- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
_ak_
addikt
Szia,
kb. 6 honap tapasztalat utan, azt kell hogy mondjam alapvetoen a borbely fogja rendezette varazsolni a szakallad. Persze vannak szerencsesek akiknek eleve rendezetten, egyenes no, de nekem pl a fele hullamos a masik fele gondor es ezen sem olaj, sem balzsam nem segit. Illetve, lehet, hogy van az a hosszusag, de 4 honap nem volt eleg hozza.
Eleinte az olaj eleg, mm konnyebb vele dolgozni. Mosas utan par csepp segithet egy kicsit rendezni a szalakat. A szakall balzsam ahogy te is lattad tobb fele lehet, de valojaban ez a rossz elnevezesnek koszonheto.
Alapbol a balzsam megegyezik az olajjal, de waxot adnak hozza, hogy szilard allaga legyen, de hogy is mondjam, inkabb nemi tartast ad, minstem formazast. A gondor kiallo szalak, ugyan ugy gondor kiallo szalak maradnak.
Van a krem allagu balzsam, de angolul ezt utility balmnak hivjak, nalunk csak a Bulldoggal talalkoztam ami ilyen, ha jol tudom ez leginkabb hidratalo szerepet tolt be (illetve balzsam utan fenyes a szakallam, krem utan matt).
Van egy jokerunk, a (sarga) Proraso szakall balzsam ami suru, folyekony. Borostatol a par honapos szakallig eleg jol mukodik. Alapvetoen ez is hidratalo, de ezzel jobban tudok formazni es aftershave kent is funkcional (van benne nemi alkohol), ajanlom kiprobalasra.
Fesu egyelore csak ara jo nekem, hogy a csomokat kiszedjem, a kefe kicsit rendezi, de leginkabb tisztan tartja. Nem tudom milyen gyakran hasznalod ezeket, de naponta csak 1-2-szer ajanlott.
Van szakall wax is, de azt nem probaltam meg.
Amit a videokban lattam, hajszarito plusz szaritokefe, szerintem csak hosszabb szakallal jo, illetve vannak "szakall vasalok". Azok is ho segitsegevel egyenesiti ki a szalakat, de ezzel a lendulettel "ossze is nyomjak". Ez lehet megoldas, de nem pont olyan az eredmeny ahogy eloszor elkepzeltem. Igaz csak 2-3-szor probaltam, mert erosen ajanlott valamilyen hovedo spray es amugy sem annyira baratsagaos a szakallal.
szoval TLDR; borbely, havonta 1-2 alkalommal.
-
_ak_
addikt
brownus, milyen Proraso olaj? Örlődöm rajta, hogy kell-e nekem is, de ahogy nézem "nem egy nagy was ist das", mm az összetevők listája. Nem mintha annyira értenék hozzá, de a legtöbb esetben jojoba/argán olajat mondják jobbnak. A napraforgó bár nem rossz, könnyű olaj, de nem olyan "prémium".
Nekem a balzsam van, de az inkább bőrnyugtató, mint szakáll ápoló, viszont az illata tetszik. -
_ak_
addikt
Budapesten nincs esetleg valamelyikőtöknek bevált borbélya? Szívesebben mennék egy szakállashoz, ahogy látom leginkább a frizurákra koncentrálnak
Amúgy így kicsit több, mint 2 hónaposan a szélrózsa minden irányában áll az arcszőrzetem és bár több balzsamot próbáltam, érezni is, hogy tényleg puhítják, de kb. semmit sem segítenek az elrendezésben. Ez javulni fog vagy csak wax/trimmelés segít ezen?
@Tompie
Nekem nem tűnt fel ez így ebben a formában, van ami közelebb vágja esetleg az tűnhet szúrósabbak, de a borotvához képest szvsz mindegyik jobb lehet. -
_ak_
addikt
Bulldog után szerintem amúgy is át kellene állnom egy másik balzsamra. Előbbi azért elég krém szerű, nem olyan waxos, mint ahogy a többit láttam, azok elvileg jobban segitenek a formázásban.
A Proraso is fura, mm a balzsam, mert az meg a képek alapján arcszseszes üvegben van, ezért tippelem, hogy teljesen folyós, de ugye van olajuk is és samponjuk is ugyanabban az "ízesitésben". -
_ak_
addikt
És mennyire tetszik az illata? Én kb. 5 hete kezdtem növeszteni a pofaszőrt, volt már nagyobb is, de akkor megszabadultam tőle, mert akkor nem jártam utána, hogy hogy lehet ápolni és nem tetszett. Elég sörte jellegű, én is most váltottam le a Brisk szakáll olajat, bajom nem volt vele, nem is viszketett az első hetekben, de ezen kívül mást nem tapasztaltam.
Most a Bulldog sampon 2in1, illetve a balzsam van soron, itt mosás után is már nagyon erezhető, hogy puhítja és a balzsam is segít irányba állítani a szőröket, igaz estére megint sörte jellegű, de ugye még csak egy alkalom volt. Viszont most már rendes szakállkefe (Captain Fawcett) is segíti a további rendezést, ez is elég jó cucc amiről nem tudtam korábban.Majdnem én is olyan Poraso balzsamot rendeltem, de aztán letettem róla, 2 hónapos babának nem hiszem, hogy hiányzik mindeféle parfüm, de később azért átállnék valami illatosítottra. A Bulldognak is van némi illata, de inkább növényi, természetes, egyáltalán nem erős nem is az a dolga. A pbsdepoban személyesen voltál bent, kíváncsi vagyok, hogy van-e kirakat, választék amit szaglászni lehet.
-
_ak_
addikt
Nocsak, ilyen topik is van, bár ahogy látom nem annyira pörög, kezd kimenni a divatból?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó 4 db Achilles Winter 101 téli gumi 225/40 R18 92V XL
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Netatmo Weather Station
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- YEELIGHT Cube Smart Lamp spot + base moduláris RGB okoslámpa
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest