Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• c4-eXp

aktív tag

válasz Integra #432 üzenetére

''hidd el tízezer számra tehető évente azoknak a száma akik azért mennek el főiskolára, mert nem tudják mit akarnak, mit szeretnének dolgozni, de szar melót nem akarnak csinálni, ezért ha tehetik eltengetnek még 4 évet, hogy aztán csak lesz valahogy...''

Igen, ez egy valós probléma, amit nagyon meg kéne oldani. Viszont talán nem úgy, hogy azzal jól megszopatják azokat, akik tanulni mennek az egyetemre, viszont nincsenek a legjobbak között. Mert azért valljuk be, az hogy valaki nem lébecol, nem egyenlő azzal, hogy bekerül a 15%-ba. A gazdag családból származó gyerek meg ugynúgy tenghet lenghet, mivel az ő szüleinek nem lesz egy nagy tétel a tandíj. Viszont aki csóró, annak jó szar dolga lesz, ha nem lesz a legjobbak között. Ekkor ugye marad az a lehetősége, hogy elmegy dolgozni, ami valszeg a tanulás rovására fog menni. Nehogy már az egyetemen alapfeltétel legyen a munka. Iskolába tanulni megy az ember, arra kéne összpontosítania az erejét. Tehát azt gondolom, hogy tényleg tenni kéne a lébecolók ellen, viszont ez nem a megfelelő módszer. Szerintem az sokkal jobb volt, ahogyan apám idejében történt. Nem volt ilyen kreditrendszer faxság, ha valaki nem tanult rendesen, akkor fogták, és kivágták. Ahogy apámat is egy év után, mert ahogy felvették, végigbulizta az első évet, aztán csodálkozott, hogy sok mindenből megbukott. És ezután mit csinált? Újra felvételizett, tanult rendesen, és elvégezte a sulit. De lehet, hogy 2006-ban tényleg luxus nem dolgozni az egyetem mellett. Magyarországon... A vicc, hogy Finnországban még a külföldieknek is ingyenes az egyetem. És gyakorlatilag ez egyik legjobb oktatási színvonal ott van Európában. És nagyon nagy részben ennek az oktatásnak köszönhetik a jólétüket.

''valamiért a társadalom lenézi azokat az embereket akik a két kezükkel dolgoznak, ami számomra érthetetlen miért.''

Hát ez számomra is érthetetlen. Ha jól tudom, az szdsz-nek volt köszönhető a diplomás minimálbér bevezetése, ami kb arra volt jó, hogy tovább erősítse ezt a ''diploma nélkül senki vagy'' hangulatot.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák