A "sima" 100-as fényerő és Dolby Vision 100-as fényerő teljesen eltérő!
Dolby Vision-ön belül is hatalmas eltérés van.
Pl Alita kellemes.
Our Planet, Gemini Man már "melegít" azaz érezni, hogy fűt a kijelző akkora fényerővel megy.
Szóval ez a fényerő csúszka csak annyit jelent, hogy a kapott eredeti nit mekkora százalékát jelenítse meg. -
tomp
félisten
válasz
ritkaság #3853 üzenetére
1.4-ből létezik nem HS?
Voda boxom egy jelöletlen kábellel van bekötve. Csak annyi van rajta, hogy "HDMI". 4K50 HDR-ig teszteltem. Átmegy Atmos hangsávval együtt.
Pedig azt a kábelt még a UPC adta kb 7éve.
Soudbarhoz egy HS kábel van.
Medialejátszóhoz viszont egy kisujj vastag Ethernet jelöléssel ellátott HDMI-t adtak. -
-
tomp
félisten
TV átvéve.
Nem hardveres hiba! Ez azért megnyugtató.
Gondolom majd szoftveresen finomítanak rajta mert a 389-es már nagyon minimálisan volt csak foltos sávos.
Már csak segítséget kell szereznem, hogy visszakerüljön a régi helyére. -
tomp
félisten
Igen a box tudja a kadencia helyes lejátszást.
Film indításkor át is vált. Nem ugrik a kép 4mp-ként. Csak akkor ha film közben a boxot átállítom 50Hz-re.
Igen a Voda(exUPC) kártya tökéletesen megy. Egy ideig használtam is a TV-ben a kártyát.
Ne feledd, hogy a TV nem tud műsorrögzítést. Ezt kihagyták a rendszerből. -
tomp
félisten
Ez sok mindentől függ!
Mi számít neked ricegésnek/remegésnek?
Nekem a Sony után kicsit furcsa volt de pár nap alatt teljesen ráálltam. Most a Sony-t nézve borzasztó a mozgás. Ugyan úgy 50Hz és nincs kapcsolható "Mósön hókuszpók" de nagyon folyós a kép. Alig várom, hogy visszajöjjön a TCL.
Zidoo külső lejátszóval használom a TV-t. -
tomp
félisten
válasz
Chesterfield #3665 üzenetére
A Chromecast Audio-n is lehet az optikai kimeneten a hangerőt módosítani. Nem a rákötött eszköz hangerejét állítja hanem ő adja ki optikán a "hangosabb" hangot. Gondolom valami módot a dB értéket módosítja.
-
tomp
félisten
válasz
belashx #3624 üzenetére
Igen a film.
Ez inkább a sötét-világos egyszerre való megjelenítésnél látszik.
Maga a film fényereje nem ennyi.
pl Vissza a jövőbe trilógia 4000nites de nincs hatalmas fényereje. Viszont szebbek a világos jelenetek.
Gemini Man na az már jó nagy fénnyel rendelkezik. MaxFALL:1577cd/m2.
Este nappali fénybe borítja a szobát a TV ennél a filmnél.Kiskutya
Ha van olyan lejátszód ami kezeli a Single Track Dual Layer Profile 7 Dolby Vision-t mp4-ből akkor oké.
Spoiler: a TV nem kezeli
A TV csak a Profile 4, Profile 5, Profile 8-at kezeli. -
tomp
félisten
Na a TV becsomagolva várja a holnapi futárt.
Most élvezhetem a régi 32-es EDGE LED-es Sony-t...(egér TV basszus) TCL után eléggé szappanopera hatása van a mozgásnak pedig ugyan úgy 50Hz-es a panel benne. -
tomp
félisten
válasz
Botika89 #3504 üzenetére
Valamelyik idei LG NanoCell szériánál kb az árult darabok 90%-a panelhibás. Sorra járnak a szervizbe azok a darabok. Panel csere után már jók lesznek.
A hölgy a telefonban mondta, hogy neki is ilyen TCL TV-je van csak az 55-ös méretben és ő is látja. Igaz csak az után vette észre, hogy odabent a kollégái megmutatták neki mit is kell figyelni.
Őt nem zavarja így nem érdekli.Az azért nem semmi, hogy nem hajtott el a hölgy. Pedig mondtam, hogy a legfrissebb fw-el csökkent a csíkozódás mértéke. Nem azt mondta, hogy akkor ez szoftveres, csá hanem "Azért a kollégákkal megnéznénk élőben is biztos ami biztos."
Ha nem csak szoftveres jelenség akkor panel csere. Ha szoftveres akkor jön vissza. -
tomp
félisten
Hívott a szerviz, hogy a kapott képek alapján behoznák a TV-t és megnéznék élőben is. Volt már olyan darab ennél a típusnál ahol cserélték az LCD panelt.
Hétfőre kértem a szállítást. -
tomp
félisten
Én amúgy nem várom azt, hogy elviszik mivel szoftver bugra tippelek. 321-es eddig most volt a legtöbb ideig a TV-n. Az elején nincs csík. Aztán a végén már volt. 321-es utáni verzióval a legdurvább.
Most a 382-n a leggyengébb. Azaz verziószámonként fokozatosan csökken a csíkozódás erőssége. Szerintem a TCL-nél is tudják és fokozatosan javítják.382-n növelték a Dolby Vision fényerejét!
-
tomp
félisten
válasz
Botika89 #3487 üzenetére
Majd a szerviz eldönti, hogy ez ilyen vagy esetleg van már gyárilag bugfixált panel.
Ez amúgy a friss 382-es fw-el produkálja.
Amúgy nem zavar csak hát ugye tudom, hogy ilyen. Kollégámat áthívtam, hogy nézze már meg ő is. Semmit nem látott...
Jó ez a 382-es fw de bekapcsoláskor a TCL logónál durva csíkok vannak. -
tomp
félisten
válasz
Botika89 #3479 üzenetére
A maszkos ember vállánál világos csík.
Ugyan ez a csík a Play Áruházban.
Készítettem nekik videót is. Oldalas mozgásnál a sok öltönyös szereplőkön látszik a foltosodás. Nem homogén.
Ami érdekes, hogy ha újraindítom a TV-t akkor jó pár órára megszűnik. Aztán újra kezdi.darius09
Természetesen mindent megírok.Amúgy ha futárt küldenek vajon segít majd a TV-t belerakni a dobozba? 65-ös méretet kicsit nehezen kezelném egyedül...
-
tomp
félisten
Felhívtam a szervizt a felhősödéssel kapcsolatban.
Sony szervizzel ellentétben itt nagyon kedves volt a hölgy.
Kérte, hogy készítsek pár képet a jelenségről amit küldjek el neki. Ha elküldtem hívjam majd fel, hogy megkapta e és nézzenek rá.
Ha ez valóban hardveres hiba és nem csak szoftveres akkor küldik érte a futárt. -
tomp
félisten
-
tomp
félisten
-
-
tomp
félisten
válasz
kenwood #3394 üzenetére
Minden verziót kiveséztem már. Szerviz menüt, fejlesztői beállításokat túrva.
Volt már bootloopom is...
Az már megvan, hogy eltérő háttérvilágítás vezérléssel szerelik a C71 és C81 sorozatot.
Ez nem szokatlan! Viszont nem egyforma a vezérlés drivere így aztán problémát okoz!
Ez nálam nem szokatlan. Sony telefonnál már találkoztam ilyennel. Ott több hónap volt mire javították az eltérő LCD panel vezérlési hibát.Olvastam xda-n, hogy 321-től eléggé túlszaturált a Netflix Dolby Vision. Na ez igaz. Most a 308-al sokkal természetesebbek a színek.
Ha nem lesz gond a képpel akkor szerintem marad ez a 308-as. A Netflix Dolby Vision ezen is akad de ez már tuti app hiba mivel a Zidoo médiaplayeren is elkezdett akadozni a Netflix.
Amúgy TV menürendszere sokkal gyorsabb 308-al. -
tomp
félisten
válasz
kenwood #3391 üzenetére
Oké legyen szar valami. De szoftver verzióra kényes az a hardverhiba?
Ha igen azt elfogadom és jelzem a szerviz felé. De érdekes. Van itt a topikban egy tulaj akinél az új verzióval szintén pocsék volt a kép. Régebbit visszarakva jó lett.Amúgy azért jön ki nálam minden nyűg mert alig van olyan hét amikor nem piszkálom a szoftvert...
-
tomp
félisten
válasz
Kiskutya #3389 üzenetére
Kép bal felén egy szürke függőleges csík volt mintha valami a hátam mögül árnyékot vetett volna illetve a kép alsó felén több ököl méretű fényesebb folt volt.
Ezek szerint nem teljesen 100%-os egy friss verzióról visszamenni régire mert egy idő után valami összecsinálja magát a rendszer alatt és jönnek a képhibák.Amúgy nem mindig igaz az, hogy sokat javul a kép a friss verzióval.
img-ből felraktam a 308-at és ugyan olyan HDR-t tud mint a 379!!! -
tomp
félisten
Hmm éreztem valamit, hogy ez nem lehet hardveres hiba.
Így hát a 308-as fw-t felraktam Update.img-ből és csodák csodájára eltűnt minden hiba.
Ez ugye nem csak magát a fw-t rakja fel hanem a komplett partíciókat is. Nem hiába 2,59GB!
Szóval valami összehányta magát a rendszer alatt. -
tomp
félisten
válasz
Kiskutya #3381 üzenetére
Még semmit.
De ami furcsa, hogy a Zidoo boxon is ugyan így akadozik a Netflix csak ott HDR a max minőség. Azaz ott a HDR akadozik.
Ugyan úgy AndroidTV-s Netflix app. Illetve Realtek SoC van abban is de értelem szerűen más modell mivel az kifejezetten mediaplayer SoC azaz többet tud. -
tomp
félisten
Hmm érdekes dolog volt reggel. Bekapcsoltam a TV-t és eléggé látványos felhősödést láttam. Puha rongy segítségével átmaszíroztam a panelt és eltűnt a csúnyaság.
Anno a Sony-n is csináltam ezt. Ott is eltüntette. -
tomp
félisten
válasz
pucu9011 #3355 üzenetére
Pont ma délelőtt néztem meg újból a filmet.
Melyiket szedted le? MP4 vagy TS? Illetve milyen hangsávval nézted?
A ts változat TrueHD hangsávval már sok a TV-nek.
MP4-ben DTS-HD hangsávval problémamentes.Botika89
Végül visszatértem a 321-re. Eddig ez adja a legjobb minőséget Dolby Visionben. HDR-ben gyengébb de azt úgysem nézek nagyok. Ha már HDR szabvány akkor minimum HDR10+. -
tomp
félisten
Teszt céllal felraktam a 379-es fw-t majd nyomtam egy NVM resetet szerviz menüből.
Ilyenkor eldobja a képmegjelenítést mert visszaállítja defaultra.
Az első képmegjelenítésnél így nincs függőleges felhősödés!!!
Ha viszont képmódot vált a TV akkor visszajön.
pl DV alatt történik meg az NMV reset akkor amíg DV jelet kap, nincs felhő. Ha visszavált sima SDR képre, újból lesz! -
tomp
félisten
válasz
Kiskutya #3295 üzenetére
HDR és normál azaz SDR film:
Kép mód: Mozi
Fényerő 80
Kontraszt: 85
Szín: 55
Színhő: normál
Minden más kikapcsolvaDe HDR nézése nálam nagyon kevés.
Vagy SDR, vagy DV vagy LLDV megy.Amúgy a saját lejátszóval és HDMI-ről kapott HDR megjelenítése is különböző hiába ugyan úgy van beállítva a kép. HDMI-ről szebb!
-
tomp
félisten
válasz
Botika89 #3291 üzenetére
Akkor kimutassa. Nekem az a lényeg, hogy film alatt ne lássam. A 321 ezt teljesíti.
379-el Dolby Vision alatt is láttam olykor.
A legjobb a Dunkirk erre mikor a tengerpartot mutatják lassú mozgással! 321-el nincs sávosodás. Ennél frissebb verziókkal van. 379-el látható a leggyengébben a frissebb verziók közül de 321-el egyáltalán nincs! -
tomp
félisten
válasz
Botika89 #3287 üzenetére
Igen ezért is használom a 321-es fw-el. Azzal nincs a valóságban függőleges sáv.
Az, hogy mit lát egy kamera szerintem senkit nem érdekel.
Na de akkor majd ezentúl kamerával megyünk TV-t vásárolni...Amúgy egyszerűen elő lehet idézni a látható függőleges sávosodást. Gyorsindítás bekapcs és úgy kapcsold be a TV-t. Máris sávos lesz. Fw bug.
-
tomp
félisten
válasz
Botika89 #3274 üzenetére
Te kamerán keresztül nézed a TV-t vagy szimplán a szemeddel?
belashx
Szimplán ráböktem a kamera appban a TV képre és beállította a megfelelő képmódot. Csinálhatok olyan képet is ahol nem a TV-re állítja be a fényviszonyokat csak annak semmi értelme mert úgysem azt látod a szemeddel.
Innentől ez meg szimplán hülyeség.
Amúgy a "Netflix és a Skydance bemutatja" képen már enyhe világítás látható az alsó sarkokban de szabad szemmel szinte nem veszed észre. -
tomp
félisten
válasz
Botika89 #3272 üzenetére
Mármint a TV fényerejét maxra fekete képpel? Annak mi az értelme? Nem lesz valós körülmény mivel feketénél ugye a TV leveszi a fényerőt.
Amúgy a kép készítése Dolby Vision "Fényes" mód mellett készült. Ott a fényerő eleve 100 csak ugye a TV szépen leveszi ha nincs érdemi világos terület.A szemed is így látja ahogyan a képen látható. Azaz a Netflix logónál nem tudod meghatározni, hogy mettől meddig tart a kijelző mivel nem látod.
Az a power LED sor. Világít igen. Ki lehet kapcsolni de megszoktam a Sony-nál, hogy világít. Így hát itt is így hagytam. -
tomp
félisten
válasz
Botika89 #3268 üzenetére
Más:
Megnéztem pontosan, hogy mit tud az "AC'-s wifi kapcsolata:
Speedtest.net app AndroidTV-n nem akar elfordulni...
Ez a sebesség mindenre elég!Teszt céllal felraktam a mobilos YouTube appot! 4K60 HDR-ben NEM szaggat 321-es fw alatt!
Ugye Android TV-s appban szaggat. Szóval láthatjuk eme remek Google app terméket... -
tomp
félisten
Tudtommal nem maradhat szerviz háttér nélkül egy hivatalosan forgalmazott márka.
Max nem itthoni szervize lenne hanem külföldi, de lenne. Oda pedig futár vinné.pl. OnePlus. Itthoni márka szerviz nincs. Lengyeleknél van. Szerviz igény lead, futár jön, elviszi, javítják, futár visszahozza. 1hét alatt megvan az egész!
Láttad már a Sony Mobile hivatalos itthoni szervizét? Tyűűű na az az igazi garázs cég...
-
tomp
félisten
Szia Tamás! Köszönjük szépen megkeresésedet. Társaságunk minden eszköz esetében csak viszonteladó, és amit a törvényi szabályozás megköt, az egy éves garanciával értékesítjük azokat. Abban az esetben, ha egy akciót meghirdetünk (közösen a gyártóval), mint a TCL televízió esetében is, vagy egyedileg a gyártók vállalnak még + éveket a javításra egy adott termék esetében, akkor az ügyfeleink náluk tudják érvényesíteni.
Elérhetőségi telefonszámuk: (22) 502 866, e-mail címük: conelser@conelser.hu
Nekem ezt egy vasárnapi kora reggeli időpontban írták 10percen belül fb privát üzenetben. -
tomp
félisten
válasz
Kiskutya #3228 üzenetére
Akkor ez egyre jobban bebizonyosodik, hogy a Netflix oldalán van a hiba.
Eddig nekem a Zidoo-n gond nélkül ment a Netflix 4K HDR. Mától ez is akad.
Neked este nem akadt a Netflix Dolby Vision.
Ezt rakja össze valaki, hogy pontosan hol a hiba. Kapcsolatban vagy a szervernél? -
tomp
félisten
válasz
Kiskutya #3206 üzenetére
Elhiszem, hogy jobb a 379 HDR mivel én is láttam. Valóban jobb!
De alig nézek valamit HDR-ben. Legalább HDR10+ van nálam. Sima HDR10-es filmet LLDV-n nézek az pedig ugyan olyan. Gondolom ott keményebb paraméterek között lehet csak lenni.Tegnap Zidoo boxról néztem a Netflixet HDR-ben. Eléggé elszoktam a HDR-től...
-
tomp
félisten
válasz
amadeus11 #3175 üzenetére
A 2014-es Sony TV-m gyakorlatilag 1mp elteltével ad képet és hangot de kb ennyi. Fél percig utána még semmit se lehet csinálni. Hangerőt módosítani se! "Kérem várjon" üzenet jelent meg mivel a háttérben töltötte a szoftvert.
Nekem napi max 2x kell bootolni a TCL-t. Bőven kibérom. Legalább ha már van kép és hang, bármit lehet csinálni mert betöltött az android. -
tomp
félisten
Androidos médialejátszómnál is 2 opció van a power gombra.
Power Off: leáll teljesen a rendszer és az alaplap.
Standby: RAM-ban marad a rendszer.Én használnám a gyorsindítást de nálam ha így kapcsol be a TV akkor felhős sávos lesz a kép.
Nem árt neki amúgy. Csak kényelmi funkció.
-
tomp
félisten
válasz
Botika89 #3148 üzenetére
Igen akad csak az más mivel az kernel bug miatt nem hardveresen végzi a lejátszást.
Netflix az egy külön sztori mivel korábban nem akadt hanem egyszer csak elkezdte.
Érdekesség:
Our Planet nem akad pedig az is Dolby Vision!
6 Underground mindig ugyan ott kezd el akadni!
31. perc 20mp-nél mikor a kávézóban vázolja 1-es a helyzetet!
CTRL + Z és A nagy pénzrablás nem akad. A csiszolatlan gyémánt szintén nem.
Azaz egyik film akad a másik nem. -
tomp
félisten
Netflix support:
Ez minden bizonnyal hazai kapcsolati hiba azaz valahol bugos valami!
Jelezzük a hibát az internet szolgáltatónak... -
tomp
félisten
válasz
Kiskutya #3138 üzenetére
Remélem én is! Szégyen, hogy 2020-ban annyit tud a szolgáltató felmutatni...
Rákeresve a Netflix időnkénti akadozásra, ez nem egyedi hiba! Korábban volt már ilyen más Android TV-n is. pl Sony-n.
Volt akinél a háttérfolyamat korlátozása oldotta meg, volt akinél az 5.1-es hang elhagyása. Azaz ha sztereón nézte, nem akadt meg. Én még a Google Play Szolgáltatásokat se felejteném el. Megpróbáltam letiltani de úgy nem volt hajlandó elindulni a Netflix. Így csak a frissítéseit töröltem a Szolgáltatásoknak csak sajnos egy idő után magától frissíti. Esetleg majd megnézem melyik verzió van fent és ha nem a legfrissebb akkor frissítem.
A Play Szolgáltatások nagyon csúnyán belef0shat bármelyik alkalmazás működésébe vagy akár magába a rendszerbe is... -
tomp
félisten
válasz
Kiskutya #3133 üzenetére
Az, hogy neked is és nekem is ritkábban akad már a Netflix DV pedig eltérő fw verzión vagyunk érdekes. A végén kiderül, hogy a Netflix körül lehet valami.
Botika89
Van egy külön menüpont ha visszatért EU-s fw-re ahol lehet régiót váltani. Kérni fogja a PIN kódot, hogy a régió váltás menübe beléphessél.Nem olyan gyenge ez az SoC ami a TV-ben van.
Leszedtem a legbrutálisabb Gemini Man kiadást. 86,5Mbps a kép ugye 60fps-el,
Dolby Vision-ben, TrueHD Atmos hangsávval. Tökéletes a lejátszás! -
tomp
félisten
válasz
Botika89 #3130 üzenetére
Oldalas mozgásnál bizonyos színeknél látható függőleges sötét felhős sáv nálam a 321-nél újabb verziókkal.
Gondolom az eltérő LED háttérvilágítás miatt van. Azaz eltérő gyártó/sorozatból rakják össze aztán egyiknél előjön, másiknál nem.
Ahhoz hasonló mikor be van kapcsolva a gyors indítás és hibás lesz a kép megjelenítés.
Netflix DV alatt alig észrevehető nálam de ha a Netflixen nem DV az anyag vagy HD csatornát nézek akkor erősen előjön.Láttam már ilyen eltérő beszállító okozta kijelző hibát a Sony telefonnál.
Új szoftververziókkal villogott gyengén a telefon kijelző alsó sarka. Csak egy bizonyos beszállító kijelzője csinálta. Kellett pár hónap mire a Sony javította a hibát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged