Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Algol

    senior tag

    válasz Eagle16 #1421 üzenetére

    "A szabályozó nem fog bekavarni?"

    Beszerelés előtt maximális fordulatszám állásba kell tekerni és valamihez oda kell rögzíteni a tápon belül, hogy ne érhessen a nagyfeszültségű részek közelébe. Ilyenkor a ventilátor úgy viselkedne, mintha nem is volna kézzel szabályozható.

    Ha van legalább egy multimétered és valamennyire jártas vagy az elektromos barkácsolásban, akkor néhány méréssel el tudnád dönteni, hogy mit is csinál az a tekerő gomb (potméter). Rájöhetnél kiiktatásának módjára, ami például lehet a potméter levágása, az oda vezető két vezeték összekötése, vagy levágás után a két vezeték nyitva hagyása (végeiket persze szigetelni kell, nehogy beleérhessenek valamibe). A szükséges teendőkről a ventilátor vezetékeinek szemrevételezése, néhány mérés és gondolkodás után lehetne dönteni.

    Harmadik megoldásként felmerülhet a szabályozó gomb tápegységen kívüli elhelyezése, ekkor a ventilátor tápegység általi vezérlése mellé még egy kézi szabályozási lehetőséget is kapnál. Ez utóbbi megvalósításához kellene részedről a legtöbb szakértelem.

    Üdv: Algol

Új hozzászólás Aktív témák