- Egy óra, két rendszer
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Yettel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dkess
őstag
válasz
hercegnotesz #69613 üzenetére
Amire figyelj még, hogy egy adat=nem adat. Azaz amennyiben az az egy hely a NAS lesz és azzal történik valami, akkor megáll az élet.
Azaz pl. kérdés lehet, hogy:
- közvetlenül a NAS -ra dolgozol minden gépre. Pl. lehet kellene még egy NAS - akár "J" -s amire csak a mentés megy erről a NAS -ról. Persze akkor az egyik NAS lehet a műhelyben - a másik meg a házban,
- vagy a gépeken dolgozol (lehet gyorsabb is - pl. a belső SSD tárhely miatt) és a szinkronizáció/backup megy a NAS -ra minden gépről. Elméletileg elég lehet HDD -k is a NAS -ba - főleg, ha a tárhely is számít.Az ajánlott típus persze jó ...
-
ATM_automata
őstag
válasz
hercegnotesz #69611 üzenetére
Szia,
Kezdjük szerintem azzal, hogy hány kliens lesz rajta. A leírtak alapján kb mindegy mit veszel, bírni fogja szerintem.
Biztonság: inkább a beállításoktól függ és nem a nastól. Ha biztosra akarsz menni, akkor egy 2 lemez nas Raid-be, plusz egy usb-s külső HDD-ra napi automatizált mentés. Esetleg egy google drive syncron és akkor meglesznek az adatok a felhőben is.
Menteni ugye csak azt érdemes, amit nem lehet pótolni. Tehát filmeket meg nagy dolgokat annyira nem fogsz menteni, főleg doksik lehetnek amik értékesek, ezekből a nagyon sok se foglal sok helyet, szóval ha veszel egy 100GB-os Google Driveot akkor lesz egy harmadik helyen is mentésed.
Én valamilyen SSD-s megoldásban gondolkodnék, ha elég 1TB hasznos tárhely, akkor azt most még jó áron meg is lehet úszni.
Programok futtatása: szerintem engedd el...főleg ha ezek windows-os programok. Max az adatbázis fogod tudni futtatni szerintem a nasról, ha olyan a programok adatbázisa, amit támogat a nas. Windowsos programok nem fognak futni nasról.
Amivel biztosan nem fogsz ráfaragni az szerintem a Synology NAS DS220+ (6GB) (2HDD) HU. 2x1TB WD SSD-vel. Ez egy jó kombó.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest