- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Yettel topik
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
joghurt
addikt
válasz
Joey_the_man #27 üzenetére
Ha a gyorsabb világít jobban, akkor valószínűleg annak a ventillátornak kisebb az elektromos ellenállása (mondjuk mert kevésbé súrlódik, így kisebb a terhelés). Gondolom, a surmók spóroltak pár forintnyit, és külön ellenállás helyett a ventillátort használták előtétnek.
-
joghurt
addikt
válasz
Joey_the_man #23 üzenetére
Az, hogy hogyan pörögnek a ventillátorok, az mindenféle apróságon múlik, pl. hogy nem pontosan egyforma a súrlódása a kettőnek.
A ledek fényereje egyszerűbb ügy: nem teljesen egyforma a nyitófeszültségük, viszont vélhetően ugyanakkora előtétellenállás van előttük. Ergo: nem ugyanakkora áram folyik át rajtuk. Ha annyira nagyon zavar téged, hogy nem egyforma a két led, akkor a leddel (ha nem férsz hozzá, akkor az egész ventillátorral) köss sorba egy kis ellenállást. Érzésre valahol 10 és 300 Ohm közé tippelnék. Persze én könnyen szövegelek, van a fiókban potméterem, amivel ki bírnám próbálni, aztán lecserélném egy fix ellenállásra. -
[w]
őstag
válasz
Joey_the_man #20 üzenetére
hey!
(a ''hegeszt'' valoban 1 db g-vel irando, megneztem szotarban. csak hat en videki, diplomas parasztgyerek vagyok, aztan gondoltam, ha lealacsonyodok jobban befogadnak...)
en a kovetkezokeppen csinaltam. (ékezet be)
van vmilyen kéteres kábeled ugye, van a led, van egy ellenállásod és van a molex csatlakozó (amiről az eszözök a tápot kapják, sárga-fekete-fekete-piros leosztásban).
a molexnek a piros ere adja a +5V-ot, a két középső fekete meg a földelés. azt kell tehát megoldani, hogy a led pozitív lábára ráforrasztod az ellenállást, az ellenállásra meg a kéteres kábel egyik erét, a másik eret meg a led szabadon maradt lábára. az egészet a forrasztási pontokon jól leszigeteled (zsugorcső) és vagy megintcsak forrasztva teszed a molex csatira, vagy közbeiktatsz kapcsolót, mind1. én így képzeltem el (és az elképzelésem a gyakorlatban is műxik...) -
joghurt
addikt
válasz
Joey_the_man #20 üzenetére
Elvileg mindegy, melyik lábán keresztül kötöd sorba az ellenállással. Gyakorlatilag azonban tényleg a pozitívra szokás kötni az ellenállást.
Amúgy meg igen. -
rATdrAgOn
senior tag
válasz
Joey_the_man #13 üzenetére
Kiforrasztod, lemered, elmesz boootba, veszel ugyanakkorat, beforrasztod.. mi ebben a kerdes?
-
Grigorisz
aktív tag
válasz
Joey_the_man #13 üzenetére
Akkor ezzel kezdjed! A floppy-ba a gyári zöld helyett? Vagy csak úgy bele a floppy-ba, hogy világítson?
-
tibz03
őstag
válasz
Joey_the_man #1 üzenetére
Hey! Vegyél egy Coolink rendszerhűtőt bruttó 1600-ért 4 kék led-del! E-connect!
-
dzsoni
senior tag
válasz
Joey_the_man #1 üzenetére
Én 1xűen kivettem a régit, és rákötöttem az újat
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- BestBuy topik
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- EAFC 25
- Medence topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Elemlámpa, zseblámpa
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest