- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- OnePlus Nord 2 5G - észak-északkelet
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsana
senior tag
válasz
gatto_ #35771 üzenetére
Most épp küzdök a Ruhlákkal. Az egyik már összeállt, mint a krumplis tészta, a másik sajnos gátkerék alsó csap törött, s mivel még az öreg órások se láttak ilyet, nem lelek sehol.
Ez az UMF-3-as werk, de szerintem az UMF-2-esé is jó lenne hozzá. Jó ganésak voltak szegénykéim, az egyikbe a perckerék bele volt rohadva a csapágylemezbe.
Már persze nem így néznek ki, az egyik már jár is, holnap majd csinálok képeket az összepakolt óráról.
-
Dzsana
senior tag
-
Dzsana
senior tag
Az ám, nem is újságoltam, milyen fogásom volt ma a piacon! És erre csak most jöttem rá este, mert reggel siettünk a strandra. Szóval már-már nem találtam semmit a piacon, de hogy mégse menjek haza üres kézzel, volt két UMF Ruhla, ami valamiért felkeltette az érdeklődésemet. Nem tudnám megmondani, hogy miért, talán azért, mert egyformák voltak, meg nagy tokosak. A kevésbé hozzáértőknek mondanám, hogy a Ruhla főként kő nélküli werkeket tokozott, amik nem érnek semmit sem, viszont időnként előfordul köves is, amit azért a gyűjtők meg szoktak becsülni. Ezeknek a számlapjára is rá volt írva, hogy 16 Rubis, de nem tudtam kinyitni a tokot a piacon, mert ráadásul menetes hátlaposak is, és itthon hagytam a toknyitóm, Nem is működtek, így szerény 500 Ft-ban meg is állapodtunk a kettőre. Most este kinyitottam, és igen nagy meglepetés ért! Ilyet még az öreg órásmesterek se láttak!
Na, de viccet félre téve akkora mákom van, hogy kövesek, de nem is akármilyen werkek. Külső centrálkerekesek! Ilyet még nem is láttam Ruhlában! Szerencsére a billegő ép mindkettőben, csak baromi koszosak, azért nem működnek. És 36,5 mm-es tokban vannak! Kicsit zöldséges, de majd szépen rendbe teszem. Az egyiknek a számlapja egész türhető, a másik patinásabb, majd kiderül, mit tudok vele kezdeni, de olyan lelkes lettem!
Lesz velük munkám, de megéri. Legszívesebben már most nekiállnék, de sör-unikum után kontraindikált.
-
Dzsana
senior tag
Háát, akkor a tömör aranyat se célszerű elcsiszolgatni!
Ha így nem felel majd meg a tok, akkor beviszed valahová, a lényegi drágább rész megvan, de én nem nagyon szeretném csiszolgatni tovább!
Mindenesetre akkor megnézem majd a kerámia filcemet, hátha jut egy kis arany is nekem! -
Dzsana
senior tag
válasz
korpicschess #35572 üzenetére
Don't worry! Ez PRAGUE! De biztos, ami biztos, gyors fertőtlenítem egy kis Unicummal!
-
Dzsana
senior tag
válasz
szben05 #35566 üzenetére
Elnézést, a lányokkal strandoltam. A Longines projekt áll, mert a rotor egy csavarral van felfogatva középen. Ezen csavar alatt van egy kis alátét, meg egy kúpos gyűrű, ami középen és vízszintesen tartja a rotort. Na már most a rotor nem vízszintes, hanem lelóg a vége, még éppen nem ér hozzá a csapágylemezhez, de kóvályog a helyén, mert ez a kúpos gyűrű elkopott. És természetesen nem lehet már hozzá kapni. Szerdán megörültem, mert találtam egy ugyan ilyen Longines 6651-es werket, és kiderült, még típuson belül is vannak eltérések, mert természetesen nem volt jó hozzá!
Most megy az alkatrész vadászás, ennyi hiányzik hozzá, hogy kész legyen. Azonban Pé Omegája elkészült, a gép forog, az alkotó pihen, issza a Staroprament.
Ez az Omega kivülről annyira nem volt vészes, a plexije volt karcos, illetve a számlap patinás:
A tok sem volt annyira vészes, de ez acél tok, bearanyozva, így sokat nem tudtam neki ártani, mert félek, hogy lekapom róla az aranyozást. Csak finoman, kézzel, kerámia filccel mertem egy kicsit megdörgölni, Ugyan ez a helyzet a hátlappal is, aranyozott a közepe, így annak sem mertem neki menni:
Azonban itt már a werk koszosabb volt, mint a Seiko 5-é, el volt színeződve, a lyukas kövekbe az olaj beleszáradva:
Itt a csapágylemezen is látszik a gané:
De természetesen kezelésbe vettem, itt látható az incabloc is, amit sajnos sok órás nem bont ki. Én természetesen lelkiismeretesen kibontottam, a fedőkövet tisztítófával is megvakartam, a lyukas követ kidörzsáraztam, majd olaj, s össze:
És persze a werk minden egyes eleme kipuceválva, a számlapról is elég sok patinát sikerült leszedni:
És természetesen a hattyúnyakas billegő felől is kibontásra került az Incabloc:
Majd jött a teszt, dátumváltás tökéletes, it keeps the accurate time, running well
Nyomás a tokba, rá az automatika, majd lezárás. Szerencsére sikerült a gyári jelzett Omega plexit is kipolíroznom. Optikailag sok változás nem történt kívülről, inkább belülről.
-
Dzsana
senior tag
Sungo, kész a főnököd Seiko 5-öse. Egyébként a werk nem volt annyira vészes, koszos nem volt, csak száraz. Én azért az üveget csak kicseréltettem volna, de ahogy a vevő kívánja. Szép a számlap, kár eldugni.
Így kaptam:
Szétborítva, az Incabloc is kibontva:
Kipucolva, beolajozva, beszabályozva a szép számlappal:
És a kipolírozott tokban, szíjjal:
-
Dzsana
senior tag
Pár hete piacoltam egy rossz számlapos, de szép tokos Poljotot, gondoltam, majd keresek rá egy számlapot. Hát nem gondoltam, hogy ilyen nehéz dolgom lesz, 30 mm-es a számlap, s sehol sem találtam. Vagy 28-29 mm-esek, vagy 32 mm-esek. Bocs a képért, mobillal lőttem, sátortető alatt:
Ilyen gatya volt a számlap, a jobb oldali 28-as van mindenütt:
Aztán szerencsére ma belefutottam egy 90%-os állapotú fekete számlapba, s egész feldobta az órát!
Csak nem tudom, melyik szíj megy hozzá jobban:
-
Dzsana
senior tag
válasz
Dzsana #35349 üzenetére
Most nézem, kettő is van ilyen a vaterán, egy a Madarász Petinek, meg pincsipancsinak is van egy, igaz gatyán van. De ennyiért én is odaadom az enyémet!
-
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #35334 üzenetére
Érdekesebb darab? Rosszul vagy Te összerakva!
Parádés, ma már töbször elidőzött rajta a szemem. Jól megy a nemrégi bicolor Tissot-tomhoz. És egy faja 17 kavicsos Incablocos werk van benne, ami egy ezred másodpercen belül van! Még az öreg órásmesterek se láttak ilyet, összevesztek rajta. S míg veszekedtek, én elhoztam a koszos pokrócról!
-
Dzsana
senior tag
Hát, hogy mindig ezek a beázott órák találnak meg! Kolléga kukázott egy női Tissot-t, de durván be volt ázva! A motorrugót már kivettem a helyéről, és csak a kezemben szaladt le, amikor megmozgattam, úgy be volt rohadva! Áztattam mindenben, hogy megadja magát. A váltókar is olyan durván be volt rohadva, hogy meg se mozdult, darabokra kellett szedjem az egészet.
Végül sikerült mindent jól megtakarítanom, a motorrugót is, pedig jól elkorrodálódott a rugómag vége. A billegő fedőköve is össze volt sülve, alig bírtam szétszedni. Végül összeállt a dolog, most már szépen jár, s egyenlőre pontosnak is tűnik. Remélem reggelre is még az lesz!
-
Dzsana
senior tag
Mindig fém szíjjal kell megvenni egy órát, mert utólag olcsóbb venni hozzá egy bõr szíjat. Sõtt, fémet nem is lehet mindig venni utólag. Továbbá ezekhez az órákhoz drága is a bõrszíj, ha a gazdi kiszalad a pénzbõl, és nem tudja lecserélni az elhasználódott bõrt, akkor bajban van. A fém szíjjal ilyen gond nem lesz. :-)
-
Dzsana
senior tag
válasz
stevewonder #35198 üzenetére
Young78 topiktársunk a Te embered!
-
-
Dzsana
senior tag
Meg vagyok én, aki veszi halomra a nem túl drága, megfizethető órákat. Csak épp most gondolkodtam el rajta, hogy vajon jól teszem-e? Mindig úgy veszek meg egy órát, hogy ha egyszer gáz lesz, el is tudjam őket adni, de úgy látom, hogy egyre jobban mennek lefelé az árak. Van egy jó pár órám, amit nem tudnék eladni annyiért, amennyiért megvettem egy évvel ezelőtt, s ez kezd aggasztani!
-
Dzsana
senior tag
válasz
kalapacsolok #35028 üzenetére
Szerintem a zsebóra!
-
Dzsana
senior tag
-
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #34915 üzenetére
Dehogy vigyázok! :-)
-
Dzsana
senior tag
válasz
korpicschess #34853 üzenetére
-
Dzsana
senior tag
válasz
korpicschess #34796 üzenetére
Na, most volt egy kis időm, s kezelésbe vettem a Longines-od. Hát, szegény kapott az élettől:
Kicsit megpuceváltam:
S vannak részeredmények, mert elindult ! Bocs, az első pár másodperc homályos lett a videon, nem találtam szegénykén a fókuszt. De a lényeg látszik.
Persze ez biztató, de majd akkor lesz jó, ha szabályozható is lesz, és pontos is lesz. Na meg ha az automatika is működni fog, mert az is össze van rohadva.
-
Dzsana
senior tag
-
Dzsana
senior tag
válasz
korpicschess #34749 üzenetére
A tokcsövet már levadásztam a csonkról, és kifúrtam belőle a rozsdaport. A koronát nem hiszem, hogy sikerül megmenteni, mert abba is bele van rohadva egy része, de ez legyen a legkisebb baj. A kitépős részt úgy néz ki, tudom pótolni a Roamer felhúzótengely véggel, mert passzol rá. Igaz kicsit hosszabb, de majd le kell reszelni a megfelelő méretre. Most már a werk lesz csak a kérdés, de annak még nem fogtam neki, ma már nem is fogok, mert pech sorozatom van, most semmi nem jön össze.
Majd vasárnap, ha kijózanodtam, hozzá fogok, megnézem, hogy a járat lefut-e egyáltalán.
-
Dzsana
senior tag
korpicschess, megjött az órád, hát mit mondjak, ez tényleg kihívás lesz! Az van, amit gondoltam, beázott szerencsétlen, de még jobban, mint Dr.Zoo Certinája! A felhúzó tengelyt azért nem tudtad kihúzni, mert össze van rohadva. Ezen kitépős korona volt valamikor, de az egyik villája már csak vaspor. A tokcsőbe belerohadt az egész, úgy, hogy a maradék felhúzó tengelyed a tokcsővel együtt jött ki.
A felhúzó tengely maradéka:
A másik része a tokban, rozsdapor formájában:
És hát maga a werk szívszorító látvány:
A következő kérdésekre kell megtalálnom a választ:
1. A tokcsövet le tudom-e varázsolni a régi felhúzótengelyről?
2. Az eredeti Longines koronát meg lehet-e menteni?
3. Találok-e hozzá ilyen kitépős felhúzótengely véget, és mennyiért?
4. És persze mi van a werkkel, mennyire rohadtak össze a fogaskerekek, lefut-e a járat, stb. Szóval kis türelmet kérek, mert ez nem lesz egyszerű feladat. -
Dzsana
senior tag
válasz
korpicschess #34726 üzenetére
Milyen óra?
-
Dzsana
senior tag
válasz
korpicschess #34663 üzenetére
Mindenképpen bele kell nézzek, látatlanban nem tudok mit mondani. Nemrég keltettem életre egy Longinest!
-
Dzsana
senior tag
válasz
Blaise1983 #34643 üzenetére
Ehhez nem kell komoly órás. Az üveget bárki ki tudja cserélni, az indexeket is vissza lehet ragasztani, ha csak az a baja.
-
-
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #34573 üzenetére
Hát, ezen lenne mit dolgoznom, az biztos!
-
Dzsana
senior tag
-
-
-
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #34349 üzenetére
Vajon honnan tudod az évjáratát?
-
Dzsana
senior tag
válasz
Wg5113 #34296 üzenetére
Köszönöm, az én érdemem "csak a tok meg a werk, a számlap Pistám keze munkáját dícséri. A Te Doxád is kész, csak a mutatókkal még akarok valamit kezdeni, mert az egy kicsit kehes. Rozsdás, és nagyon kiabál a parádés számlapon. Holnap mutatok képeket is, hogy néz ki most. A mutatókat nem merem megcsiszolni, mert akkor meg ezüstös lesz, megpróbálom befesteni.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Dr.Zoo #34285 üzenetére
Hát, csak sejtem a titkot. Egyébként igen, mindig az eredeti számlap kerül felújításra. És ezek nem festve vannak, hanem galvánezüstözve, majd lakkozva, s ezután kerül felnyomtatásra a felirat, szöveg, index, stb. Az eredeti számlapokról vannak elkészítve a klisék, s ez alapján kerül felnyomtatásra a szöveg. A titkos kollégám, aki nem is olyan titkos, nem árul el részleteket, de remélem, nem fogja a sírba vinni!
-
Dzsana
senior tag
Hogy én miért nem találok ilyen órákat?
-
Dzsana
senior tag
válasz
Remi1234 #34200 üzenetére
Csakis hivatalos Tissot márkaszervízbe, egy mezei órás nem biztos, hogy felismeri, mert kibontja, s meg fog nyugtatni, hogy eredeti ETA G10.211 van benne. Ettől sajnos még nem biztos, hogy eredeti az óra, a kínai hamisítók is az eredeti erket tokozzák be! A körítést meg nem biztos, hogy felismeri egy halandó órás, ezért kell a márkaszervizbe vinni.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #34072 üzenetére
Take it easy!
-
Dzsana
senior tag
válasz
ClayMore #33986 üzenetére
Megmondom őszintén, ezt a gyártót nem ismerem, nem tudom, milyen minőséget képvisel, azt se tudom, milyen werk van benne. Ha jól látom a homályban, akkor a csatszemek végei kopottak, azok egyébként is ledörzsölik egymást, e való igaz, hogy egy NOS óránál nem kellene még kopottnak lennie. A csatszem oldalát meg vagy odaverték valamihez, vagy már a gyártás során mellé cimbalmoztak, vagy kosz kerül oda, vagy a felvitt anyag nem oszlott el.
-
Dzsana
senior tag
válasz
young78 #33980 üzenetére
Ne keverd ide a közös fejlesztést és gyártást a közös cégcsoporttal, nem ugyan az. Pláne, hogy sajna a Tissot ma már csak tokozó cég, az Omegának meg vannak saját szerkezetei. Természetesen emiatt a mai órák tekintetében így az Omega előrébb van, de a vintage órák tekintetében semmivel sem, ezt bátran ki merem jelenteni!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Dell Precision 5540 i7-9850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest