- iPhone topik
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
csiga8
senior tag
válasz
DroiDMester #3159 üzenetére
Hely van bőven, a ventilátort millimétereket lehet minden irányban mozgatni a helyén.
Ha faragni kell, megoldom, de szerintem gumicsavarral, vagy gumiágyba kerülne vissza az új ventilátor.
A tápot teszteltem, netezéskor nem kapcsol be, de játék esetén kb 1,5-2 perc után igen, majd pár perc után még fokozza eggyel a fordulatot. Játék után visszamegy alapfordulatra és sokáig ott marad.
A táp a gép mellett, tehát hideg levegőt szívott.
"Bár az is érdekes hogy egy 350-400W os fogyasztású gépbe minek az 1200.as táp?"
Szemtelenül olcsón jutottam hozzá.
"Csak azért kérdezem mert azt gondolom tudod hogy hiába a platuinum hatásfokú táp az a bizonyos 90% os hatásfok 50% os terhelésnél(konnektorból 670Wattot mérve) igaz csak! 3-400Wattnál csak ~85% körül tud!"
Gyári adatai szerint 100W-tól 90% felett van a hatásfoka. Fali konnektorból kivett árammérővel már tesztelte más is, én is. Meg van az a 90% tényleg.
-
csiga8
senior tag
Üdv!
Megpróbálom még egyszer, hátha segít valaki.
Adott egy egy Seasonic Prime Ultra Platinum 1200 W 80+ Platinum Miner Edition tápegység.
(Be sem szereltem, a gép mellett van, onnan dugdostam fel az alaplapra, videókártyára)Ventilátora morog, telefonnal próbáltam felvenni a hangját. A hátulján lévő aktív-passzív mód ki-be kapcsolásnál hallható a legjobban a morgás. ( az szgép közben megy)
Kutattam a ventilátor után , de csak annyit találtam, hogy a Seasonic 650W, 850W, 1000W, és 1200W prime típusaiban is ez van., konkrétan a Hong Hua HA13525H12F-Z (135mm, 12V, 0.50A, 2000 RPM, Fluid Dynamic Bearing) /Van ahol 2300 rpm-nek írják./
Erre a ventilátorra nem csak én panaszkodom, a morgó hangú táp másokat is zavar:
Itt a táp ventilátor cserés topikban nem is olyan régen sokszor lett említve a Be Quiet Pure Wings 2,
[link] mint alternatíva, de a Nanoxia Deep Silence is. [link]Noctuából ajánlásként láttam még az NF-A14 FLX-et is, [link] valamint a Noisblocker NB-Blacksilent Pro PK-3 is.[link]
Régebben ugyanitt a fórumon említik, hogy különösen fontos a statikus nyomás a légszállítás és az indítási feszültség, kb 2 éve inkább már csak a légszállítás és indítási feszültség a fontosabb az olvasottak szerint. Igyekeztem utánanézni és a gyári táp ventilátorok valóban nagy(obb) statikus nyomással bírnak, mint a házhűtő ventilátorok.
A Seasonic gyári HA13525H12F-Z számú ventilátor adatairól nem találok semmit, hogy némi támpont legyen.
Egyéb tesztek alapján annyit tudtam kideríteni, hogy 400-600W közötti terhelésen 1000 rpm-en járatja a táp gyári ventilátorát.Nálam normál használat során ( nem RIG-be kell, rendes szgépbe használnám) most max terhelésen 300VA a fogyasztás játék közben a konnektorból mérve. Ha gépet újítok sem lesz 400VA-nél több. A táp 90% hatásfokú, tehát nagyjából 30-40W lenne ami fűt. ( gondolom én mint laikus)
Egy Nanoxia deep silence 1100 rpm [link] [link] van itthon a fiókban. Azt 18650-es akkuval teszteltem, arról elindul. Létezik a Nanoxiának 1400 rpm-es meg 1800 rpm-es verziója is, de nem tudom jó-e bármelyik is a táphoz.
Ha nem jó, tudtok hozzá valami jó és csendes ventilátort ajánlani?
-
csiga8
senior tag
Üdv!
Egy Seasonic prime platinum ventillátorát: HA13525H12F-Z [link] szeretném cserélni halkabbra.
Ez egy 135 mm-es, 2300 rpm, 0,5A-es. Vannak csendes alternatívák?
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Bittorrent topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Spórolós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- AliExpress tapasztalatok
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged