- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
biga
őstag
válasz
Motion_Blur #368 üzenetére
Miért kellene színötös diploma ahhoz, hogy elfogadjam, hogy egy ''szolgáltatásért'' fizetni kell? Tudom, jön a demagógia, hogy az államnak mekkora szüksége van szakemberekre, és ehhez oktatás kell. Csakhogy ez úgy van, hogy az országnak jó szakemberekre van szüksége, nem bulizásbol jelesre végzettekre (illetve felőlem azok is lehetnek, csak fogadják el, hogy az már pluszszolgáltatás). Nem tökéletes a rendszer, de előtted a lehetőség, legyél jó szakember a témakörben, kerülj közel a tűzhöz (ha alkalmas vagy rá, akkor elérhető), és csináld meg jobban. Százezrek fogják megköszönni, ha jobbat ki fogsz tudni találni...
Azt meg hogy milyen az én anyagi helyzetem (tele lennék dellával?), az szerintem bár nem ide tartozik, de megsúgom, 2 gyereket nevelek nem túl jó fizetéssel, nejem GYED-en van, és fizetem egy lakás, meg egy kocsi törlesztőrészletét. Engem is sújt az összes megszorítás (sőt, kb az én rétegemet érinti leginkább), de - bár nem örülök neki - elfogadom, hogy ez van (bár még nehezen tudom elképzelni, hogy fogok kijönni). Ennek ellenére most is tanulok, és nem ingyen. Sőt, néha azért fizetek egy rakat pénzt egy-egy vizsgáért, mert nem tudtam rá felkészülni. De nem verem az asztalt, hogy bocs, ugyan hülye voltam, de miazhogymár fizetnem kell?
Azt ne várd el tőlem, hogy a zsebemböl még bulizásra is teljen Gipsz Jakabnak, aki évekig elhúzza a sulit, mert mennyivel kényelmesebb, mint tanulni, majd utána beállni az igába, mint mindenki más.
Szóval vissza az agyarakkal, még az általad olyan megcsinálhatatlannak tartott Műegyetemet is el lehet végezni kettesnél jobb eredménnyel is. De megjegyzem, ha nem lehetne, akkor is pont ugyan annyi esélyed lenne rá, hogy ha kiemelkedsz a többitöl (mondjuk 3-as vagy), akkor is bekerülsz a kalapba, mert az átlagot veszik alapján, és abból számolják ki a finanszírozott 15%-ot. -
Retekegér
MODERÁTOR
válasz
Teljes mértékben egyetértek! Meg még hozzátenném, hogy megint a legszegényebb réteg szív...
-
Integra
titán
válasz
ennek semmi köze ahhoz hogy kinek van pénze, kinek nem.
de hát te sosem az eszedről és a gondolkodásról voltál híres....
egyébként pedig ha picit is odafigyeltél volna, a rendszer magában hordozza a lehetőséget, hogy ne fizess semmit. csak ehhez tanulni kell. és ahogy régen is, most is rengetegen dolgoznak, tányért mosnak ha kell, de összegyűjtik a pénzt rá. magától nem lesz siker. persze sokaknak egyszerűbb sírni komcsizni meg rinyálni, de hát őket már eléggé megbüntette az élet -
tildy
nagyúr
válasz
Nem. 3as átlagot csináltam, és a 4 éves sulit 5 év alatt végeztem el, mivel egyszer nem sikerült két tárgyam, amely ott és akkot automatiksu bukást kjelentett (ha egy nem sikerült volna csak, akkro is.. Faster tudna róla mesélni)
Ösztöndíjjat fél évig kaptam , illetve az utolsó évben kooperatív képzési díjjat. Ennek ellenére úgy gondolom, jobban ösztönzöött volna, ha fizetnem kell (most másoddiplomás vagyok, és hidd el elég ösztönző tud lenni, hogy ne kelljen ugyanazért többször is fizetnem).
Jahm és nuku támogatás volt otthonról, dolgoztam suli mellett. Szóval qrvára nem volt tele a zsebem dellával. Kaptam 11 ezer fpriint szoctámot, dolgoztam kicsit, azért kaptam 15 ezret, azt ebből keleltt egy hónapban megélnem, úgy hogy kolit és bérletet is fizetek.
Mindezek ellenére egy kezemen meg tudnám számolni az ottani ismerősi körből, hogy hányan voltunk ''önellátók''.
Itt nema színötösségről szóla fáma, ahnem arról, hogy hányan vannak, akiknek buli a főiskola, és húzzák a befejezést, mitna rétestésztát.
[Szerkesztve] -
Gambit
őstag
válasz
Motion_Blur #78 üzenetére
Miért nem teszed hozzá azt a szép megjegyzést is, amit a blogodban hozzátettél? Csak úgy, bizonyítva az intelligenciádat.
-
fokukac
nagyúr
válasz
Motion_Blur #75 üzenetére
deep throat...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest