- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
petterke
újonc
Sziasztok, egyes automata (és felhúzós) szerkezeteknél a dátum állításához tesznek egy megjegyzést, hogy este 11 és éjjel 1 között soha ne állítsam a dátumot mert problémát okozhatok vele. Ez valós veszély? Gondolom azt nem szereti a szerkezet, ha a dátum váltás már elkezdődött - és a szám már elmászott az ablakban - de még nem fejeződött be, de én basztatom.
Szóval ettől tényleg szétugorhat valami? -
petterke
újonc
Sziasztok, Seiko 6R15D szerkezettel van valakinek tapasztalat? Bő 1 hete hordom, minden nap volt csuklón valamennyit és eddig 20 kerek másodpercet hozott össze. Konkrétan késik. Furcsa, hogy az első pár napban szedett össze többet, 3-4 napja pedig stabilan hozza amit addig összegyűjtött. Csak én vagyok ennyire szerencsés, vagy ezek tényleg ilyen jók gyárilag kalibrálva is?
-
petterke
újonc
válasz
m3tr0 #186751 üzenetére
Én Otto.hu-ról vettem egy ilyet. Alapból se drága náluk, de rendszeresen dobálóznak a -20%, sőt -27%-os napokkal, csak ki kell várni.
Annyi, hogy bontatlan csomagban kaptam, így a gari papírok nem voltak kitöltve. Garit ők vállalnak rá 1 évet, de mivel ha beregisztrálod az órát, akkor további 1 évet adna a citko, ezért írtam nekik, hogy ha nem pecsételik le, akkor elbukom a további 1 év garit. Lényeg a lényeg, hogy leírták emailben, hogy ebben az esetben ők is vállalják a további 1 évet.
Az óra amúgy perfekt, szeretem. Relatíve kis csuklón (16 cm) is elfér. Optikailag egyáltalán nem olyan nagy (képen és az adatokat látva nagyobbnak gondolnám, én is azért mertem megvenni mert előtte volt a kezemen)
Azért ezt élőben is megnézném a helyedben mielőtt megveszem. -
petterke
újonc
-
petterke
újonc
Tegnap nagyon jó tapasztalatokat szereztem a Seiko Boutique-ban.
Történt korábban, hogy valahogy kaptak 2db belpiacos SARB-ot és karácsony után bementem megnézni. Sajnos az oláhnagy búvárórámat vettem fel aznap, ezért az első próba során a fekete SARB kicsinek tűnt, így nem hoztam el. Ezután kezdtem nézegetni hasonlót 6R-es szerkezettel és megtaláltam a SARX szériát, ami szintén belpiacos. Írtam a shopnak, hogy ez várható-e valamikor. Napon belül ött is válasz, hogy nem, viszont az egyik kollégának van egy netes beszerzésből. Tegnap bementem, hogy összepróbálom a SARB-al. Amiből az lett, hogy 2 nappal korábban elvitték a feketét :-( . De ott maradt a fehér (inkább csont színű) számlapos amit eddig nem is vettem számításba. Ezt is kivettük és ahogy próbálgattam bizony egyre jobban megtetszett. A SARX meg nem volt kényelmes a csuklómon... Szóval elhoztam a SARB-ot, ilyet ott most ne keressetek. Külön öröm, hogy kiderült hogy ha szeretném, akkor kedvezményesen rendelhetek hozzá fekete számlapot is és ingyen berakják.
Szóval a kiszolgálás 10/10. Csak ajánlani tudom őket!Én annyit tanultam az esetből, hogy órát nem veszek próba nélkül, és órapróba előtt vagy nem veszek fel másikat, vagy ha igen, akkor az csak egy szolidabb méret lesz.
-
petterke
újonc
válasz
Sungoo #186499 üzenetére
Huhh.. akkor még van remény, ha mégis meggondolom magam.
A Citizen NP4040 ennek a klónja, csak kicsit nagyobb, pont amennyivel nekem kéne. Persze a werk nem egy kategória a 2 órában. Meg a Seiko csatja is jobb.
http://forums.watchuseek.com/f305/citizen-np4040-54e-sarb033-killer-4497747.html -
petterke
újonc
Kedves hozzáértők!
Citizen 4150 (ha jól tudom alapvetően egy régi Miyota 8200 változtatásokkal) szerkezet és a Seiko 4R között van számottevő minőségi különbség? Tudom, hogy a Miyota (Citizen) nem másodperc stoppos, míg a Seiko-k igen. Nem is ez lenne most a fontos, hanem pontosság, szervizelhetőség, élettartam.
Seiko-ból ez tetszene: SRPB70J1 kivéve a polír szemek a szíjon - ebben van a 4R
Citizenből meg ez NP4040-54E - ebben van a 4150. Ennél még megkockáztatnám a DFY beszerzést mert ez 95%-ban olyan mint amit gondoltam.Persze a nagy kedvenc a SARX045, de az sajnos Európában nem beszerezhető hivatalosan, ahhoz meg túl drága, hogy megkockáztassak kétes beszerzést.
Minden véleményt szívesen vennék ezekről, előre is köszönöm.
apropó SARX045 - citywatches.uk-n találtam, de sok a negatív visszajelzés róluk, rendelt már innen valaki?
Azt olvastam, hogy átverés az oldal és nem UK-ből jön a csomag, hanem Ázsiából... vagyis VÁM + ÁFA... -
petterke
újonc
Kedves mindenki, tegnap megérkezett az otto.hu-s Citko-m, megosztom a tapasztalatokat, hátha másnak is hasznos lesz. Szóval az előzetesen jelzettnél korábban 1 hét alatt jött meg a csomag, Doboz, papírok, garancia jegy, +2 éves gari papírka és egy 5 nyelvű használati utasítás (Magyar-t nem tartalmaz) volt benne a fóliás dobozban. Ezt előttem még senki nem bontotta ki ezért nem lepett meg, hogy a gari papír nem volt kitöltve. Ezzel kapcsolatban írtam nekik meg felhívtam őket és úgy tűnik, ennek utólagos kitöltése és lepecsételésére van mód az irodájukban.
Maga az óra egy Promaster BN0150-10E hibátlan. Semmi felesleges sallang nincs rajta (talán csak az ND skála a szíjon), tiszta funkcionalitás az egész igen jó minőségben. Nem akar Rolexnek vagy Omegának kinézni, ez nem egy dress-diver.
Pár gyakorlati észrevétel 1 nap hordás után: másodperc mutató pontos, 12 órás indexre üt. Az óra papíron 44mm széles (korona nélkül) de mivel a lünetta felfelé keskenyedik ezért maga a számlap és a lünetta is inkább egy 41-42-es méretnek fele meg. Szóval optikailag nem nagy, hordani igen kényelmes (elég kicsi a csuklóm). Éjszakára nem vettem le pedig minden órámat leveszem de ez reggel sem volt zavaró. A gyári gumi szíj is meglepően kényelmes. Pedig vettem rá Nato-kat, de marad a gyári egyelőre. Az ND limit skála a szíjon inkább csak tisztelgés meg dísz. A búvár-computerek világában már nem használják. Úgy voltam vele, hogy esetleg lemosom oldószerrel, de végül is nem zavaró. Kb olyan ez mint az "alpinist" Seiko-n a napra állítható iránytű... aki járt már hegyek között az úgyis tudja, hogy iránytű általában akkor kell amikor nem látszik a nap.
A dátum ablak nem nagy, ez lehetne nagyobb is, illetve én az óra mutatót hosszabbra csináltam volna. A mutatók eltérő színe miatt így sem lehetne összekeverni a 2 mutatót.
Külön tetszik, hogy az üveg síkja 1-2 tizeddel a lünetta síkja alatt van, vagyis ha az óra számlappal lefelé van letéve akkor nem az üveg ér le. A "lume-t" meg nem hittem el mikor először sötét helyre mentem vele.
Nálam ez az óra 10-ből 9-es a dátum ablak meg a kismutató mérete miatt.
Bocs ha hosszú voltam. -
petterke
újonc
Hello mindenkinek. Vásároltatok már Citizent az otto.hu-ról? bevallom tegnap megremegett a kezem és rendeltem onnan (ÁFA nélküli nap volt...) egyet és kíváncsi lennék mire számíthatok magyar számla, doboz, kitöltött garikártya, szállítási határidő kapcsán.
Mielőtt rendeltem volna kipróbáltam a Timecenter Árgarancia szolgáltatását. Elküldtem a linket és 1 napon belül kaptam is korrekt választ tőlük (TC listaár -10%), de az otto-s alapár még kedvezmény nélkül is bőven jobb nem beszélve az ÁFA mentességről. -
petterke
újonc
válasz
schawo #178904 üzenetére
Okés, ezt értem és el is fogadom. Ha bemegyek a boltba, megnézem és nem pontos, akkor nem fog tetszeni és nem veszem meg. Inkább az lenne a kérdés, hogy ha találnék egy olyat ami középre üt, akkor ez ott is marad-e annál a szerkezetnél, vagy ez "elmászhat" idővel?
Nem szeretnék utólag reklamálni sehol sem, csak gondoltam rákérdezek itt.
Feltételezem, hogy quartz szerkezet és szerkezet között ezért van különbség, egy Grand Seiko quartz 2 motoros szerkezetnél ez gondolom nem fordulhatna elő
-
petterke
újonc
Kedves szakértő Urak! Analóg quartz szerkezet témában szeretnék segítséget kérni. Órákat nézegetek ilyen szerkezetekkel és szimpatikus a Citizen eco-drive szerkezete. Az egyik kiszemelt óránál azt vettem észre, hogy a másodperc mutató nem pontosan az indexekre üt, ráadásul a számlapon ez elég feltűnőmert az index végig kijön a mutató helyéig (Citizen "Excalibur")
Ezeknél a szerkezeteknél ez innentől ilyen és kész? vagyis ha van szerencsém találni egy olyat ami pont az indexre üt 12 óránál akkor ez várhatóan ilyen is marad, vagy ez tud ide-oda vándorolni? Gondolom ez nem állítható (mondjuk emiatt nem bontatnék meg egy órát...) A szerkezet száma egyébként E168A másik kiszemelt órában egy ETA quartz van, precidrive megjelöléssel. Ezt még nem tudtam személyesen megnézni. Ennél is ugyanerre számíthatok? Ez egy Certina lenne egyébként.
Egy órás üzletben a közepesen felkészültnek tűnő eladó hölgy szerint ez nem hiba és az Omega quartznál is előfordul...sőt!Előre is kösz a véleményeket!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Építő/felújító topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Videós, mozgóképes topik
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Puremate PM505 aktív szénszűrős ionizáló levegőtisztító
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest