- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rawulf
őstag
-
Rawulf
őstag
válasz
sarkanyolo2 #96089 üzenetére
-
Rawulf
őstag
válasz
szabzoltan1 #96081 üzenetére
-
Rawulf
őstag
Majdnem az összes laptopnak a típushibája a zsanérok kitörése.
Én tudatos avultatásnak hívom ezt.
A laptop műanyagburkolatot nem kellene a gyártóknak tartó és merevítő elemként használni, mert a zsanérok úgyis megszorulnak egy idő után és a csavar foglalatok pedig kitörnek a műanyag öregedése miatt előbb vagy utóbb. -
Rawulf
őstag
válasz
macilaci78 #96070 üzenetére
-
Rawulf
őstag
Valószínűleg az Asus Armoury Crate és a Windows 11 veszik össze (tán csak nem megint Asus hülyeség?
) , csak mivel egy win10 lett win11-re frissítve, ezért először mindent le kellett szabzoltan1-nek törölnie és egy friss win11-et feltenni. Majd ha már minden egyéb driver fenn lesz, valószínűleg az Armoury Crate-ben GPU módot ECO-ról STANDARD-ra kell állítani, hogy az integrált intel grafikus csoda helyett az nvidia csodát használja.
Elvileg arról van szó, hogy a Windows 10-nél még támogatott volt, hogy egyszerre mindkét grafikus vezérlő működhetett... na a Windows 11-nél ez már nem úgy megy.
Az a baj, hogy szabzoltan1 laptopjában az Asus volt olyan nemtörődöm, hogy nem engedi meg a felhasználónak, hogy csak úgy BIOS szinten beállíthassa, hogy mit szeretne a grafikával.
És természetesen az Asus ügyfélszolgálatra jó eséllyel ez ügyben sem lehet számítani. -
Rawulf
őstag
válasz
szabzoltan1 #96064 üzenetére
biztos a török választás miatt a ph-t ddosolják
-
Rawulf
őstag
válasz
szabzoltan1 #96062 üzenetére
Ha válaszolsz a privát üzenetemre, talán.
-
Rawulf
őstag
válasz
szabzoltan1 #96054 üzenetére
Mi a teljes modellszáma annak a laptopnak?
Újratelepítés előtt leformáztad, vagy rátelepítettél a meglévő windows-ra? -
Rawulf
őstag
válasz
szabzoltan1 #96051 üzenetére
Esetleg le tudnád írni, hogy mi a gond?
-
Rawulf
őstag
válasz
ShadowX #95971 üzenetére
Pedig nem is olyan rég még (majd) 2x annyi volt az SSD ára és még az is olcsónak számított.
A memória gyártóknak most eléggé betett a kereslet csökkenése. AMD és NVIDIA is még erőlködik, hogy drágán adják a grafikus kártyákat. Szerencsére a vásárlók nagyon masszív többsége (az élelmiszer infláció miatt is) nem hajlandó tejelni a "bányász" árákat.
Kifejezetten gusztustalan az NVIDIA részéről, hogy az RTX40xx-es grafikus kártyáknál a memória méreten és sávszélességen is garasoskodik.
Bele sem merek gondolni, hogy világbajnok áfa és béka feneke forint nélkül mennyibe kerülnének most a számtech motyók.totya695: Igaz, de az Asus support nem ismerte el a Global C-State hibát, hanem erősködtek, hogy a memória modulok rosszak.
-
Rawulf
őstag
válasz
totya694 #95965 üzenetére
Nekem az Asus-szal (kivétel a videokártyái) régről és folyamatosan rossz véleményem van. Az Asus P2B-F P3B-F érától egészen máig. Az Asus TUF GAMING B550M-E alaplapjuk Global-C State bios beállításának (default: enabled) folyamatos kék halálozásával végképp leírták magukat előttem. Talán össze is függ azzal, amit írtál hogy még az AMI NATIVE NVME DRIVER SUPPORT bios opciót is inkább kikapcsoltam a francba.
-
Rawulf
őstag
válasz
totya694 #95961 üzenetére
SSD-k nagyon érzékenyek az áramingadozásra és a tápegység minőségére.
Legalábbis az ismerőseim közül azoknál döglött eddig SSD, akinek o'cso'jani tápegységgel adták a kraftot az eszközöknek.
Illetve ADATA is túl sok fajta típust árul és itt jön az, hogy márkahűnek nem szabad lenni.
Kingston A400-ból több rosszal is találkoztam. Nálam is van egy, ami csak teszt telepítésre alkalmas, mert igencsak panaszkodik már és a diagnosztika szerint kukázni kellene már (CrystalDisk info nagyon csúnya képet ad róla).
Másik ismerősnél az alaplap csere után kezdett chkdsk hiba + kék halálba a gép. Kiderült, hogy a sata adatkábel mégsem bírja a sata3-at, de az előző alaplap nem tudta a sata3-at és akkor még nem volt gond. Szerintem sokan egyből gariztatni akarták volna az SSD-t, pedig sata kábel csere után semmi gond nem volt vele és SSD diagnosztika sem jelzett hibát.
Egyébként nagyon zavaró, hogy össze-vissza sebességekkel lehet találkozni.
Például m.2 pci-e gen4 ssd-knél van olyan amelyik piszok gyorsan olvas, de lassan ír, stb... -
Rawulf
őstag
"Imádom"az apróbetűs részeket az alaplapi leírásokban. Én már azon is felbosszantom magam, amikor még a BIOS frissítést is megkavarják azzal néha, hogy nem teheted fel egyből a legfrissebbet. Gigabyte csinált ilyet az AMD X470-es alaplapoknál például.
Egyébként most, hogy átfutottam az árukereső árakat, eléggé egyértelmű milyen SSD-t vennék most, M.2-es PCI-express NVME típusra lenne szükségem:
Gen3-as típusokból: ADATA XPG SX8200 PRO vagy ADATA LEGEND 750
Gen4-es típusokból: ADATA LEGEND 850 vagy ADATA LEGEND 960 -
Rawulf
őstag
válasz
martonx #95951 üzenetére
Például az én alaplapomban ha a második m.2 slotba pci-express ssd-t (nvme) teszek, akkor a 6-ossal jelölt PCI-express slotba nem tehetek semmilyen kártyát, de ha sata m.2 ssd-t teszek bele, akkor a Sata5 és Sata6 portokra nem köthetek semmilyen eszközt.
Egyébként pont az nvme ssd-k miatt adtak már ki nem egyszer bios frissítést az alaplapokhoz.
Sajnos egy típuson belül is lehetnek eltérő SSD-k attól függően, hogy milyen alkatrész (memória/vezérlő) van a gyárban.
Egyébként tixem leírásából is látszik, hogy még az sem mindegy, hogy milyen processzor van az alaplapban! -
-
Rawulf
őstag
válasz
lorcsi #95899 üzenetére
RS Components -nél biztosan van, de ők nem kiskereskedők.
-
Rawulf
őstag
-
Rawulf
őstag
válasz
totya694 #95877 üzenetére
Két kezemen sem tudnám megszámolni, hogy mennyi bedöglött külső vinyót láttam, ami egybeépített volt.
A legszebb az volt, amikor a nagyker kicserélt egyet, mert még 2 hónap gari maradt rajta, de a csere külső vinyó wd gyári javított volt, ami 3 hónapot bírt ki és arra már azt mondta a nagyker, hogy "így járt, a gari meg le-". -
Rawulf
őstag
válasz
szabzoltan1 #95874 üzenetére
Én azt javaslom, hogy inkább vegyél egy külső keretet és ahhoz egy ssd-t bele, mert az egybeépítettek kevésbé megbízhatóak. Külső keretből létezik sata3-as, m.2 sata és m.2 nvme (pci-e) verzió is.
-
Rawulf
őstag
Rövidtávú, suttyó, vakon a kútba ugrás lesz az akkumulátor gyáraskodás.
Nem csupán lítium és víz, de az egyéb alapanyagokra is gondolni kellene, mint mondjuk tudtommal pl. a kobalt.
Aztán, amikor jól ez ügyben is el lesz adósítva az ország és mondjuk berobban a piacra a nátrium-sóoldatos technológia, akkor az egész "jövőbe ruházás" megy a kukába.
Egy idegen civilizáció helyében biztos nem engedném, hogy ezek a földiek elhagyják a naprendszerüket, hogy más világokat is szétb**********nak... -
Rawulf
őstag
-
Rawulf
őstag
válasz
Stylewars_kp #95678 üzenetére
Utóbbi időben a Möbelix összességében szerintem és anyám szerint is jobb, mint a Mömax, pedig elvileg ugyanaz a tulajdonos. Mindkettőben vásároltunk az utóbbi évben párszor és a Möbelix kiszolgálása sokkal jobb volt.
-
Rawulf
őstag
válasz
szabzoltan1 #95673 üzenetére
-
Rawulf
őstag
válasz
Stylewars_kp #95666 üzenetére
Domex? JYSK? Habár a Jysk minőségével az utóbbi időben nem vagyok megelégedve és inkább IKEA facebookos szegedi futár látatlanban a Jysk helyett.
Egyébként google maps-on a "szőnyegáruház" kulcsszóval lehet találni cégeket. -
Rawulf
őstag
válasz
sarkanyolo2 #95412 üzenetére
bocs, de ezt a ziccert nem tudtam kihagyni:
https://youtu.be/B-lc70Mjp-U?t=249 -
Rawulf
őstag
válasz
vizslakutya #95226 üzenetére
Én Ubuntu-n lecseréltem a gnome-ot XFCE-re o'szt jó napot! Mondjuk ahhoz a procihoz én is inkább Mint-et tennék fel. Egyébként miért akarsz 32bit-es operációs rendszert? Az a proci elvileg 64bites.
-
Rawulf
őstag
válasz
Stylewars_kp #95137 üzenetére
-
Rawulf
őstag
-
Rawulf
őstag
válasz
SirRasor #95047 üzenetére
Elég nagy szórás van az M2-es SSD-k sebessége között.
A legalapvetőbb, hogy ne SATA szabványos legyen az az M2, hanem PCIe és lehetőleg NVME minimum 3.0-ás legyen az a PCIe.
Egyébként itt jegyezném meg, hogy a fórumokat bogarászva a (global) C-STATE bios opció csinál furcsaságokat sokak gépénél. -
Rawulf
őstag
válasz
quailstorm #95020 üzenetére
Azért ha látnád mennyi magánember esik pofára laptop vásárlásnál, amikor a procin kívül már lassan a memóriát is beleforrasztják a laptop alaplapjába, aztán megy a csodálkozás, hogy nem lehet fejleszteni a gépet és lassú.
Egy ismerősnek az volt a szerencséje, hogy az integrált Celeronos HP laptopja úgy volt kialakítva, hogy más donor szériából át lehetett szerelni az alaplapot és a hűtést. -
Rawulf
őstag
Ma az Árkádban járva, olyan a látvány mintha nem lenne semmilyen válság.
Tömött parkolószintek és rengeteg ember. -
Rawulf
őstag
válasz
macilaci78 #94846 üzenetére
+ magassarkúban
-
Rawulf
őstag
válasz
attilav2 #94826 üzenetére
Jobb, ha egy villanyszerelővel megnézeted.
Ahova én költözöm év végén (panel), ott nem volt földelés és ALU kábelek mentek.
Az alu már csak a lámpáknak maradt meg (átmenetileg), de földelve lett minden és az új konnektorok réz kábelt kaptak.
Elektromos irányból villám védelem és FI relé is telepítve lett. Biztos ami biztos.
Egyébként az összes kismegszakítót (dobozzal együtt), kapcsolót és konnektort ki kellett cserélni, mert mind vacak állapotban volt már.
Még az ősrégi kaputelefont is cserélni kellett. -
Rawulf
őstag
Foglalkozik valaki műanyagnyomtatással itt a topikban?
-
Rawulf
őstag
válasz
SirRasor #94639 üzenetére
Ha az erőforrás kezeléssel van gondod az újabb verzióban, akkor a kulcsszó: debloater.
Rengeteg youtube videó található erről. A windows10 verziókból ráadásul egyedi telepítőket is tudsz készíteni, amiből minden számodra felesleges dolgot kigyomlálhatsz.
Youtube keresőben beírod, hogy "your own windows" és például NT lite segítséget is feldob. -
Rawulf
őstag
válasz
Agyasima #94098 üzenetére
A szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény a csendháborítást is felsorolja: „Aki lakott területen, az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken, tömegközlekedési eszközön, továbbá természeti és védett természeti területen indokolatlanul zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát, illetve a természeti vagy a védett természeti értéket zavarja, szabálysértést követ el.” Az indokolt zaj nem képezi szabálysértés tárgyát akkor sem, ha a zajkibocsátás meghaladja a környezet tűrőképességét. Ilyen a lakásfelújítás, munkavégzés, kárelhárítás okozta zajterhelés.
Szegeden 2018-ban lépett hatályba a legfrissebb zajrendelet, ami a „magánszemélyek háztartási igényeit kielégítő zajjal járó tevékenységekkel” is foglalkozik. A rendelet, ami az önkormányzat honlapján is megtalálható, azt mondja ki, hogy ilyen tevékenységet hétköznapokon 7–20 óra, hétvégén és munkaszüneti napokon 8 és 19 óra között lehet végezni. Kivétel az azonnali hibaelhárítási, rendkívüli kárelhárítási és balesetveszély elhárítására irányuló munkavégzés, ami ettől eltérő időpontban is végezhető.
Aki a zajvédelem helyi szabályozásáról szóló önkormányzati rendelet fenti rendelkezéseit megsérti, az megsérti a közösségi együttélés szabályait is, és 50 ezer forintig terjedő közigazgatási bírsággal sújtható. A társasházaknál érdemes elolvasni a házirendet is. Előfordulhat, hogy az olyan cselekményt is tilt, ami az önkormányzati rendeletben nem szerepel. -
Rawulf
őstag
-
Rawulf
őstag
válasz
vizslakutya #94032 üzenetére
-
Rawulf
őstag
"Rengeteg még a nyitott és tisztázandó kérdés a sokaknak áremelést jelentő új rezsiszabályok körül, de a kormányzat azt ígéri, külön operatív törzs vizsgálja a még rendezendő kérdéseket." - Ennyire átgondolatlan és ostoba kapkodást. Volt rá 12 évük, hogy felkészüljenek a következő energiaválságra. Nem tették meg.
-
Rawulf
őstag
Még mindig vannak homályos pontok a 24.hu értekezése alapján és a cikk második fele pont a kérdésedre vonatkozik:
https://24.hu/fn/gazdasag/2022/07/21/rezsicsokkentes-csokkentese-aram-gaz-atlagfogyasztas-felett-fizetendo-magyar-kozlony/ -
Rawulf
őstag
válasz
macilaci78 #93905 üzenetére
Az hagyján! Az milyen vicces, amikor egyedi csatlakozójú SSD-t használ az almás gép.
Rengeteg videót találni a neten a direkt rosszul megtervezett laptopjaikról:
https://www.youtube.com/user/rossmanngroup
Például ez a cím önmagáért beszél: "Hogyan öli meg magát a legtöbb 16" Macbook Pro, és miért javíthatatlanok" -
Rawulf
őstag
válasz
Stylewars_kp #93576 üzenetére
175/65/R15 nem jó?
A hülye viszont kérdezők táborához csatlakozom ezáltal! -
Rawulf
őstag
válasz
Ted_Beneky #93547 üzenetére
Van, csak jó ideje nem posztoltak benne.
Sportfogadás (bukmékeres fogadás) : az utolsó már két éves.
[Re:] Hallatlanul népszerű lett nálunk az e-sport-fogadás : az utolsó poszt tavalyi.Tippmix : ez viszont egyenlőre még pörög.
-
Rawulf
őstag
válasz
quailstorm #93522 üzenetére
Igen, volt nem is egy olyan időszak, amikor a SATA-sak között a Crucial MX500 típusok voltak a legjobb árban, habár most se rossz az árcímke a 250-es és 500-as MX500-asokon a gyenge forinthoz képest.
Egyébként ahogy írtad. Ha már márkanév, akkor Kingston akármelyik helyett a Crucial MX500. -
Rawulf
őstag
válasz
lorcsi #93519 üzenetére
Az A szériás Kingston-okból az ismerőseim közül nem egynek volt problémája. Sajnos eléggé össze-vissza tákolja össze azokat a Kingston. Unokahúgom alig használt Kingston 'A' SSD-je is döglött. Egy deszki srácnak nemrég szintén meghalt egy ilyen, de ott van rá esély, hogy a gagyi tápegység + deszki áramingadozás kombó lehetett a ludas. Bár egy 2 hónapos SSD-nél akkor is durva, hogy pikk-pakk minden adat elveszett és mivel a Compkertől vette, inkább vett egy másik SSD-t, amíg a hosszú garanciális ügyintézés jut valamire.
Alap dolgokra egy sima SATA ssd is jó, ezért ajánlottam az Apacer AS350X típust. Az Apacer Panther-ekkel sem volt eddig gondom, de azok "elődnek" tekinthetőek.
M.2 vonalon az ADATA SX8200 PRO amit én ajánlani szoktam, ha többet akarsz költeni, bár jelenleg nem tudom, hogy mennyire éri meg így, hogy a Crucial P2 most jó árban van. -
Rawulf
őstag
válasz
lorcsi #93517 üzenetére
Persze, gyors és jó a Samsung, de mint írtam ahhoz Gen3-as M.2 támogatás kellene.
A te alaplapodnak meg Gen2-es van. Nem tudnád kihasználni. Felesleges pénzkidobás.
Persze a Samsung elvileg nagyobb élettartamú, megbízhatóbb, stb...
NVMe támogatás sincs az alaplapban, tehát NVMe-s SSD-t nem vennék bele.
"The PCIe interface is faster, as the SATA 3.0 spec is limited to ~600MB/s maximum speed, while PCIe Gen 2 x2 lanes is capable of up to 1000MB/s, Gen 2 x4 lanes is capable of up to 2000MB/s, and Gen 3 x4 lanes of up to 4000MB/s."
Tehát elvileg még az 1000mb/s sebességet sem érheted el. Tippre jó, ha 800mb/s-ig eljutsz. -
Rawulf
őstag
válasz
lorcsi #93515 üzenetére
A lényeg:
Először is mindenféleképpen tedd fel a legfrissebb 1.B BIOS-t, ha még nincs fenn!
On-Board SATA
• Intel H97 Express Chipset
- 6 x SATA 6Gb/s ports (SATA1~6)
- 1 x M.2 Key M Socket supports type 2280/2260/2242 storage devices in both PCIE Gen2 x2 & SATA mode*
- M.2 port supports M.2 SATA 6Gb/s module
- M.2 port supports M.2 PCIe module up to 10Gb/s speed**
- M.2 port supports 4.2cm/ 6cm/ 8cm length module
- Supports RAID 0, RAID1, RAID 5 and RAID 10***
- Supports Intel® Smart Response Technology, Intel® Rapid Start Technology and Intel® Smart Connect Technology****
* The SATA5 and SATA6 ports will be unavailable when installing a module in the M.2 port.
** M.2 PCIe interface only supports UEFI option ROM, NOT support legacy option ROM.
*** M.2 PCIe interface does not support RAID 0, RAID1, RAID 5 and RAID 10.
**** Supports Intel Core processors on Windows 7 and Windows 8/ 8.1Tehát Gen2 PCI-Express SSD-nél jobbat nem használsz ki, de ettől függetlenül a G3-asok is menni fognak benne, de Gen4 már pénzkidobás és azok már nagyon melegszenek.
A BIOS boot romnak UEFI módban kell lennie, ha PCI-Express M.2 SSD-t akarsz használni INTEL RST támogatással (Intel® Rapid Storage Technology)!
Important
• The SATA5 and SATA6 ports will be unavailable when installing a module in the
M.2 port.
• Intel RST only supports PCIe M.2 SSD with UEFI ROM, does not support Legacy
ROM.
• M.2 PCIe interface does not support RAID 0, RAID1, RAID 5 and RAID 10.
Amennyiben lassabb M.2 SATA SSD-t veszel, akkor pedig a SATA5 és SATA6-os csatlakozók nem fognak működni. Sata5-Sata6: ez a kettő, amelyiknek merőleges a csatlakozója az alaplapra. A többi négy párhuzamos. Könnyen megkülönböztethetőek.
Azért arra ügyelj, hogy ha az alsó PCI-Express x16 slotba teszel valamilyen kártyát, akkor a PCI-Express X1 slotok nem fognak működni. Eléggé rossz a slotok kialakítása szerintem. Én biztos inkább eladnám és vennék egy másik alaplapot, ami nincs lebutítva. Intelnél sajnos a Z-sek drágábbak (voltak), de ott nem kellett kompromisszumokat kötni.:
Slots
• 1 x PCIe 3.0 x16 slot (PCI_E2, supports x16 speed)
• 1 x PCIe 2.0 x16 slot (PCI_E4, supports x4 speed)*
• 2 x PCIe 2.0 x1 slots
• 3 x PCI slots
* The PCIe x1 slots (PCI_E1, PCI_E3) will be unavailable when installing an expansion card in the PCI_E4 slot. -
Rawulf
őstag
válasz
lorcsi #93506 üzenetére
Az első kérdés, hogy milyen alaplapba?
M.2 csatlakozás akkor ér előnyt, ha nem M.2 Sata, hanem M.2 PCI-Express szabványú.
Van olyan régebbi alaplap, ami nem tudja az M.2 PCI-Express szabványt.
Arra is ügyelni kell, hogy csak a drágább alaplapok biztosítanak külön adatsínt az M.2-es foglalatnak: például letilt helyette egy Sata3 portot M.2 Sata SSD esetén, vagy letilt egy PCI-Express foglalatot egy M.2 PCI-E SSD használatánál.
15K mezsgye esetén szerintem ez a legjobb:
https://belso-ssd-meghajto.arukereso.hu/crucial/p2-250gb-m-2-pcie-ct250p2ssd8-p555072498/
Árérzékenység esetén Apacer AS350X, de ott a 256GB-os jóval olcsóbb, viszont az 512GB-os már 20K felé konvergál:
https://belso-ssd-meghajto.arukereso.hu/apacer/2-5-as350x-sata3-256gb-ap256gas350xr-1-p641015154/
https://belso-ssd-meghajto.arukereso.hu/apacer/2-5-as350x-512gb-sata3-ap512gas350xr-1-p641015157/ -
Rawulf
őstag
válasz
quailstorm #93499 üzenetére
Windows 10 megjelenése óta a fájl társításokat magából a programból szoktam végrehajtani az első alkalommal rendszergazdaként futtatással és eddig ezzel nem volt gondom.
Érdekes, hogy installerből nem mindegyik cég tudja ezt megoldani stabilan. -
Rawulf
őstag
válasz
quailstorm #93494 üzenetére
Media Player Classic esetében is rendszergazdaként kell elindítani a programot, különben nem tud fixen társítani. 7zip, XnView és tsai esetében ugyanez a gond.
-
Rawulf
őstag
válasz
macilaci78 #93455 üzenetére
Azért például a deszki falusi eredményeket nézegetve én találtam meglepő adatokat.
Nagymamám is állandóan mondogatta eddig, hogy "az új részen lakók tuti a fideszre szavaztak". Erre pont abban a körzetben nyert Szabó Sándor.
Amúgy kijelenthető, hogy Deszk már fideszes.
Én viszont pár hónap múlva beköltözöm Tarján városrészbe Szegedre. -
Rawulf
őstag
Nálunk tegnap csörgött a vonalas telefon.
Egy hölgy bátorkodott a szegedi fidesz irodából ránkcsörögni.
Kedvesen és kulturáltan mondtam neki, hogy itt nem talál fidesz szavazókat.
Mi is igen-nem-mel fogunk az álnépszavazós kérdésekre X-elgetni, hogy nyomatékosan érvénytelen legyen.
Nagymamámnak is könnyítés lesz, hogy a listás szavazólap tetején lesz az ellenzéki összefogás. -
Rawulf
őstag
válasz
lorcsi #93258 üzenetére
WD40
Sajnos nem egyszer találkoztam azzal már, hogy évekig semmi nem volt a HDMI csatlakozóba dugva, még porvédő kupak sem. Aztán mindegy volt, hogy milyen kábelt dugtak rá később. Mondjuk egy olyan esettel is találkoztam, ahol a számítógép tápegysége volt a zavar oka, de persze a videókártya is lehet ludas. -
Rawulf
őstag
Benzinkúton elindult a sorban állás. Mindenki tankol a holnapi (prémium) áremelkedés előtt.
-
Rawulf
őstag
válasz
tomama #93199 üzenetére
Esetleg itt találsz infót:
https://www.szegedvaros.hu/adougyek/ -
Rawulf
őstag
Azért ne essünk túlzásokba. A Tenda-nál a támogatás az, ami gyenge és vannak furcsa beállításaik. Nagyon észnél kell lenni firmware frissítésnél is a régebbi modelleknél.
Példának okáért az AC10U routerüket rengetegen vásárolják és használják Szegeden és környékén is. Az ismerőseim között kapásból tucatnyian. Senkinek semmi problémája vele. Gyors, jó a lefedettség vele és csupán 10 rugó körül kapni.
Persze nyomtatót nem támogat az USB portja és a TKIP-t sem tudod menüből kikapcsolni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest