- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
creathall
kezdő
válasz
Reaktor71 #275818 üzenetére
Erre még válaszolok
A Japán automata árakat belinkelték, azok olcsóbbak, a Citizen szervizelések ugyan ilyen árban vannak. Mivel 300 000 Ft-ot határoztál meg
(még szerencse, hogy sikerült belinkelni olyan szerkezetet bigmasterq-nak, ami maga többe kerül, sok esetben mint a keret amit megadtál, de ezt már nem írta oda.)Ezért alsó kategóriás svájci automatát kapsz, és a dzsi23 által belinkelt Hamilton-t hallgattam a rendkívül kedves megjegyzésére és megnéztem. (google)
A Svájci alsó kategóriás automata órák (Tissot, Roamer, Certina és sokan mások), ha gyári szervizbe viszed, akkor jellemzően Magyarországon 100, 120 000 - 180 000 Ft (teljes szerviz esetén), függ a márkától, függ a szerkezettől, és sok mindentől, azért azt hozzá kell tenni a korrektség miatt, hogy a gyári szerviz azért azt jelenti, hogy tényleg kicserélnek mindent, amit ki kell cserélni, és olyan olajat használnak, amit a gyár előír, valamint a szerviz után kapsz 1-2 év garanciát is, ami elméletben gyárinak is számíthat, ha itt szervizelteted a kézi húzóst nagy eséllyel nem lesz olcsóbb, mint az automata. A svájciak ezt "komolyan" veszik.
Ha ezt mondjuk nem gyári szervizben csináltatod, akkor 60000 - 10000 között van pl egy ETA C07 (Powermatic). A kézihúzós pl: H-50 szerkezet is hasonló lesz, hozzátéve, hogy nem mindegyiket tudják szakszerűen szervizelni, függ a szerkezettől, és sok minden mástól is, hogy a gyári szinten eleve? stb.
Az Orosz kézi húzós órák régi használati utasításába benne volt, hogy évente vidd el szervizbe, de ez azért volt, mert nem mindegy, hogy építkezésen vagy gépműhelyben használta az ember, vagy irodában, tegyük fel nem törte össze, ennek az oka az volt, hogy azoknak az óráknak a tömítései, illesztéseik, és olajzásukhoz használt olaj sem volt igazán jó minőségű, vagy csak nem olyat használtak hozzá, amit kellett volna (Lehet nem is volt, ha volt sokkal drágább volt, mint egy svájci stb). Azonban a mai órák, bármelyik is legyen sokkal jobb anyagokból, illesztéssel készül, jobb olajat is lehet használni, ekkor viszont, következik, hogy, ha nem éri valamilyen komolyabb külsérelmi hatás a wekkert, akkor 5 - 6 évente elég megnézetni, de ha 7 év múlva viszed sem lesz nagy probléma. Azt viszont el kell felejteni, hogy amikor majd késik, meg megáll, akkor elvisszük. Na ez az a felfogás, ami miatt pl: lenézik az orosz órákat., mert nem pontos, meg ócska meg a többi. (Ha a gazdája igénytelen az nem az óra hibája)
A Seiko boutique Magyarország csatornáján van egy nagyon jó videó, ahol összehasonlítják az automata, és a quartz órákat, és ott elmondja Lichtenberger Attila, hogy attól függően, hogy mire használod az órát 2 - 3 évente be kell vinni a szervizbe az órát, de 4 évente nagyon ajánlott. Na most tegyük fel, hogy egy svájci Automatát 5 évente beviszel a szervizbe, akkor könnyen kiszámolható, hogy 8 - 10 év alatt kifizetted a 300 000 Ft-ot, ha nem gyári szervizbe viszed, akkor 12 - 15 év alatt.
Egy orosz kézi húzós szervize egy idős órásmesternél 25 - 30 000 Ft körül van, mivel a technika ugyan az ami 50 éve volt nagy meglepetés nem lesz, valamint kb ennyibe kerül, ha egy Vostok 2415, 2416/B, 2431-es automatát viszel be, azt is szervizelni fogja ennyiért. (Én novemberben szervizeltettem egy 2431-es Vostok-ot 30 000 Ft volt).
Ugyanakkor itt nem beszélhetünk felújításról, az én Poljotomat 60 000 Ftért szervizelték, de ez még mindig fele annyi, mint egy svájci auto. A Japán autóval pariban van.Ugye itt ne keverjük össze azzal, amikor pl: egy Pesti Órás, vagy más nagyobb több órást foglalkoztató műhelyben felújítják ezeket az öreg órákat, mert az, megint 100 000 Ft lesz, de ugye, akkor a tokot újra futtatják, új plexi, új tömítés, és a szerkezetet is teljesen felújítják, azaz, kapsz egy új órát mondhatni. pl: a Pesti Órás nagyon igényes munkát csinál, én kb 4 éve csináltattam náluk egy órát, ami édesapámé volt, és nagyon elcsodálkoztam rajta, hogy mit adtak ki a kezükből! Persze tisztában voltam vele, hogy az óra akkor ért 15 - 20000 Ft-ot, és eleve 50 éves volt, valamint 60 000 Ft volt a felújítás. Itt nem erről van most szó!
Amúgy megjegyezném, hogy ne nagyon kérdezgess ilyeneket, hogy mennyibe kerül egy szerviz, mert hamar kitiltás a vége, erről itt nem beszélnek! (Nem véletlenül órás körökből van van itt a kemény magból egy két ember)
Jó esetben belinkelik pl: a Seiko árakat, ami Japán, és te kijelölted, hogy Japán ne legyen!
Ez ebben a fórumban a véres kard jelképe! Csak nyugodtan nézd meg, hogy mit kaptam azután, hogy amúgy mást gondolok, mint a kemény mag! Itt az van, hogy félmondatokkal válaszolnak, és utána majd lesz ami lesz.
Na ha ez nem jönne be, akkor pedig állítólag már a stílusom is járt erre, és még kérdésük sincs.
(Nem, de az most az nem lényeg)
Ilyenkor ide nem szabad beírni, holnap hívd fel a szervizeket egyenként, az ajánlott márkákkal , és kérdezd meg. Akkor jársz a legjobban. Ez a fórum nem erről szól, itt csak ajánlanak, szakmai beszélgetések vannak, de igazán a szervizelés, az valahogy csak mellékhatás.
El is köszönök, szép napot!
Ja a "kemény magtól" is!
-
creathall
kezdő
válasz
bigmasterg #275816 üzenetére
Ami az ETA 7750/7733 és klónjai/megfelelője, aminek a szervize eleve nagyon sokba kerül? Igazad van, egy Patek Philip kézi húzós szerkezetes óra szervize sokkal több kerül, mint egy ETA 2824-2, valamint a kézi húzós Grand Seiko óra szervize is sokkal többe kerül, mint egy 4r.
Tehát a kézi húzós szervizelése sokkal többe kerül, mint az Automata óra szervize. Tehát az Automata óra sokkal olcsóbban szervizelhető!És ezt csak példának, hozom, mert a kérdező, kikötötte, hogy nem japán:
Sőt, én mindenképpen kiemelném, ha már valaki idehozta a Seiko árakat, a Citizen 0100, és a Seikos 9F szerkezet nagy eséllyel drágábban szervizelhető, mint a Seiko 4r automata, ezért az összes quartz óra szervize drágább, mint az automata óráé. Tegyük fel egy 50 000 Ft-os Casio-é is amiben nagy eséllyel egy Miyota 2035, 2100 vagy hasonló lehet, mindenképpen többe kerül szervizelni, mint egy 4r-t. (Igaz a Miyota 2035 2 - 3000 Ft. de én figyelek arra amit írsz!)
Mivel az általad emlegetett szerkezet ára 2/3-adába kerül (Persze $-os árban), mint az az óra amiről a kérdés szólt, ezért, na jól kiszórakoztam magam, megyek is tovább!
--------------------
De azért ezt még megkérdezném:
Igen a 7750 klónok és szervizelésük legendásan drágák, kérlek mondj egy olyan órát amiben SW510 M BH b van 300 000 Ft, az eredeti kérdés erről szólt. Újonnan, magyar forgalmazóval, szervizzel.De én veletek vagyok!
#275817@mriya@
Még szerencse, hogy a kérdező, kikötötte, hogy nem japán!Tekintve, hogy annyira jelentősnek érzed a különbséget ütésállóságban, hogy ezt feltétlenül meg kellett említened, igen, sikerült "kiolvasnom" a szövegedből.
--------
Már csak azt nem értem, hogy fér bele a 300 000 Ft-ba a Nomos, Epos, új árán a Hamilton, mert raktárkészleten maradt 2019 - 2022-ben azt értem.De én hülye vagyok megértem.
Na sziasztok, további jó kötözködést, és nagyot mondást. -
creathall
kezdő
válasz
dzsi23 #275801 üzenetére
Látom sikerült bevenni a túlzás cunami tablettát!
például, hogy érzékenyebbek kevésbé bírják az ütéseket, eséseket, nem beszélve a szervizköltségekről, ahol az automata hátrányban lesz.
Neked sikerült kiolvasni a sokkalt ebből a szövegből? Már már ott tartunk, hogy azt írtam, hogy a kézi húzós egy G-Shock színvonalán van.
Ok, ok kötözködj, bár ehhez nagyon nekem nincs kedvem, egyrészt a Nomos egy nagyon erős kivétel a Glasshütte-i mezőnyből, és 300 000 Ft-tól nagyon messze van.
-----
Amit ajánlottál pl: H-50 Kaliber van benne, ami 80 órás gondolom a Eta c07-es szerkezet rotormentes változata, ezt pedig majd megnézzük mennyiért fogják szervizelni, ki, és mennyi idő alatt. De igen szuper a Hamilton is.
-------
Ki forgalmazza, Magyarországon hivatalosan a Hamilton-t és hova lehet vinni szervizbe? Mennyibe kerül Magyarországon? Én csak olyan órát veszek, amit le is tudok szervizeltetni.
Nem tudom csak érdeklődőm, engem is érdekel.Ebben ugyanaz a Poljot 2609 van amit írtam, de ha jót szeretnél magadnak ne feltétlenül plexi üvegest vegyél, az üveg már jobb, de határeset, mert azért arra vigyáznod kell. De szerintem ez az óra is jó jó lehet, a Pojlot International, annyival azért jobb lehet, hogy azért ott Zafír üveg is van. Persze ez majd a javításnál, szervizelésnél visszaüt, mert azért a gyári szervize ezért az orosz szerkezetért is el tud kérni 60 000 Ft-ot. Ameddig a másikat amit linkelték egy idős órásmester 30 000 környékén szervizelhet. Szerintem ez a Sturmanskie sem rossz.
-
creathall
kezdő
válasz
Reaktor71 #275792 üzenetére
#275793dzsi23
Több oka van annak, hogy én sem szeretem az automata órákat, például, hogy érzékenyebbek kevésbé bírják az ütéseket, eséseket, nem beszélve a szervizköltségekről, ahol az automata hátrányban lesz.---
Konkrétan nem lesz Svájci és Német ennyi pénzért! A német is svájci szerkezettel lesz, ha lesz, mert a német óragyárak ennyiért és sokszor ennek az az összegnek a 20*orosáért sem adnak kézi húzós német szerkezetet.
Ennyi pénzért vagy orosz, vagy kínai szerkezetes órát tudsz venni ami kézi húzós. Ahol érdemes körülnézned, az a Poljot International pl TUTU., de azt tudni érdemes, hogy ezek az órák, ha Orosz szerkezetet tartalmaznak, ezek jellemzően a 70-es évekbeli valamik lesznek például 2609HA (Poljot, Raketa), mit kell tudni róluk? Pontatlanabb, és és még a korhoz méltó 18000-es féllengés számmal működnek, amit svájciak a 60-as években elhagytak. Ha karbantartjuk, akkor ezek is nagyon pontosak tudnak lenni, és az előnyük, hogy idősebb mesterek is tudják javítani. (Nekem is 4, szeretem)A következő fokozat, valamilyen ETA 2801, 2804 (dátumos) szerkezetes óra lehet, ezek már 28800-al mennek, és kb finom mechanikai remekművek a régi orosz szerkezetekhez képest, pl: Junghans max bill. ezek 1000 Euro körül vannak, + adó. És ennek megfelelő Sellita sw210 szerkezetes megfelelői.
Eta 6497/98 is ide sorolható, bár a szerkezet koránál fogva ez sokkal elavultabb. És nagyobb is.A következő fokozat, pl: az Eta 7001 pl: Junghans Maister Handaufzug. Itt a szerkezet, vékony, és szép, az óra is. és itt az ár is kilőő.
-----
Sajnos a kézihúzós, az elterjedés, és az olcsó nincsenek összhangban 2025-ben, érthető okokból, mert az automata kényelmesebb, nyilván ennek a szervizelés intervallumában, és az árában lesz következménye, meg abban, hogy jobban kell vigyázni rá. Mivel sokkal nagyobb tömegben ontják az olyan gyárak, mint a TMI, vagy a Miyota, olcsóbb is, mivel ehhez idomul a svájci óra ipar is is, ugyan, az ETA nem megy le ennyire.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- AliExpress tapasztalatok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen routert?
- Milyen széket vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Tomato firmware
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- SkyShowtime
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
- HP EliteBook 820 G2 i5-8300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest