- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Macrodroid
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandi20
aktív tag
Optika az nem jó! Azon nem megy at a true hd, atmos stb, ahhoz arc es Hdmi kell az erősítő fele , es be kell állítani a tv-t hogy ne nyúljon bele a hangba, de szerintem ha atmos meg ilyesmi hangot akarsz akkor androidos media lejátszót játszanak le , valamint akkor plex ha jól tudom de majd kijavítanak ! Illetve nekem egyenlőre 1 vinyo van benne egy 6 terras WD purple !
-
Pubszon
veterán
Nem tudom hogy ez fimmel is működik, de zenéhez biztos hasznos.
Synology Remote -
bandi20
aktív tag
Szia! En igy használom, lg 55uj6307 es okos tv web Os 3.5 , syno 218+ , ezeres telekom optika, !
Film letolt, a tv látja a nason a video mappat, en abba töltök le is , utánna mar nézem is , akarás mentesen 4K, hdr, bt2020, dts, dd, minden ok , a HD hangokat nem játssza le , de a szinkron az nem atmos meg ilyesmi, ! Egyszerű az élet , NEM KELL PLEX CSAK HA BORITOKAT IS AKARSZ NÉZEGETNI A TV-n! letöltés felogrott mar 90 MB/s is! Tehát 1 pont a 218+ nak! -
gyugyo79
addikt
2 irányt gondolj ki :
A: veszel egy olyan lejátszót ami tudja az elvárásaidat lokális hálózatról.
B: veszel egy olyan nast amivel a legkevesebb kompromisszumot kell kötni.Sokszor nem is a 4K és az új videók adják fel a leckét hanem a régiek.
Példa.:
Régebbi nem intel procis Synonra a PLEX -et úgy fordították le, hogy ha XviD tömörítésű a film és a Kliens oldalról meg az jött (még ha hibásan is), hogy tömöríteni kell akkor egy nem támogatott formátumot adott vissza. Pedig a proci tudta volna és Video Stationel tudta is ...Viszont az is lehet, hogy ezekre a Plex/Video Station stb. kliensekre nincs is szükséged. Ha elég a DLNA az otthon lévő TV-kre akkor bármelyik NAS jó.
Ha van olyan lejátszó a TV-re ami NFS / SMB -n ét tud kapcsolódni és az ott található tartalmat lejátszani megint csak mindegy.
Szóval nehéz okosat mondani, hogy neked vagy másnak kell -e vagy mi kell.
Több pénzért mindig van jobb megoldás DE nem biztos, hogy ki van használva és kell is.Én hamarabb mondanám azok alapján amiket írtál, hogy talán 1 körbe vedd az NAS-t annyiért amit rászántál nézd meg milyen alapból és ha nem elég a DLNA (mert az tuti megy) akkor a különbözetből egy lejátszó még mindig kijön.
-
Borisz76
nagyúr
Nem ismerem csak más már írta itt a fórumban, hogy a webOS 3.5 már kinőtte a pár évvel ezelőtti rendszerek " gyermekbetegségeit ". Pl. : A kadenciahelyes lejátszás , feliratkezelés.
Ha a terved a 4K, akkor mindenképpen kábellel kösd majd össze a készülékeket.
Cat5e vagy inkább Cat6-os jelzésű UTP kábelt használva.Itt van egy összehasonlító táblázat a jobb 2 fiókos , 2018-s modellekről.
Én is a DS218+ szavazok.....többek között azért mert említetted , hogy a filmek pótolhatóak.
Nos torrentezés szempontjából talán ez a leggyorsabb modell.
Majdnem teljesen kihajtja az 1000-s netet is : [link] -
Szaszabond
aktív tag
Hát figy, nekem is otthoni felhasználásra van. Raidet sem használok, viszont szerettem volna ha olyan NASom van ami nem szorít korlátok közé, ha esetleg meggondolom magam valamiben a jövőben. Arra a felhasználásra amit írtál teljesen jó a legalapabb és legolcsóbb Synology NAS is , azírt írtam ezt a márkát mert (egyrészt ebben a topicban vagyunk) nagyon felhasználóbarát a kezelőfelülete és egyszerű használni.
A DS218+ tapasztalataim: Intel processzoros, van rá Plex (bár nem használom), gyors, nem lassul, szép, ledek fényereje szabályozható, memóriával bővíthető, és elvileg rakható hozzá (külön kötetként csak) bővítő egység is...
Amire én használom:
- Torrentezem vele (távolról mobilról is tudok hozzáadni torrenteket DS appal)
- Filmeket, képeket, dokumentumokat tárolok rajta és ezeket bárhonnan elérem (főleg a dokumentumok miatt fontos néha, mobil appal feljelentkezek, meg tudom nyitni, emailben tudom küldeni, stb)
- Biztonsági mentést készít a számítógépemen található képekről, dokumentumokról automatikusan
- Filmeket, sorozatokat könyvtárba rendezve egy Mede8er 600 media playerrel (mintha PLEX vagy KODI lenne) borítókkal, leírással együtt streamelem a TV-re (LAN), ezzel egyidejűleg egy WD TV (LAN) , valamint egy okosTV beépített medialejátszója (LAN), valamint 2 Tablet (WiFi) és 3 okostelefon (WiFi) is tud róla anyagot, filmet leszedni.
- Telefonok automatikusan töltik fel rá az elkészült képeket, külön megadott mappákba....szóval szerintem ezek pont otthoni felhasználás....
-
Borisz76
nagyúr
Okos TV ? Milyen rendszer fut rajta ?
2 lehetőség van alapból :
1. DLNA képes készülék esetén a Médiaszerver.
-
Szaszabond
aktív tag
@Stefanie
Szia, ha PLEX is kell akkor egyelőre valamelyik Intel Processorosat válaszd. Az idei modellekből a DS218+ lehet a befutó számodra, de ez drágább mint 80K, viszont nagyon kiváló....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest