- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- A legolcsóbb és a legdrágább új iPhone fogy a legjobban
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- 175 fotó, amit a Vivo X300 és X300 Pro kameráival készítettem
- Nem lesz iPhone 19
- One mobilszolgáltatások
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
joghurt
addikt
válasz
Joey_the_man #27 üzenetére
Ha a gyorsabb világít jobban, akkor valószínűleg annak a ventillátornak kisebb az elektromos ellenállása (mondjuk mert kevésbé súrlódik, így kisebb a terhelés). Gondolom, a surmók spóroltak pár forintnyit, és külön ellenállás helyett a ventillátort használták előtétnek.
-
joghurt
addikt
válasz
Joey_the_man #23 üzenetére
Az, hogy hogyan pörögnek a ventillátorok, az mindenféle apróságon múlik, pl. hogy nem pontosan egyforma a súrlódása a kettőnek.
A ledek fényereje egyszerűbb ügy: nem teljesen egyforma a nyitófeszültségük, viszont vélhetően ugyanakkora előtétellenállás van előttük. Ergo: nem ugyanakkora áram folyik át rajtuk. Ha annyira nagyon zavar téged, hogy nem egyforma a két led, akkor a leddel (ha nem férsz hozzá, akkor az egész ventillátorral) köss sorba egy kis ellenállást. Érzésre valahol 10 és 300 Ohm közé tippelnék. Persze én könnyen szövegelek, van a fiókban potméterem, amivel ki bírnám próbálni, aztán lecserélném egy fix ellenállásra. -
[w]
őstag
válasz
Joey_the_man #20 üzenetére
hey!
(a ''hegeszt'' valoban 1 db g-vel irando, megneztem szotarban. csak hat en videki, diplomas parasztgyerek vagyok, aztan gondoltam, ha lealacsonyodok jobban befogadnak...)
en a kovetkezokeppen csinaltam. (ékezet be)
van vmilyen kéteres kábeled ugye, van a led, van egy ellenállásod és van a molex csatlakozó (amiről az eszözök a tápot kapják, sárga-fekete-fekete-piros leosztásban).
a molexnek a piros ere adja a +5V-ot, a két középső fekete meg a földelés. azt kell tehát megoldani, hogy a led pozitív lábára ráforrasztod az ellenállást, az ellenállásra meg a kéteres kábel egyik erét, a másik eret meg a led szabadon maradt lábára. az egészet a forrasztási pontokon jól leszigeteled (zsugorcső) és vagy megintcsak forrasztva teszed a molex csatira, vagy közbeiktatsz kapcsolót, mind1. én így képzeltem el (és az elképzelésem a gyakorlatban is műxik...) -
joghurt
addikt
válasz
Joey_the_man #20 üzenetére
Elvileg mindegy, melyik lábán keresztül kötöd sorba az ellenállással. Gyakorlatilag azonban tényleg a pozitívra szokás kötni az ellenállást.
Amúgy meg igen. -
rATdrAgOn
senior tag
válasz
Joey_the_man #13 üzenetére
Kiforrasztod, lemered, elmesz boootba, veszel ugyanakkorat, beforrasztod.. mi ebben a kerdes?
-
Grigorisz
aktív tag
válasz
Joey_the_man #13 üzenetére
Akkor ezzel kezdjed! A floppy-ba a gyári zöld helyett? Vagy csak úgy bele a floppy-ba, hogy világítson?
-
tibz03
őstag
válasz
Joey_the_man #1 üzenetére
Hey! Vegyél egy Coolink rendszerhűtőt bruttó 1600-ért 4 kék led-del! E-connect!
-
dzsoni
senior tag
válasz
Joey_the_man #1 üzenetére
Én 1xűen kivettem a régit, és rákötöttem az újat
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- HP 14 Elitebook 640 G9 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Lenovo ThinkCentre mini pc i5/16/512
- MOBILNETES! Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 256GB FHD+ TouchScreen 100% sRGB 1 év garancia
- iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3115
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő