Új hozzászólás Aktív témák

• Vesporigo
    aktív tag
    válasz lugosi üzenetére #514

Köszönöm, és élni fogok a lehetőséggel, ha Szegeden járok. :) Megírnád kérlek, milyen tácsöveid vannak?
    Viszont hirtelen felindulásból vettem egy 8x36 Vortex Solo-t, és nem csalódtam benne. Elvittem magammal a hétvégi túrámra, a súlyát meg sem érezni, az élességállítás nagyon hamar megvan (habár az állítógyűrű kicsit szoros, ezért mindenképpen kétkezes), a képe pedig tűéles és tiszta. A 8x nagyítás úgy érzem, elég lesz, ugyanis egy sűrű erdőben még ezzel is elég megtalálni, amit szabad szemmel kinéztem, meg azért rutinom sincs még benne, 10x nagyításnál meg a látómező is csökken. A Vortex élettartam garancia meg csak hab a tortán.
    A képét összehasonlítottam a 10x50 Scopium binokulárommal, és a Scopium érezhetően homályosabb, egyszerűen nem tudom teljesen élesre beállítani a képet.
    A Scopium 10x50 helyett szükségem lenne egy otthoni binokulárra, vagy pl. amikor kimegyek vízpartra madarakat nézni. 10x50 méretre nincs szükségem, a Scopiumot még kis ideig is elég kézben tartani, ezért egy 10x42 (vagy 40) méretben gondolkodom. A hosszabb túrákra meg a Vortex Solo-t vinném magammal. Ha lesz időm, elmegyek pár távcső boltba, és kipróbálok néhányat. De addig is, mik azok a konkrét típusok, amik ajánlottak 10x40/42 méretben, tetőél prizmával, vízálló kivitelben, max. 100ezer Ft-ig, amit érdemes lenne kipróbálnom? Az élethossz garancia miatt a Vortex Crossfire és Diamondback típusok is szóba kerültek, angol nyelvű oldalakon jókat írnak róluk. Egy külföldi barátomnak van Crossfire 10x50 távcsöve, ő dícséri, de élőben magyarországi boltban csak Baján tudnám kipróbálni, ahová csak ezért nem utaznék fél napot. Esetleg közületek valaki használ ilyen típusokat, vagy próbáltátok már ezeket?

Új hozzászólás Aktív témák