Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dkess

őstag

válasz hercegnotesz #69613 üzenetére

Amire figyelj még, hogy egy adat=nem adat. Azaz amennyiben az az egy hely a NAS lesz és azzal történik valami, akkor megáll az élet.

Azaz pl. kérdés lehet, hogy:

- közvetlenül a NAS -ra dolgozol minden gépre. Pl. lehet kellene még egy NAS - akár "J" -s amire csak a mentés megy erről a NAS -ról. Persze akkor az egyik NAS lehet a műhelyben - a másik meg a házban,
    - vagy a gépeken dolgozol (lehet gyorsabb is - pl. a belső SSD tárhely miatt) és a szinkronizáció/backup megy a NAS -ra minden gépről. Elméletileg elég lehet HDD -k is a NAS -ba - főleg, ha a tárhely is számít.

Az ajánlott típus persze jó ...

• ATM_automata

őstag

válasz hercegnotesz #69611 üzenetére

Szia,

Kezdjük szerintem azzal, hogy hány kliens lesz rajta. A leírtak alapján kb mindegy mit veszel, bírni fogja szerintem.

Biztonság: inkább a beállításoktól függ és nem a nastól. Ha biztosra akarsz menni, akkor egy 2 lemez nas Raid-be, plusz egy usb-s külső HDD-ra napi automatizált mentés. Esetleg egy google drive syncron és akkor meglesznek az adatok a felhőben is.

Menteni ugye csak azt érdemes, amit nem lehet pótolni. Tehát filmeket meg nagy dolgokat annyira nem fogsz menteni, főleg doksik lehetnek amik értékesek, ezekből a nagyon sok se foglal sok helyet, szóval ha veszel egy 100GB-os Google Driveot akkor lesz egy harmadik helyen is mentésed.

Én valamilyen SSD-s megoldásban gondolkodnék, ha elég 1TB hasznos tárhely, akkor azt most még jó áron meg is lehet úszni.

Programok futtatása: szerintem engedd el...főleg ha ezek windows-os programok. Max az adatbázis fogod tudni futtatni szerintem a nasról, ha olyan a programok adatbázisa, amit támogat a nas. Windowsos programok nem fognak futni nasról.

Amivel biztosan nem fogsz ráfaragni az szerintem a Synology NAS DS220+ (6GB) (2HDD) HU. 2x1TB WD SSD-vel. Ez egy jó kombó. :R

Új hozzászólás Aktív témák