- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Macrodroid
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ITHero.hu
csendes tag
válasz
E.Kaufmann #34194 üzenetére
Sziasztok!
Talált valaki megoldást erre a problémára?
Sajnos nekem is érvénytelen könyvtárnév, és egyéb megmagyarázhatatlan hibaüzeneteket dobál a windows, amikor meg akarok nyitni egy állományt egy megosztásról...
Nem mindig oldja meg az újracsatolás sem a problémát, illetve olyan is volt már, hogy spontán meggyógyult a dolog, és utána működött minden ahogy kell...
Nagyon idegesítő, hogy nincs ésszerű magyarázat a hibára.Az meg pláne, hogy nem lehet dolgozni így rendesen...
Köszi!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
E.Kaufmann #40727 üzenetére
Semmit sem csinált.. Az alapvető probléma az, hogy pingelni sem lehet a nas-t a 98-as gépről. Win10 alól megy. Ha már csak az lenne a gond, hogy a samba nem menne, már előrébb lennénk.
Azt nem tudom, hogy sima, vagy SE, Én csak "szócső" vagyok.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
E.Kaufmann #40712 üzenetére
A gép biztos, mert ha vissza kerül a linux-os szerver, akkor minden működik tökéletesen.
Nem, lehetőség szerint lan-os megosztással kellene megoldani, amennyiben meg lehet oldani.
-
sewente
tag
válasz
E.Kaufmann #40636 üzenetére
Köszönöm szépen. Igazából nekem is volt egy ilyen meggyőződésem, amiben most kicsit megerősítettél.
Hogy megéri-e ennyit szenvedni a mail és a web hostinggal otthon, mikor kb 15 ezer most a tárhely évente ezekre és ráadásul számlát kapok cégre, csak gondoltam jobban utánakérdezősködök a hozzáértőknél.
Mindettől függetlenül a többi felhasználásra mindeképp fogok egy NAS-t venni.
Itt akkor még annyiban kérnék segítséget, hogy ha 1 lemez férőhelyesnél is lehet biztonsági mentésre rákötni másik merevlemezt vagy mindeképp 2 férőhelyest kell erre venni?
És hogy a 2 merevlemeznek azonos méretűnek kell lennie? -
Pubszon
veterán
válasz
E.Kaufmann #34311 üzenetére
Nálam sincs ilyen hiba, de a cikk írójának újra fenn áll a hiba így is.
-
scream
veterán
válasz
E.Kaufmann #34311 üzenetére
Érdekes, nálam nincs ilyen hiba.
-
válasz
E.Kaufmann #34200 üzenetére
Úgy néz ki nem teljesen kompatibilis a 1709-es Win10 és a Synology, átmeneti megoldás: visszatérni SMBv1-re.
[link] -
urban racer
senior tag
válasz
Párdon, benéztem... 1703 a verzió, de a start menüből már tudok kihúzni parancsikonként (ami a legjobb fícsőr)
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Nálam is ez a helyzet.
Pár napja tettem fel az őszi frissítést a Win10-re.
Azóta indítás után nem csatlakozik magától a megosztott mappákhoz a Win.
Total Commanderben látszanak a megosztott mappák de X-el át vannak húzva.
Egyszer rá kell kattintani és kérdés nélkül csatlakozik.De a Word of Warships-el is vannak gondok.
Az elindul aztán kivág az asztalra.
Tálcán fut a játék.
Megint katt rá de 1-2 mp múlva megint kivág.
Ezt lehet játszani a végtelenségig.
Más játékkal nincs gond. -
urban racer
senior tag
válasz
Egyik ügyfelemnél sem tapasztaltam, pedig kb 20 synot felügyelek.
-
válasz
E.Kaufmann #34171 üzenetére
Jelentem: Nem dobja el a jogokat, viszont valamiért csak akkor jó az összes tartományi kapcsolati teszt, ha kézzel megadom a DC-ket, nem tudom, miért nem ismeri fel őket, amúgy attól még tudta előtte is frissíteni a felhasználókat.
Más:
A 1709-es Windows 10-re frissítés után más is tapasztalt olyat, hogy a felcsatolt meghajtói (Syno-ról megosztottak) csak akkor jók, ha az ember újracsatolja őket? Addig hiába látom a tartalmukat, érvénytelen könyvtárnév és hasonló üzeneteketz kapok, ha valamit megnyitnék. Az újracsatoláson kívül van más gyógymód? -
Chrys_
addikt
válasz
E.Kaufmann #28040 üzenetére
WD RED szerintem jó, most Power_On_Hours kb. 21000 mind a négy 4TB-nél (WD40EFRX-68WT0N0).
-
Borisz76
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #28044 üzenetére
Ebből a videóból vettem az infót.
Összehasonlítja a Raid0-t , Raid5-t és az SHR-t.
5:30-nál mondja, hogy az SHR olyan mint a Raid5 + szoftver
Bár az angolom közel sem tökéletes...lehet félre értettem
-
Borisz76
nagyúr
válasz
A RAID az hardveres.
SHR-nél van RAID + szoftveres trükközés.Legjobb tudomásom szerint.....
Nálam amúgy 6 Seagate és 6 Toshiba lemez volt eredetileg.
1 Seagate gallyra ment, Toshibát toltam bele.
Tehát nem akadály a különböző lemezek használata.
Sőt , abban sem vagyok biztos - így utólag - , hogy azonos e a fordulatuk. -
MrCsiT
addikt
válasz
A Red PRO szintén 7200 rpm-es, nem lenne sebesség probléma.
Más.. továbbra is küzdök a Mailplus klienssel: a tünet az, hogy a Mailplus 1.1.079-es verziónál ha újabbat teszek fel, a beérkező ÚJ leveleket nem mutatja a Mailplus. Amint visszateszem manuális telepítéssel a régi verziót, helyreáll, és látom az új leveleket.
PC-n van egy Outlook IMAP komfigurációval, ugyanazzal a Syno fiókkal felvéve, mint amit a Mailplus is használ. Az Outlook akkor is mutatja az új leveleket, amikor a Mailplus klienst megfrissítem, és az nem?!Ebből azt gondolom, nem a MailPlus Szerverrel van probléma, de fogalmam sincs, mi lehet erre a megoldás?
A másik gondom a MailPlus klienssel, hogy a Drága, postaládákat ad hozzá. Eddig, pop3 fiókokat kérdeztem le a Mailplus szerverrel, és az Inbox-ban létrehozott mappákba érkeztettem a különböző pop3 fiókok leveleit. Most, egy új mappát nem tudok létrehozni az Inbox alatt (próbáltam a fájlrendszerben is csinálni újat, de nem látja azt anNailplus kliens, gondolom, van valami mappalistája, amibe nem kerül be az új mappa) és Mailplus alatt új "postaládát", ahogy hívja, nem enged az inbox alá létrehozni?!
Ötlet, tapasztalat valakinél ezekre a hibákra? -
Csabee.
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #27980 üzenetére
Köszi akkor ez lesz.
Sanya: egy admin volt.
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz
E.Kaufmann #27893 üzenetére
255 végű IP-címet nem jó ötlet használni, broadcast üzenetként is értelmezhető, így minden routernek küldött adatcsomagot minden az adott hálón levő gép értelmezni próbál...
-
válasz
E.Kaufmann #27829 üzenetére
Enyémre valaki?
-
Zolee11
senior tag
válasz
E.Kaufmann #25692 üzenetére
Nemrég olvastam, hogy miért állt le hétvégén a PH. Először nem tudtam, hogy elírás vagy tényleg 200 Gbyte -ról van szó? Nekem ennél több adatról kell folyamatos tükörmásolatot fenntartani...
Ami nekem teljesen furcsa és szinte szájenszfiksön kategória, hogy két merevlemez egyszerre döglik meg, de úgy teljesen. Még az egyszerű nasunkban is van smart és figyelmeztetés, el nem tudom képzelni, hogy hipp-hopp semmi előjel nélkül egy merevlemez megdeglik, de kettő is egyszerre, az azért már elég meredek.
(Azt már hamarabb el tudom képzelni, hogy az értesítési cím rossz volt, szegény szerver sipákolt, hogy mindjárt becsinálok, de süket fülekre talált, majd amikor maga alá csinált észrevették a fiúk, hogy valami baj van...Itt hozzáfűzném, hogy előtte (több nappal) is voltak akadások, nehezen töltődtek be az adatok, tipikus előjele, hogy nehezen olvasható a kért adat... persze ezer más oka is lehet.)
Azért arra kíváncsi lennék, hogy milyen merevlemezek voltak ezek, és milyen körülmények között működtek és milyen hosszú ideje.
Elnézést kérek az OFF-ért, ígérem nem folytatom, csak ha kényszerítenek. -
Madwe
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #25687 üzenetére
Én továbbra is tartom, hogy kezdj el egyedi mtu értékeket adni a nasnak, mert szerintem a wines vpnen keresztül kap headeröket, amik miatt túlcsordul az adat s töredezettek lesznek. Vagy használd a nast vpnként, próbaképp, szerintem az is kapásból megoldja, kérdés neked elég e ( s ha nem miért nem?) a nas általi vpn.
-
MrCsiT
addikt
válasz
E.Kaufmann #25677 üzenetére
Talán csak azt nem írtad még meg, hogy miféle lemezek vannak a NAS-ban? A kérdés azért érdekes, mert 213j-nél tapasztaltam, hogy táltos lett a DSM, mikor a RED vinyót (5400rpm) kicseréltem egy 7200-at pörgő lemezre.
Ha WD RE vagy Red Pro lemezeket veszel bele, az segíthet a másolási problémán is, bár a DS213 nem egy mai darab:Sebességadatok a gyártó szerint Windows alatt SMB-t használva (2 GB-os fájl másolása közben, RAID1 mellett), gigabites hálózaton:
írás: 65,36 MB/másodperc,
olvasás: 108,41 MB/másodperc.
A DS213 egyéb fontos paraméterei, funkciói:Áramfogyasztás: működés/készenlét: 18,48/8,28 watt
lehetséges, hogy érdemes lenne egy korszerűbbre, pl. egy DS216+II -re beruházni:
Sebességadatok a gyártó szerint Windows alatt SMB-t használva (3 GB-os fájl másolása közben, RAID1 mellett), gigabites hálózaton:
írás: 111,78 MB/másodperc (titkosított megosztásra 111,66 MB/s),
olvasás: 113,08 MB/másodperc (titkosított megosztásról 113,01 MB/s).
A DS216+II egyéb fontos paraméterei, funkciói:Áramfogyasztás (működés max./hibernált HDD): 17,4/7,4 watt
-
Madwe
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #25679 üzenetére
Large mtu-t semmiképp ne használj neten keresztül mert nem fog menni.
Egyébként érdemes a nas network-network interface- lan1:edit részen játszanod az mtuval, 1500 és 1300 között, hátha valamelyik rendbe teszi. Illetve a vpnes eszközön is érdemes közben játszani az mtu értékkel. Valószínű hogy valahol félremegy az mtu és packet fragmentation történik, de persze lehet máshol is hiba, csak ez a leggyakoribb.
szerk: várj, milyen vpn-t használsz amúgy?
-
Madwe
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #25677 üzenetére
A windows alapú gép megosztása esetén is ugyanezt a nasos vpnt használjátok?
A nas terheltsége milyen vpn esetén? és másolás közben mi ugrik fel, a cpu?
-
Hooper
őstag
válasz
E.Kaufmann #21494 üzenetére
Köszönöm!
Akkor ezt lehet szaki felé továbbítom, amig nincs időm kibogarászni mithogyan.
"ilyenkor másra nem érdemes használni a NAS-t, ha feltörnék" - erre azért remélem nem nagyon van esély
-
Doky586
félisten
válasz
E.Kaufmann #21510 üzenetére
Ez elvi kérdés. Most vagy tudod a választ vagy nem..
A Bankok is https-t használnak. A forgalomból megállapítható hogy a pénzfelvételi vagy hiteligénylési oldalt nézegeti valaki..?
-
Magnat
veterán
válasz
E.Kaufmann #21504 üzenetére
Ezt csináltam, de vmiért nem megy, másrészt viszont lényegtelen is, mert nem valódi mailra kell, szóval ha küzdök vele, csakis azért, h tudjam hogy működik
Pedig én 1.5 gigás mjv-kat terveztek küldeni, kíváncsi leszek, meddig lesz korlátlan az ingyenes email -
Magnat
veterán
válasz
E.Kaufmann #21502 üzenetére
Szia,
A Synology dyndns nem támogat mx rekord átirányítást, megcsinátam egy másik ddns szolgáltatónál, de úgy sem jó... A szerveren lévő fiókokból lehet egymésnak küldeni, de igazából ez nekem elég is lenne, mivel nem valódi levelező szervernek kellene, ezt a részét csak kíváncsiságból kérdeztem... Amire valójában kellene az az, h ismerősömnek van olyan előfizetése, h korlátlan web és email... Így ha pl kell küldenem neki valamit a nasról, belépek, elküldöm a mailt (Sanya, ezért nem jó a linket küldeni, ahogy írtam is), ő meg leszedi a csatolmányt és így ingyen utazik a cucc. Kiprobáltam egy 90 MB-os pdf-fel, szépen átment, csak ugye amikor becsatolom, az nekem nagy fileoknál elég nyűgös, mivel ide-oda megy köztem és a nas között. A Sendmailt akarom kipróbálni, ami ugye parancssori levélküldő, ha azzal sikerülne, írok rá egy scriptet és ssh-t belépve küldhetem is a fileokat.
-
csipuka
senior tag
válasz
E.Kaufmann #21482 üzenetére
DS111 a tipusa.
Csinalta regebben is a fagyast, csak ritkabban, de most nem tudom mi utott bele.
Anno azt vettem eszre, hogy mintha akkor lenne bibi, amikor kepeket toltok fel, es konvertal. Azt leallitottam (vagy 2 eve), ugy jobb lett a helyzet, de nem tokeletes.
Taphibat hogy tudom tesztelni, azon kivul, hogy veszek egy uj tapot? -
válasz
E.Kaufmann #21466 üzenetére
IMAP/SMTP szerver csomagját senki nem használja a DSM-nek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- iPhone topik
- Formula-1
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Cpu?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest