- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
Incognito
senior tag
Én eddig a Chiftech-et és az Enermax-ot tartottam a legjobb tápoknak. A Coolinket figyelembe sem vettem. Olvastam a tesztet az oldalon és elcsodálkoztam hogy a Chiftech relatíve rossz helyen végzett. a lakótársam vett egy 2500+ barton magos procit + MSI alaplapot (nemtudom hogy milyen) + rakott bele egy GF2MX400-ast és a baromra rásóztak egy Mercury tápegységet. Rakom neki össze a gépet mikor beállít a táppal. Én vissza akartam küldeni de ő nem ment. Mondom neki: jól van, összerakom de nem vállalok felelőséget a tápegység miatt. Rábólintott. Rakom össze a gépet, kapcsolnánk be, meg se nyikkan. Kibontottam belőle mindent csak cpu, alaplap, vga, mem maradt benne. Semmi. mondta hogy próbáljuk meg az én tápegységemmel. Közöltem hogy nekem egy 235w-os noname (Penstar) tápom van és arra sem vállalom a felelőséget. Erre is rábólintott. Beszerelem és elindult. nem is mertem remélni hogy az én kis tápommal el fog indulni mert és minimum egy 300-as chiftech-et mondtam neki hogy azt vegyen. Hogy ebből mi a levonható infó? Mindenkinem más, csak azért írtam ennyit mert éppen töltök le és gondoltam írok valamit míg lejön a cucc és hazamehetek. Na pá, jók legyetek. :C
-
Niquis
aktív tag
JUHÉÉ, ismét sikerült kifognom egy <nem tökéletes> hardvert!
Ez az én formám, belevásárlok újonnan valami szarba.
A szenvedő alany ezúttal, rajtam kívül, egy Coolink AP350X táp. Íme a legújabb sztori: Tegnap megvettem, és a gép sípolni kezdett, de csak ha vinyót dugtam valamelyik molex csatira. Nyilván a tápra gyanakodtam, de annyira szinkronban vannak a sípolás változásai a lemezműveletekkel, hogy gyanúm a vinyómra terelődött. A sípolásról annyit, hogy hihetetlen idegesítő magasfrekis dologról van szó, meg néha ''áramhangú'' zúgásról. Aki járt már trafóház közelében, az tudja miről beszélek. Nahát ez amellett hogy idegesítő és kijön a házból hiába van rajta az oldallap, félek, hogy hosszú távú probléma előjele. Kimértem a feszültségeket műszerrel: jók. Ma jött vendégvinyó: az is sípolt. Az én vinyómat átraktam más gépbe: nem sípolt. Elektronikus dolgokban igen jártas ismerősöm azt mondta, hogy valszeg kilazult egy vasmag és a benne járkáló nagyfrekvenciás (örvény)áramok miatt rezonál és sípol(apropó: bírom az ilyen embereket, mindig lehet valami újat és érdekeset tanulni:), nemcsak speciel ezt hiszen erre talán én is rájöttem volna...). Tehát megy holnap vissza a táp. Fejleményeket megosztom a tisztelt fórumozókkal:) -
Bally
senior tag
Ezt most úgy mondod, mintha a többi nem tudna elromlani :((
Aki meg kiad érte többet, és elromlik neki, utána sírhat, hogy miért adott ki annyit mikor az is tönkrement.........
Száz szónak is egy a vége: elmegy ezzel is, de biztosabb egy komolyabb/drágább táp. Részemről PONT. -
PaladiN
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #38 üzenetére
Magyarnak éreztem magam eddig, de most kezdek xt-sedni :DDD
-
PaladiN
aktív tag
Amúgy az hogy a barátod mivel dolgozik nem jelenti azt hogy az az ajánlott.
Nem akarok szidni senkit és nem is teszem, viszont ha előfordul egy márka képviselőivel hogy elromlik és ráadásul viheti magával a többit is, akkor talán érdemes elgondolkodni hogy azon a párezer ft-on érdemes-e spórolni, ha utána van esély rá hogy az összeg sokszorosát kockáztatod. -
Bally
senior tag
Nem, egyeltalán nem hiszek a boltosoknak, mert némelyiknél még én is jobban értek hozzá (hú ez lehet erős volt ;]), de akiről beszélek az a barátom, és látom mivel dolgozik.....
Táp: persze, hogy minél nagyobb annál jobb, de azért nem mindegy az ára sem szerintem, nekem is Chieftec van, ettől függetlenül nem kell minden gépbe szerintem Chieftec/Enarmax/Zalman......, mert olcsóbban is lehet minőséget venni, ha nem is olyan minőség.
De akkor is, ti mindíg a legdrágábbat ajánljátok..... -
PaladiN
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #28 üzenetére
Ki mondta hogy legjobb?:t
-
Slax
senior tag
Üdv.
Ugyanazt a tápot használom amit te.Annyit csináltam vele az elmúlt 8 hónapban,hogy átalakítottam kétventissé (csökkentett feszen járnak,megnövelt hőleadó felület).De a vízhűtésem mellett még így is túl zajos,úgyhogy cserélve lessz a hétvégén egy Coolink AP400-X-re (hogy nyugodtan alhassunk).Így a válaszom az,hogy csak akkor cseréld le,ha el vagy engedve zsével.Amúgy nem rossz kis táp (jobb mint a Huntkey). -
PaladiN
aktív tag
Neked is el adni akkor bármit? Ha így hiszel a boltosoknak, meg hogy felétek így meg úgy raknak össze dolgokat, akkor csak részvétemet fogom tudni kifejezni akkor amikor panaszkodsz egy esetlegesen elfüstölt gép miatt. A ph többek között arra jó, hogy elkerülhesd a baleseteket, mert ide azok az emberek járnak akik nem az eladótól szeretnék tudni hogy mi a jó. Vmint a saját tapasztalat is mást mond.
Ha autót vásárolsz akkor ne rakass bele még zárat sem mert azt mondta a ... rendőr hogy jelentősen csökkent az autófeltörések száma. Beveszed? -
Bally
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #19 üzenetére
Azért a boltosnak sem mindegy, hogy mivel pakolja össze...........
Ha lett volna gondja vele, akkor nem ilyent tenne bele, és ezek nem ''tesco-konfigok'', hanem összeállított gépek, csak éppen ezt ajánlja bele. (ennyi pénzért legalábbis) -
Bogie
csendes tag
Sziasztok srácok,csak annyit szeretnék kérdezni hogy tápot cseréljek-e egy
NF7-S,1700+@2400+,2 120 gigás vinyó,2 cd,meg egy radeon 9800se
és most egy 400W MERCURY van
Tudom hogy nem csúcsmodell,meg mindenhol szarozzák(főleg a mistralban),de eddig semmi bajom nem volt vele. -
t-shirt
veterán
Néztem árjegyzéket FSP és Zalman táp 2x.xxx Ft.
megérhet egy táp ilyen sok suskát :F -
loszerafin
senior tag
Épp most szállt el a codegen tápom.
Először csak lekapcsolt a gép hetente 1x, azt hittem a takarítónő volt.
Azután elszállt az alaplap, procival együtt.
Vettem egy DTK-t 6 e Ft-ért, most jól megy. (Persze új alaplap meg proci)
Otthon Vargányát cseréltem Chieftech-re. -
t-shirt
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #14 üzenetére
THX a linket.
Karácsonyra meglepem magam egy új táppal. -
burgatshow
veterán
válasz
burgatshow #16 üzenetére
lol! Nem 17 Athlon Xp hanem 1,7 Athlon XP! Grhhh! :DDD
-
burgatshow
veterán
Nekem egy Asus a7v133-c + 17 Athlon Xp + 2 vinyo + cd + halokartya + Asus v6600 Deluxe + sblive 5.1-et nem bírta a 400W Huntkey! :DD Érdekesen néz ki az alaplap csatija mondjuk úgy barna 2-3 láb!! Ja és nem ment fullon a gép! (proci 1100Mhz ramok 100MHz)! :DD
-
Barátomnál is ment egy hasonló konfig ilyesmi táppal.
Ő is kb. ugyanezt mondta mint te, aztán 1,5-2 év után egyszer csak hallotta a pukkanást, és beleolvadt az ATX tápcsatlakozó az Epox alaplapba.
Nembaj végülis 2 ropiért el tudta volna passzolni a tápot az aproneten amikor még működött, és kemény 6 ropi hozzáadásával már vehetett volna Azona/DTK/Coolink tápot 1-3 év garival.
De miért is kéne egy ilyen konfigra +6 rugót elkölteni, hiszen viszi az még. :P -
agrarfiatal
senior tag
chieftec 360assal nyomom kb 2 hónapja
a feszültség marha stabil
különben a ph-s táptesztet olvasd el ebből kiderül hogy - proci megeszik 100w-ot akkor még marad 200w - nem így működik a számítás -
t-shirt
veterán
Uraim éjfél után olcsóbb a net? :DD
-
t-shirt
veterán
Tápcsere! Nem kockáztatnék /ki se merem számolni hogy menyit/.
A PH-n volt egy jó kis tápteszt ugye, de hol kapok FSP vagy Zalman tápot, meg mennyibe is kerülnek ezek? -
Slax
senior tag
Üdv.
A Chieftec HPC300-asa és 360-asa közötti 2-3000 ft-os különbség megéri a biztonságot. -
Bally
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #7 üzenetére
No ebben van valami, mindenesetre nem az enyém a Codegen tápos gép, szal..... :U
-
Bally
senior tag
Hát azért ez a ''cserélj tápot''-dolog szerintem nem igaz, mert nálunk:
1.gép:
nf7+2500 barton+2*256Mb ram+ti4200+2 vinyó+1cd+1cd-író: 300W Chieftec-el
2.gép:
Msi k7n2(nemtom pontosan)+2500barton+2*256Mb ram+ti4200+1 vinyó+1 író:300W Codegennel
mennek szépen, semmi bajuk nincsen :P -
Slax
senior tag
Üdv.
Meglátásom az,hogy nyugodt szívvel cserélj tápot,min 350 w-osra.De ha befér a keretbe akkor 400 w-ost inkább.Úgy vagyok vele,hogy az ember sokat bukhat,ha elszámolja magát (öcsém nem kérdezett meg,elbukta a két 60 gigás vinyómat,toshiba dvd-met plussz a bd7II lapomat is:DD). -
azzio
aktív tag
szerintem már így is elég necces a 300W
bár még nem számoltam össze, hogy összesen mennyit fogyasztanak az alkatrészeim (külön-külön se tudom, csak annyit hallomásból, hogy a proci kb. 50-60W), de pl. a mistralban azt mondták, hogy ehhez már min. 400-as táp kell, a bluefishben meg nyugodt szívvel mondták a 300-ast. Én nekik hittem, és működik is, de ha te veszel egy erősebb kártyát (gondolom min. fx5600-ra vagy radír9600-ra gondoltál...) ahhoz ,ár lehet, hogy ez kevés lesz. próba cseresznye. egyébként túlterhelésnél, ha csak nem valami nagyon noname szarság, lekapcsolnak a tápok. max. a vindóz szitkozódik utána, hogy ez meg mi volt...
ja, összehasonlítási alapnak, nekem ez van:
IS7-E, P4 2.4C (tehát mint neked, csak nincs húzva), 2x256MB RAM, 40GB Quantum (hangos mint egy repülő :) ), Sony DVD olvasó, LG CD-irtó, radír9200, LifeView TV-tuner. más nem megy róla. szóval erre mondták a mistralban, hogy min. 400W, a bluefish szerint pedig 300W bőven jó...
hát én csak azt tudom mondani, hogy procit, lapot, ramot, videokareszt leszámítva ugyanez ment eddig 235W-os táppal... -
t-shirt
veterán
Lassan szeretnék vga-t cserélni, és látom hogy a mai kártyákon szokott lenni külön betáp /nyilván az agp csatit is kimélve/ gondolom jó keveset fogyasztanak.
A kérdés kellhet a táp csere ha veszek egy erős vga-t?
A gép: abit is7-e 2400@3200, Ti4200, 80 G maxtor, LG olvasó, LG író, modem
A mostani tápom egy Codegen 300W-os, egy ilyen P4 proci állítolag kb 100w
marad 200w a többire ami nem tűnik túl soknak. Meg hallotam én olyat is hogy
a tönkrement táp ezt azt /mindent/ tönkretett, előfordulhat hogy a túlterheléstől tönkremegy egy táp aztán magával ránt valamit?
Fogalmazásból mindig 1-t kaptam. :O
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged