- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
-
Mobilarena
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eagle16
addikt
válasz
Eagle16 #1461 üzenetére
Sikerült a művelet, forrasztás nélkül csináltam, de egészen tartósnak tűnik. Legalábbis 10 perce megy tökéletesen
Először levágtam a YL ventit rögtön ott ahol a kábele elhagyja a műanyag venti keretet, aztán blankoltam a végét egy kis szakaszon.
A CM Excalibur ventihez érkezett egy 4 --> 3 pines átalakító is, azt használtam fel mert nem akartam a venti vezetékét bántani. Az átalakítónak levágtam a végét ahol a kis műanyag csatlakozó van, aztán blankoltam annak is a piros és fekete kábelét, majd összesodortam a tápból érkező kábelekkel, feketét a feketéhez, pirosat a piroshoz. Majd szigeteltem őket külön-külön aztán egyben is, hogy tartós legyen.
Ezután lényegében lett egy 3 pines csatlakozóm ami a tápból jön ki, és erre csak rá kellett csatlakoztatni az új ventit. A CM ventinek elég hosszú harisnyázott kábele van, ezt összefogtam azzal a kis műanyaggal amit gyárilag adnak hozzá, és ezt az adag kábelt éppen be tudtam süllyeszteni a venti mellé, mivel ilyen furcsa kialakítása van, nem hagyományos. Pont elfért, mintha direkt ez lenne a célja
És nem fog mozdulni sem onnan, mert a táp ugye ventivel lefelé néz, tehát a gravitáció miatt nem tud mozdulni ellenkező iránya, és elég szorosan is van a helyén.
Így alapjáraton nem hallom a hangját, meg terhelve sem, de azért még tesztelem egy darabig hogy biztosan jó legyen, annyi biztos hogy tökéletes választás volt, FSP-350-60APN-be ezt kell tenni ha nem akadály a 4k forintos ár.
Köszönöm még egyszer a segítséget amit itt kaptam!
-
Algol
senior tag
válasz
Eagle16 #1421 üzenetére
"A szabályozó nem fog bekavarni?"
Beszerelés előtt maximális fordulatszám állásba kell tekerni és valamihez oda kell rögzíteni a tápon belül, hogy ne érhessen a nagyfeszültségű részek közelébe. Ilyenkor a ventilátor úgy viselkedne, mintha nem is volna kézzel szabályozható.
Ha van legalább egy multimétered és valamennyire jártas vagy az elektromos barkácsolásban, akkor néhány méréssel el tudnád dönteni, hogy mit is csinál az a tekerő gomb (potméter). Rájöhetnél kiiktatásának módjára, ami például lehet a potméter levágása, az oda vezető két vezeték összekötése, vagy levágás után a két vezeték nyitva hagyása (végeiket persze szigetelni kell, nehogy beleérhessenek valamibe). A szükséges teendőkről a ventilátor vezetékeinek szemrevételezése, néhány mérés és gondolkodás után lehetne dönteni.
Harmadik megoldásként felmerülhet a szabályozó gomb tápegységen kívüli elhelyezése, ekkor a ventilátor tápegység általi vezérlése mellé még egy kézi szabályozási lehetőséget is kapnál. Ez utóbbi megvalósításához kellene részedről a legtöbb szakértelem.
-
Algol
senior tag
válasz
Eagle16 #1412 üzenetére
Ha a tápegységedben az M-es YL venti van
Yate Loon D12SM-12 (120x120x25)
70,5 CFM, stat. nyomás: 1,5 mm-H2O, 33 dBA, 0,3A, ind.fesz: 6,5V, 1650 RPM, Sleeve Bearingakkor amennyiben a halk működés a legfontosabb, akkor a Cooler Master Excalibur helyett ajánlhatok egy még halkabb ventit:
Enermax T.B.Silence Manual Series UCTB12A (120x120x25)
71,25 CFM, stat.nyom: 1,676 mm-H2O, 18 dBA, 0,3A, ind.fesz: 2,4V, 1500 RPM, 100.000 óra MTBF, Twister BearingEz olcsóbb az Excaliburnál és ráadásul kézzel szabályozható a fordulatszáma, bár ennek nem veszed hasznát, ha tápegységbe szereled, mert célszerűbb a tápra bízni a a fordulatszám szabályzást.
-
draff
aktív tag
válasz
Eagle16 #1412 üzenetére
Az ilyen garancia-cimkéket, mindenféle átragasztott hologramos szarságokat ésszel kell ám levenni, hogy utána se látszódjon meg.
Kisméretű injekcióstűvel tiszta benzint kell alányomogatni, miközben egy kis csipesszel óvatosan emelni-húzni, .... és akkor teljesen sérülésmentesen lejön.
Utána még simán és láthatatlanul de visszaragasztható ... -
tornas
őstag
válasz
Eagle16 #1404 üzenetére
Ha tényleg ennyire rázkódik akkor nagyon valószínű, hogy gyári hibás a tápventilátor. Ez esetben inkább a gari érvényesítése marad.
Esetleg azt tudom még elképzelni, hogy a műanyag (legtöbbször fehér színű) zéger-gyűrű leeshetett a tengelyről. Ezt a címke alatt lévő kupak alatt meg lehetne találni. Ha ez lenne, akkor csak vissza kellene rakni a tengely végére feltéve, hogy nem sérült valamilyen formában, ami miatt leeshetett.
A kenéssel (illetve a zéger-gyűrű visszarakásával) elméletben nem veszítenéd el a garanciát, mert magán a tápegységen nincs semmiféle szétszedést gátló garanciacímke és a ventinél a címkét úgy kell visszaragasztani, ahogy volt. Végszükség esetén kétoldalú ragasztó.
-
tornas
őstag
válasz
Eagle16 #1401 üzenetére
Hi!
"Úgy értem nem kell forrasztani?"
De...
"...1 hónap után meghalt teljesen a csapágyazás"
Ilyen hamar?!
Esetleg egy kis kenés neki?!
De ha minden kötél szakad, akkor neked is azt a Jamicon ventit tudom ajánlani, amiről egy sorral feljebb is írtam. Nehéz nála jobb alternatívát találni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ventillátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Újszerű - LIAN LI Uni Fan SL-INF 120 RGB (ARGB) 3 darabos fehér ventilátor szett + LIAN LI vezérlő
- Noctua NF-F12 industrialPPC-3000 PWM 120mm - 1db
- Cooler Master SickelFlow 120 ARGB ház ventilátorok eladóak /Garanciás/
- COOLER MASTER MASTERFAN SF360 ARGB HŰTŐ
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest