Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Szulita28

    senior tag

    válasz Vladislav #240597 üzenetére

    Olyan órát ne akarj venni, amiben mindent az adott gyártó csinál ;] Biztos, H millió fölött indulnak, régebben a Nomos volt talán a legolcsóbb ilyen gyártó, meg a Ch. Ward. De már ők is misi felett vannak, jellemzően viszont inkább 2-3 millió a legtöbb márkánál. És ott sem csinál mindent a gyártó, tokot, mutatót, szíjat tutira rendelik. Persze, ha a Swiss Made-nel maradunk, Orientet pl. bármikor kapsz a keretedért, és jókat!!

    Nem feltétlenül jobb vagy rosszabb a Mido/Hamilton/Davosa stb. Ezek minőségre pont kb egy szinten vannak. Előbbi kettő ETA werk, utóbbi Sellita, ahogy írták már, de a werkek a tudásukban is különböznek vmennyire. Minőségre mind rendben van, de pl tök különböző design-vonalat visznek jellemzően.
    A te büdzsédben viszont egyiknél se jönnek ki a legjobb darabok, csak az átlagos tucatórák. Amik ettől még jók persze.

    Amiket leírtál, azok azért szintén különböznek egymástól, főleg minőségben, kidolgozásban:
    Ezek kiemelkednek, az Epos pl sztem az egyik leginnovatívabb / kreatívabb tervezőcsapattal bír (nézd végig a modelljeiket)
    Epos
    Marvin
    Louis Erard
    Davosa (szegény ember Rolexe, amúgy kiváló darabok)

    A többi majdnem tényleg egy kutya, alsópolcos svájci, némelyik inkább divatóra. Az Adriatica-d is ezen vonulatba tartozik.
    Grovana
    A Grovana gyárt tokokat is, más márkáknak, ilyen értelemben komolyabb gyártó.
    Claude Bernard
    Jaguar
    Bergstern
    Rodania
    Swiss Military
    Swiss Alpine Military

    Az általad megjelölt Claude Bernard tényleg a legalja, az Edox olcsóbb tarsmarkaja. Az is tök rendben van amúgy, csak semmivel nem leszel vele előrébb.
    Ha komolyabb órát szeretnél, vagy emeld meg a kereted 500ig, ott már az első csoport márkáinak a csúcsmodelljei is kaphatóak (bár nincs köztük, de személyes kedvencem és ajánlásom a Mido Ocean Star 600 vagy GMT, keress rá), vagy nézelődj a használt piacon, ahol a keretedért is ki lehet fogni komolyabb gyártók új vagy újszerű, felsőbb modelljeit is. Még egy rakás más gyártó is képbe jöhet (Cw, Fortis, Edox, Oris stb stb). Vagy a Seiko, ha nem svájci is jó.

    [ Szerkesztve ]

    Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.

Új hozzászólás Aktív témák