Új hozzászólás Aktív témák
-
szerk.: ViZion kolleganak akart menni a valasz, a #39100-ra, nem tudom, miert vette ugy a RIOS, hogy magammal akarok beszelgetni.
Persze, ezzel most nem azt mondom, hogy olyat nem csinalok, mert nyilvan beszelek magammal, hiszen neha szuksegem van tevedhetetlen, professzionalis es szereny velemenyre is, ugye, de most mondjuk pont nem ez a helyzet.Kizart dolog, mert nem tudom, laptopokban nem vagyok otthon, es oszinten szolva egy ideje a desktop vonalat se kovetem akkora elannal, mint regen.
Valami laptop-szalagkabel-izebigyo-tutymak-memnyec cucc. Na, ebbol kene legyen sata.szerk.: hackeeeee: Latsz ra eselyt, hogy ezt a nelkul deritsem ki, hogy megszamolom egyesevel?
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
hackeeeee
Jómunkásember
Csak azt kellene tudni, hány pines.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
ViZion
félisten
válasz hackeeeee #39101 üzenetére
nem néztem a pontos típust, lehet tévedek, rá kell keresni.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
bucihost
senior tag
Külföldi vásárló:
- hálózati töltőfej van?
- van
- mennyi?
- 2000
- ki lehet próbálni?
- igen... erre el megy....
30 perc múlva vissza jön:
- akkor kipróbálnám
- ok
(minden ok, tölti a telefonját)
fizet, majd bekérdez:- nekem ez csak 2 napra kellene, vissza hozhatom 2 nap múlva?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz TESCO-Zsömle #39115 üzenetére
Ezt notebook-nál szoktam alkalmazni, főként.
Véleményem szubjektív...
-
ViZion
félisten
válasz hackeeeee #39116 üzenetére
erre a kedves
vevőeladó:ugyanmár! tudom hogy eSZT még elaggyátok! Ez csúcsgép volt mikor vettem. Na, az amit mondasz komám, az a szerelon. Ez még most is gép. Csak újratelepíted és már el is viszik.Volt olyan, aki meg akarta magyarázni, h az anno vett legkisebb penyás gépe csúcs vas volt... aham, aki eladta, annak volt csúcs.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
SityiSXT
őstag
Sátán, Asus K50C a neved! Kolléga egy gyenge pillanatában bevállalt egy kis fusit, aztán jött hozzám, hogy ez a csodamasina nem akarja az igazságot. Eredeti panasz: lassú, szaggat, döglik. Kolléga diagnózisa: és tényleg. Nézem: mobil Celroncs 1,2 GHz, 2 GB RAM, SiS Mirage 3 grafikus lassító - és ez jelen esetben nem gúnyolódás, hanem tény. Ja, és ez megfejelve egy Win7 Ultimate x64-gyel. Proci folyamatosan 100%-on pörög. No jó, nézünk rá valami könnyedebb Linuxot, aztán csak jó lesz. Hát nem lett... Ez a csodaVGA igazából Windows alatt sincs normálisan támogatva, Linux alatt meg agylövés az egész - több disztróval próbálkoztam, de a felbontás telepítés után 640x480 lett fixen, átállíthatatlanul. Mikor meguntam, jobb híján felraktam egy Win7 Home Premium x86-ot, a látványvilágot levittem Win98 szintre, víruskergetőnek kapott egy FortiClientet, így csak akkor pörög 100%-on a proci, ha a user valamit csinálni is szeretne. Ja, és a YouTube is szaggat még 144p-n is. Nem tudom, hogy adta vissza a gépet a kolléga, én csak annyit mondtam neki, hogy van az úgy, hogy el kell engedni dolgokat...
-
dark2
tag
válasz SityiSXT #39119 üzenetére
Ilyen K50C laptop nekem is van otthon, nem fiatal már. Arra nem való win7, winxp-vel viszont elment és ott volt videokártya driver, amivel pl. lehetett rendesen teljes képernyősben xvidet nézni. A bios-ban be lehet kapcsolni, hogy a proci növelje az órajelét, ha jól emlékszem 1.4-re (de olvastam olyat, hogy szoftveresen emelték az fsb-t magasabbra).
Gondoltam rá, hogy ubuntut tegyek fel - arról annyit találtam, hogy az ubuntu 12.04-es volt talán, amiben volt a sis-es vga-hoz driver. De kipróbálni még nem volt időm.
A legjobban azon morogtam, hogy a proci bele van forrasztva a lapba, tehát semmi esély a cseréjére és azt sem tudni, másik rokon gép (pl. K50ab) lapja beleépíthető-e? -
tserrof77
őstag
válasz hackeeeee #39118 üzenetére
Nevetni fogsz, pont tegnap hoztak be egy ilyet... Régi ügyfél régi gépe. Asrock P4i65G lap, 2.8GHz P4 2*1GB ram, 250STA hdd, Radeon 9600Pro vga... XP van rajta, húzzam már újra vinhétre... Jajaj... volt az első reakcióm... Nekiestem egy x86 win7home-mal... Az eredmény több mint meglepő... Egész gyorsan indul, megy, teszi a dolgát... Még a jutyub is használható vele... ÉN kérek elnézést a géptől!!!
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
-
wrongduke
aktív tag
válasz customer114 #39123 üzenetére
Egyszer egy haverom, ugyan ezért haragudott meg rám. Vett egy ősrégi IBM Think Pad-et amiben (ha jól emlékszem) annyi ram se volt mint amennyinek gyárilag lennie kellett volna, talán 512 volt benne, de lehet sokat mondok.
Kért rá egy win7-et, mondom ezt felejtsd el. Csak erőltette, modom kihívás elfogadva, liter jéger, és óránként 1 doboz sör az ára.
4 nap alatt találtam egy olyan herélt windows-t rá ami nem 20 percig boot-olt, majd jön a kifogás, hogy csúnya. Ugyancsak herélt Windows XP és egy win7 vagy vista téma és kész. A töltő képrenyrőre meg azt mondtam, hogy azért XP, mert így kevesebb ram kell neki mint a 7-es töltőképernyőnek.
Mikor eldurrant benne valami és elvitte egy tényleg szakemberhez, ő mondta neki, hogy ezen XP van. 1 hónapig nem állt szóba velem.
(1 hónap alatt viszont pont elfogyott, 1 liter jéger és 20 doboz sör )"A tigris az mindig egy jellem, sőt, jellem és tigris az egy!" Discord: wrongduke#6214
-
tserrof77
őstag
Kevered, ő K50C-vel szenvedett, ami egy low-low-end gép, a K50AB egész jó gép volt, amíg működtek, de a tervezés okán 2-3 évesen sorozatban döglöttek meg. Nekem elsődleges kijelződonor forrásaim Az inteles verziókban (K50IJ, IN) meg a töltés vezérlés szokott széthullani, bár azok azért némileg ritkábban. A maguk korában jó ár-érték arányú gépek voltak, besztbájtos koromban vitték őket szépen. Aztán ugye 3 év után meg vissza, bontásra...
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
dark2
tag
Egyszerűbb lesz egyben írnom:
A másik gépből alaplap áttétel csak azért merült fel, mert az eredetin semmit sem lehet cserélni, procit se - csak példaként bedobtam egyet, ami abból az időszakból beugrott. De jó eséllyel a műanyag ház sem azonos kialakítású mindnél, vagy igen? Gondolom ilyeneket már senki sem vesz, alkatrésznek sem.
A régi oprendszerekkel legalább lehet valamit csinálni vele - értem én a biztonság kérdését az interneten pl. - de az újakkal jó eséllyel semmire sem elég az erőforrása, miközben esetleg nem akarja kidobni a gazdája. A 2012-es linux annyira nem olyan rossz, ott azért a biztonság kérdése jobb, mint windows-on.
Anno nem volt annyira filléres, mint ahogy manapság semmit sem ér, illetve akkor nem lehetett előre tudni (nem volt szétszerelési infó róla), hogy pl. a procit sem lehet nagyobbra, kétmagosra cserélni... Amúgy osztom a véleményt, hogy kb a legalja, manapság inkább dísz, mint a biztonságos netezés alapja. Filmet nézni még jó lehet. -
ViZion
félisten
válasz SityiSXT #39119 üzenetére
Ez egy fain linuxos "kliensgép" lehet... online rádiót hallgatni
-
SP4C3
veterán
válasz atok666 #39133 üzenetére
éljen a 30 napospróbaverzió.. aktiválni sem kötelező a 30 nap lejárta után. másrészt meg 199 dodó egy win10...
Ja meg win7 ultimatet asszem lehet downgrade-elni.
[ Szerkesztve ]
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
SityiSXT
őstag
válasz atok666 #39133 üzenetére
Úgy, hogy nekem nem ez a megélhetésem...
Amúgy ahogy SP4C3 kolléga is mondja, kulcs nélküli telepítés. Ha aktiválni kell, akkor majd megoldja. De legalább ki tudja próbálni, hogy ettől már nem lesz jobb ingyen és bérmentve. (Nekem ugyanis nem volt pofám ezért pénzt kérni egy szimpla portástól / biztonsági őrtől.) -
föccer
nagyúr
Másik fele, amikor jön a rendszergazda gépet költöztetni: - jajj, nincs kábletek, jajj nincs hosszabbítok? Amikor új kolleginának állította be a gépet, majd miután elment kérdezte tőlem a kiscsaj, hogy elvileg most látnia kellene a hálózatot meg ilyesmit, de nincs. Ja, Rendszergizda elfelejtet megint kábelt hozni és elszelet. Válasz, majd jövök valamikor erre ha nem felejtek el hozok... Igényeltem új monitort. Fél év alatt sikerült beszerezniük. Áprilisban lejártak a notebookok garanciája. Protokol szerint ilyenkor csere. Valamikor júliusban kérdeztem ré, hogy ugyan mégis mikor lesz a csere? Ja, hogy lejárt a gari és cserélni kellene? Miért nem szóltatok? (mert mondjuk ti vezetitek a teljes cégcsoport it eszköz nyilvántartását. Na, neki nem szoktam szólni, ha le kell pakolni az egyik gépet A -> B, inkább megcsinálom 2 perc alatt, mint inkább e-mailt írogatni, 3x telefonálni, könyörögni, várni 2 hetet és utána, jajj elfelejtettem. Szóval nem minden rendszergazda érti a dolgát és tudja, hogy mit csinál.
A kedvenc történetem. Konica központi nyomtató. Még kávét is főz ha szépen megkérem. Sokat használt funkciója, hogy elnevezem a szkennelt dokumentumokat és már a megadott névvel küldi ki e-mailen. Fantasztikus. Jött rendszergizda mókolni a szerveren valamit. Mondja nem lesz hálózat pár percig (1,5 óra). Mondom neki kiscsákó valami nem kerek, eddig volt ilyen funkció, most nincs ilyen funkció. Kérem vissza, mert enyém nem adom szeretem. Válasz: nem volt ilyen. Na ne már, minden nap használtam. Válasz: nem kell neked ilyen. Már miért ne kellene? Nem kell ,meg egyébként is, nevezd át a gépeden amikor lemented. Meg a krvvaádat. Villámba állítsd vissza az eredeti működést mert felrúglak, mint kakas a lószart. Dehát azzal neki dolgavan. Ezért fizetünk, hogy dolgozzál vazzeg.
Naszóval a ti szakmátokban is vannak kókány trehány emberek.
Elnézést, hogy beböfögtam, néha előfordul.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
ViZion
félisten
válasz föccer #39136 üzenetére
A főkönyvelőnk nekem szólt, h vmi banki progit rá tudnék-e rakni a gépére, telepítő, leírás, minden megvan hozzá. Mondom év elején kaptál gépet, a rendszergizda miért nem rakta fel (csak ez miatt maradt meg a régi gépe is)? Hát azt mondta, majd jön. Elmentem, rákérdeztem. A polgár azt mondta, h a főkönyvelő szólt neki valóban, hogy ha ráér, ezt is telepítse... de hát ő soha nem ér rá.
OK tesó, de ő utalja a fizud. Ha nem ér rá, akkor ugye nem para, ha 8 hónap múlva kapod meg?Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
cbmfan
őstag
Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo
-
SP4C3
veterán
válasz cbmfan #39139 üzenetére
Nemsemmi.
BIOS-ban/UEFI-ben Bootguard trükközéssel talán? Kikapcsolás előtt az adott software-rel elállítod az FSB-t/BCLK-t és áramtalanításnál meg bios default-ot visszatölti és bootol.
"Ez íhetes, tehát ez többször fog elindulni..." - Aham, ok.
"Mindegy mit csiálsz, nyomod a deletét" - Ööööhm, oké.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
-=RelakS=-
veterán
Amikor ifj. Vér Istvánnak vízhűtés kell, te a hozzá való hűtőtornyot nem tudja hova helyezni
(Facebook)Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
veterán
-
ViZion
félisten
válasz -=RelakS=- #39142 üzenetére
lemaradt a szmájli?
Az nem víz, a lötty több mint 1000 eur amit látsz. A legjobb német modder gépére irigykedtek?Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
-=RelakS=-
veterán
válasz ViZion #39144 üzenetére
A löttyhűtés hülyén hangzik
Amúgy gondolom, vízzel is megoldható lenne, csak nem vagyok benne biztos, hogy a desztillált víz nem-e viselkedik agresszíven bizonyos anyagokkal. Ha meg felold valamit, vezetővé válhat, és megint ott tartunk, hogy löttyel egyszerűbb.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
ViZion
félisten
válasz -=RelakS=- #39145 üzenetére
a víz nem fog fázist váltani 50-60°C-on... ami ebben a lényeg. Az nyeli el a legtöbb energiát, a gőz a tetején a hűtőn ismét fázist vált, visszacsöpög, mint a hőcsövekben.
Crytec210: hátul van a VGA, vagy nem tudom mire gondolsz.
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz ViZion #39147 üzenetére
"a víz nem fog fázist váltani 50-60°C-on"
Pláne nem jó
Amúgy a rendes vizes rendszerekben vizet keringetnek, vagy abban is spéci cucc van? Nem az átlátszó csöves tuning csodákra gondolok, csak sima mezei hűtőre.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
bendess7891
csendes tag
válasz -=RelakS=- #39148 üzenetére
Házilag összerakott vízben a desztillált/ioncserélt víz + fagyálló a megszokott. Fagyálló nem fagyás ellen, hanem mert nem nő alga, meg hasonló finomságok tőle a langyos vízben
-
ViZion
félisten
válasz -=RelakS=- #39148 üzenetére
Az alap a víz+2-5% alkohol (algásodás miatt). De midig van, aki kipróbálja bármivel, de a víz+alkohol egyszerű, olcsó, jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest