- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic V2 - origami
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sir Fisher
tag
Én az Azona 400W-os tápomban szeretnék ventit cserélni.
Tehát akkor a dolog megoldható ha egyszerűen veszek egy pl. egy Silent Bladet a csatiját az eredeti venti 2 ''lyukú''-ra cserélem és kész?
De honnam tudom hogy az eredeti ventinek mennyi volt a légmennyiség szállítása?
Elég lesz-e az új venit hűtése vagy gallyra vágom az egészet. -
Szaki@Pécs
tag
ok, köszi a válaszokat, majd megnézem mi van a ventire írva és figyelem a kijövő levegőt is (esetleg odateszek egy szobahőmérőt)
-
czappa
aktív tag
Köszi a válaszokat, megszívlelem.
-
sube
aktív tag
Ha taprol van szo, akkor ne azon sporolj!
Gondolj bele, van egy relativ jo konfigod, es sporolsz a tapon. Tap meghal, tulfeszt kuldd a gepnek, es megsul minden egyseg... azert mer a tapon sporoltalEnermax, Chieftec, FSP, Q-Tec. De ide nezz be: Bővebben: link
-
czappa
aktív tag
A modecom tápokról mit tudtok, csak mert elég olcsón láttam aquaban 400W-ost?
-
czappa
aktív tag
Nem teljesen ide vág, de azért megkérdem:
Pár napja baromi hangosan elkezdett kerregni a gép, de egy picit meglökdösteem és abbamardt. Aztán ma reggel megint csinálta:
Ház oldala le, elvileg semmilyen ventihez nem ér drót és nincs letörve egyik ventiről se darabka.
3 venti van gépemben:
1) proc gyári hűtője, de lehuztam pár mp-re és akkor is volt ez a furcsa hang, tehát nem ez a hibás.
2) R9600SE-re házilag raktam rá egy p2-es ventit (alapból csak borda volt), de ment rendesen nem ért hozzá drót -> ez is rendben
3) Codegen 300W... Bár nem vagyok biztos benne h ez a rossz, továbbá a heng forrásában sem vagyok teljesen biztos, de valszeg ez lehet a gond (kb most járt le az 1 éves gar.). Ahogy látom a venti pörög rendesen szal nem tom mi lehet a gond, de Codegenről annyi rosszat hallani... szétszedni meg nem merem.
Szerintetek kuka és vegyek újat vagy lehet javítani (venti csere?)? -
kisho
senior tag
válasz
Szaki@Pécs #29 üzenetére
Nézd meg mi van ráírva a venti matricájára. Általában fel szokták tüntetni a márkát és/vagy a típust, ami alapján a google-vel megtalálod a kívánt adatokat. (légszállítás, fordulatszám, csapágyazás, stb...)
[Szerkesztve] -
M@trixfan
addikt
válasz
Szaki@Pécs #31 üzenetére
Úgy ellenőrzöm, hogy 1 óra folyamatos UT2004 után sem fúj forró levegőt. Sajnos ennél tutibb módszer nem áll rendelkezésemre. A venti előtt lévő fémlemezből kivágott szellőzőnyílások sorjásak. Olyan mintha kis ''sípok'' lennének a levegő útjában. A grillrács kevesebb helyet foglal az áramlás útjából, nem ''sípol'' és persze sokkal jobban néz ki.
-
sube
aktív tag
Nekem egy 410W Chieftec tapom van 12cm ventivel. Picit hangos igy lehet lefogom cserelni, csak ugye akkor garancia szevasz. A benne levo ventirol nemtudok semmitsem azonkivul, hogy 2000-t forog igy igazabol nemtom pontosan mien adottsagura lehet kicserelni. A piacon 2db Chieftec 12cm venti van(szerintem M.o. n) az egyik 55CFM es masik 60CFM es. Eddig egy ventit talaltam ami ugy jonak mondhato, de a legszallitasa elmarad az emlitett ventiktol, igy tovabb keresek elerhto aron halkat
-
TéKrys
senior tag
válasz
Szaki@Pécs #31 üzenetére
Sztem csak könnyíti a levegő mozgását. Meg aztán jobban is néz ki.
Nem fog túlmelegedni. Egy sima 8centis System Cooler is megteszi hűtésnek. -
M@trixfan
addikt
Nálam már átesett ezen a 400W Huntkey táp. 17 dB-es YS-Tech ventit raktam bele és kivágtam a fémlemezt, rendes grillrácsot raktam a helyére. Egy ugyanilyen 8 cm-s YS hűti a procit is. 1200 Ft volt darabja, szvsz megérte.
[Szerkesztve] -
Szaki@Pécs
tag
Egy Coolink CoolAP350 300W tápban szeretném a ventit lecserélni.
Gyári adat szerint egy ''8025 fan'' van benne, de ennek a légszállításáról nem találtam infót.
Az utód egy Silent Blade 8cm venti lenne.
Szerintetek bírni fogja? -
Szali
tag
Megnéztem a jelöléseket, és azt hiszem, a ...301P...jelű tápot fogom venni (a 14.600-ast amit fentebb is írtam), mert már másfél éve megy a cucc és mostmár belefáradtam abba, hogy ha filmet nézek vagy zenét hallgatok, netezek, vagy mármi, akkor mindig van aláfestő sssssssssssrrrrrrrrrvvvvvvvvvvssssssssrrrrrrr hang
A csend egy idő után minden pénzt megér
Na de sebaj.
A pfc, ahogy hallom, nemhogy növelné, még rontja a tápok hatásfokát, úgyhogy én is csak passzív pfc-set veszek, mivel ebben a kategóriában már tényleg nincs pfc nélküli táp. egyébként én is csodálkoztam, hogy jó hosszú belső kábeleket adnak az enermakszhoz, de így végre nem kell zongorahúr feszességűre nyújtani a kábeleket.
Mindenkinek köszi a tanácsokat.
Ami egyszerűen jár nekem. Enermax.
Szali -
lumpi
csendes tag
Enermax oldalán jobboldalt fent van a termékkódok magyarázata, fordulatszám állítás csak az FCA és FMA-as típusokban van, pl EG365P-VE FCA.
Amúgy ha ár nem számít de hang/igényesség annál inkább, akkor Enermaxot melegen ajánlom, nagyon halk, én ugyan nem mértem meg, de sokkal jobb mint az előző tápomé (Coolink) volt, ja és a kábelei nagyon hosszúak, szal nagy házba pláne jó. -
pitman
őstag
A két ventis valószínűleg halkabb lesz, mivel két, alacsonyabb fordulatú ventivel jobban tud szellőzni, mintha egyet pörgetne nagyobb fordulaton (nagyobb zaj mellett). A belső venti ráadásul nagyobb is mint a hátsó (több levegőt mozgat alacsony fordulaton is). A nagyobb típusokból pfc-t vagy apfc-t fogsz csak kapni, a 300-asból lehet hogy van normál is.
''Amúgy megy jól az az Acorp csak kihagyják belőle az anyagot, és ez a veszte. Egy Acorp táp fele olyan súlyú mint mondjuk egy Codegen.''
A Codegen pedig fele olyan súlyú mint az Enermax, Chieftec stb. -
gerlaip
addikt
Amúgy megy jól az az Acorp csak kihagyják belőle az anyagot, és ez a veszte. Egy Acorp táp fele olyan súlyú mint mondjuk egy Codegen.
-
gerlaip
addikt
P4 táp mire van kötve? Már a procié? Mert az csinált ilyet egy ECS alaplap Codegen ház párosításnál.
-
SamuraY
csendes tag
nem is a hangossaggal van gond, de eza ''lukteto'' hang ... Normalis?
Eddig acorp tapom volt, abszolut megbizhato 3 evig es meg csondes is. bar utana begyulladt -
SamuraY
csendes tag
udv!
surgosem szugsegem volt egy tapra ezert leugrottam a sarki boltba es vettem egy codegen 350Wos tapot. ennyi penzem volt es surgosen kellet
Normalis, hogy zug, mint egy raketa porszivo? illetve nem is ugy zug, csak a hangja akkora. Luktet, mintha kulpontos lenne a ventilator
mit csinaljak. Ok, boltba vissza lehetne vinni, de a garipapir otthon van, haza meg csak ket het mulva megyek
SamuraY -
Szali
tag
Most nézegetem az Enermaksz oldalát, de qrva sok marketing rizsa van rajta összehordva. Azt már tudom, hogy az aktívpéefcé marketing humbug, nekem elég lesz a ''normál'' péefcétlen táp is, csak azt nem tudom, hogy ha dupla ventiset veszek, attól hangosabb lesz valyon?
Mert az enyém most elég hangos, bár már másfél éves a gép(napi 6-7 órát megy), és ami forog, az kopik, tehát megértem a dolgot... Ezekben a tápokban ugye még nincs fordulatszám szabályozás?
Az Enermax-okból a jobbak ezekkel a tulajdonságokkal rendelkeznek:
http://www.enermax.com.tw/eg365p-ve-fca.htm
De megnéztem más típust is, ez uazt tudja, mint a drágák, csak a táblázata EMC részében más blabla van felsorrolva, mint a többinek:
http://www.enermax.com.tw/eg365p-ve-fc.htm
A fenti linkben található cuccnak nem tom az árát, de az olcsóbb EG301P-VE FC tipusra itt az egyik boltban 14.600Ft-os nettót mondtak.
Szerintetek megvegyem? Vajon elég halk lesz?
Szali -
Szali
tag
Ja és bocsi hogy így beoffoltam, de ennek az egésznek annyi lenne az értelme, hogy akkor most vegyek új tápot vagy ne?
Szali -
Szali
tag
Sziasztok!
Végül is én csak azért aggódok, mert egyrészt mostmár elég hangos a tápom, másrészt megmutattam a Motherboard Monitorral mért értékeket egy topictársunknak, aki azt mondta, hogy tán' ha lennék szíves tápot cserélni, míg magától ki nem purcan...
Szal' lécci vessetek már rá egy gyógypillantást ezekre az értékekre:
ECS KTVTA3 3.1 lap, AMD 1600+ proci, Titan D5TB procventi, fentebb említett Mercury 300W-os táp.
Biosban ezt láttam:
CPU V-core: 1.72V
+2.5V: 2.54V
+3.3V: 3.28V
+5V: 4.86V
+12V: 12.92V
Voltage Battery: 3.24V
System temp: 44°C
Proc. temp: 40°C
CPUFAN: 3183
A Motherboard Monitor 5 pedig ezt írja ki:
Core0: 1.74V
Core1: 2.54V
+3.3V: 3.28V
+5.00V: 4.91V
+12V: 13.04V
-12V: -3.61V
-5V: 0.00V
Fan1: 3183
CPU: 1401MHz
Most akkor van valami vész vagy nincs?? Mert amúgy jó kis gép ez, nem lenne vele semmi bajom, csak ne lenne olyan hangos...meg nem szeretném ha egy szép napon egy szolid ''serc'' hang után füstszagot éreznék a szobámban...
Tudom hogy ez így nagyon láma, de nekem is kezdeni kell valahonnan...
Előre is köszi
Szali -
PWR
aktív tag
ket forrszem nem forrszem. en az összes tapkabelt kiforr majd beledug zsugorcsöbe majd visszaforr... na ez eleg nagy sz**s volt, nem mondom...
-
PWR
aktív tag
a huntkey-omat szedtem szet, a ventit egy enermaksz-ra csereltem le, ford-szabalyzos, 2700 körül volt. a teljesitmenye uolyan, mint az eredetie'. mivel nem egy korrekt racs van a tap hatan, hanem a lemezbe vagott megoldas es SZVSZ a rendesen lekerekitett ventiracsnal nem ''surlodik'' a levegö annyira, ami igencsak hangot adhat ki, kivagtam körbe a lemezt es betettem egy ventiracsot, amit adtak is az enermax.hoz (szep aranyszinüt
) most csendben van
-
MasOyama
őstag
Valaki nem tud on-line helyet, ahol szét tudok nézni?
-
Cane
őstag
válasz
Deadexpert #3 üzenetére
Ez attól fogva érdekes kérdés, ha a tápban a gyári ventik RPM-jét szabályozza-e egy hőmérős egység. Lehet hogy valamivel kisebb az új venti légszállítása (és halkabb is) csak ilyenkor érdemes fix 12v-ra kötni az új ventiket hogy állandó légszállítása legyen. Ekkor vélhetően nem melegszik fel a tápegység sem. Ez cseppet sem veszélytelen dolog, nagyon át kell gondolni mit, hová, hogyan!
-
MasOyama
őstag
És milyen 20dB-es tápventik vannak? Olyan termék kéne amit pesten meg is tudok venni, és nem kerül többe 3 ezer forintnál.
-
Szali
tag
Én nemrég szedtem szét a Mercury tápomat, épp a zaj (és némi tisztítás) okán.
A venti kábelei nem aljzatba csatlakoznak, hanem le vannak forrasztva...szopi
Olcsó húsnak...
Járt már valaki így? milyen tápot érdemes most venni/milyet nem? ez egy 300wattos táp.
Szali -
Deadexpert
tag
Én nem szívesen cserélném le a tápomban a gyári ventit gyengébb teljesítményűre, úgy hogy a az ebből adódó rosszabb hatásfokot nem kompenzálnám valamivel.
Lehet, hogy a VS2B csatlakozója nem lesz jó a tápventi csatlakozójára. Ráadásul ez egy szabályozható venti ezért drágább is mint a fix ford.számú. -
robekri
addikt
Nos a tápegységben két pósusú csatlakozóval csatlakoznak a ventik! A sima ventik pedig piros-sárga-fekete madzagon
3 pólusú csatival tudod pl. az alaplapra csatlakoztatni!
Szerintem fogsz egy halkabb sima 3 pólusú ventit levágod a csatit és kicseréled erre a 2 pólusú csatira ami a tápnak volt a csatija! A piros feketét kell bekötni!
Remélem érthető voltam! De majd csak írnak a fanok is, lehet hogy lehet 2 pólusú csatisat is kapni és akkor nem kell vágni kötözgetni!
Üdv.:Robe -
MasOyama
őstag
Van egy Azona 300W-os tápom, és igen csak 26dB körül van a hangja. Ki szeretném cserélni egy halkabbra. Max. 20dB-esre. A kérdésem az lenne, hogy ez egy sima 8 cm-es venti benne? Szétszedem a tápot, és simán ki lehet cserélni benne a ventit? Egy coollink VS2B(http://www.coolink.hu/products/vs2blp.php)
jó lesz bele?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Seasonic Focus GX 1000W 80+ gold
- RTX 4090 / RTX 3090 videokartya hütő ventivel olcson! Dobozzal!
- Új INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) nullperces, rézmagos hűtők! GAR/SZÁMLA! A LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Mars Gaming ML-LCD240 2x ARGB 120mm FDB Fan LCD Display (Alkatrésznek) INGYEN FOXPOST
- KERESEM! Thermaltake The Tower 300, 500
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged