- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Fotók, videók mobillal
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Yettel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
Hirdetés
Aktív témák
-
farago.csaba
csendes tag
válasz
farago.csaba #1 üzenetére
Sziasztok!
A problémát sikerült annyira lokalizálni, hogy most már viszonylag kényelmesen el lehetne lenni vele (ha nem lenne más kisebb-nagyobb hardverbaja a gépnek úgy nemdeterminisztikusan). A tapaszalatomat megosztom veletek, egyrészt okulásul, másrészt hátha valaki tudna még okosabbat mondani ezzel kapcsolatban.
Szóval a hiba akkor jön elő, ha egyszerre mindkét IDE kábelen történik valamilyen aktivitás. Ezért jött tehát elő a gond szinte mindig CD/DVD íráskor: a forrás, tehát az winchester az egyik IDE kábelre volt kötve, az író pedig a másikra. De a hiba akkor is jól reprodukálhatóan előjön, ha a 2 IDE kábelre 2 winchestert kötök, és párhuzamosan használo, pl. egyikről másolok a másikra vagy mindkettőt egyszerre úgy, hogy saát magára másol.
Ezen kívül a hiba akkor sem jön elő, ha legalább az egyik IDE kábelen a megfelelő egység DMA helyett PIO-ra van állítva. Szóval csak DMA módban, és akkor is csak úgy száll el, ha külön madzagon vannak.
Ha tehát valakinek hasonló problémája van, akkor kipróbálhatja ezt. Most természetesen a fő winchester és a DVD író található az elsődleges IDE kábelem, a másodlagoson levők pedig POI-ra vannak állítva, és csak ritkán használom őket.
Ha esetleg a fentiekből valaki tudna nekem valami okosat mondani, azt írja meg! Köszönöm!
Csaba -
Proci85
senior tag
válasz
farago.csaba #10 üzenetére
szitu:
tavaly decemberben haveromtól megvettem ezt a lapot kondihibásan (állandóan resetelt). Kondikat kicseréltem használtam/használom azóta is, tök jól megy.
Kb október közepe felétől nov elejéig volt pár indokolatlan restart, ahol a vinyót is lekapcsolta..azéert hangsúlyozom ki, h a vinyót is, mert volt egy másik lapo ami nálam ment tönkre kondi ügyileg és ott is kattant a vinyó, de nem kapcsolt le..na itt le is állt majd a bios élesztette fel. Közben megcsináltam a vízhűtést a gépbe és ha már arra fele matattam hát kicseréltem zsír újakra a kondikat, csak kaptak az egy év során elég meleget, majd most a lehűtött rendszerrel ez is legyen rendbe téve....a hiba ettől függetlenül nem javult meg hetekkel később sem, csak egy windows vissza Ghostolás után. -
Lolek
aktív tag
válasz
farago.csaba #10 üzenetére
Ki lehet, csak találj megfelelelő kondit...
-
válasz
Én első körben az alaplapi kondenzátorokra vetnék egy pillantást!
-
Proci85
senior tag
válasz
volt egy időszak amikor pár héten keresztül, hetente elő-előfordult ilyen indokolatlan restart, naplót meglesve vmi végzetes hiba és rendszer elemzés miatt újraindítja a gépet..de még a vinyót is leállította, a bios élesztete fel mikor bootolt a gép. Sajna 5letem nekem sincs,de egy újatelepítés megoldotta. Azonban amire kíváncsi vagyok az az , h az auto restartot hol tudtad kikapcsolni?
ja igen, nekem is win2k sp4
566 cele, 256 ram
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Robogó, kismotor
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Filmvilág
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2985
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3145
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest