- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Palika71
őstag
válasz
Tenken #26586 üzenetére
Ő nem egy órásbolt, hamem egy magánszemély, aki kihasználva a különböző országokban levő kapcsolatait, ügyesen tud jó árakat produkálni. Mint látod, azokat az órákat tudja nagyon jó áron adni, amik a nagy gyártók nem túl népszerű, sokszor túltárolt darabjai. Az eredetiségüket pedig egyszerű ellenőrizni. Ja, és akinek van sok lóvéja, és órát szeretne, felhívja, már ha van egy kis esze a pénze mellé.
-
Palika71
őstag
Ti vagytok a hibásak, mert ha senki nem reagálna semmit a beírásaira, akkor eltűnne magától is.
-
Palika71
őstag
válasz
nostromo73 #22980 üzenetére
A lünettájukat kell figyelni. Ha nagyon sűrűn vannak a külső peremén a fogak, akkor a kicsi Planet, ha ritkábbak a fogak és ívesek a ricnik közei, akkor a nagy PO van a képen.
E72:Az alsóból minden sarkon találsz kettőt.
Az elsőnek identitás zavara van. Sport órára bőrszíjjal?
A középső formailag letisztult, elegáns, nekem abszolút ok. Mondjuk sportos ruhához nem illik. -
Palika71
őstag
válasz
Joe bácsi #20887 üzenetére
Örülök, hogy megoldódott ügy. Jó kis óra az.
Napi használatban a bőr szíj 1-2 év alatt kipatinásodik (meg egy kicsit büdösödik is). Vízbe meg nem való. A jó minőségű kaucsukkal mehetsz vízbe, és az enyémen speciel egy év után semmilyen elváltozás nem tapasztalható.
Na meg a kaucsuk erősen a sportos órákra való (és sportos öltözethez) , a bőr meg inkább a farmeros vonalba. -
Palika71
őstag
válasz
csabulaxi #20628 üzenetére
Volt egy ilyen Grand Carrera a csuklómon. Ami nem látszott akkor a kirakatban, az az elképesztő minőség érzet.
Ilyet csak az ex-Planet Oceánomnál éreztem.
Nem "Grand" TAG -nél hasonló jóságot nem éreztem.
Annyira jó volt felcsatolni, hogy roppant birtoklási vágy kerített a hatalmába. -
Palika71
őstag
Ha jól emlékszem, akkor a percmutatóval mozog együtt a GMT mutató, de ugye mikor a funkciót használod, akkor a rendes óra mutatót ugrasztod előre (amennyit kell), vagy vissza, egy órás ugrásokkal. Ezért nincs is gyors dátum állítás funkció, mert a kismutató tekerésével ez pillanatokon belül megoldható.
-
Palika71
őstag
Akkor megnyugodtam, mert tiszta vagyok.
De nem is ez a lényeg. Hanem tartózkodni kellene attól, hogy embert "elítéljünk" azért, mert hamis óra van a kezén. Akit én ismerek hamis órást, józan életet ér, példás családapa, jó férj, és mindent megtesz a boldogulásért. Tehát én nagyon nem gagyiznám le.
Sőt, letojom, hogy kinek van eredeti és kinek van hamis órája. Engem csak az érdekel, hogy enyéim eredetiek (remélem) -
Palika71
őstag
-
Palika71
őstag
válasz
darvak #16192 üzenetére
Próbálkozom én az olvasással, de hát annyira nem könnyű téged értelmezni:
NE mondd má nekem, h leszólnád teletext órának, ha holnaptól kijönne egy 3 millás Bexei óra, ami évi 1 sec-et tudna
Főleg a "h leszólnád teletext órának" -al nem boldogulok.
Azért nem értjük meg egymást, mert Te alapvetően az órák pontosságára buksz, engem meg pont az nem hoz lázba (persze egy óra a C.O.S.C.-ot tudja)
-
Palika71
őstag
válasz
runner 125 #16146 üzenetére
A kérdéses IWC-ben egy Sellita SW300 szerkezet ketyeg. Nem rég még egy ETA2892-2 (talán) volt.
Tehát a kérdéses hamis Ferrarinak és az eredeti Ferrarinak is Lada motorja van... -
Palika71
őstag
Azért ha lehetne olyan "Ferrarit" kapni, ami csak árnyalataiban különbözik az eredetitől, és nem 40 millába kerülne, hanem csak 3-ba, akkor azért beneveznék egyre.
Na nem azért, hogy más előtt villongjak, hanem mert tépném a száját roppantul.Csak egy Órabarát csinál lelkiismereti kérdést abból, hogy hamis-e vagy sem.
-
Palika71
őstag
válasz
Misi1979 #15743 üzenetére
Akik jól ismernek, tudják, hogy hamisat nem vennék fel.
Aztán vannak olyan helyzetek, amikor a kérdésre, hogy "eredeti?", csak azt válaszolom, hogy "sajnos nem...".
Nekem pont elég, hogy én tudom, hogy eredeti. Nem is tartozik másra.
Egy Rolexel együtt élni, nagyon bensőséges érzés. -
Palika71
őstag
Csak én nem találom a Citizen honlapján?
-
Palika71
őstag
Van egy 4 éves automatám, ami már nem biztos, hogy nagyon friss volt, mikor vettem. (érdekesség: a szériaszám szerint azt hiszem, a 37. elkészült darab volt)
Sokáig 1mp-et késett óraforgatón, de most kb. 3 mp-t.
Ekkora késés már jelentheti a szerviz esedékességét? -
Palika71
őstag
Ja, most látom, hogy a Tudoron is az van. Csak megzavart a permutató áttört része.
-
Palika71
őstag
Coq: Menj vissza egy normális géppel, és csinálj új képeket! Nekem nagyon tetszik a téma.
Seiko: Én is ilyen felületre gondoltam. Vajh milyen eljárással lehetne azt felújítani?
SupaCow: Az a G-SHOCK nagyon őőő óóóó….
-
Palika71
őstag
válasz
Mosanke #14704 üzenetére
A titánium gyorsan karcosodik, a felület új állapotának a visszaállítása nehéz feladat. A polírozott felületű acélt újra políroztathatod (de ezen is hamar látszik az idő), de hétköznapi használatra a szálcsiszolt acél az ász.
Ha a titánium órád nem került számodra zavaró esztétikai állapotba a használat során, akkor persze vegyél nyugodtan olyat.
A hardlex üveg is sokat kibír. Nekem is 3-4 év alatt egy karcot szedett össze, de az akkora volt, hogy egyből cserélni kellett. Pár ezerből kijött.MOD: A fiadnak kimondottan szép az órája. (de ilyen rövid idő alatt ennyit kapnia egy órának...)
-
Palika71
őstag
Régóta tűnődtem, hogy mi zavar annak a Ball-nak a korona védőjében.
Most megvilágosodtam.
Egy strucc csőre profilból. Vagy inkább a VV Veronika ajkai?Mosanke: Az öltönyös jól néz ki, és alakalmi (ritka) viseletre jó lehet.
Na de az első? Szvsz ilyen pici korona egyrészt kezelhetetlen, másrészt meg tök női. A titánium meg úgy fog kinézni 1-2 hónap múlva, hogy nem akarsz majd ránézni. -
Palika71
őstag
Mindenképpen a jellemző piaci ár alján kell vásárolnod. Ehhez persze egy kis idő kell.
És nem kereskedőnek eladni (vagy esetleg beszámíttatni).
Ha 10 éve vettél mondjuk egy dátumos Subot (pár évest), és minden rendben van vele, akkor azt most drágábban (reál értékben!) tudod eladni. Ha valami kevésbé népszerűt (mint én), akkor még azt is minimum az árában. A Rolexen kívül talán senki nem tudja ezt.
Egyszer egy román vállalkozótól hallottam, hogy ő azért vett Ferrari Enzot, mert annak az ára idővel feljebb megy és nem lejjebb! -
Palika71
őstag
A Rolex az inflációt meghaladó áremelést eszközöl folyamatosan, az új modellek meg inkább feljebb viszik az elődök árát, mivel azok drágábbak a kifutó modelleknél.
Ha luxus órából újat veszel, buksz rajta. Még a Rolexen is.
Na de ha veszel egy pár éves darabot (mint én), annak már nem nagyon megy lejjebb az ára, ha megvannak a papírjai, és vigyázol rá.MOD: na meg akkor amikor vettem, nem tudták eldönteni, hogy Euró vagy Forint dől be előbb, a Roli meg biztosan nem fog.
-
Palika71
őstag
Tennék én fel képet, de nálam a szolgáltatás nem elérhető.
A "moderálva"-kal meg nem mozgok együtt, segélyért más időpontokban járunk.
De szerintem nem is ismerik ezeket.Ez egy 2007-es EU-s vásárlású óra, és 3.500.- € -ba került.
Sokat vacilláltam rajta, de aztán arra jutottam, hogy nekem sokkal kellemesebb érzés a csuklómon viselnem, mintha a banka hagynám a pénzt, és szerencsémre a Nejem sem volt ellene. Az árát meg nagyjából tartja, ha kell a pénz a családnak, eladom. (de nem szeretném)
És tényleg köszönöm a gratulációkat!
-
Palika71
őstag
Én egy ilyet kértem:
-
-
Palika71
őstag
válasz
norbertb88 #14073 üzenetére
Ha az autó német vagy svéd, akkor dobnod kell a Maseratit, a Ferrarit, vagy az Aston Martint.
Ha az óra svájci, akkor kiesik az A. Lange & Schöne, meg az Original Glashütte. Ha a város New York, kimarad Róma, London, Párizs.
Mert ha ezeket kizárod, akkor sajna (mármint neked sajna) csak szűk látókörű leszel, és nem sznob. De ha "beengeded", akkor akár még ínyenc is lehetsz. -
Palika71
őstag
válasz
Mariner #13904 üzenetére
Már lassan egy éve, hogy nincsenek ott. Seiko jól mondja.
De már (amit linkeltél) honlapon is ez áll:
Cím: 1062 Budapest, Andrássy út 64. (Orex Kompetenciacentrum)
Telefon: 331-3188, 302-1471 Fax: 302-1441
E-mail: oraszerviz@orex.hu
Nyitva tartás: hétfő - péntek: 10:00-18:00 -
Palika71
őstag
válasz
borcz06 #13653 üzenetére
Mintha egyszer találkoztam volna eggyel egy régebbi Óra Magazinban, de semmi több.
borcz06: Az én EcoDrive-m nagyon pontos, normálisan megépített óra. Nem kell neki sok fény, hogy menjen. A Night Hawk-on nekem nagyon sok az információ, de volt ilyen a kezemben, nagyon rendben volt.
Az árnál fontosabb, hogy neked nagyon tetszen. -
Palika71
őstag
Kérném!
emvy: szvsz fals duma. A főnököknek (főleg azoknak, akiknek több Rolexe is van), általában időből van a legkevesebb. Sőt, szinte nincs is nekik.
Tökéletesen elképzelhetetlen számomra hogy azzal vesződik az ember, hogy a zsebéből (táskájából) elővegye a telefont, és megnyomjon rajta egy gombot, mint inkább a csuklójára pillantson. -
Palika71
őstag
válasz
norbertb88 #13593 üzenetére
Milyet vennél, amit nem hamisítanak?
Mikor már egy tizenezer forintos IceWatch-ot hamisítanak. -
Palika71
őstag
válasz
HourHand #13602 üzenetére
Ez így nem igaz.
A cikkben szereplő fickót szerintem felnyomták.
A rendőrök biztosan nem állapították meg egy szutyok műanyag izéről, hogy az egy másik hasonló paraméterekkel rendelkező "óra" másolatai.Vannak olyan órák, amikről meg lehet mondani ránézésre, hogy hamis (pl. a prc200 -ról nem nagyon)
Vannak olyan órák, amikről csak bontás után.
De vannak olyanok is, amikről akkor sem. -
Palika71
őstag
Szvsz tökéletes kombinációt találtál ki. Nekem a kék talán jobban tetszik (ha már búvár), és talán a leolvashatósága is jobb.
Bár magamnak én is egy fehér számlapost vennék, egy Exproler II formájában.
Évekig a Submariner volt a kedvencem, de mióta megláttam az újat, már az előző nagypapisnak tűnik.
Persze lehetséges, hogy ha testközelbe kerülnék az új 42mm-es Ex-szel, már abból sem akarnék egy előző verzióst, használtan.
De egyenlőre nagyon!Seiko: Ha nem álmodozol, nincs mit valóra váltani.
-
Palika71
őstag
Az árán kívül semmi. Szvsz tök jól néz ki főleg a Steelfish, az újabbik, laposabb, szálcsiszolt acélcsattal (persze gumival és klassz, és bőrrel is jól mutat, de az búvárórára nem passzol)
Lehet, hogy fém csattal mindennapi használatra nehéz, de mutatós!Emsepo: Na ugye!
Azért egy üblóhoz jól ki kell forgassa a barátod a bankszámláját. -
Palika71
őstag
Tök jól néz ki.
Nekem az a fájdalmam a Breitlinggel, hogy a fém csatjainak szinte kivétel nélkül polírozott a felülete, ami roppant hivalkodó, gyorsan karcolódik, és nem passzol a sportos kinézetükhöz.
Egy jóképű kaucsukkal, vagy bőrszíjjal már bejövős.
Valóban nem túl jó az ár-érték arányuk, de az árukat jól tartják. -
Palika71
őstag
Nekem egyrészt legyezgeti a hiúságom, másrészt meg nem szeretek bukni órán, ha eladom és másikat veszek.
Tapasztalatom szerint, egy nagynevű cég használtan vásárolt óráját kb. ugyanannyiért el lehet adni, mint amennyiért veszem.
Ez kiváltképpen a Rolexre lehet igaz, bár az sajnos még nem volt. -
Palika71
őstag
Szeretnék venni valami automatát a hétköznapokra.
Legyen szálcsiszolt acél a tok és a csat, legyen dátum, és ne legyen vastagabb 11mm-nél, de az átmérője se kisebb 40mm-nél. Letisztult, egyszerű forma kellene, búvár fazon kizárva.
Használt is érdekel.
Ha esetleg nézelődések közepette láttok ilyet, kérném, hogy osszátok meg velem.
Én sajna nem nagyon találtam semmit, ami tetszene (kivéve Rolex Exproler II).
-
Palika71
őstag
válasz
SQX_Barto #13358 üzenetére
Látod, ha olyan sok pénzt akarnál órára költeni, akkor már tudnád, hogy Omegát venni co-axiális szerkezettel, ugyan csak megfontolatlan döntés.
Szerintem ne akarj egyszerre többféle órát venni.
Döntsd el, hogy milyen ruhában töltöd az időd zömét, és vegyél ahhoz órát. -
Palika71
őstag
Bennem a minél nagyobb mélységig való vízállóság, az óra élettartam érzetét nagyítja.
Minél nagyobb a mélységállóság, annál jobb (lehet) a tömítettség, az összeszerelés.
Egyedül ez tudja nálam indokolni, a kb. 12mm feletti vastagságokat.lovagisas: Biztos lehetsz benne. Nem hiszem, hogy gombnyomásonként ugrik előre pontosan egy órát. De emiatt ne agyalj, mert azért annyit nem hiszem, hogy használni fogod. Tök jó lesz az az óra.
-
Palika71
őstag
Az már igaz. Ellenben nem nagyon van másik kinetikus, ami tetszene.
(Meg szvsz ez a zafír vs. hardlex egy kicsit túl van lihegve. Hosszú évek óta használok Hardlexes órát melóba, hajszálkarc nélkül. Igaz, egyszer lett rajta egy marha nagy, de 1-2 ezerért vettem másik gyári üveget. -
Palika71
őstag
Van egy WR100-as Citizenem, hardlex üveggel.
Vagy két évig jártam benne melózni, strandra, mindig rajtam volt. Két év alatt semmilyen karc nem jelentkezett rajta. Aztán egyik nap észre vettem rajta egy akkorát, hogy még én is belefértem volna.
Elvittem az óráshoz, aki rendelt hozzá eredetit (mivel domború), és tömítéssel együtt, nyomás próbázva 6.500.- ért kicserélte.
Szóval az a hardlex annyira nem gáz. -
Palika71
őstag
válasz
norbertb88 #11829 üzenetére
-
Palika71
őstag
válasz
norbertb88 #11824 üzenetére
Mondjuk én mint óragyártót az ML-t jóval a Longines fölés sorolom (pl. Memoire 1, meg négyzet és lóhere alakú fogaskerék), de az az érzésem hogy az értékesítésének a zömét az olcsó kategóriában realizálja.
És mivel én pl. a nejemnek 55e Ft-ért (!) vettem eredeti ML-t, így a presztízs értéke nem fogja mostanság utolérni a Longinesét, aki 2-3 százezer alatt nem ad órát.
Sajnálatos, hogy egy ilyen fantáziával, és tehetséggel rendelkező csapat valószínűleg soha nem tud megérkezni a nagyok közé, mert a felső árkategóriában már a presztizs számít szinte kizárólag, és nem a tartalom. -
Palika71
őstag
Szvsz ezek a böszme nagy számok inkább csak nehezítik a leolvasást. Mondjuk akkor könnyítik, ha más csuklójáról kell leolvasni.
Ha a nagymutató rámegy valamelyik számra, akkor meg sem lehet találni a sötétben, nemhogy azt megmondani, hogy most 44, 45 vagy esetleg 46 perc van-e.MOD: Láthatóság: Zseblámpa helyett biztosan kiváló.
-
Palika71
őstag
A nyáron volt módomban közelről megnézni egy Hublot Big Bang -et, és nagyon tetszett. Döbbenet kidolgozás, korrekt technika, abszolút hi-tech. Akinek bejön a technika, és nem csak a régi, megbízható órákra bukik, annak való. Már majdnem Richard Mille. Ahhoz képest pl. olcsó is.
Ha már az embernek van egy Submarinerje, meg egy kiöltözős Patekja, akkor egy ilyen óra igazán fel tudja dobni a gyűjteményt.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest