- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Légies iPhone halvány színei
- Yettel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TOZ
addikt
válasz
merlinmester #95601 üzenetére
HGW nem tud PPPoE Passthrough-t?
Nalam ugyan ONT-van, de ott ez volt a jo megoldas, mindenre is. A Telekom (szinten Sagem) eszkozbe csak a tv box van dirketben dugva, a sajat routerem meg a maga "tarcsaz be" PPPoE alapon es szolgalja ki az osszes tobbi eszkozt a lakasban.
Nem kellett semmi egyeb voodoo. -
Scoobyte
tag
válasz
merlinmester #95612 üzenetére
"A HGW-n átirányításhoz a Külső Kezdő port akkor a 0 és Külső befejező port a 65535 ?"
Igen. Vagy 0 vagy 1 a kezdő, már nem emlékszem. Előtte a saját routerednek adj fix IP-t a szolgáltatói routerben és arra irányítsd át az összes portot.
Itt láthatod nálam mi van port forwardba téve a saját routerben:
A DSM és a torrent a fontos. DSM az a port amit te magad beállítottál. Torrent az ami a DS-ben is be van állítva.
-
Scoobyte
tag
válasz
merlinmester #95607 üzenetére
"Feltöltésre a visszaosztásra gondoltam és belülről. Bár ahogy most néztem bizonyos "kölcsönzött" anyagoknál ez 500KB/s is van.Akkor lehet még sincs gond ezzel?"
Ezt most nem értem... mi az hogy visszaosztásra belülről??? Torrent? SMB megosztás vagy mégis mi?? Írd már le pontosan milyen kliensről hová milyen protokollal szeretnél mit tölteni...
-
Scoobyte
tag
válasz
merlinmester #95607 üzenetére
DHCP ahogy a nevében is van dinamikusan osztja ki az IP-ket a klienseknek. A Fix IP-s eszközöket nem látom értelmét ebbe a tartományba rakni...
Ahogy írtad "Ezen van ugyancsak fix IP címmel a NAS 192.168.1.101 címen. (192.168.1.100-tól kezdődik a címkiosztás DHCP-vel)" akkor mi fog a 0-99-ig kerül? SEMMI! Buktad a sáv majd felét...
nálam 192.168.1.40-től indul a DHCP 255-ig, és 1-39-ig van minden olyan eszközöm ami fixen van a háztartásban ha wifi ha kábeles. Így mindig el tudok érni mindent az adott IP-n.
-
Scoobyte
tag
válasz
Illetve nálam is dupla router ment korábban (de átraktam bridge-be), akkor a szolgáltatói router minden portját 0..65535 átirányítottam a saját routerre és onnan mindent úgy kell csinálni mintha nem is lenne a szolgáltatói eszköz. Csak a saját routeren kell állítgatni már, a szolgáltatóin nem.
Ez nálad az IP tévék miatt lehet nem lesz tökéletes, de szerintem igen, mert a boxok belülről csatlakoznak a szerverrre, nem kintről kell elérni őket. Egy próbát megér.
-
Scoobyte
tag
válasz
"Ezen van ugyancsak fix IP címmel a NAS 192.168.1.101 címen. (192.168.1.100-tól kezdődik a címkiosztás DHCP-vel)"
Érdekes. Miért nem a DHCP tartomány elé rakod a fix IP-t? Nálam minden ott van és jó sok akad."A feltöltés azonban nagyon lassú."
Mármint kívülről? A DSM portját átforváárdolod a szolgáltatói routerről a belső routerre, onnan meg a NAS IP-jére és mennie kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Revolut
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Fali konzol lapos tévékhez
- Autós kamerák
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm Kozmoszfekete (Telekom gari 2027.10.)
- OnePlus 7T Pro 8/256GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Prémium Gamer/Creator Laptop: ASUS ROG Zephyrus M Pantone Kijelzővel, 32GB RAM!
- Apple IPhone 14 Pro Max GOLD 128GB KÁRTYAFÜGGETLEN 86% AKKU
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- AKCIÓ! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest