- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ebben az árkategóriában biztos nem vennék kvarcot. Nem ismerem ezt a konkrét típust, de tartok tőle, hogy rendkívüli tempóban veszti az értékét. Biztos, hogy elketyeg évtizedekig, mert miért ne tenné, de nem lennék meglepve, ha 3 év múlva jó, ha negyedét érné az óra, hacsak nincs valami a GPS-en túl is különleges, szuper szerkezet benne. Ennyiért már lehet olyan órát is kapni, ami az érdekesebbek közé tartozik. Én egy Stowa vagy egy Nomos bauhaust vennék.
-
Úszás nem egyenlő toronyugrás, nálam, azt inkább meghagyom másnak.
Igen, én úszni szoktam, még nem vagyok relax nyugger. Gyorsúszást simán bírt minden kínaim is, 3 atmoszférásban úsztam tucatnyi kilométert. Futáshoz és úszáshoz használom az stoppereimet (kínait is, szart se ér, ha nem stopperes központi mp mutatós), még a vizes (de nem víz alatti) nyomkodás sem ártott meg egynek sem. Egy koronazáras, 300-as játszósom van, ha megbuggyannék, és elkezdenék toronyugrálni (tartsatok vissza, könyörgöm
), biztos, hogy azt venném fel. Persze azt azért el tudom képzelni, hogy aki úgy kapálózik úszás közben, mint ahogy más megfullad, és a medence mindkét partján ülők zuhanyzóban érzik magukat, az esetleg képes lehet egy 3 atmoszférást valahogy beáztatni. De egy 5 atmoszféráshoz még ő is kismiska.
-
válasz
KelemenUhr #176917 üzenetére
Miért ne úsznál 5 báros órában? Ne viccelj. Mindig a 30m-es 12 dolláros kínai Megiremet tudom emlegetni, kettő is van, mindkettőben vígan úszkáltam órákon át. Ez a rémisztő vizes táblázat a 80-as évek terméke, amikor még nem tudtak rendesen forgácsolni, és a megmunkálási hibák mentén eresztett a tömítés. Egy acélból CNC-zett Debertnek egyszerűen nem lehet baja a vízben. A kínai CNC jól dolgozik.
-
válasz
fagyalllo #176910 üzenetére
Baromira nem számít hogy milyen órád van, rajtad kívül senkit se fog érdekelni, de ha mégis, esetleg lehet róla váltani pár szót, de ezen semmi se múlik. Amiben jól érezd magad.
Ennyi. Alapvetően semmi más nem befolyásolja a tárgyalás sikerét, csak a felkészültség, megbízhatóság, szaktudás. Amihez inkább igazodni kell alkalmazottként, az a saját főnök. Ha annak fából durván faragott elképzelése van a világ működéséről, akkor akár még az óraviseletbe is beleköthet, mert fogalma sincs, hogy mi a lényeges egy tárgyaláson.
A munkámból kifolyólag, ahol én vagyok egy bizonyos szolgáltató, elég gyakran előfordul, hogy szemben ül egy kupac pingvinbe öltözött ügyvéd és a főnök/tulajdonos. Én pedig ki nem állhatom az öltöny-nyakkendőt, általában farmer+póló az üzleti dresszkódom. Először néha (rejtve) meglepődnek, de aztán a kövekező fordulóról eltűnnek a fölösleges díszhuszárok, és általában a főnök is veszi a lapot öltözködésben. (Azért van olyan ügyfelem is, aki évek óta minden tárgyalásra élére vasalva érkezik, de összesen egy egész darab.) Még sosem volt olyan, hogy az outfit a biznisz útjába állt volna.
-
-
válasz
Atesz 666 #176739 üzenetére
Van egy csomó 50-es női óra is, úgyhogy a mostani órád is női, méret szerint legalábbis. De az is lehet, hogy én vagyok nő, amikor felveszem a 32-es órámat. Pici nő, mert hát, ugye, 50-es. Azt mondjuk hozzáteszem, hogy én sem szeretem a 36 és 44 közötti méreteket. De nem azért, mert harmadlagos nemi jelleget kölcsönözne bármilyen óraméret. Szoknyaméret, na az igen.
-
válasz
fagyalllo #176700 üzenetére
Én megfogalmazom a problémámat vele. Ahogy más abba között bele tegnap, hogy a hatos félbe van vágva, vagy az invicta blingfaktora is lehet téma, nem látom, hogy miért ne lehetne ez is. Nem oltás, hanem a vélemény kifejetése. Nem vita. De amúgyis, ha valakinek tényleg tetszik valami, akkor rohadtul tesz rá, hogy mit mond róla más, ez egy fajta egészséges sznobizmus. Ami úgyis kell az órákhoz.
-
válasz
fagyalllo #176693 üzenetére
A gyártási minőség minden bizonnyal teljesen rendben van. A dizájn a kérdés, hogy miért úgy készül, hogy megnyomják a random gombot a facebook és viber emoticon és sticker adatbázison, és amit dob a gép azt egy második körös véletlenszám generátorral elhelyezik az órán (szíjon, tokon, számlapon, mutatón). Ha a kínaiak csinálják, megértem, hogy nem fér bele az 5 dollárba még egy dizájn csapat is, de egy jó minőségben megépíttetett óránál miért?
De lehet, hogy csak én vagyok már túl öreg ezekhez, és nem értem az esztétikai összefüggéseit, és akkor jöhet a hamu a fejemre.
-
Akkor viszont egyértelműen nem, nem lehet olyan mechanikust csinálni, ami napi pár század pontosságú, amit még egy filléres G10 is tud. Eleve órás legyen a talpán, aki a beállítókart képes lenne napi másodpercen belülre tekerni, függetlenül attól, milyen pontos a szerkezet maga.
-
válasz
Tom1939 #176644 üzenetére
A listában egy Bulova van gumi szíjjal, de az meg egy hatalmas, vastag behemót krumpli (ahogy a Bulovák nagytöbbsége). És azért hozzá kell tenni, hogy ugyan tényleg 10mp az évi megengedett eltérésük, de ezt csak 30 fok fölött hozzák, tehát ha éjjel-nappal kézen hordod (nem hőmérséklet-kompenzáltak).
-
válasz
Tom1939 #176626 üzenetére
Ez alapján neked kvarc kell, akkor viszont bármelyik kvarc teljesíteni fogja az elvárásaidat. Amelyik tetszik normális márkából, azokat veheted. Amit savazni szoktak mostanában, azok a Seiko kineticek, de azok sem borzasztóak, csak fölösleges hibaforrást építettek beléjük.
(#176634) Bazsi101
Ránézésre? Na pont az.Ejtőernyős hacukához, búvárruhához, vagy biciklisgatyához jó, de már egy inghez is vicces. Ingujj alá sem fér be a többség.
-
-
válasz
fagyalllo #176544 üzenetére
A Seikót a fejekben (az enyémben biztosan) mindig visszahúzza, hogy egy olyan márka, ami filléres (10-20k) szarokat is gyárt. Pár millióig hajlandó vagyok befogadni, egy GS-t még veszek valamikor (ebben az árkategóriában csak Seikót vennék), de följebb nálam nem áll össze. A platina van annyira különleges megmunkálhatóság szempontjából, hogy indokolja az árat önmagában. Arannyal dolgozni ahhoz képest gyerekjáték.
-
válasz
Tiszteletes #176538 üzenetére
Ha fussa az órára, akkor már csak fussa egy beállító szervizre időnként.
-
válasz
KelemenUhr #176493 üzenetére
Ha Miyota, akkor húzható. 10ATM-ig koronazár nélkül is simán. Afölött meg akkor sem, ha rá van írva, és csupa koronazáras. Még mérni se tudják.
-
válasz
mr.perfect #176228 üzenetére
Az övé innen származik, én is innen vettem párat: [link]
A Sowarra is megy fel a fekete perlon, amikor visszajött szervizből.
-
válasz
alphaville #176168 üzenetére
Köszi
Inkább ez a faterja a Zenonak és a Seikonak.
Épp idén száz éves a Sowar, a design az első világháború óta szinte változatlan. Az óragyár pedig több, mint 150 éves.
Ennek az órának is a második nyelve az arab, gondolkoztam is rajta, hogy arabul használom a napokat, úgyis tudom, hogy milyen nap van.
-
válasz
C0RVUS #176146 üzenetére
Köszi. Tökéletes, bár kell neki egy szerviz, mert 4 óra járás után kicsit megmakacsolta magát. Valószínűleg a kenés taknyosodott be, mert a korona is nehezen forgott, aztán egy óra pihi után magától elindult újra, azóta is szépen jár. Holnap megy Dzsanához. Az üvegét valószínűleg polírozták, de a negyed század elég csendesen múlt el rajta, sok nyomot nem hagyott. A csatja is eredeti és olyan szép állapotú, hogy két hét múlva nálam rondább lesz. A triplájáért is sokkal rosszabb állapotúakat kínálnak csak, mint amennyiért ezt megkaptam.
-
-
válasz
gipsztigris #176021 üzenetére
persze, csak beszélgettünk
-
válasz
gipsztigris #176016 üzenetére
Nem ismerem Swiss Military by Chronot, de semmi köze a Hanowához a Swiss Military jelzésen kívül. Egyik márka alapján mondasz véleményt egy másikról, mert hasonlít a nevük? (És még csak nem is, mert az egyik Hanowa, a másik Chrono, a Swiss Military csak egy jelzés). Nem is egy árban fociznak vele. Sok mindennel nem fociznak egy ligában, ahogy a Victor sem pálya a legtöbb svájcinak. De hasonlítsuk az olcsó japánokhoz, azokkal egy árban van a Hanowa.
-
válasz
gipsztigris #176007 üzenetére
A Hanowám szerintem nagyon szépen kidolgozott, nagyon is vállalható. Simán megvenném még egyszer. Az azonos árú japóknál jobb. A tokok természetesen Kínában készülnek (egész pontosan Hongkongban, az Alphánál), de akiknek ezzel gondja van, az a japókat is lehúzhatja a listájáról. A Bulova tokok is Kinában készülnek.
-
válasz
Blackhole13 #175781 üzenetére
Alpha, akárcsak a Rodina vagy a Parnis általában Seagull és néha Dixmont szerkezeteket használ, emiatt sajnos tényleg nem szervizelhető Magyarországon. A szerkezetek jól szervizelhetők, csak senki nem tart alkatrészt hozzájuk. Látok egy piaci rést az órások között. A kínai órás topikban is csomóan keresik a megoldást SG és DG szervizre.
-
válasz
pulutodurumo #175743 üzenetére
Szép példány
Citizent én is vettem már indiából párat. Tök hamisat is, amiről már vásárláskor is tudtam, hogy a szerkezetén kívül mindene tök kamu, és olyat is ami nagyon szép, eredeti állapotú, igazi gyöngyszem. Szeretem, rendszeresen hordom. Meg a múltkor egy vérbeli 70-es évekbeli Loreenát is, annak sajnos nincs meg az eredeti óraüvege, egy tűrhetővel pótolták, ez van. Azon kívül eredeti állapotú. Még úton van. Az óraüvege valamikor ilyen lehetett, ezért nehéz lesz pótolni. (A számlap is hasonló, de nem pont ilyen.)
-
Idén 100 éves a Sowar tiszteletére megleptem magam egy West Enddel. Már pár hete kerülgetem a témát, de mindig elvitték előlem a viszonylag jó állapotú, nem túl régi példányokat. De ma rám mosolygott a szerencse ebayen egy ETA szerkezetes kilencvenes évek közepe példány képében. Remélem kézbe véve is tetszeni fog.
-
válasz
gipsztigris #175651 üzenetére
link?
-
válasz
pulutodurumo #175643 üzenetére
Szép. Gyöngyház számlapos?
-
válasz
@mriya@ #175588 üzenetére
Ez egy indiai hamisítvány. Azok között is az ócskábbak közé tartozik. 10 dollár alatt megy ebayen. Nem tudom, mennyiért kínálja, de nosként árulni pofátlanság. Még ebayen is egyértelműen ki van írva, hogy utángyártott ház, utángyártott számlap, véntrotty szerkezet.
A poén kedvéért vettem én is kettő nagyon hasonlót, mert annyira olcsó. Nem mellesleg közülük az egyik az egyik legpontosabb automatám napi pár másodperc eltéréssel. A másik 3 percet siet. Szervizeltetni nem fogom
-
Érdekes dolog. Mutter kapott egy ETA 2671-es órát (ráadásul híresen nem hatékony automata), és neki semmi ilyen gondja nincs, pedig ő is már 60 feletti nyugdíjas, és nem mozog sokat, inkább tévénézős. Az óra viszont folyamatosan jól érzi magát, legutóbb, mikor néztem, két hét alatt sietett 30 mp-et.
-
válasz
gipsztigris #175044 üzenetére
Szemre ez a szokásos kínai filléres Hublot utánzat tok.
-
válasz
gipsztigris #174998 üzenetére
Grat, szép darab. Én is, ezen gondolkoztam esetleg a Wilton helyett, de aztán megtaláltam a nekem tetsző számlapos Wiltont, és maradtam az eredeti elképzelésemnél. De amúgy nekem is bejön szinte bármelyik Bulova.
-
válasz
dudu98 #174951 üzenetére
Persze, legrosszabb esetben cserélni kell a szerkezetet. írj dzsana fórumtársnak. Lehet, várnod kell rá, hogy foglalkozzon vele, de meglesz.
Itt a kínai szitokszó (anélkül, hogy tudnák, hogy melyik kínai szerkezet van benne, mert abból is vannak jók, közepesek, és rosszak). Inkább nézz körül a kínai órás topikban.
(#174952) hagel
Minek ez a süket duma már megint? Nem kell mindig salesesnek lenni. Most javításban kell a segítség, nem vásárolni szeretne.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- Apple iPhone 14 Pro Max (USA Model) / 256GB / Gyári függeteln / (CSAK E-SIM) / 12 Hó garancia
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest