- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
KrAt
veterán
Én amit már próbáltam, az a Win Távoli Asztal kapcsolat. Nekem suliból simán ment, pedig mindkét gépen tűzfal.. Annyi a ''hátránya'', hogy amikor te távolról bejelentkezel, akkor közben más user nem tud becsatizni. De mint láttam, hétvégén akarod meglesni, és gondolom akkor senki nem lenne a gép előtt... Én simán a suliból CD-t írtam, meg mindent, amit csak akartam. Sebesség nem volt olyan para, pedig nekem itthon csak 128 feltöltési sebességem van
Én ezt próbálnám ki a helyedben...
Üdv: Atesz -
Klaymen
tag
Ha XP, és elég az XP jelszavának a biztonsága, akkor az egyik lehetőséég a távoli asztal kapcsolat.
Sajátgép -> tulajdonságok -> távoli használat -> távoli asztal -> kipiálni a távolról is kapcsolódhatnak a felhasználók ehhez a számítógéphez.
Így a meglévő userek tudnak csatlakozni, ha nem akarod, hogy minden user csatlakozhasson, akkor a távoli felhasználók gombra kattintva kjelölheted, hogy ki csatlakozhat.
Ha valami router van a gép előtt, akkor a 3389-es portot, ha jól emlékszem akkor a tcp-t és az udp-t is forwardolni kell a gépre.
Ha van router, és van lehetőség távoli beállításra, akkor azt is meg tudod csinálni, hogy mielőtt belépsz, csak akkor irányítod át a portot, egyébként zárva tartod.
Ezek után kérjél meg valakit, hogy próbáljon meg csatlakozni, és akkor meglátod, hogy zörög-e a windows tűzfala vagy más feltelepített tűzfal.
Ha neked is van fix IP-d, akkor be tudod állítani, hogy csak erről az IP-ről lehessen csatlakozni.
Szóval könnyebb lenne, ha kitalálnád, hogy mivel szeretnéd megoldani (vnc, távoli asztal vagy valami más), és pontosítanád, hogy milyen eszközök segítségével kapcsolódik a gép a netre. -
Nedudgi
aktív tag
Szerintem beszéld meg a helyi rendszergazdával hogy neked távolról hozzá kellene férned az adott számítógéphez. Ha azt mondja ok, akkor nyert mügyed van. Viszont WinXP-s gépet ami hűtőkamrákat kezel, nos én nem tennék ki a hálóra.
Szerk: A #16-ra válaszolva: Ha biztonságosnak ítéli a dolgot akkor biztosan segít a megvalósításban is.
[Szerkesztve] -
L3zl13
nagyúr
VNC vagy tisztán windowsos környezetben távoli asztal kapcsolat.
Csak a hálózati és szoftver környezet kérdéses.
Ha a gép nincs közvetlenül kikötve a NET-re, akkor a távoli adminisztrációs szoft által használt port-ot be kell forwardolnod rá a routeren vagy átjáró gépen.
Aztán kb kész is vagy.
Sima portforwardnál esetleg egy fokkal biztonságosabb, ha van lehetőség VPN-re, vagy valami SSL tunelezésre.
[Szerkesztve] -
gorlin
őstag
Van egy olyan ingyenes szoftver(nem tudom pontosan a nevét)
telepíteni kell mind a két gépen és az adott gép teljes desktop-ját látod a te gépeden.
Ehhez érdemes hogy neked is legyen ADSL kapcsolatod.Én ezt javaslom .Vagy a távoli elérés beállítását.
(Persze csak akkor ha mind a két gép windows 98,20001xp stb,linuxon is lehet de ott már nem ilyen egyszerű
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Hobby elektronika
- Canon EOS DSLR topic
- Napelem
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest