-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lewisfm
aktív tag
válasz
BB9360 #50223 üzenetére
Ha transzkódolás kell, akkor csak intel CPU-s NAS jöhet szóba. Nekem egy DS118 van, abban pedig a legerősebb nem intel CPU van, pont ugyan az, ami a Play-ben is van, s a transzkódolás éppen csak megy neki, az is csak akkor, ha mást nem kell neki csinálnia közben. De elég csak a filemben ugrani egy-egy pozíciót, s már nem is válaszol a Video Station, timeout-ra megy.
Ha pedig nem Video Station-t használsz, hanem Plex-et, vagy Emby-t, akkor ezeknél csak intel CPU-ra van transzkódolás.
Szóval ha kell a transzkodolás, akkor a minimum Synology NAS a DS218+ , ami pedig 105 kHUF-nál kezdődik.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
BB9360 #50223 üzenetére
Értem a dilemmát és el is fogadom természetesen.
Ha olvastad az összefoglalót, akkor biztos felhúztad a szemöldöködet, hogy minimum 4 lemezes NAS-t ajánlok SHR-ben !
Nem csak neked....mindenkinek.
Mert van benne tartalékban : CPU erő , tárhely bővíthetőség , memória bővíthetőség...stb.
Ha ráérez az ember az ízére , akkor meg lehet cserélni a "J"-t egy "+"-os modellre.Ha maradsz a J-nél, akkor meg egy jobb , erősebb Média Player kell.
Ebben esetleg itt a : Amlogic S905, S912 processzoros készülékek topikjában tudnak segíteni.
Nekem nincs de sokan dicsérik őket.
Egy próbát megér : kérdezz rá , hogy 23 EFt-ért mit ajánlanak ! -
Borisz76
nagyúr
válasz
BB9360 #50211 üzenetére
A NAS nem játszik le semmit.
Kiszolgálja adatokkal a lejátszót....azaz stream-el.A lejátszó lehet:
- pc
- htpc
- dedikált média player
- tv beépített lejátszója
stb...Jó lejátszó esetén lehet olcsóbb a nas.
Mert a lejátszó boldogul mindenféle felbontással és kodekkel.Gyenge lejátszó mellé kellhet az erősebb nas, mert akkor menet közben " röptében " átkódolja olyan formában , hogy a lejátszó is tudja kezelni.
-
RudY
addikt
válasz
BB9360 #50186 üzenetére
Nálam ez a kettő üzemel: DS118 és a tavalyi év végén megjelent DS119j. A DS118 vígan kiszolgált és bőségesen elegendő volt, amíg nem került be alá egyre több eszköz (2 PC, laptopok, 2 médialejátszó stb.), eladni semmiképp nem akartam, ezért került beállításra a DS119j. Ez látja el a biztonsági mentéseket és a letöltést, amire bőven jó. Viszont, ha már az említett feladatok mellett médiakiszálgóként is szerepelnie kellene, az már igencsak megterheli (teszteltem alaposan), tehát pl. intenzív torrent mellett meglehetősen nyögdécsel. Egyébként általánosságban is lényegesen lassabb a kezelőfelülete, ami a másikhoz képest idegesítő tud lenni.
-
Tuomas
addikt
válasz
BB9360 #50186 üzenetére
Azt mérlegeld, hogy hány személy fogja használni.
Ha 1-2, vagy esetleg 3, bőven elég szerintem a J.
Ha jól beállított Nas-od van, csak nagyon ritkán kell a felületére belépned, ahol nekem belassul.
Ha azt veszed azon a 23 000 ft-on már kapsz bele egy vinyót
És amúgy is, ha szűkösnek éreznéd, azt szerintem könnyebb eladni, vagy úgy mondom, hogy kisebb veszteséggel tudod eladni, mint a drágábbat.
De nem rábeszélni akarlak semmire, mert nekem eddig csak J-m volt, így igazából nem tudom mivel tudhat többet a drágább, de nem is éreztem még szükségét neki -
picimitch
tag
válasz
BB9360 #50165 üzenetére
Hosszabb távra tervezve a helyedben a J szériát mellőzném, jóval gyengébb a hardver. Én egy 118-at használok, elég jól kiszolgál. Médiatár/seed szerver jelleggel használom leginkább, erre bőven megfelelő. A fájlokat PC-ről vagy smart TV-ről játszom le, így remek. Úgy gondolom, ha erőforrás-igényes feladatok vannak kilátásban (pl NAS-ról lejátszás hardveres transzkódolással) akkor 218+, ha nem annyira, akkor pedig jó neked a 218 vagy a 218play is.
Szerk: mivel írtad, hogy van külső médialejátszó, én a 218play-re voksolok. Az 1gb ram alap használathoz elég, nekem 40% körül használ, jelenleg ~25 aktív torrenttel.
-
törölt tag
válasz
BB9360 #50165 üzenetére
Nekem egy 215j-van. 7-8 MB/s a max torrent sebessege lefele, szoval mar ez is gyorsabb mint a neted. Kb 50 torrent van folyamatos megosztasban, es ez nem lassitja erezhetoen.
Minden amit irtal, arra ez is eleg lenne.
Amihez erosebb kellene: ha transzkodolni akarsz, vagy ha kellene a docker is.
De persze ha van ra keret, vedd az erosebbet, abbol baj nem lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- LG LCD és LED TV-k
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hardverkemping június végén
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hobby rádiós topik
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest