- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fall-N
veterán
válasz
Szilágyi84 #229445 üzenetére
Szerintem inkább open heart órát nézegessél, mert egy ideig érdekes a skeleton, de nagyon nem lehet leolvasni az időt, ezért hamar megunod majd. Ezért elsőre én is egy kínai csodát vettem, amit el is ajándékoztam. Legalább nem buktam rajta pénzt, mert olcsó volt. Most is tetszenek a skeleton órák, de biztos hogy nem vennék magamnak.
-
Fall-N
veterán
válasz
momcrew #229295 üzenetére
De jó összehasonlítás, mert még meglepetés is lehet, hogy egy kínai óra sincs annyira lemaradva a nagyobb márkáktól, vagy ha nem is (amit sejtek, nem néztem még meg a videót), akkor mennyivel gyengébb a lume (ami valószínűbb).
Egyébként ezek a kínai órák tisztes iparos munkák, csak sajnos van köztük szórás. Kisebb esztétikai hibákkal simán eladják, amit a nagy márkák visszadobnak. Vagy ahogy látod, spórolnak a tömítésen, gyengébb lume festéket használnak stb. Valahogy bele kell férni az árba.
Bár láttunk már ferde chapter ringes Seikokat is.
-
Fall-N
veterán
válasz
csabi84bana #229271 üzenetére
Én nem tennék rá. Ha karcos lesz az üveg, akkor egyórás el tudja tüntetni*. Ha nagyon mély karc akkor meg nem egy drága dolog az üveg cseréje sem.
* Nem nagyon szeretik csinálni, mert nem olyan gyors művelet és sokszor többet akarnának elkérni a vesződség miatt, mint egy új üveg ára. Ettől függetlenül van aki elvállalja.
-
Fall-N
veterán
válasz
@mriya@ #229127 üzenetére
Elvileg biztonsági okokból csak egy felé lehet forgatni. Méghozzá azért, hogyha valaki búvárkodás közben a palack kapacitását figyelte vele, elég gáz lenne ha vissza tudna állitódni az ellenkező irányba. Bár a véletlen tovább tekeredéstől így sem véd ha beaakad véletlenül valamibe és eltekeredik a lünetta, de ilyenkor is csak azt mutatná, hogy előbb fogy ki a palack mint valójában, így megintcsak biztonságos a dolog.
momcrew: Megintcsak azért KELL kattognia, hogy lehessen hallani, hogy véletlenül tovább tekeredett a lünetta, mikor te nem akartál tekerni rajta. Például beleakadt valamibe és elfordul egy negyed fordulatot. Elég gáz lenne ha te ezt nem éreznéd fizikailag (rezeg az egész egy kicsit) vagy nem hallanád. A legtöbb órabolond mint mi amúgy is szereti a hangját.
-
Fall-N
veterán
válasz
@mriya@ #228570 üzenetére
Nincs is ezzel semmi baj. Ahogy szoktuk írni, mindenki magának veszi az órát - normális esetben - nem villogni vele. Van egy réteg akik fake órákkal próbálják ezt elérni, az gáz.
A legózás bár nekem nem a világom, de semmi baj nincs vele. Nálam a modding odáig terjedne, hogy az üveget zafírra cserélném, egyébként nekem jobban bejön egy óra az eredeti állapotában. De bármikor vissza lehet alakítani eredeti állapotra egy órát, így egy esetleges eladásakor sem gond a modding, nem maradandó dolog.
-
Fall-N
veterán
válasz
g0n21 #228493 üzenetére
EMAG amúgy is kutyaütő cég. A legtöbb normális webshop 10ezer Ft fölött elengedi a szállítási díjat, ők még 100ezer Ft felett sem. Ráadásul ahogy írod egyáltalán nem olcsóbb, mint bármelyik másik webes bolt. Sokszor csak közvetítenek más cégnek és tulajdonképpen nem tőlük jön az áru, hanem másik cégtől.
-
Fall-N
veterán
válasz
g0n21 #228469 üzenetére
Igen korrekt órák, nekem is tetszenek. Csak nekem hiányoznak az egyedi formatervek. Mondjuk ha látnák élőben biztos tetszene és elcsábulnék. Ha úgy nézem nem rosszabb minőségű, mint egy Steinhart.
dzsi31: Úgy értettem a lufit, hogy hirtelen felkapott távolkeleti márka, ami egyszer akár el is tűnhet. Bár nem valószínű, mert elég népszerű (joggal).
fagyallo: Jogos, csak sokszor a kínai órákban egyedül a szerkezet, ami a legtöbbet ér. A többi tisztes OEM cucc, és ha jól sikerül a műszak, akkor még az összeszerelés is korrekt lesz.
-
Fall-N
veterán
válasz
dzsi23 #228453 üzenetére
Ezért kerülöm már a kínai órákat. Amennyibe kerülnek a normálisabbak, annyiért van Casio is, ami igaz, hogy kvarc de legalább odafigyelnek rá és nincs semmilyen minőségi baki. Ott is persze vissza kell fogni a budget-t, de ott a szíj nem tömör szemes például. Persze nem minden modellnél van így, van olcsón is tömör szemes szíj, de az ritkább.
Ki lehet fogni jobban sikerült darabokat is a Paganiból is, de senki sem garantálja, hogy te is olyat kapsz. Sajnos a legtöbb kínai óra még "divatóra", így sokszor a szerkezet szervize, ami gazdasági totálkár. Például az NH35 szervize is, ha nincs magán órás aki elvállalja, majd az óra teljes vételára. Így már rögtön nem olyan jó buli. Persze sokan megveszik, hordják pár hónapig vagy évig, majd a Facebookon eladásra landol vagy a fiók mélyére, így szerviz gond sem lesz.
-
Fall-N
veterán
válasz
gipsztigris #228350 üzenetére
Én már rég kiléptem annak a seggfej önindító bandának a csoportjából. Amúgy sem érdekelt a limitált Seiko megszerzése utáni hirdetésük, majd a talpnyalók ömlengése kommentként a biznisz alatt. Mindig ugyanazok a keselyűk jelentek meg.
-
Fall-N
veterán
válasz
csabulaxi #228273 üzenetére
Én sem szeretem a fekete órákat, pont a kopás miatt, maradok a nyers fémnél, ami inkább acél legyen ne csoda titán. Az a black Friday meg elég vérszegény. De sok bolt csinál kötelezőként ilyen akciót, mégha sok értelme nincs.
Az a bizonyos Grindr meg hírhedt, sok sorozatban is használják a meleg emberkék.
Más tapasztalatom nincs vele.
Mondjuk nekem az egész társkeresőzés kimaradt az életemből.
-
Fall-N
veterán
válasz
vadászcsiga #228058 üzenetére
Hozzáteszem jogosan. Eddig is egy butább réteg az F1-es celebhez kötötte a Hamilton óramárkát.
-
Fall-N
veterán
válasz
Szilágyi84 #228017 üzenetére
Ekkora árkülönbség mellett már nem valószínű, hogy az az óra eredeti lenne. Inkább az a valószínű, hogy valami Wishes ócska kínai hamisítványt vett az illető és még így keres is rajta. Nincs olyan hülye, aki egy 100ezer Ft-ot érő órát 40-ért akarná eladni. Sajnos csodák nincsenek. Már az eltérő címek alatt futó hirdetések is gyanút keltenek.
-
-
Fall-N
veterán
válasz
gipsztigris #227965 üzenetére
Így van, ez egyszeri alkalom és nem rendszeres, mint az órán nyerészkedő neppereknél. Egyébként sem rosszabb semmivel, mintha valaki Kínából rendel és eladja drágábban itthon. Tele van a Facebook Marketplace ilyenekkel. De még így is olcsóbban adják, mintha egy hazai boltban az ára. Kicsit mindenki jól jár, mert nem kell várni, mintha Kínából rendelné az ember.
fagyallo: Ott pont. Bár ez lenne mindenki legnagyobb problémája, hogy venne Rolexet, de nem tudja honnan.
-
Fall-N
veterán
válasz
Szilágyi84 #227294 üzenetére
Jók az automata szerkezetek, de kétségtelenül kényelmesebb a kvarc. Én is le redukáltam egy darab Seiko 5-re az órákat, a többi mind kvarc. Nem is tervezek venni automatát. Ha egyszer szembe jönne jó ajánlatként egy Seiko Monster Ice vagy narancs akkor elcsábulnék, bár amilyen drágák inkább vennék egy kínai hommage Monstert NH35/36-tal.
-
Fall-N
veterán
válasz
g0n21 #227239 üzenetére
Nem tudom miért nem jön be itt pár embernek a Roamer, szerintem egyáltalán nem unalmasak. Több ember is engedheti meg magának, például a kvarc órájuk már az Orient, Citizen és Seiko vásárlói közül is lehet. Facebookon is sokan dícsérik, akiknek van régóta Roamer órájuk.
Egyébként meg kell sasolni élőben, mert fotóról és videóról sok japán óra is unalmas.
-
Fall-N
veterán
válasz
adrian14 #227043 üzenetére
Én vagy Citizen vagy Casio között néznék szét, ennyiért már van rádiós szinkron vagy BT.
Konkrét típust nem ajánlanék, mert mindenkinek más az ízlése. Nézz körül a neten, hogy melyik modell amik bejönnek, majd ha van rá mód nézz videót róla vagy személyesen nézd meg. Casiok elég sok boltban megtalálhatók. Citizen már kevésbé.
Ha nem szempont a szinkron rádióval vagy BT-vel, akkor vannak Seikok is.
-
Fall-N
veterán
válasz
Lev Abalkin #226699 üzenetére
Mi az a dipó?
-
Fall-N
veterán
válasz
Botyka01 #226693 üzenetére
Azért ne túlozzuk el. Nem kell másik gyártósor hozzá, csak a festéket kell kicserélni. Inkább nem kockáztatnak a gyártók, az van mögötte. Másrészt hiába gyártanak több színt, a kereskedők sem kockáztatnak, ezért a boltjukba nem rendelnek kirívó színeket. Bemész a boltba és tényleg fekete, fehér és kék lesz a számlap. Egyedül a gyerekóráknál látni színes órákat. Az emberek nem vesznek tömegesen színes órákat, ezért a boltos sem szeretné, ha ott állna a pénz bennük.
-
Fall-N
veterán
válasz
Sir Pocok #226548 üzenetére
Egyre több kereskedő kezd átállni az EU-s raktárra. AliExpressen is van már olyan kereskedő, akitől lehet lengyel, olasz, spanyol raktárból rendelni. GearBest, Banggood, Geekbuying, GearVita meg már régebb óta tart fenn raktárakat EU-n belül. Orosz raktár is van már régóta, ami az ottani piacra van fenntartva. Ha megéri a piacot kiszolgálni, akkor csinálnak regionális raktárat és azért az EU sem kis piac.
Kínaiak sem hülyék, majd több áru lesz elérhető, így nem lesz gond, az áru származása. Persze ez az árakon majd érezhető lesz. A kínai rendelés is megmarad, de számolni kell majd az áfával, de biztos így is olcsóbb lesz, mint itthon dupla vagy tripla áron adott termékek. De nem ez lesz a fő opció.
-
Fall-N
veterán
válasz
#97571072 #226186 üzenetére
Nem csodálom. A Kinetic egy fura hibrid. Ugyanúgy ahogy az automata órákat, rotor húzza fel, de egy kvarc szerkezetet lát el energiával. Na most minek ehhez egy bonyolult, mozgó szerkezet, ha a solar célszerűbb és nincs benne mozgó alkatrész? Az akku ami egy idő után elfárad, de azt még mindig egyszerűbb cserélni és az sem pár év hanem jó esetben 10+ év. Na ez a "gondozás mentes" óra, bár vannak olyan kvarc órák, amik elmennek 10 évig egy elemmel. Még csak nem is drágák. Casio kínál 20 ezer Ft alatt is már.
-
Fall-N
veterán
válasz
Sclsdagnd #226061 üzenetére
Nem hinném. Ezzel az erővel minden luxus, még az autó is ha nem kell a munkához feltétlenül. Előbb volt óra, mint "amik meghaladták". Hiába mutatja már egy sütő is az időt, még mindig a legkényelmesebb ha a karján nézi az ember az időt, nem kell a telefont elővenni. Főleg ha nem is szabad az ember keze, vagy tilos bevinni a munkahelyre etc. Az óra is egy céleszköz, hiába érzik sokan, hogy fölösleges.
Egyébként is a luxus szó is relatív, aki csóró annak egy márkás cipő is luxus, holott alap dolog kéne hogy legyen.
-
Fall-N
veterán
válasz
g0n21 #226057 üzenetére
Így van. Meg ha valaki havi 10 ezer Ft-os félrerak akkor 2-3 év alatt össze tudja gyűjteni.
Viccet félretéve annyi hülyeséget elmegy a pénz, hogy tényleg össze lehetne rá gyűjteni. Van aki többet elfüstöl egy év alatt. Inkább az a baj, hogy sokan nem hordanak órát, így nem is értik meg mi tud ennyibe kerülni rajtuk. Elmennek egy random kis óra boltba és ott figyelnek a 10-60 ezer Ft-ig az órák. Átlag ember a Casio-t ismeri a legjobban.
-
Fall-N
veterán
válasz
Lauda #225989 üzenetére
Igen azt írtam, mert az. Ha beírod a Google-be ezeket fogja kidobni, nem higrométert. Nem találtam képet róla, itt egy ugyanolyan Sencor néven: [kép, NEM videó]
-
Fall-N
veterán
válasz
hdanesz #225605 üzenetére
Szerintem a PADI szamuráj. A többi is mind szép, de szerintem labdába sem tudnak mellette rúgni. Szépek az Orientek, de sokkal karakteresebb, egyedi formájú a Seiko. Második helyezett nálam a Deep Blue Batman.
Viszont szigorúan a pénzt nézve az első Orient is jó. Azért van jelentős árkülönbség köztük.
-
Fall-N
veterán
válasz
pikkubee #225359 üzenetére
Még szerencse, hogy sokkal régebbi a márka, mint az F1-es versenyző aki még "zacskóban sem volt még".
Aki meg idiótaságot kérdez azzal nem kell foglalkozni, mert idióta. Átlag ember amúgy sem ismeri az óra márkákat (mert nem érdekli őket, csak az hogy "mennyibe kerül?"), így lényegtelen.
Én bírom a Hamilton márkát van sok óra tőlük, mai tetszik. Főleg a Khaki Field King.
-
Fall-N
veterán
válasz
Szulita28 #225258 üzenetére
Én sem, mert egy idő után össze is keni a csuklót. Főleg ha izzad az ember. Nem mozog ez annyit, hogy kenés kelljen neki.
Veron: Persze hogy megoldódik, bekopik idővel annyit, hogy ne érjenek össze. Persze nem őrült nagy kopásra kell gondolni, hogy lötyögjön. Ezért sem kell túllihegni.
-
Fall-N
veterán
válasz
Deskdiver #225071 üzenetére
Vagy ott a Panerai akik a németeknek voltak beszállítók, de ezt már inkább meg sem említik.
Szerintem is lényegtelen a múlt, mivel már az a generáció régen meghalt és eltelt már több évtized. A mostani generációknak semmi köze ahhoz, amit akkor műveltek.
Kocka Casiot se vegyen senki, mert hány terrorista viselte és bomba időzítő szerkezete volt.
-
Fall-N
veterán
válasz
Veron #224935 üzenetére
Így van. Ezért sem veszek soha szinezett tokos órát, csak nyers 316L acélt. Azt legalább könnyen lehet javítani polírozással és/vagy szálcsiszolással. Bevonatos órából a DLC lenne jó, de az baromi drága. Tetszenek a kerámia tokos órák is, de azok nem kaphatóak olcsóbb kategóriában.
-
Fall-N
veterán
válasz
dzsi23 #224883 üzenetére
De fölösleges a videó. Eleve mindig bele kell tekerni, hogy lássuk a lényeget az órát, másrészt ha nincs az embernek előfizetése, akkor a YT is egy nagy reklámozó felület. Persze ott a YT Vanced ami mindent megold, de akkor is.
Akkor szoktam csak nézni óráról videót, ha tervbe van véve a vétel. Nem a kronometer videókra gondoltam, azok jöhetnek mindig.
-
Fall-N
veterán
válasz
hallador #224411 üzenetére
Én csak azt nem értem, hogy mindig ha Casio akkor G-Shock, pedig nagyon jó budget órákat is gyártanak. Nekem van 3 db olcsóbb 17-30 ezer Ft közti ársávban óráim tőlük és teljesen jó minőségűek. Mind SS tok és szíj, Myota kvarc. Csodák nincsenek, amin tud spórolni a gyártó az az, hogy a szíj csörgős és hajtogatott szemes. Egyedül kivétel a Beside az tömör szemekből van és nem zörög. Van nem egy saját Casio kvarc szerkezetes is, amelyik 10 évig elketyeg egy elemmel.
De ott az Edifice család is kicsit drágábban.
-
Fall-N
veterán
válasz
Polarstar #224302 üzenetére
Egyetértek, sokkal szebb, főleg a tokfül ahogy belesimul a tokba. A számlap sem olyan zilált, mint a linkelt Junghaus vagy Junkers óránál. Meg azért a skandinávok nagyon értenek a letisztult, modern formákhoz. Persze ebbe is egy filléres japán kvarc van, de kit érdekel. Fele ennyiért persze vonzóbb lenne.
-
Fall-N
veterán
Akárhányszor meglátom a képeidet a Wostokról, mindig beugrik, hogy veszek egyet.
Ez is nagyon szép.
-
Fall-N
veterán
válasz
#97571072 #224135 üzenetére
Nyilván az üzlet miatt. Tudja nagyon jól, hogy minőségre a SII és a Seiko egyenlő, csak azt akarja sugallni, hogy a többi silányabb és nála vegye meg az ember a Seiko órát.
Csak azért vicc az egész, mert a japán órákkal szemben magasztalja a svájci órákat, holott mindkettővel kereskedik, igaz külön boltban.
-
Fall-N
veterán
válasz
dzsi23 #224108 üzenetére
Ezért nincs varia a Myota szerkezettel, mert nem CITIZEN.
Így nem tud más órába CITIZEN kerülni, mert nem is hívják úgy.
A Rogers-t meg hagyjuk. Eleve ilyen ócska sznob boltot nem láttam még. Az a szöveg is látszik, hogy totál hülyeség.
Semmi gond nincs a műanyag kvarc szerkezettel. Ha elromlik nem kell javítgatni, szervizelni, hanem fillérekért ki lehet cserélni. Nincs ezzel semmi gond. De ettől függetlenül elmennek azok is jópár év(tized)et. Kár megcsinálni drágábban, mert pont elveszne a lényege, hogy karbantartás mentes, olcsó, pontos.
Ahogy irtátok, jó példa a műanyag alkatrészekkel kiadott Powermatic 80-as Tissot csoda hiába Swiss Made. Arculköpi a sznob kézműves álomvilágot, amit leírt.
-
Fall-N
veterán
válasz
Quartz51 #223838 üzenetére
Szerintem kár rágódni ezen az elavult/nem elavult dolgon, mert a klasszikus mechanikus szerkezet működési elve megegyezik mindegyikben. (Az Omega Co-Axial nem, de az más tészta, meg egyedül ők használják csak.) Az anyagokkal, a gyártási pontossággal lehet variálni. Például szilícium rugó, különböző fém ötvözetek használata a szerkezetben. Az is sokat elárul, hogyha a 7750-ből van COSC minősített darab, akkor meg tudják oldani a gyártás során, hogy pontos legyen. Így mitől is lenne alap werk, vacak?
Ha megnézzük amúgy is a kvarc és az automata szerkezetek működési elvét már régen megcsinálták kiforrottra. Csak finomítás és reszelgetés folyik, a gyártás pontossággal és az új modern anyagok használatával. Kvarcoknál is a pontosságot tudják finomítani, de elég kiforrott már az is. (CITIZEN 1s/év pontosságú szerkezete.)
Az in-house mizéria meg érdekes kérdés, amikor majd az összes "egyedi" szerkezet valamelyik ETA werk átdolgozása. Az alapot az ETA fejlesztette, nem a gyártók. Persze ez presztízs kérdés a gyártóknál, de a vásárlóknak már nem biztos, hogy annyira fontos.
-
Fall-N
veterán
válasz
Keil Walker #223696 üzenetére
Nekem az az érzésem, hogy a kínaiak a Seiko OEM beszállítójaitól szerzik be ugyanúgy az alkatrészeket és építik össze. Úgyis náluk Kínában készül sok minden így nem nehéz beszerezni a dolgokat. A számlap persze más meg talán a mutatók is, de ettől függetlenül el tudják érni így a minőséget. Csak az ár ami meghatározza hogy mennyire jó vagy rossz a végeredmény a Seikohoz képest.
-
Fall-N
veterán
válasz
busman #223509 üzenetére
Dehogynem csak nem Seiko 5 és a 7s. Nekem is van egy, én vettem hozzá forgatót. Mivel születésnapomra kaptam az asszonytól így nem adom el.
Bármilyen más óra, ami kézihúzós is, jó bárkinek. Vagy ahogy fagyallo írta, kell bele egy SII NH36 és kész. Szerviz helyett én is azt fogom tenni. Új werk + felhúzótengely + korona.
-
Fall-N
veterán
válasz
g0n21 #223428 üzenetére
Nem a reklámmal van a baj a YT-n, hanem hogy egyre erőszakosabb lett. Régebben csak két videó között volt, mostmár közben is.* Főleg hosszabb zenei videóknál gáz ez. A mobilos YT kliensben még ott a csúf banner is pluszban.
*Tudom azért lett, hogy ha csak egy videót néz az ember akkor se maradjon le a reklámról.
Igen elvileg nem drága a havi 1890 Ft, csak a többi meglévő mellé már nem kell. Netflix (3290 Ft/hó), HBO GO (1890 Ft/hó) stb. YT-t kevesebbet nézek, így nem éri meg. (Kronometer videóitokat a Podcast Republic alól nézem).
-
Fall-N
veterán
válasz
Polarstar #223357 üzenetére
Így van. A legtöbb kínai óra valamilyen neves gyártó hommage órája, nem saját dizájn. Egy olcsó Casio egyedibb, legalább nem valahonnan "merít". Apróbb hasonlóság lehet, de nem 1:1-ben copy.
Ahogy írtad, ha nagyon akar valaki például egy Submariner klónt, akkor vannak jobb minőségű mikrobrand órák és legalább nem esik ki a tengely első nap. Vagy akár svájci eredetű Steinhart, vagy Tisell stb.
-
Fall-N
veterán
válasz
Polarstar #223353 üzenetére
Általánosságban nincs bajom a kínai órákkal, mert van köztük sok jó, import belsővel, de az ilyen full kínai már gondokat okozhat. Alkatrészellellátás még nem gáz, mert komplett werket lehet venni webshopból cserére, de van-e olyan órás aki ezt meg is teszi? Pár évenkénti szervíz is problémás. Ha kínai werk akkor inkább Sea-Gull bár ott is az órás hozzáállása lehet a gond. (Bár megértem őket is. A hullámzó minőség miatt (nem a Sea-Gull) hogy vállaljon rá garanciát, hogy nem fog tönkremenni rövid időn belül. Ha ez meg bekövetkezik akkor úgyis ő rá köpködnének.)
-
Fall-N
veterán
válasz
csabulaxi #223326 üzenetére
Én is hasonlóan vagyok, bejönnek az olcsó órától kezdve a legdrágábbakig minden, csak más kérdés, hogy mit engedhetek meg magamnak. Persze a nagyon olcsó kínai vonaltól már én is eltávolodtam és van egy minimum szint, ami alá nem megyek (acél tok és szíj, legalább hardlex, de inkább zafír stb.).
-
Fall-N
veterán
válasz
Lev Abalkin #223320 üzenetére
San Martin nekem is fura név. A Merkur még lehetne akármilyen nemzetiségű a neve alapján nem tudtam én sem, hogy kínai. De vannak cifrább nevek is Alin. Kedvencem az Age Girl.
BloodRay: Elrettentő példának még be lehet rakni hamisat is szerintem (képet, nem közvetlen beszerzési linket persze), már csak azért is mert egy laikust simán be lehet csapni. Nyilván épeszű ember nem támogat és vesz fake órákat (direkt nem replikát írok). Inkább legyen egy 10ezet Forintos q&q vagy Casio órám, mint egy kamu Rolex vagy Tag Heuer Carrera.
-
Fall-N
veterán
válasz
5-ös kezelő #223282 üzenetére
Pedig át lehet állni simán. Én jobbára ünnepnapokon hordom a kis Seiko 5-öst, mindennapos órák mind kvarcok. A Bulova mutatója amúgy is szépen folyik.
-
Fall-N
veterán
válasz
Eugene Roe #222752 üzenetére
Nem is állítottam ezt. De általában akit érdekelnek az órák és van is rá keret, annak általában szép és normális órája van. Akinek van pénze, de nem érdekli az órás világ az vesz egy Apple Watchot.
Bár sokszor töredéke az ára egy prémium svájci órának, mégis sok emberen látni.
-
Fall-N
veterán
válasz
g0n21 #222739 üzenetére
Sajnos szokd meg, hogy Magyarországon bármi drágább dolgot vesz és használ az ember az "villog" a szemükben, mert irigység ezt juttatja eszünkbe. Nekem nem ez ugrik be, hanem az hogy van akinek jó ízlése van. Pedig én sem engedhetem meg magamnak a drágább dolgokat. Most komolyan ha valakinek van rá pénze, miért ne vehetné meg a szeretett órát vagy kocsit stb. Primitív gondolkodás.
A másik rossz szemlélet, hogy ha már nem telik rá, akkor biztos nem jó és rögtön szar. Így áltatják magukat és önigazolás számukra, hogy miért nem baj, hogy nem veheti meg.
A Casio igen is tud csinálni jó minőségű dolgokat még az olcsó kategóriában is, nemhogy a több százezres óráknál. Az igaz, hogy sokszor a limitált kiadás miatt nem feltétlenül jó az ár/érték arányuk, de ez nem is erről szól.
-
Fall-N
veterán
válasz
dzsi23 #222519 üzenetére
Igen közben szerkesztettem, ezen matt a gyűrű, de sok órán polírozott. A legtöbb órámon is az (Seiko 5, Casio Standard, az új Beside is).
csaba1203: Alapvetően én is műszaki végzettségű vagyok (vízügyi technikus, + van targonca vezető engedélyem az összes kategóriára) és nincs kereskedelmi végzettségem (papíron csak raktáros vagyok). A régebbi munkahelyeimen targoncás voltam, itt nincs sajnos és a véletlen műve, hogy itt kötöttem ki. Sajnos itt Baján csak kisebb (szar) munkahelyek vannak így nagyon nincs választék, meg az összes nagyobb helyen voltam már.
-
Fall-N
veterán
válasz
dzsi23 #222517 üzenetére
Jajj bocs az én hibám benéztem.
Én nem a rámára gondoltam, hanem a számlap szélére. Felületesen olvastam, meg nekem ez ma ilyen nap. Így viszont teljesen egyetértek, mert nem szeretem a színezett lünettát, ha a tok nem színezett. Legyen inkább egyszínű. Meg egyébként sem szeretem a nem nyers és nem fémszínű órákat, mert lopnak, bár ha DLC akkor jöhet, vagy ha kerámia.
Sőt hogy kimaxoljam a témát nekem az is jobban tetszene ha a gyűrű nem polírozott lenne sok órám, hanem szálcsiszolt vagy gyöngyszórt, mert úgyis látszik rajta minden apró szar karc.
-
Fall-N
veterán
válasz
csaba1203 #222513 üzenetére
Nekem sem, élelmiszer boltban dolgozok, bár oda ritkán húzom fel, mert az Amazfit Bip van a feladatra.
Viszont ez egy klasszikus/dress óra, nem csak öltöny mellé lehet felhúzni, viszont fordítva már nem biztos hogy célszerű búvár órát húzni az öltöny mellé. Kivéve a Rolex Submariner.
Nem illik azt sem, de az egy ikonikus óra, így bocsánatos bűn.
consono: +1 A piros és fekete örök klasszikus szín páros. Nem mellesleg a fekete optikailag kicsinyíti a piros számlapot. Szerintem pont rém gagyi lenne például fehér körvonallal vagy más világos színnel.
-
Fall-N
veterán
válasz
SOAD19 #222483 üzenetére
Mitől ingerszegények? Az előző Seiko 5 szériák sem voltak soha harsányak. Az én 2018-as ötösöm SNKM45K1 is egy klasszikus kinézetű (öltöny/dress) óra, egyszerű letisztult tok, sunburst számlap. De élőben mindig jobban néznek ki az órák, főleg a japánok. A Casio, Seiko (talán időnként a Citizen is) irtó béna gyári képeket ad meg. Élőben meg mind meggyőző. De ez igaz a svájci márkákra is időnként, ezért is szoktak csinálni promó videókat.
Az új széria meg szép modernizált változata a régieknek, jobb szerkezettel.
-
Fall-N
veterán
válasz
5-ös kezelő #200965 üzenetére
-
Fall-N
veterán
válasz
Sir Pocok #222418 üzenetére
Alapvetően az ázsiai kultúra eltérő a színekkel kapcsolatban. A piros szín mást hordoz nálunk és mást náluk. Ott a szerencse és a pozitív értékeket képviseli, nálunk az idősebb generációnál a kommunizmust. Persze ez a mi generációnknál már nem érvényes, mert nem éltünk abban a korban. De jó példa a szvasztika (horogkereszt) és a vörös csillag is (Heineken és Csíki sör affér itthon).
A szivárvány és az LBGT kultúra is újabb keletű, mint náluk a szivárvány jelentése. Jó példa a CoD Mobile játékban a GKS - Tactical Unicorn fegyver [link] (amit én is megvettem) kaptak hideget - meleget az kínai fejlesztők, úgyhogy ez nem magyar sajátosság.
-
Fall-N
veterán
válasz
g0n21 #222394 üzenetére
Sajnos mi (? sokan szerencsére nem) magyarok ilyen dögöljönmegaszomszédthene mentalitású emberek vagyunk, akik mindig örök elégedetlenek. Engem nem zavar ha rainbow színű valami, melegfelvonulás is hülyeség és a melegekkel sincs semmi bajom. Sajnos sok embernek baj van a fejében. Nagyon tetszik a szivárványos G-Shockod is, simán bevállalnék egyet és leszarnám ki mit gondol.
Aki primitív az az is marad. De minek fáj az ilyennek, hogy te mit osztasz meg a saját Insta oldaladon? Ne nézze, nézzen mást.
Egyébként is pozitív nekem ha valami nem egyen fekete - fehér - szürke - kék. Persze van sok ilyen színű órám is, de jobban bejön ha valami színes.
-
Fall-N
veterán
válasz
Debesq #222258 üzenetére
Csak a rossz minőségű szilikon szíjak színeződnek el és vonzzák a port. A gumi más anyag (kaucsukfa nedvéből van vulkanizálva, tehát nem szintetikus anyag, mint a szilikon). Nyugodtan vehetsz, vízbe jobb választás. Az árát meg úgy nézd, hogy másik órával is tudod majd esetleg használni ha a méret megfelelő (tokfül távolság).
Vagy ha szövetet veszel, akkor többet is tudsz venni az árából. Legalábbis én 2000 Ft/db áron szoktam venni NATO szíjat. A héten vettem (a Casio Beside mellett) egy narancs 20 mm széleset.
-
Fall-N
veterán
válasz
mert_csokis #222202 üzenetére
Ha már cserélni akarsz, akkor a helyedben egy NH35-öt raknék bele (4R más néven), ami a 7s36 szerkezet tovább fejlesztett változata, amiben van mp stop (hacking) meg koronáról húzható. Így legalább megtartod az automata voltát az órának, biztos hogy jó bele és ez fejlesztés inkább.
AliExpressen van 10-12000 Ft-ért szerkezet, meg biztos máshol is.
-
Fall-N
veterán
-
Fall-N
veterán
válasz
@mriya@ #222138 üzenetére
Igen az endlink nem Oyster-like ahogy írtam, hanem H alakú szemek vannak és úgy kapcsolódik a tokfülhöz is. Egyedi bőr szíjat lehet könnyen csináltatni, de létezik adapter is hozzá, ami alatt át lehet bújtatni a NATO-t. AliExpressen biztos láttam ilyen átalakítót.
Nem tudom melyik neves svájci márkánál láttam azt a fajta szíjat, de élőben jól néz ki és kényelmes, mert könnyen igazodik a csukló ívéhez.
dzsi31: Casio Sweep Second szériában láttam folyó mutatós órát tőlük, de ha jól tudom az másodpercenként 3-at lép, így jóval darabosabb. De van a Seiko/Epson/SII -nek is Sweep second kvarcuk.
-
Fall-N
veterán
Azért is kezdtem amúgy gyűjteni a Casio órákat, mert most van nekem három órám a márkától. Egy búvár (MTD-1053D-2A), egy alap (MTP-1200A-1A) és ez az új Beside. Összesen került ~70000 Ft-ba, amennyiből sajnos egy SKX vagy Monster sem jönne ki használtan. Pedig szívesen nézegetném a csuklómon egy ice vagy narancs Monstert.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Felújított számítógépek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest