Keresés

Aktív témák

• Niquis

aktív tag

JUHÉÉ, ismét sikerült kifognom egy <nem tökéletes> hardvert!
    Ez az én formám, belevásárlok újonnan valami szarba.
    A szenvedő alany ezúttal, rajtam kívül, egy Coolink AP350X táp. Íme a legújabb sztori: Tegnap megvettem, és a gép sípolni kezdett, de csak ha vinyót dugtam valamelyik molex csatira. Nyilván a tápra gyanakodtam, de annyira szinkronban vannak a sípolás változásai a lemezműveletekkel, hogy gyanúm a vinyómra terelődött. A sípolásról annyit, hogy hihetetlen idegesítő magasfrekis dologról van szó, meg néha ''áramhangú'' zúgásról. Aki járt már trafóház közelében, az tudja miről beszélek. Nahát ez amellett hogy idegesítő és kijön a házból hiába van rajta az oldallap, félek, hogy hosszú távú probléma előjele. Kimértem a feszültségeket műszerrel: jók. Ma jött vendégvinyó: az is sípolt. Az én vinyómat átraktam más gépbe: nem sípolt. Elektronikus dolgokban igen jártas ismerősöm azt mondta, hogy valszeg kilazult egy vasmag és a benne járkáló nagyfrekvenciás (örvény)áramok miatt rezonál és sípol(apropó: bírom az ilyen embereket, mindig lehet valami újat és érdekeset tanulni:), nemcsak speciel ezt hiszen erre talán én is rájöttem volna...). Tehát megy holnap vissza a táp. Fejleményeket megosztom a tisztelt fórumozókkal:)

Aktív témák