- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Telekom mobilszolgáltatások
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Íme az új Android Auto!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
axioma
veterán
válasz macilaci78 #39700 üzenetére
Mind1, legalabb megnezzuk. De ez a billentyu alatti mintha remlene, hogy szoba kerult, en csak segedero voltam a ferjem guglizott, csak azt hittem hogy hatulrol kell odaig bontani (de lehet hogy keverem valamivel).
SityiSXT: neked is koszi, akkor remeljuk nalunk is igy van.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Lubuntut érdemes lehet felrakni régi szar laptopra?
Mondtam a srácnak, és végre el is hitte, hogy Win10 erre nem fog felmenni. Igazából csak netezni akarnak plusz néha filmet nézni. -
DeFranco
nagyúr
válasz #04441088 #39703 üzenetére
érdemes, el lehet vele ketyegni. én teljesen sügér vagyok linuxból de fel tudtam rakni és tudtam használni. csodát az se fog csinálni vele, reszponzívabb lesz a winnél amíg bírja vassal, de amihez az alap nem elég (pl. filmnézés, youtube) ott a hátára fog fordulni lubuntuval is.
viszont telepíteni next next finish aztán meg Isten hírével...
én egy fusi l7300x-re tettem fel hogy ha Elnök úr valamit püfölni akar majd, akkor azt toljam oda neki. ram mondjuk van benne 1GB
[ Szerkesztve ]
-
SP4C3
veterán
válasz #04441088 #39703 üzenetére
Ne is mondd, tegnap jött a panasz, hogy a fél hónapja újrarakott lapos (négymagos cerka, 4GB DDR3L) "fagy" és nem lehet filmet nézni...
Nem lehet filmet nézni = Az adblock bezárja az oldalt, mert annyira egészségtelen...
Fagy = Ezt még nemtudom, majd ha visszahozzák, akkor utánajárok, szerintem user error, mert mikor behozták, akkor úgy tele volt sz@rva bloatware-ral, hogy két katt között 30perc ment el...
Win 8.1 BING volt rajta, kapott egy win10-et amit kicsit kiganyéztam (frissítések és a többi spyware: off, defender: off és csere, etc).
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
törölt tag
Kész a lubuntu, de WiFi nem kapcsol be. Király.
-
ViZion
félisten
Ha lassú a gép, akkor megoldás lehet ilyen turbógyorsító alkalmazásokat telepíteni. Legalább 8-at, akkor van értelme...
Meg 2 AV, az a biztos. Gyorsabb lett? Nem? Akkor kék ledet, az megoldja.(#39706) staker: LAN-ról nézd meg, h van-e zárt driver hozzá. b37 vagy ilyesmi csomag (nem emléXem pontosan, nálam ilyesmi kellett, amolyan mindent bele driver cucc) is kellhet, de kiírja, vagy 2 perc gugli és írják, h miként tudod beazonosítani a vasat és a drivert hozzá. Arra figyelj, nehogy több drivert is engedélyezz, mert akkor sem műXik.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
axioma
veterán
Tegnap bealudtam, de ma megneztem, ezen nagyon egyben van a bill feletti resz, nem tunik lepattinthatonak. Li1818 a pontos tipus.
Szerk. Ja nem linkeltem ra, a 10 eves Fu-Si 17-es laptop masodik ram moduljahoz akartnek benne hozzajutni.[ Szerkesztve ]
-
cbmfan
őstag
válasz axioma #39711 üzenetére
ezt találtam:
"You should see some (5) clamps left and right and on the upper side of your keyboard . Release them, slightly lift the upper side of the keyboard, search for the bus cable and plug it off carefully. Then you should be able to remove the keyboard. "
itt meg egy pdf képekkel, hogy hogyan lehet hozzáférni.
[ Szerkesztve ]
Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo
-
azbest
félisten
válasz axioma #39716 üzenetére
Ha 32 bites rendszer, akkor normális, hogy kevesebbet tud használni, mint amennyi van. Úgy emlékszem azért ki szokta írni zárójelben a gépház felületen azt is, hogy mennyi van.
Ha esetlet win10 lett volna rajta, akkor az is normális, hogy "lekapcsolás" után elsőre még a régi értékeket mutatja. A fast startup miatt lehet, hogy nem detektálta újra a hardvert. Anno furán néztem, amikor procicsere után a régi procit írta. Egy reboot megoldja, mert akkor mindent újra inicializál. De az általad mondott gépen gondolom nem valószínű, mert 1GB rammal elég kínzás lett volna
-
scarabaeus
őstag
válasz azbest #39719 üzenetére
Na, ez az értelmezés fel sem merült bennem, de ha tényleg csak erről van szó, mármint a szokásos "használható RAM" és "telepített RAM" különbségről, akkor nem szóltam, a "csak a windows mutat fura dolgokat" és újrainstallálásra való hajlam nekem arra utalt, mintha RAM csere után jelentkező fejre állások jellegzetes jelenségeire lettek volna reakciók.
Quoth the Raven "Nevermore."
-
-=RelakS=-
veterán
válasz scarabaeus #39720 üzenetére
Ráadásul 32 bites oprendszerrel szerintem egyre kevésbé lehet majd találkozni, úgyhogy ez is feledésbe fog merülni. Nekem is hiába volt 12GB RAM a gépben, 3,5GB-ot mutatott. Aztán mikor már nagyon fájt a windows viselkedése, végre áttértem 64 bitesre XD (Majd később kiderült, hogy a 32 bites is hasít, ha a C-n nem 1GB szabad hely van )
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
axioma
veterán
válasz scarabaeus #39718 üzenetére
Ja nem memoria mennyisegre mutatott furat, hanem mukodesben voltak gondok. De koszi mindenkinek, nem offolok tovabb, megoldjuk innentol.
[ Szerkesztve ]
-
SP4C3
veterán
válasz cbmfan #39724 üzenetére
Erre már nem eresztek semmit 1x24-órát ment a felületi (R+W) teszt és eddig jutott. Szerintem ezt már csak vissza a gazdájának fogom ereszteni, mikor mondtam hogy mennyibe fáj a javítás (csak egy hdd-t kell vennie + munkadíj, mondtam hogy ha talál olcsóbban neki megfelelőt akkor belerakom azt), áhh sokalja. . .
Mennyi egy telibever 320-as 2.5" HDD? Errefelé 25-30€...
Ja amúgy igen, szerintem leejtették vagy rávágtak... vagy mindkettőt...
[ Szerkesztve ]
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
-=RelakS=-
veterán
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
SP4C3
veterán
válasz -=RelakS=- #39726 üzenetére
Valahogy így.
A megtapadt por és trutymó, valamint a porcicák a rosszabbak, azokat nem lehet sűrített levegővel lefújni.
Meg aztán azért nem árt alcohol és más tisztítószer sem, valamint néha olaj, paszta etc. D:
-
DeFranco
nagyúr
sziasztok!
van arra valami esély, hogy ilyen alaplapi távtartót találok valahol? [link]
pontos méretet persze nem tudok, és az is jó ha az összeset le tudom cserélni valamire, de már túl sok hiányzik ahhoz képest ahány ponton alá van támasztva a lap.
-
-
salaud
aktív tag
válasz DeFranco #39733 üzenetére
Csepelen átveheted, előre megbeszélt időpontban. Ennyi van, amennyit a képen látsz, ezek megmaradt, sosem használt darabok. Vagy 15 éve szereltem egy gépet, abban voltak ilyenek és az üffél nem kérte a maradékot, én meg bevágtam a dobozba, ott figyeltek idáig. Neked meg mákod van, hogy nem dobtam ki, illetve emlékeztem hogy van ilyenem.
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
-
ViZion
félisten
Azonnal kérem a HW-k típusát! Ez kell!
[link]Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Pötyi
őstag
Ha már mi vagyunk a hazai informatika abszolút elitje, segítsetek értelmezni ezt a cikket:
A cikkben leírják egy ATM feltörését, amitől úgy kezdi okádni a bankókat, mint egy jackpotos játékautomata:
"...az ATM-eket fizikailag kell feltörni, kicserélni annak merevlemezét, majd egy ipari endoszkóppal megnyomni a belső resetgombot."
Egy csomó kérdés felmerül.
Ha már magát az ATM házát kinyitottad, akkor miért nem veszed ki belőle egyszerűen a pénzeskazettákat? Lehet, hogy azok egy külön rekeszben vannak? Erősebb védelemmel, mint maga az ipari PC?
Vajon miért kell resetelni? Miért kell szenvedni egy endoszkóp beszerelésével, hogy a lezárt szerkezetet újraindíthassuk? (Valszeg van benne nyitásérzékelő.) Miért nem elég az ATM áramhálózati csatlakozót kihúzni és újra bedugni?
Kiegészéítés:
Az eredeti Rajtersz cikkben is szó szerint ez van leírva.
[ Szerkesztve ]
QNX is cool!
-
Spet
addikt
Kazetták +1 védelmi lemezzel vannak ellátva (hagyományos fizikai védelem, megspékelve roncsolásos behatolás esetében automatikusan robbanó festékpatronokkal).
HDD-t azért cserélik mert nagy eséllyel, egy registry key-t átírtak vagy beleírtak a rendszerbe egy új folyamatot (XP-s gépekről beszélünk), így ahogy újraindítják a gépet (mert nagy eséllyel rendelkeznek tartalék tápegységgel is, ezért nem játszik a kihúzom a tápegységet dolog), az automatikusan kiköpi pénzt, és nem robban a jelölő.
[ Szerkesztve ]
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
Tibko8
senior tag
Sziasztok. Ti mennyit szoktatok elkérni munkadijnak egy Windows telepítésért és alap programok (office, böngésző, PDF olvasó, vírusírto...) felrakásá ért?
4000-5000 Ft az reális?[ Szerkesztve ]
Lada(racing.hu) 2107 "Őrület Ez!" & Reanult Clio IV Grandtour 1.5 dci OnePlus One (CYANOGEN) ---> OnePlus Three(3) ---> OnePlus 7T Pro --> Nothing Phone 1 --> OnePlus 10 Pro 5G /Never Settle/ --> Honor Magic 5 pro
-
-
Tibko8
senior tag
Köszönöm mindenkinek a választ.
Lada(racing.hu) 2107 "Őrület Ez!" & Reanult Clio IV Grandtour 1.5 dci OnePlus One (CYANOGEN) ---> OnePlus Three(3) ---> OnePlus 7T Pro --> Nothing Phone 1 --> OnePlus 10 Pro 5G /Never Settle/ --> Honor Magic 5 pro
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Mobil flották
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- SSD kibeszélő
- EA Sports WRC '23
- Gaming notebook topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest