Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hallador
addikt
Sziasztok,
Itt egy G-Shock 5610 amit a kolléga belinkelt. Annyit szeretnék kérdezni, hogy adott egy G2800, tavaly lett benne cserélve a ctl1616 kondenzátor (A második alkalommal, nem mai az óra), de nem lett az igazi.
Új korában sem nagyon tudta, azt, hogy "feltöltve" hozza az előírt tartalékot, sőt inkább merülgetett.A mai tough solaros Casio-k ennél azért jobbak már? Az az ha vennék egy ilyen technológiával rendelkező órát, akkor az a téli hónapokat ki tudja húzni, vagy inkább ezek naposabb országokban ajánlottak. Még Borkuti Béla bácsi mondott olyat, hogy naponta azért több óra napsütés kell ezeknek (Ha jól emlékszem 6 - 8 óra), nyilván ez régen volt.
Ma mi a helyzet ezzel javult ez valamit? Az az a konkrét kérdés az lenne, hogy Európa északi részén, Nyugat-Európában, ezeket lehet úgy használni, hogy nem kell mesterségesen napon tartani?
Köszönöm a válaszotok.
-
hallador
addikt
válasz
g0n21 #199440 üzenetére
Veled is mert nem bírod megérteni, hogy ez lezárva ha visszaolvasol akkor ezt én is leírtam. Szóval miért írtad le mégegyszer azt nem tudom.
A világ szemét dolog nem az én mondásom. Nem a világ a szemét hanem az, hogy aranytalanok az árak.
Felesleges ezt magyarázni mert amit én leirtam, majd utána Te is, az igaz, csak nem tudom miért is kellene ezt a vevővel kifizettetni. Te meg ezt nem akarod megérteni. Ráadásul úgy mondod ezeket mintha, nem úgy járnál el mint mi, igen jobban megéri a maszek szakember. Neked is ezek szerint. Nincs is ezzel semmi baj. -
hallador
addikt
válasz
g0n21 #199432 üzenetére
Mondjuk megnézem azt az átlag családot aki 25 000 Fut. évente a kis autójával... De mindegy...
Nekem az volt a bajom, hogy egy mindennél olcsóbb, alapabb, egyszerűbb órát olyan árban akar javítani, mint ha egy omega lenne. Tehát ha egy Suzuki Swift kötelező szervize minden alkalommal 150 000 - 200 000 Ft lenne szerinted ki venne Swiftet, Dacia-t bármit? Komolyan gondoltad ezt? Nyilván nem nyújt annyit, mint egy Audi A3, meg nem is annyira menő, na ennél a Tissot-nál pontosan ez áll fenn, ez annyiba került mint egy Swift akkoriban, pont úgy is néz ki mint egy 20 000-Ft-os Casio, vagy egy cicoma nélküli Seiko 5, meg kb annyival is volt több 2008-ban mint egy Seiko 5, nem 5* annyi, nem mint egy Tissot heritage visodate, nem véletlenül nincs már ilyen olcsó tissot, csak 3 - 4 * ennyibe kerülő van hasonló szerkezettel.
A többiek elmagyarázták, hogy miből áll össze ez az ár.
- pl: a made swiss pénzbe kerül.
- pl: márka szerviz
- "gyári" előírások szerint szervizelik, amit ugye hiszem ha látok.
- Adnak rá megint 2 év garanciát, persze a magyar törvények szerint csak a cserélt alkatrészre, tehát ha egy autóban iridium gyertyát cserélnek, de a kötelező szerviz 6 év alatt az autó ára volt, akkor csak a gyertyára lesz garancia... Mert nagyon kétlem, hogy egy bármilyen magyar szerviz Svájci játékszabályok szerint járjon el, nem szokás... Nincs kultúrája ennek Magyarországon.
- elvileg gyári alkatrészek stb.Rendben elfogadom ezeket azt nem, hogy egy olcsó órát 1x 000 Ft-os órabérben javítanak. Ha véletlenül lenne ilyen órám én is megtanultam a leckét.... Ezt nem fogadta el a tulaj sem, boldogan él a márka szerviz nélkül is.
Én is.
Le is zárnám ezt, mert én már rég lezártam, csak mindig előszedi valaki a témát.
-
hallador
addikt
Pont most néztem Hamilton Khaki Mechanicalt 2801, 2804-el, Steinhart-okat. Marvin-t igaz nem Eta hanem sellita 200-1. Lehet kapni minőséget, 400 euró körül, ha nem nevet keresek. Ha persze márka kell akkor igen csak az van amit írtál.
De még a 400 euro sem kevés. Nem én vagyok a célközönség. 😀 -
hallador
addikt
válasz
Sungoo #199376 üzenetére
Na látod te is csak kötekszel, de én ilyet nem írtam sőt azt írtam mindenhol, hogy 6 évente takarítani olajozni kell. Hagy ne kelljen minden szavamat magyarázni... Értem, hogy itt sokan ebből élnek... De ez az ő bajuk az enyém, hogy nekem ennyit nem érne...
(#199374) fagyalllo
Köszönöm.
(#199375) FLx
Köszönöm, ezt valóban nem tudtam, ezt továbbadom a tulajnak, hasznos infó.
-
hallador
addikt
válasz
Mercutio_ #199371 üzenetére
Na igen nem fogalmaztam egyértelműen.
A Seiko-t örököltem édesapámtól, ő hordta. Csak én szervizeltettem, a Seiko szervizbe. A Seiko 5-öt 2001 és 2011 között én viseltem. A Marvin-t megvettem magamnak, mert eléggé tetszett. A Rakéta meg édesapám még a Seiko előtti órája, de most megint azt viseli, persze ki lett takarítva mielőtt elkezdte használni megint.Nem vitatémának szántam, és most sem az.
Ott csúszik el a matekod szerintem, hogy maszek órás árakat és márkaszervizeseket hasonlítasz össze, valamint múltbeli árakhoz viszonyítol, aminek akkor lenne értelme, ha kiszámolnád mai árakon mennyi is volt az a "31 év alatt 40 000 Ft"
Értem én ezt, csak, nálam ez a hülyének nézés kategóriája, vagy a lehúzásé. Nekem nem ott csúszott el amit írsz, hanem ott, hogy van képük egy alap óra tisztításért annyit elkérni mint egy 200 ezres mai Tissot tisztításáért. Az az nem veszi figyelembe, hogy ma már ilyen Tissot nincs, hanem csak csicsás "szépített" stb modellek.
Azt is értem, hogy nagy eséllyel vannak elvileg "gyári" előírások, ami szerint javítani kell egy órát, de az volt 60 éve is, meg 2001-ben is nem?
Én megértem, hogy nincs ma megfelelő órásképzés, egyre több a kókler, és a többi. De azért ne akard beadni, hogy egy 6 éves ETA szerkezetes óra ami új korában 55 000 Ft volt 6 év használat után 40 000 -es javításra szorul? Mert akkor ahogyan írták itt többen az autószervizelés esetén veszek egy autót 3 000 000 Ft-ért akkor hat év múlva ki kell cserélni a felét, pl 2 200 000 Ftért. na ne már, ezt hívják lehúzásnak kb.
Azt is megértem, amit egy kolléga írt itt, hogy egy 17 köves alap felhúzós szerkezetes óra egyszerűbb, olcsóbb javítani, nincs benne tömítés, nem kell nyomás próbázni, bonyibb a szerkezest stb. De mégis csak egy sima szétszedés, takarítás olajozás/összerakásról beszélünk, nem arról, hogy a komplett szerkezetet újra cserélik. Mert ezzel majdnem ott tartunk.
Azt is megértem, ha 5 - 6 000 Ft-os órabérben dolgoznak, mert érthető, a 12 - 15 000 Ft-os órabér egy sima nagyon alap automata óránál, aminél alapabb nem nagyon van a Svájciaknál, nem megérthető számomra, úgy, hogy még az óra sem egy nem tudom milyen csicsa micsa, hanem alap.
Nem az enyém a Tissot és nem is lesz új svájci órám, mert nekem nem éri meg státusz szimbólumként hordani egy ilyet. Ezért is írtam, hogy nekem svájci óra újonnan nem kell. Nincs semmi értelme számomra.
Csak, hogy mondjak valamit, 2017-ben a Marvin szétszedése, olajozása 5000 Ft volt, a Seiko szétszedése olajozása 15 000 Ft volt márka szervizben. Az egyik 60 éven felül a másik 47 éves.
Adott egy 6 évet hordott, 10 éves tissot (Alapóra, 37 mm-es sima semmi cicoma, régi stílusú stb), aminél ugyanez 40 000 Ft. Na ne már...
Nekem megválaszolták amit kérdezni akartam, meg is köszöntem nekik, nem kell kötekedni, meg túlmagyarázni megértettem a dolgot.
Köszönöm neked is a választ. (Tényleg)
-
hallador
addikt
válasz
squir #199367 üzenetére
Igen pont ezt gondolom én is. 6 évente szétszedni mosni az alkatrészeket olajozni összerakni. Ezzel semmi baj nincs. Ez velejáró. De 5 - 6 évente nagy szervíz-t erősnek érzek. Bármilyen szerkezet esetén is. Mert akkor max Orient-.et, vagy Miyota 8000-est szabad venni, és 5 - 6 év múlva kidobni.
Ok a Seiko esetében leírták itt, hogy ~ 15 000 Ft a takarítás adott időközönként, de egy svájci esetén nem éri meg karbantartani legalábbis márka szervizben biztosan nem. -
hallador
addikt
válasz
Mercutio_ #199365 üzenetére
11 évig hordtam. Nem csak ritkán hordott darabról van szó, hol álmodtál olyat, hogy ritkán hordott, melyik nem létező...
szövegkörnyezetből sikerült kipiszkálni ezt a lehetőséget?
. De igaz ami igaz az elmúlt években nem hordom ez tény. A másik, hogy az alapján itéltem meg, hogy mennyi időnként kellett javítani. Semmi baj vele, de azt gondolom, hogy egy órát ne kelljen már javíttatni 5 - 6 évente. A takarítás rendben van, az a velejárója.
-
hallador
addikt
válasz
pulutodurumo #199358 üzenetére
Ez teljesen jogos. Köszönöm.
(#199359) Fall-N
A Seiko 5-öm nekem is van, de nem győzött meg, pedig nem mai, hanem abból a korból való, amikor még azért abban is több anyag volt.
A Tissot-ra én hibásan értelmeztem a helyzetet, mert nekem egy mai Tissot, Doxa, Roamer, Marvin (amibe azt hiszem ma SW200 van nem Eta) stb egy kutya. Tokozó cégek. Nem pedig egy Perrelet, vagy akár egy Junghans, bár ezek is valamilyen alapra építenek, de még mindig egyedibbek, mint a régen szebb napokat meglátott svájci brand-ek.
Nekem egy ETA 2824-2 nem Tissot, Doxa, vagy U-Boat, vagy Steiner, vagy Hamilton.Én is itt rontottam al, mert láthatóan a márkára mennek rá, ahogy Te is írod. Ami eléggé gyenge felfogás.
Magamnak biztos, hogy nem svájci szerkezetes órát veszek, ha veszek, nem biztos, úgy érzem ezt a mostani Seiko-t az unokám is használhatja majd, ha akarja, vagy tetszik neki.
Köszönöm neked is a válaszod.
-
hallador
addikt
válasz
Sungoo #199356 üzenetére
Az, hogy automata, már megpecsételi egy óra javításának az árát. Ott a fentebb emlegetett PR50-es Tissot esete amire 10 évente elvárhatóan rá kell költeni az óra eredeti árát. A Seiko ennél olcsóbb lenne ami automata? Nem hiszem, hogy sokkal olcsóbb lenne. Ehhez képest a 6602-1990-es ketyegőre (Marvin-ra, édesapám Rakéta órájára) 31 év alatt nem volt ráköltve összesen 40 000 Ft, amit a Tissot-ra 6 évente rá kellene költeni. Nem tudom, nekem nem tűnik jó üzletnek egy felhúzóshoz képest.
Szóval nem nagyon győztek meg a mai bármilyen automata karórák, hogy tudják amit 60 évvel ezelőtt. Mert ha ennyibe kerül a karbantartás, akkor ezek eldobandó órák, és minden javításkor lehet venni egy másikat. Mert nem éri meg javíttatni.Szerencsére vannak még régi mesterek, akik nem csillagászati áron, meg nem 12 - 15 000 Ft-os órabérben dolgoznak mint a Tissot szerviz.
Persze mások vagyunk szerencsére, nekem ezek fontosak, másnak más, ez így van jól.
Csak magam részéről tudok nyilatkozni.
-
hallador
addikt
válasz
Sungoo #199354 üzenetére
Nem gondolom, hogy a GS hozza, de egy SEIKO 5 még ugyan megy, de már 2-szer kellett javítani 11 év alatt, nem hordom nem szeretem. (2001-ben vettem)
Ez meg 47 éves. Szerintem ez elég bizonyíték, hogy ne gondoljam, hogy egy Seiko Automata is hasonlóan körülményes legyen mint egy svájci automata.
31 év alatt csak takarítani kellett 4 *. Cserélni benne semmit. Lehet, hogy ezt bármelyik Seiko hozza ma, nem tudom.
Hány Seiko is van ami kézi húzós? (Mert ugye ez az) Utoljára 18 000 000-ért egy GS-t láttam Seiko-ba.Egy biztos, hány Seiko kerül annyiba, hogy sok ember, meg tudja venni átlag emberekről beszélünk, ne műgyűjtőkről, órákra szakosodott szakemberekről, vagy a felső 10 000-ről, azaz elérhető, és évtizedekig fillérekért karbantartva működik gond nélkül., és nem kell az órára rákölteni az óra árának felét karbantartásra?
Szóval mennyi? Csak ezért gondoltam.
-
hallador
addikt
A Seiko 8 évente takarítva van, tavaly volt takarítva, és polírozva a plexi, mert karcos volt már. (1987 óta van a családban), a Marvin-t tavaly volt darabokra szedve, és olajozva. Ezekre én vigyázok. Havonta 2 - 3 alkalommal felhúzom az órákat, általában a Seiko-t hordom. Az mindennap megy.
Több szakértő szerint is a Seiko 6602 jobb minőségű anyagokból készült mint a kor Magyarországra behozott Svájci órái, ugye akkoriban jellemzően Marvin, Cornavin, Doxa volt jelen Magyarországon ezekből a Doxa azért volt nagyon népszerű, mert a vasút ezt választotta, annak ellenére, hogy a Marvin 560 a leggyengébb minőségű volt, vagy csak a Kelet-Európába behozott órák voltak ilyen gyengébb anyagból, fillérekből javítható, és évtizedekig mennek.
A Seiko-t nagyon szeretem pontos. Nincs vele baj. Kár, hogy ma már a seiko max Grand Seiko-ban akar ilyen minőséget gyártani.
A Fenti beszélgetésünk alapján a Svájciakra is igaz ez, sajnos. -
hallador
addikt
Köszönöm szépen, a darabokra szedés itt is megvolt a tisztítás is, kapott képeket a tulaj, cserélni nem cseréltek semmit. Ezt megmondom neki.
Nekem szerencsére egy Marvin 560-asom, és egy Seiko 6602-esem van, azoknál nincs ilyen probléma, a Seiko 47 éves, a Marvin több mint 60.Köszönöm még egyszer.
-
hallador
addikt
válasz
fagyalllo #199330 üzenetére
Bocs az ár lett volna a kérdés én rontottam el.
Mit jelent a teljes szerviz? Amire ezt az árat adtak, mi a különbség a takarítás és a teljes szerviz között? 10 év után egy ilyen órában mit kell cserélni 6 év használat után? Mert 2008-as az óra, de 4 évet állt.
Gondolom ez óra, és adott szerkezet függő is, de az órásmester aki megcsinálta harmad ennyiért azt mondta semmit nem kellett cserélni csak kitakarítani és olajozni.Bocs ha nem voltam egyértelmű.
(#199332) FLx
Köszönöm, de ugye nem komoly, hogy egy ETA szerkezetet javítani kell 6 év használat után? Mert akkor ezek az órák egyáltalán nem érik meg az árukat. Mikor megvette a srác azt mondták neki, hogy 25 évet elmennek ezek a szerkezetek komolyabb hiba nélkül persze 5 - 6 évente ki kell takarítani. Ezek szerint ez nem így van?
Köszönöm.
-
hallador
addikt
Sziasztok,
Egy ismerősöm elvitte az óráját a Tissot szervizbe, de semmi baja, csak kb 5 évet hordta azóta állt, most felvette volna megint, de mondtam neki, hogy az olaj besűrűsödhet benne, mindenképpen takaríttassa ki, ha 10 éve nem lett az órához hozzányúlva.
Lenne egy olyan kérdésem, hogy egy sima 2824-2 szerkezetes Tissot 2008-as alapóra, 37 mm-es óra tok (Ha jól emlékszem PR50). A Tissot szerviz közel 40 000 Ft-ért akarta takarítani.
Ezt egy órásmester 12 000 Ft-ért megcsinálja.
Azt még meg is értem, hogy sok embert kell eltartani, és nagyobb a szervezet mint egy klasszikus órás mester esetén. Azt viszont nehezen, hogy egy alapórát, amin semmi cicoma nincs közel annyiért javítanának, mint az óra ára volt. (55 000 Ft-ba került 2008-ban az ismerős szerint). Értem, hogy ma egy ilyen szerkezettel rendelkező óra legalább 200 000 Ft Tissot-ba, de az agyon van cicomázva. minden külső csínnyel felszerelve.
Ez nem egy Omega, vagy egy IWC, vagy egy Rolex, csak egy sima alapóra, ami ráadásul még csak nem is divatos, vagy nem is figyelem felhívó mint egy mai Tissot.Köszönöm a válaszokat.
-
hallador
addikt
Sziasztok,
Vásároltam egy Marvin 560-as szerkezettel szerelt órát, viszont naponta akár 3 - 4 percet is képes késni. Mi lehet a probléma, és beállítással ez pontosabbá tehető-e?
Köszönöm.
-
hallador
addikt
Végül lemondtam a junghans max bill Hand-winding-ről kicsit drágának találtam, és inkább vettem egy ilyet:
Olvasgattam a fórumon és nagyon sok infó van róla. Nem értek az órákhoz annyira, de ha jól nézegettem akkor egy marvin 560-as szerkezet.
Nagyon tettszik mert simán letisztult, és ilyet szerettem volna.Ez nagyon tettszik, ezt is elolvastam, és megtetszett az óra.
-
hallador
addikt
Bocs tanácsot szeretnék kérni csak én érzem azt, ennek a mondanivalónak a vége nem valós?
Most akkor felhúzós vagy automata? Melyiket válasszam?
Szakmai ajánlat a felhúzós órákról: csakis gyűjtőknek, vagy annak, aki szeret óráshoz járni.
Nekem van egy Seiko 6602-1990 majdnem 50 éves, és eddig amióta nálunk van (25 éve), egyszer járt órásnál.
De ugyanez igaz az orosz Raketa órára is. -
hallador
addikt
-
hallador
addikt
Sziasztok,
Régebben írtam már ide, hogy szeretnék venni új kézi felhúzású karórát, akkor a Junghans Maxbill lett volna. De nem lett végül 200 000 Ft körül van, kicsit sok.
Meg szeretném kérdezni, hogy hol van olyan órás bolt, ahol használt mechanikus órákat is árulnak. Egyet találtam, ahol néha van .
Esetleg tudok ajánlani olyan órást, aki felújít és árul ilyen órákat.
Köszönöm szépen.
-
hallador
addikt
válasz
5-ös kezelő #181714 üzenetére
Szia,
Köszönöm. Nézegettem a Nomos Club Campus-t, de a Meister ugyanolyan árban van, az jobban tettszik. Még gyűjtenem kell hozzá. A Zeno-t megnézem.
-
hallador
addikt
válasz
Nekton #181709 üzenetére
Szia,
Köszönöm a válaszod, A Seiko-t el szeretném tenni, mint emléket. Nagyon szeretem, édesapámtól kaptam (a sors fintora, hogy Ő is örökölte még a 90-es években.) Szeretném megőrizi ilyen állapotban. Ilyenem nagy eséllyel soha nem lesz már. Mikor rákerestem az órára elcsodálkoztam milyen idős, és még megy. Sőt hetente 1 percet siet kb, ami nagyon szép. (vagy nekem legalábbis kisebb csoda)
Lehetséges, hogy gyűjteni fogok, és a Meister Hand-winding-ot választom.
-
hallador
addikt
-
hallador
addikt
Sziasztok,
Lassan eljárt a Seiko 6602-1990-es órám felett az idő (működik és szeretem is). Szeretnék venni valami hasonlót ami nem a Grand Seiko SBGW253G. Sajnos nincs 2 millióm órára (pedig nagyon tettszik
). Viszont több versenyző is szóba jönne.
- Junghans max bill Hand-winding (J805.1 szerkezettel, ha jól nézegettem ez egy ETA 2801-2 bázisú)
- Steinhart Marine Chronometer 44 arabic Unitas 6498-1 "zsebóra" szerkezettel, sajnos a szerkezetnek köszönhetően nem egy kis darab.
- Sturmanskie Gagarin Vintage Poljot 2609H szerkezettel.Ami még nagyon tettszik a Junghans Meister Hand-winding (ETA Peseux 7001 bázisú állítólag). De sajnos 1000 euró környékén mozog ami most sok lenne nekem.
Illetve milyen hasonló kézi felhúzós szerkezetes óra ajánlható ami 100000 - 200000 Ft között minőségi darab.
Tudnátok abban segíteni, a fenti háromból az elméleti pontosságot félretéve melyik javasolható mindennapi használatra hosszútávon. (illetve bármilyen ötletet várok, márkára, szerkezetre). Gyanítom egyik sem fog elmenni közel ötven évet, mint az öreg seiko.
Köszönöm szépen.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Formula-1
- Milyen széket vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sorozatok
- Lexus, Toyota topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Gombászkönyvek egyben
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest