- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Veron
addikt
válasz
csbebe #239579 üzenetére
Ahogy SOAD is írja, ha mindennap hordod az órát, akkor felesleges.
A neuralgikus időszak a hétvége lehet, mivel ha akkor nem hordod, akkor jó eséllyel megáll a szerkezet. Ebben az esetben ajánlott egy forgató, aminél a forgásirányt és a napi forgásszámot (TPD) lehet figyelni. De őszintén, nem hiszem, hogy ezek jelentenék a szűk keresztmetszetet... szóval marada design, mint döntési szempont. :)szerk: egy dolog mégis eszembe jutott. A forgatókban az óratartó párna kerülete még érdekes lehet. Mivel ha fémszíjat veszel, azt nehéz a párnához igazítani és adott esetben a csuklódra méretezett szíj nem éri át/lötyög a párnán. Egyéb szíjaknál ez nem szempont.
-
-
Veron
addikt
válasz
tomsolo #239236 üzenetére
Úgy érzem meg lettem szólítva.
Szóval a linkelt Yema órában a cal. 2000 in house werk ketyeg. Ezt a kickstarteren 400-500 euróért kínálja a gyártó, ami nekem in house-hoz képest olcsó.
A kis darabszám alatt nem manufakturális gyártásmódot értettem, hanem azt, hogy a franciák nagyságrendekkel kevesebb órát adnak el, mint pl. a Seiko. És mivel nem tudok arról, hogy rendelkezésre bocsátanák a werket tokozók számára, ezért meglátásom szerint így kis darabszámban gyártott szerkezetekről beszélhetünk.
Utóbbi azért fontos, mert ha nem annyira elterjedt és ismert, akkor az órások talán kevésbé ismerhetik. -
Veron
addikt
válasz
ad4m1337 #239098 üzenetére
A c24 egy gyűjtőoldal, mint az ebay, kevesebb vásárlót védő garanciával. maga az oldal teljesen rendben van, és ha megfelelően sok pozitív visszajelzése van az eladónak, akkor be lehet vállalni. általánossában elmondható, hogy a c24 nem olcsó hely, mivel népszerű, ezért van rajta egy kis "kényelmi díj", meg kell próbálni alkudni.
szingapúrból 100%, hogy vámolnak, de a nagyobb problémát az ÁFA jelenti majd. +30%-kal számolhatsz ezekre együttesen.@Polarstar: értettem én, csak jó volt köszörülni a nyelvem egy picit.
-
Veron
addikt
válasz
Redwoodtree #239065 üzenetére
Volt egy Summiteerem, tetszett, foleg a szij es a csat, de valahogy megsem ugy allt ahogyan kell.
Megkerdezhetem hol vetted, Europaban? -
Veron
addikt
Gyerekek nagyon kiesetem a pixisből az elmúlt szűk egy évben.
Annyira, hogy elfelejtettem annak a eladó órákat listázó oldalnak a címét, amire gondolok és korábban szinte a kezdőlapom volt. watchmarkt vagy watchmarket vagy ilyesmi. Nem tudjátok mire gondolok?
Rákívántam egy Traska Commuteerre. -
Veron
addikt
válasz
mert_csokis #236767 üzenetére
Van bőrszíja is, meg fém, nato és perlon. Ez a nyári gumiszíj most.
Pont ma nyitott a webshop amúgy. Szokásosan kb. 5 percig van készlet. -
Veron
addikt
Mennyire unortodox ez a szíj színválasztás? [kép]
-
Veron
addikt
válasz
dSERiES #235673 üzenetére
Igen, lefittyent a füle. Egyébként ez ne tántorítson el a márkától, nem emiatt mondtam le róla, mert természetes cserélték volna. Akkoriban tényleg sok darab megfordult nálam, és a Smiths "csomagja" jobban tetszett.
A Geckotának szép volt a számlapja, a luméja, az üvegje. A koronavédő mint látszik a tokhoz van toldva, ami nem szerencsés és a szíj sem volt masszív, főleg az endlink nem.
@SOAD19: most csak pár darab van és a tegnapot leszámítva rég gondolkodtam vásárláson. Tegnap a régi lemez, a "női" 36os Conquest VHP újra eszembe jutott, szívesen kipróbálnám.
Egyébként most a [Smiths Everest] AZ ÓRA nálam, van mellette 1-1 kevésbé hordott orosz, kínai meg svájci is. Az angol elég szép és nem túl drága ahhoz, hogy majdnem minden szituációban viseljem. (Na jó, a gyerek miatt le szoktam venni, nehogy felsértsem a bőrét.)
Ellentétben a BB36tal, ami pedig a legjobb ketyegőm volt eddig.
-
Veron
addikt
-
Veron
addikt
új dolgot tapasztaltam, ilyet még nem láttam.
miért csinálja azt axarjapánwerkesdarab, hogy forgatón van ugyan és jár is, de több órát késik egy nap alatt?szerk: egy magyarázat lehet, hogy mivel a 9039es werk csak egy irányba húz, de a forgató pedig két irányba forog, lehet csak annyira húzza fel a werket, hogy megmozdul, de a következő azonos irányú ciklusig már nincs benne elég kraft. q.e.d.
-
Veron
addikt
válasz
dzsi23 #235025 üzenetére
Nem lehet minden márka annyira menő, mint a Tissot, ráadásul a Lange még nem is svájci. Szóval halmozottan hátrányos helyzetű.
Kis esztétikai iránymutatást kérnék, ilyen nemsvájcidejapánwerkes Smithsre melyik Nato illik?
kétszínű Barton
ötcsíkos sötétebb Hav
ötcsíkos világosabb Hav
háromcsíkos Hav
A nyertesek között virtuális vállveregetést sorsolunk ki. -
Veron
addikt
van valakinek gilt Smith Everestje? [link]
-
Veron
addikt
válasz
5-ös kezelő #234517 üzenetére
a 38,5 mm-es Club L2L távja 48,7 mm. [link]
szerk: látom ricsik is ezt linkelte
-
Veron
addikt
válasz
5-ös kezelő #234511 üzenetére
Én már a 35-ös Nomosnál is hosszúnak éreztem a füleket, szerintem a 38-as neked is nagynak nézne ki. Pedig piszkosul szép óra volt, sírva küldtem vissza.
-
Veron
addikt
mótvá'? Traska Commuter hamarosan piacra kerül.
karcmentes bevonat, Miyota 9019, 36,5 mm átmérő, WR100, fémszíj, zafír... mi kell még? -
Veron
addikt
válasz
sgtkrekk #228965 üzenetére
A micro adjustment a csat finomállítási lehetősége. Szerszám nélkül lehet elég apró lépésekben állítani a méretet. Cserébe a csat maga egy kicsit nagyobb.
Úgy tudod beszerezni, hogy online megveszed fontért (ne euróért, mert úgy drágább általában!) és kiszállítják. 60 napod van eldönteni, hogy tetszik-e, ha nem, ingyen visszaviszik.@Polarstar: mikre gondoltál?
-
Veron
addikt
Kicsit unortodox de ezt a Bartont tettem az Everestre. [kép]
-
Veron
addikt
a Smiths számlapja krémszínű, nem fehér, a lume viszont zöldes. a zöld utóbbi miatt jött szóba, a kék egyértelmű a mutatók miatt. a narancs meg piros valóban nem triviális, de gondoltam mehetne a számlaphoz és a mutatókhoz is.
-
Veron
addikt
@Polarstar, dzsi, mriya: köszi, ez az ultimate 2in1 [link]
-
Veron
addikt
-közvéleménykutatás-
gondoltam a Smithsre teszek egy szilikon szíjat, de a színét nem tudom eldönteni.
melyik illene hozzá szerintetek?
flatwater blue
pumpkin orange
army green
crimson red
kösz! -
Veron
addikt
válasz
Csari93 #225744 üzenetére
43,5 mm az L2L táv, kisebbnek tűnik, mint a Tudor BB36. Optikailag az sem segít rajta, hogy a "kiemelkedő zafír" (hi-dome) miatt felülről látszik a felső, kisebb átmérő köríve. A fehér ebből a szempontból a legjobb választás a három verzióból, optikailag az a legnagyobb talán.
más: kellene egy 34-36 mm-es, 50ezer Ft alatti, elegánsabb darab dátum nélkül. Szerkezet, szín, beszerzési forrás mindegy, állapotban az új jön szóba. Festina 1948 extra pl. jól néz ki, Ti mit ajánlotok?
-
Veron
addikt
válasz
Csari93 #225682 üzenetére
Biztosan nem, azt mondta Eddig nem lesz több 40es, mert nem nagyon fogy. Amúgy milyen új szíjra gondolsz? A rivet bracelet már kb. egy evés, az az aktuális, mert az előző quick release nagyon bumszli volt.
Nekem a 36os nem kicsi, de a csuklóm is vékony. (16 cm) Ez klasszikus méret, nekem teljesen megfelel. [kép] -
Veron
addikt
A Smiths most nekem is nagyon bejön, pedig nem hittem, hogy a fehéret veszem meg egyszer.
Ezeken kívül csak 1-2 ritkán hordott, olcsó van jelenleg, de készítek egy képet majd. -
Veron
addikt
válasz
Peddy789 #225068 üzenetére
Mindkét óra kiváló.
A Sinn igazi tool watch, de a fémmutatós, rakott indexes verzió sokkal elegánsabb, bőrszíjjal főleg. Így akár költözős szereléshez is fel lehet venni. Viszont ha a 44,5 mmes L2L zavar a Stowan, akkor a 46os még jobban fog a Sinnen. A H-link fémszíjat szidni szokták a fine linket szeretni, de az drágább. Nagyobb mérete miatt az újraeladás könnyebb, a külső AR meg előbb-utóbb karcos lesz, viszont le lehet szedni.
A Stowa klasszikus pilóta, klasszikus szerkezettel, utóbbi kicsit különlegesebb is, mint az SW200 a Sinnben. Fémszíjat nem adnak hozzá gyárilag, milánóit viszont bárhol találsz rá. Nem gondolnám, hogy a 18as szíjméret gond lenne...ahogy a történelme sem. Kicsit talán kevésbé tud elegáns lenni a nyomtatott indexek miatt.
-
Veron
addikt
-
Veron
addikt
válasz
Peddy789 #224881 üzenetére
jó nagy különbség van a két grade között.
a standard a nevéből adódóan az alap kivitel, ezután az elaboré, majd top és COSC következik. nagy ugrás az elaboré és top között van szerintem.
a felhasznált anyagok mellett a teljesebb körű szabályozási procedúrában is különböznek.
a top werkek nagyon jó kis szerkezetek, énazt venném.
itt találsz leírást róla: [link] -
-
Veron
addikt
Meg tudjátok mondani, hogy a Miyota 9039 mennyire nehezen húzza fel magát irodai munka mellett? Az enyém random elkezd -30 mp-eket késni (napra vetítve), pedig ma kb. 10 órát volt rajtam van. Másra nem tudok gondolni, hogy kezd a tartaléka végére érni, de akkor hogyan kellene használni, hogy a rugót felhúzva tartsam. Ebben valaki tud segíteni?
-
Veron
addikt
Tudom volt már Miyota 9039 kérdés.... mea culpa
Ez új darab nálam, alig használt, szinte új és ilyen értékeket produkál. [link]
Ez így normál viselkedésre utal? Korábban egy másik Miyota 9039 konzisztensebb értékeket produkált.
Kösz! -
Veron
addikt
Rátettem egy régi bőrt a Traskára (tudom nem megfelelő méret), és egész jól mutat.
[kép] -
Veron
addikt
Húsbavágóan őszinte véleményt kérnék méretet illetően, hogyan áll? [kép]
-
Veron
addikt
Sólás mikrorotoros kickstarter projekt volt már? [link]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Kés topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Házimozi haladó szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Linux felhasználók OFF topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest