Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Toncos

tag

Sziasztok!

Egy nappaliba helyezett házi szervernek készülő small form factor Thinkcentre 180W-os tápját szeretném csendesíteni, hogy idle-ön (amikor max 1-2 lemezről ír/olvas) lehetőleg tök csendes legyen, de mikor az idő 0,1%-ában pörög (mondjuk frissítés miatt), akkor se pusztuljon el (nem tudom, van-e hővédelme). A gyári venti kicsit morog.
    2 pines headeren alapjáraton 5V-ot mértem. Egy HKFAN venti van rajta gyárilag (5-13,8V; 3000 RPM(max), 40 CFM(max), 32,5dB(max)), tehát ez elvileg full takarékon megy.

Kérdéseim, amiben segítségeteket kérném:
    1. Előfordulhat, hogy a 2 pines headeren valami ostoba feszvezérlés van, és kiad 5V-nál többet is? Méricskélhetem terhelés alatt multiméterrel, de nem akarom megfőzni a cuccot, meg nem biztos, hogy hiteles lenne.
    2. Milyen venti lehet jó cseredarab? Amiket néztem:
    - OEM, gyárilag 2 pines venti. Ezeket full nem ismerem, nem tudom, tudnak-e ezek jobbak lenni.
    - bequiet Pure Wings 2 (5-12V; 1900 RPM(max); 26,3 CFM(max); 18,2 dB(max)): 5V-on is elmegy, tuti csendesebb, de kisebb teljesítményű is
    - Noctua 12V-os valami: nem tudom, mennek-e 5V-on, nem tudom, mi az optimum teljesítményben/zajban.
    - Noctua NF-A8 5V (5V; 2200 RPM; 32,5 CFM, 17,7 dB): 5V-on sokkal erősebb, mint a gyári, hangját nem tudom, de valszeg csendesebb, bár ez ott fullon pörög, viszont ha 5V fölé is megy a táp, akkor elpusztul.
    - Arcticból is lehet jó.

Ha tudtok tanácsot adni, akkor nem kell 5 típust berendelnem és letesztelnem. Előre is köszi!

Új hozzászólás Aktív témák